Şimdi Ara

RTE 'Islam'in guncellenmesinin gerektigini bilmeyecek kadar aciz bunlar' (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
646
Cevap
2
Favori
36.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Fornax Elysion

Bakın burdan aklı başında Müslümanlara sesleniyorum.

Erdoğan belli bir mevkiye gelmiş belli şeyleri o mevkide bulunmaktan dolayı kavramış bir liderdir.

Size şunu demek istiyorum belli bir zeka yada para yada mevki yada tecrübe sahibi olduğunuzda dinlerin uydurma olduğunu kavrarsiniz.

Bu aşamadan sonra anlarsınız ki dinler toplumu gutmeye yarayan araçlardır düşünün ki öldükten sonra yanacağına inandığı halde Taciz tecavüz hırsızlık zina eden evrimin aşağı basamağında yaşayan insanlar var. Bunlara Allah yok dediğinizde dünya tam bir kaos olur.

Sonuç olarak fazla yazmadan siz anlayın. Dünya ateiste geçerken güncellenmiş İslami boşverip bir üst modeline geçelim. Nedir o yerli ve milli ateizm.

Tüm konu senin provokatif mesajlarınla dolu

Bu kadar da eziklik olmaz ki arkadaş

Kendime şakşakcı bulucam diye atmadığın takla kalmamış.

Cevap da yazma, blok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• rte allah yok dese aslında öyle demek istemedi vs vs dersiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

quote:

Orijinalden alıntı: Merkur

Iyi de burda islam guncellensin diyenler ,kul tarafindan mi guncellensin diyor.

Guncellenecek ise yine Allah tarafindan olur,insan guncellemeye kalkisirsa kuran degistirilemez diyenlerde yalan söylemiş olur.

Iyi ozaman kafana gore guncelle,anayasa gibi.

Hayır olaya şöyle bakalım bana güncellemeye şu şekilde bakılmalı, misal oruç vardır ve 1 aydır ve gün ağarması ile gün batımı belirlenmiştir islam da ve sen bunu kalkıp öğlenden sonra orucumuzu niyetleyelim dersen ya da 1 ay değil 20 gün olsun dersen işte sen orada dini değiştirmeye başlamışsındır bu yanlış olan ama aklıma gelmeyen bir sürü şey vardır da aklıma geleni yazıyorum devlet olarak oruç tutulan ay da işlerin daha azaltılması üzerine bir kanun getirirsen ve şirket dükkan sahiplerine insan çalıştıran yerlere kazançlarınızın bir kısmını devlet karşılayacak bu ay da ve sizler de çalışanlarınızı daha rahat daha yormadan işler yaptırın ve onların oruç tutmasına sebep olun ya da oruç tutulan ay da memur ya da emekli ya da devletten maaş alan insanlara o ay için gelirlerine ek para verip o ay insanların zekatlarını daha gönüllü daha seve seve paylaşmalarına vesile olma gibi ne bileyim aklınıza gelebilecek dinimize daha yakın olmayı sağlayacak kararlar alınabilir bana göre güncelleme böyle olmalı..

Tıpkı artık memurların ya da devlette çalışanların kapanarak görevlerini icraa etmeleri gibi ya da cuma 'ya gitmeleri için kolaylıklar esneklikler sağlamaları gibi ya da avm havaalanı üniversite ve diğer kurumlara mescitlerin arttırılıp insanların namazlarını kılmalarına kolaylıklar sağlanması gibi şeyler nasıl yapıldı ise bu yukarıda yazdıklarım da ya da buna benzer şeylerin hayata geçirilerek güncelleme denilen şeyi gerçekleştirebiliriz.. Güncelleme buna benzer olmalı..

Anlamlı bir yorum olmuş.

Burada pusuya yatan bazılarına malzeme çıkmış yine saçmalıyorlar, dikkat edilirse aynı kişiler onlarca yorum atmış konuya, hangi kesim oldukları belli.

İnanmıyırsan defol git seni ilgilendirmeyen bir konu zaten..

• Bu yaptığı doğru işte. 24 saate iki kere doğruyu gösterebiliyor sonunda.

Cemaatlerden işe başlamalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Prof. Dr.

Islam Update v2023 is downloading fromhttp://allah.gov.tr ...

Please wait...

...

...

...

...

Welcome to Islam v2023 update setup.

