Şimdi Ara

RTX 2060S boşta yüksek güç tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ilginç bir sorunla karşı karşıyayım rog 2060s kullanıyorum boşta 40w sabit güç çekiyor normalde 8W civarı olması lazım bundan önce kullandığım rog 1660ti boşta 7W çekiyordu. Bios güç planı dengeli, windows güç planı dengeli, nvidia kontrol paneli güç yönetimi optimum. Özel voltaj, çekirdek hızı ya da fan profilide oluşturmadım olduğu gibi stok. Psu rm650 iki ayrı kanaldan 8+6 şeklinde besliyorum. Kart üzerinden quiet bios seçili rgb sevmediğimden ledlerde tamemen kapalı. Tek FHD monitör kullanıyorum bir önceki sürücüyü kurdum, ekran çözünürlüğü değiştirdim, hdmi slotu değiştirdim farkeden birşey olmadı. 7900xtx'in tüketim değerleri ile dalga geçiyorduk 2060s ile onun pabucunu dama atacağız herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Finnbhennach -- 16 Aralık 2022; 23:29:19 >

• chrome açık arkada ne çalışıyor belli değil nasıl boşta oluyor ekran kartı? Chrome ayarlarında Use hardware acceleration when available açık mı?

• @İbrahim Kaypakkaya

Chrome kapalıykende aynı donanım hızlandırma açık. RTX voice yüzünden olabilir diye düşündüm ama yüklü bile değilmiş.

@Conar-XP

Bu sorunun tüm 2060'larda olduğunu nerden çıkardınız ben öyle bir imada bulunmadım.

• Task Manager'da GPU sekmesinde ekran kartını hangi servislerin ya da uygulamaların kullandığına bakabilirsin.

Sanırım yüklediğin birşey mining yapıyor arka planda.

Bazı tarayıcı eklentileri ya da tarayıcının kendisi (Opera,Brave gibi) eskiden gizli gizli mining yaptıkları ortaya çıkmıştı.

• SpinalTap kullanıcısına yanıt

Durum böyle windows 10 orjinal tüm oyunlar vs. orjinal kürekli birşey kurmadım hiç.

• O zaman ya ekran kartı yanlış raporluyor. Ya sensör yanlış algılıyor. Ya da HWInfo'da birşey var.

MSI afterburner ile bir bakmayı dener misin orada power draw ne kadar görünüyor?

Test edebileceğiniz başka bir ekran kartı var mı?

• SpinalTap kullanıcısına yanıt

MSI afterburner'da 39.5W gösteriyor, sıcaklık değerleri normal 3dmark değerleri diğer 2060S'lerden daha iyi oyunlarda herhangi bir problem yok. Dediğiniz gibi sensör yanlış okuyor sanırım, redditte bir kaç kişi aynı problemle karşılaşıp osiloskop ile ölçmüş kartın yanlış okuduğunu söylemişler. Elimde rog 1660ti'da var onun değerleri normal.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O zaman yanlış okuyor sensör. Çünkü imkansız yani boşta iken o kadar güç çekmesi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.