Şimdi Ara

RT-102 ADSL modem + USR5463 Wireless router kombinasynunda sorun. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
6.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kablo sonradan yapma ama düz olduğuna eminim çunku her iki uçtaki bağlantılara baktım ikiside birebir.
    Yeni bir test daha yapacağım bu test kanımca dananın kuyruğunu koparacak test:modemi değiştirmek.
  • Gelişmeleri merak ediyorum.
    Bu arada,
    Ethernet kablosunun her iki ucunun renk sıralamasının aynı olması bu kablonun düz kablo olduğu anlamına gelmez. Renk sıralaması çok önemli.
    Konnektörün pinleri karşınıza gelecek şekilde çevirip soldan sağa doğru renkleri yazabilirmisiniz.
  •  RT-102 ADSL modem + USR5463 Wireless router kombinasynunda sorun.

1-Turuncu
    2-Turuncu-Beyaz
    3-Mavi
    4-Mavi-Beyaz
    5-Yeşil
    6-Yeşil-Beyaz
    7-Kahve
    8-Kahve-beyaz

Kablonun 2-3 metrelik kısmı ek. Ek olan tarafın standartı farkı ama birebir ek yapmıştım yani pinler birbiri ile örtüşşün diye mesela kahve yi kahve beyaza bağladım.
    EDIT: Ek olan kısa kablonun renk sıralanışı aşağıda connection 1 belirtilmiş

RT-102 ADSL modem + USR5463 Wireless router kombinasynunda sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahruti -- 8 Mart 2009; 14:07:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mahruti

1-Turuncu
    2-Turuncu-Beyaz
    3-Mavi
    4-Mavi-Beyaz
    5-Yeşil
    6-Yeşil-Beyaz
    7-Kahve
    8-Kahve-beyaz

Yukarıda vermiş olduğunuz renk sırası bahsettiğiniz kabloya ait ise eğer bu kablo standart dışıdır.
    Ethernet kablosu ucu olarak tanımlanmış 2 standart mevcutur. Bunlar 568A ve 568B standardı.
    Genelde alışılmış olan 568B satandardı olup sırası şudur:
    1-Turuncu-Beyaz
    2-Turuncu
    3-Yeşil-Beyaz
    4-Mavi
    5-Mavi-Beyaz
    6-Yeşil
    7-Kahve-beyaz
    8-Kahve

Burada en önemli olan nokta 1-2 ile 3-6 pinlerinin kendi arasında sarmal yapıdaki kablolar olması zorunluluğudur. Dikkat ederseniz standartta 1 ile 2. pinler kendi içinde sarmal yapıda olup Tutuncubeyaz-Turuncu, 3 ile 6. pinlerde kendi içinde sarmal olup Yeşilbeyaz-Yeşildir. Ethernet kablosu standart dışı veya işin mantığına uygun olmaz ise çok kısa mesafeler haricinde bağlantı sorunu çıkartır.

Aşağıdaki linktede geniş açıklama var. Bir incele istersen.
    http://www.turkcenet.org/yerel_htm/utp_kablo_nasil_yapilir.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 8 Mart 2009; 22:51:42 >

• Gerçekten mi hiç bunu düşün memiştim kablo 20-25 metre belki daha fazla
  • Bence kablo problemli. Yani standart dışı. Hele 20-25 m'lik standart dışı kablonun sorunsuz çalışması pek olası değil. Standart dışı ancak mantığına uygun yapılmış 2-3 metrelik bir ethernet kablosu çalışabilir. Daha uzun mesafede sorun çıkartır.
  • Hay ben o kabloyu yapana ne diyeyim mübarek günde.
  • :)))
  • Peki ufak bir ekin sisteme olumsuz etkisi olur mu?
  • quote:

Peki ufak bir ekin sisteme olumsuz etkisi olur mu?

Bu bahsettiğiniz ek olayı nasıl bir şey?
    Ethernet hattında data taşımak için yüksek frekanslı sinyaller kullanılır. Yüksek frekanslı sinyallerde özellikle kesip-bağlama tarzındaki ek yerlerinde yüksek kayıp olur. Ama kısa mesafelerde bu tür ekler çok sıkıntı çıkarmayabilir. Esasında illaki ek yapman gerekiyorsa şu linkteki ürün gibi ek konnektörleri kullanman gerek.
    http://www.radum.com.au/shopping/images/P2325.jpg
    http://www.alcamsatcam.com/i/mb7668_21ffd6877826368bccabc453251e31b6_r1.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 8 Mart 2009; 20:47:47 >

• Evet kesip bağlama şeklinde ek. RJ45 pensi alıp yapacağım.
  • Evet, bence de bir RJ45 sıkma pensesi ve bir miktar konnektör alın. Hatta bir miktar RJ11 konnektör (telefon için olanlar) de alın. Elinizin altında bulunsun. Sıkma pensesi zaten 15 TL civarında.
  • Bakalım aksarayda bulabilecek miyim bu pensi.
  • Kabloyu yaptım wireless router ile hız testleri normal yanlız kabloyu direkt olarak bağladığımda internet gelmiyor çokta önemli değil
    Gerçekten çok teşekkür ederim.

Sizi fahri network modu ilan ediyorum. :D

• quote:

Sizi fahri network modu ilan ediyorum. :D

İltifatınız için teşekkür ederim. :)
    Faydalı olabildiysem ne mutlu.

"kabloyu direkt olarak bağladığımda internet gelmiyor" diye bahsettiğiniz sorun tam olarak nedir?

• Komşudan gelen ethernet kablosunu direkt olarak pc nin ethernet kartına taktığımda net gelmiyor. Aslında üstüne de çok gittmedim baktım kablosuzda sorun yok.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.