Please read the license agreement before continuing.

License agreement

Rules:

1. Have faith in R.T.E

Do you agree?

A) Yes, I agree

B) Yes, I agree

...

...

...

Next

...

Next

...

Finish

...

...

This patch updated by R.T.E

Yeminle araliksiz 20dk güldüm. Bro guldurenlerin bol olsun emi

• Kendini peygamber ilan etmeye bir adım daha yaklaştı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fornax Elysion

quote:

Orijinalden alıntı: Hitlerin Bıyığı

quote:

Orijinalden alıntı: bestanealtcizgi

RTE canli yayinda konsuyor. Islamin guncellenmesi gerektigini soyluyor. Yerli ve milli islami da yapmaya karar vermis.

Sirk de kosmus sonunda, ustune alkis da almis. Harbiden anlamak mumkun degil.

Zorunlu edit:

Yazan pek cok arkadas "sirk koşmak" kavraminin ne demek oldugunu bilmiyor sanirim. Kabaca tabiri su sekildedir.

quote:

Allah’a birilerini eş tutmak, onun yanında başka tanrılar olduğunu söylemek, yaratıcının olmadığını savunmak, inançsızlık, puta tapmak, onun indirdiği kitabın yanına başkalarını katmaktır

edit2: Su konu altinda bir tane kufur, hakaret yok. Sasirarak izliyorum ve takdir ettim ilk defa forumu ama bakalim adminler ne zaman silecek postu.
    https://twitter.com/yirmidorttv/status/971730857474928641

Bak güzel kardeşim İslamın güncellenmesi gerekir derken anlatılmak istenen harsm olduğu sabit şeylere helal demek vs değildir. Çağa uygun yorumlamaktan bahsediyor. Mesela kadınların yanlarında erkek bir yakını olmadan seyahat etmeleri uygun görülmiyorken şimdi uçak gibi taşıtlar olduğu için uygun görülebiliyor. Eskiden bir şehirden bir şehire 1 ayda gidilirdi şimdi 1 saatte gidiliyor. Anladın mı?

Çok güzel örnek vermişsin.

Peki kurandaki hükümler guncellenebilir mi

Kuran ı Kerim 114 sureden oluşan bir kitaptır. İnsan hayatını düzenleyecek bütün bilgiler içerisinde bulunur. Lakin bütün yaşayış kurallarının öğrenebilmesi için yorumlamaya ihtiyaç vardır. Bu yüzden Peygamberimiz gönderilmiştir. Peygamber Efendimiz in verdiği hükümlere göre de ondan sonra gelen Alim ve din adamları çağ a uygun şekilde yorumlama yapmışlardır. Bu yorumlama ise Okumuş ilim sahibi kişiler tarafından yapılmaktadır. Biz de bu kurallara göre yaşayabiliriz, diyelim ki yanlış yorumlandı günahı Alim’in boynuna. Bir kere bir söz okumuştum. Cehennemin dibini Ahir zamanda fetva verenler dolduracaktır diye.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Updateler bunlar

Son aciklamasi bu

http://link.tl/1pytU

• Biz bu adamı dinci, şeriat yanlısı biri olarak düşünüyorduk. Sanıyorum ki mevkiye/nabza göre ondanda vazgeçebilecek biri ne istediğini ne yapmayı düşündüğünü önceden kestiremiyoruz. Çok tehlikeli bir birey bugün A derken yarın Z diyebiliyor. Şakşakçıları / batan geminin mallarından nemalananlar ise ölümüne savunuyorlar. Bugün zatı muhterem çıkıp dese ki " Tanrı yok" yarın yandaş gazetelerin tamamı "1400 yıllık yalan" diye başlık atabilecek potansiyele sahip. Bilemiyorum sonumuz nereye gidiyor fakat elbet gün gelip devranın döneceğine inananlardanım, yargılanacaklarına eminim.

• ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Haklısın, hatta bu tür girişimler İslam'a ancak zarar verir. Hem toplumun dine güveni kalmaz, hemde demokrasi ve ekonomik felaketi beraberinde getirir.
    Ülke açık hava hapishanesine dönüştü, fikrini bile söyleyemiyorsun.
    Bknz: Bimere şikayet edilen dh üyeleri..

