Şimdi Ara

RTX 2060 Sistemde GTA V Fps Düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Dün sabah GTA V oyununu indirdim ve oynamaya başladım. Aldığım FPS değeri 110 gibi yüksek sayılara ulaşırken dün akşam itibarı ile 60-80 FPS arasına düştü. Yine kötü bir değer olmadığını biliyorum ama aniden düşmesi çok mantıksız geldi. Sistemimi toplayalı 2 gün oldu eski bir sistem değil. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Sistemim:

Ekran kartı: MSI GeForce RTX 2060 Ventus XS 6G OC.

İşlemci: Ryzen 5 3500X.

RAM: XPG 8 GB Gammix D30 kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single kit RAM (2 adet toplamda 16 GB ram)

Anakart: MSI B450M-A PRO Max.

• Tüm ayar'lar ultra'da ise, msaa 8X olduğu'nda bazı yerler'de 50'li fps lere'de düşer ama dediğin gibi, genel olrk 60~80fps arası takılırsın.

Yani msaa 8X değil ise ozm 1 sorun olabilir.

• Conar-XP kullanıcısına yanıt
    Sanırım X8 değildi tam olarak aklımda değil şuan evde olmadığım için kontrol edemiyorum bilgisayarıma ulaştığım zaman kontrol edeceğim. Çok teşekkür ederim :).
  • Windows güncelleme yapıp bir şeyleri bozmuş olabilir.

• Omber8770 O kullanıcısına yanıt

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conar-XP -- 16 Ocak 2021; 5:48:1 >
  • Selam Herkese ,

ben i7 3770k ile 1660super kullanıyorum, advanced graphics kapalı olduğu halde (msaa'da kapalı) ekran kartı kullanımım %50-60 maksimum %75 görüyorum. FHD'de 35 ile 60-65 fps arası gidiyorum. ayarları fulleyince fps değişmiyor ama kullanım %80'lerde geziyor.

youtube'dan testlere baktığım zaman benim durumumda olan bir video göremedim hiç, bu sorunu gören duyan var mı ? onca yabancı forumlarıda gezdim, finalde işlemci değiştirmeyi öneriyolar fakat 3770k GTA V ve 1660super için yeterli diye bilyiorum. Başka herhangi bir oyunda bu sorunu yaşamıyorum.

ek olarak oyunda texturelar geç yükleniyor, örneğin helikopterle yada arabayla giderken binalar vs yaklaştıkca detayları yükleniyor, ağaçlar sonradan geliyor, gölgeler sonradan geliyor. oyun hdd de olsa anlayacağım bu durumu ama ssd'de bunun yaşanması normal mi ?

sistemimin tam özellikleri ;

İ7 3770K / işlemci soğutucu : thermaltake frio extreme

Asus Maximus V Extreme

Gskill RipjawsX 4x4 16gb 1866mhz DDR3

Gigabyte Gtx 1660super (3 fanlı versiyon)

oyunun kurulu olduğu ssd : Adata su630 240gb

FSP Aurum 1200w psu

CM Haf 942 kasa

• snow-leopard S kullanıcısına yanıt

Ayarlardan kaynaklı problem olabilir ayarları kurcala,, uzaktaki nesnelerin yüklenmesi için de distance scaling ayarı kısık olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamacti Jun -- 15 Ocak 2021; 23:28:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bütün ayarları kurcaladım, yaklaşık 2 haftadır bu sorunla uğraşıyorum, şuan advanced scaling kısmını açınca ekran kartı kullanımı daha da düşüyor.

ek olarak, scaling'i arttırıp, ekran kartının kullanım oranını %90 lara çekebiliyorum fakat yine texturelar geç yükleniyor. fps'de ekstra kalite almama rağmen yine aynı kalıyor.

