RTX 3000 serisi ekran kartlarının kalite bakımından sıralaması nasıl?

-
-
Esimin bilgisayarinda msi ventus 1660s var. 3 yili gecti, hic bir sikintisi yok.
Ozel seri olmadigi surece yazdigin markalara ait kartlarin uretim kalitesi asagi yukari. Sadece msi, turkiye'de ekran kartlarina 3 yil garanti veriyor. Yanlis hatirlamiyorsam diger markalarda 3 yil veren yok, hepsi 2 yil.
Eğer msi almayacaksan, digerlerinde çok birsey degismeyecek. Hangisi ucuzsa onu alabilirsin. Bana soracak olursan, msi disinda aralarinda bir secim yapacak olsaydim Galax alirdim.
Galax'in hof seri kartlari gercekten kaliteli. Fakat bu seri kartin fiyatlari, diger prime markalarla neredeyse ayni ve Turkiye'de bulmak zor.
-
Kartın modeline göre değişir bu durum mesela;
1660S de ne marka olduğunun çokta bir numarası yok yada 2060 da ama kalkıp 3060-3060ti ve üstünde markanın marka olmasının bazı avantajları mevcut.
30xx serisinde kabaca liste şöyle
Kaç kez ekledim resmi forum eklemedi link şeklinde koyuyorum.
Kaç kez ekledim resmi forum eklemedi link şeklinde koyuyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 24 Kasım 2022; 18:25:55 > -
Tablo yeterince bilgilendirici gelmedi.
Siniflandirmanin hangi kriterlere gore yapildigi belli degil. Sicaklim mi, malzeme kalitesi mi vs.
Diger yandan C+ seviyesinin ustunde yer alan kartlarin neredeyse %70’i Turkiye’de yok. Olanlar da zaten kur nedeniyle çok pahali.
Turkiye’de kaliteli birseye ulasmak maalesef artik çok luks. Ust sinif kartlarin Turkiye’de satilmiyor olmasinin sebebi de insanlarin bu kartlari alacak durumunun olmamasi.
Msi ventus 3060 ile msi’n orta sinif ayni karti arasinda en az 4K fiyat farki var
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O kadar fark öyle küçük kartlar için verilmez. Atıyorum 7k ya 3060ti ventus var ama 10k ya strix 3060ti var gidin 7k ya ventus u alın. Ama 4090 alıyorsunuz 40k ya gamerock var ama 50k ya da strix var o zaman strix alınabilir. Mesela 3080 ler ilk çıktığında gamerock 7.5k civarıydı strix 9-10k dı ben gamerock aldım gayette düzgün kullandım. Bir diğer olay garanti süresi msi-giga-asus ülkemizde 3 yıl garantili ama bazı düşük modelleri bundan ayrı tutuyorlar ona dikkat etmek lazım.
Markalar zaten kaliteyi kendi içlerinde belirlemiş onu kendiniz karar vereceksiniz.MSİ -suprime-trio-ventus diye gidiyor -Asus Strix-TUF ve diğerleri diye gidiyor.Model değiştikçe kullanılan malzemeden tutun sıcaklık ve saat hızlarına kadar her şey oynuyor.TUF aldınız -Strix hızlarına çıkmayacak diye bir olay olmadığı gibi çıkacağının da garantisi yok.Firmaların yaptığı bu değerleri size garanti etmek. Ayrıca 4xxx serisinde asus alırken 2 kez düşünmek lazım cw sıkıntısı çok fazla çıkıyor.Dönem dönem bazı markaların ve modellerin bu tarz sorunları da oluyor .Ha şunu aldım çok iyidir denmiyor bu yüzden ilk verdiğim örnekteki gibi 3xxx de gamerock çok iyiyken 4xxx de ki gamerock bileşen kalitesi olarak altta kalıyor.Test sitelerinin detaylı incelemeleri var alacağınız kartın incelemesini izleyin ona göre karar verin tabi birden fazla yere bakın.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X