• quote:

Orijinalden alıntı: pemaxs

konu sahibi tam bir rte düşmanıdır rte kanatlansa uçsa yine yaranamaz

Rte kanatlanıp uçsa memlekete ve insanlara yararı olacağını zannetmiyorum.

Çok değil makul düzeyde akıl ve mantık sahibi iseniz fikir beyan edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Biz bu adamı dinci, şeriat yanlısı biri olarak düşünüyorduk. Sanıyorum ki mevkiye/nabza göre ondanda vazgeçebilecek biri ne istediğini ne yapmayı düşündüğünü önceden kestiremiyoruz. Çok tehlikeli bir birey bugün A derken yarın Z diyebiliyor. Şakşakçıları / batan geminin mallarından nemalananlar ise ölümüne savunuyorlar. Bugün zatı muhterem çıkıp dese ki " Tanrı yok" yarın yandaş gazetelerin tamamı "1400 yıllık yalan" diye başlık atabilecek potansiyele sahip. Bilemiyorum sonumuz nereye gidiyor fakat elbet gün gelip devranın döneceğine inananlardanım, yargılanacaklarına eminim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hitlerin Bıyığı

quote:

Orijinalden alıntı: bestanealtcizgi

RTE canli yayinda konsuyor. Islamin guncellenmesi gerektigini soyluyor. Yerli ve milli islami da yapmaya karar vermis.

Sirk de kosmus sonunda, ustune alkis da almis. Harbiden anlamak mumkun degil.

Zorunlu edit:

Yazan pek cok arkadas "sirk koşmak" kavraminin ne demek oldugunu bilmiyor sanirim. Kabaca tabiri su sekildedir.

quote:

Allah’a birilerini eş tutmak, onun yanında başka tanrılar olduğunu söylemek, yaratıcının olmadığını savunmak, inançsızlık, puta tapmak, onun indirdiği kitabın yanına başkalarını katmaktır

edit2: Su konu altinda bir tane kufur, hakaret yok. Sasirarak izliyorum ve takdir ettim ilk defa forumu ama bakalim adminler ne zaman silecek postu.
    https://twitter.com/yirmidorttv/status/971730857474928641

Bak güzel kardeşim İslamın güncellenmesi gerekir derken anlatılmak istenen harsm olduğu sabit şeylere helal demek vs değildir. Çağa uygun yorumlamaktan bahsediyor. Mesela kadınların yanlarında erkek bir yakını olmadan seyahat etmeleri uygun görülmiyorken şimdi uçak gibi taşıtlar olduğu için uygun görülebiliyor. Eskiden bir şehirden bir şehire 1 ayda gidilirdi şimdi 1 saatte gidiliyor. Anladın mı?

Din günlük hayatı düzenleyen kurallar bütünü. Insanların arasındaki ilişkilerin nasıl olması gerektiği de belirtilmiş kitapta detaylı şekilde. Kadın erkek için haram helal nedir çok net bu konuda.

Ama diyorsunuz ki günlük hayat cağımızda eskisi gibi değil şartlar çok değişti. O yüzden dini günümüze göre değiştirelim yani?

• Atatürke sallayanları sahneye alalım...

• peygamberlik bekliyorum ben ya hadi hayırlısı

• Akp karşıtı kitlenin on yıllardır söylediği çizgiye yeni geldikleri için sevinenler var.

Yahu bunu yıllardır dile getirenlerin önce bir elini öpün. Kusura bakma abi biz yıllardır dinlemedik, jeton yeni düştü deyin.

Bunu dile getirenleri yıllardır islam düşmanı ilan etmiştiniz şimdi bu talepte bulunanlar haklı çıktı.

Ama nasıl ki terörist fetö konusunda kimseye hakkını teslim etmediniz - hele ki Kemalistlere hiç

Bu konuda da jetonun geç düştüğünü filan kabul etmezsiniz.

• Beyler bu güncelleme işi nasıl oluyor valla anlamadım. Patch falan mı gelecek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • update OTG ile gelse keşke

• hawkbjk kullanıcısına yanıt
    1500 yıllık yalan müthiş olmuş

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Ben ögretmenim. Saygili ogrenciler genellikle imam hatiplerde oluyor. Şuanda meslek lisesindeyim. Şahsima yapilmadik terbiyesizlik, saygisizlik kalmadi. En azindan ahlaklilar. Ve seviyeleri de diger lisere oranla gayet iyi.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.