ekran kartı driverini kaldırıp en güncel driveri yüklemeyi denediniz mi

ek olarak gta 5 i açtıktan sonra görev yöneticisinden sağ tıklayıp yüksek öncelik verilmesi söylenmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamacti Jun -- 17 Ocak 2021; 13:39:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikisinide yaptim hocam , ilk basta guvenli modda ddu ile kaldirdim sonra kurdum. Sonra icime sinmedi temiz win 10 kurulumu yapip ustune bidaha kurdum.

gorev yoneticisinide denedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Gta dışında başka oyunlarda da kontrol etmişsinizdir herhalde durum aynı mı

• GTA dışında herhangi bir oyunda bu şekilde ne geç yüklenme yada gpu kullanımı sorunu yaşamıyorum.

• kullandığınız ayarların görüntüsünü atarsanız bakabilirim

• Arkaplan'da deffender ve varsa başka antivirüs yazılım'ı oyun'a girmeden kapatırsın, çünkü arka plan'da işlemci ve hdd'ni oyalayabilir.

Oyunda gelişmiş grafik sekmes'ni ve şu 2 ayar'ı kapatırsın.

Gelişmişteki'ler işlemcinden ileri'deki kaplamalar için taslak çizimi isterler, kalabalık ve araç kalabalığı ayarlarıda işlemcini bunların yapay zekâlrının kontrolü için oyalayabilirler v.s.

• quote:

Orijinalden alıntı: snow-leopard

Selam Herkese ,

ben i7 3770k ile 1660super kullanıyorum, advanced graphics kapalı olduğu halde (msaa'da kapalı) ekran kartı kullanımım %50-60 maksimum %75 görüyorum. FHD'de 35 ile 60-65 fps arası gidiyorum. ayarları fulleyince fps değişmiyor ama kullanım %80'lerde geziyor.

youtube'dan testlere baktığım zaman benim durumumda olan bir video göremedim hiç, bu sorunu gören duyan var mı ? onca yabancı forumlarıda gezdim, finalde işlemci değiştirmeyi öneriyolar fakat 3770k GTA V ve 1660super için yeterli diye bilyiorum. Başka herhangi bir oyunda bu sorunu yaşamıyorum.

ek olarak oyunda texturelar geç yükleniyor, örneğin helikopterle yada arabayla giderken binalar vs yaklaştıkca detayları yükleniyor, ağaçlar sonradan geliyor, gölgeler sonradan geliyor. oyun hdd de olsa anlayacağım bu durumu ama ssd'de bunun yaşanması normal mi ?

sistemimin tam özellikleri ;

İ7 3770K / işlemci soğutucu : thermaltake frio extreme

Asus Maximus V Extreme

Gskill RipjawsX 4x4 16gb 1866mhz DDR3

Gigabyte Gtx 1660super (3 fanlı versiyon)

oyunun kurulu olduğu ssd : Adata su630 240gb

FSP Aurum 1200w psu

CM Haf 942 kasa

Hocam senin sistemde bir şey var galiba benim i3 10100 ile durum şu şekilde videodaki ayarlarla neredeyse her yerde tam besliyor overcloclu 1660’ı yani 1660 superi.Overclock yapmadıysan işlemciye hani 3 küsür gigahertzlerde takılıyorsanız bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 18 Ocak 2021; 20:13:15 >

• Merhaba Herkese,

şimdi gördüm mesajlarınızı, ayarlarımı aşağıda paylaşıyorum. işlemcime overclock yapmadım hiç, zamanında anakart ve soğtucu kaliteli olsun diyerekten almıştım. 4.2-4.5 ghz aralıklarını denerim.

Conar-xp, sizin ayarlarıda deneyip bilgi vereceğim, teşekkür ederim paylaşımınız için.

@Conar-XP @M.KADiR @MyFirstDogMorphine

Bu elemanlarda da gpu kullanımı az, işlemci yetmiyor gibi görünüyor

Bunda tam performansta çalışıyo ekran kartı bu ayarları dene

Olmadı bir de ayarlardan directx sürümünü değiştir 10.1 falan yap dene

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.