Şimdi Ara

Router yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar soracağım konu biraz karışık olabilir ama yapan arkadaşlar olduğunu bildiğimden (foumlardan) yardım ederseniz sevinirim.

Eve bir adet Atlanta Hdbox dijital uydu alıcısı aldım.
     Router yardım.

Uydu alıcımda Ethernet girişi var ve bu ethernet girişi ile uydu internete bağlanarak yazılım güncelleme yapıyor.Ben wiraless modemimi uydunun yanına getiremediğimden bir adet router almak için dün teknosaya gittim ve enucuz olarak
     Router yardım.

cihazı aldım.Sanırım hem modemmiş hemde router.Ben şimdi bu cihazı kullanarak diğer odada bulunan Linksys kablosuz modemime bağlantı yapıp uydumu internete bağlamak istiyorum.

Cihazı ethernet ile uyduya bağladım ama bir türlü internet bağlantısını kuramadım bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdalm -- 23 Şubat 2010; 9:41:14 >

• fiziksel bağlantı şekli şu şekildedir;

Receiver'ın ethernet çıkışı ile modemin ethernet girişi veya girişlerinden herhangi birisini birbirleri ile CAT5 kablo aracılığı ile 100MB düz veya Cross dizilimli bir kablo ile bağlayın.

Receiver'ınızın menülerinden network yada ethernet ayarları kısmında bulunan DHCP özelliğini kapatın.

Modeminizin ayarlarına girerek LAN seçeneği altında bulunan DHCP özelliğini aktif edin.

Receiver'ın network ayarlarında ip adresini modeminizin DHCP ayarlarına göre yapılandırın

örneğin modeminiz 192.168.0.2-192.168.0.224 aralığında DHCP havuzuna sahipse receiver'ınızın ip adresini 192.168.0.223 veya 192.168.0.100 veya 192.168.0.200 gibi bir ip yaparsanız uygun olacaktır.

Bu ayarları yaptığınız zaman eğer receiver internet sinyalizasyonunu yapıyorsa modeminiz internet bağlantısını dağıtacaktır.

Ancak digital network supported receiver sahibi olmanız uydu internet kullanabileceğiniz anlamına gelmez bir uydu internet servis sağlayıcısından erişim polarizasyon bilgilerini almalısınız. Malum uydu erişimleri henüz bedava değil :)

• bu arada çok pardon ben uydu üzerinden internete çıkacaksınız olarak algıladım o nedenle o şekilde yardımcı olmaya çalıştım özür dilerim
    cevabımı şu şekilde düzeltmek istiyorum.

Modeminiz ile receiver'ınızı 100MB cross veya düz bir kablo yardımı ile bağlayın ancak receiver gibi elektronik cihazlarda cross bağlantı daha sağlıklı çalışıyor.

Receiver'ınızın ayarlar bölümüne girerek Network ayarları altında IP adresi kısmını kontrol ederek modeminizin DHCP'si üzerinden ip aldığına emin olun örneğin modeminizin DHCP havuzu 192.168.0.2-192.168.0.224 aralığında dağıtım yapıyorsa receiver 192.168.0.2 ile 192.168.0.224 arasında bir ip adresine sahip olmalıdır. Eğer ip almamış ise kendiniz manuel olarak (aşağıda verdiğim ip adresleri modemin 192.168.0.XXX bloğunda çalıştığı esas alınarak verilmiştir modeminizin ip bloğunu Network-->Lan-->DHCP ayarları altında bulabilirsiniz.)

IP ADRESI : 192.168.0.101

AĞ GEÇİDİ (Gateway) : 192.168.0.1

DNS : 192.168.0.1

Subnet Mask : 192.168.xxx.xxx bloğu için *255.255.255.0* 10.0.xxx.xxx bloğu için *255.255.0.0*

şeklinde ayarların.

Bu ayarları yaptıktan sonra bilgisayarınızdan 192.168.0.101 ip adresine ping atabiliyorsanız receiver'ınızın internete erişmemesi için hiçbir sebep olmaması gerekmekte.

• quote:

Orijinalden alıntı: serdalm
    Eve bir adet Atlanta Hdbox dijital uydu alıcısı aldım.
    Ben wiraless modemimi uydunun yanına getiremediğimden bir adet router almak için dün teknosaya gittim ve enucuz olarak cihazı aldım.Sanırım hem modemmiş hemde router.Ben şimdi bu cihazı kullanarak diğer odada bulunan Linksys kablosuz modemime bağlantı yapıp uydumu internete bağlamak istiyorum.

Merhaba,
    Anlaşıldığına göre uydu alıcısı yanına ethernet kablosu çekemiyorsunuz ve ilave bir donamınla uydu alıcıyı internete çıkartmak istiyorsunuz.
    Satın almış olduğunuz Inca marka cihaz ADSL router modemdir ancak bu cihazın route işlemi ADSL portu ile ethernet portları arasındadır yani normal bir adsl modem yani (Bu arada ethernet portlarında birisi WAN girişi olup router fonksiyonu olan cihazlar da var), dolayısı ile bu cihazı istediğiniz yapmak için router olarak kullanamazsınız. Ayrıca size kablosuz bir cihaz lazım ki bu sayede modeminizden aldığınız kablosuz bağlantıyı ethernet portu üzerinden uydu alıcıya aktarabilsin. Bu iş için Access Point veya kablosuz Router kullanabilirsiniz.
    TP-Link TL-WR543G cihazını AP Client Router modunda çalıştırarak istediğinizi yapabileceğiniz kanaatindeyim.

• Bu aldığım İnca Router olarak kullanılabilir diyerek bana verildi teknosadan.

quote:

# Dört 10 100 Ethernet Port’u (model’e göre)
    # USB 1.1 uyumlu bir USB Port’u.
    # Web üzerinden yapılandırma için kullanıcı dostu Web arayüzü
    # Tekil-Oturum IPSec desteği ve Gerçek Özel Ağ (VPN) için PPTP İçinden Geçiş
    # Birçok popüler oyun için hazır yapılandırma. Sadece oyunu seçin, port ayarları otomatik yapılandırılacaktır
    # Ağınızdaki bir DHCP Server gibi yapılandırılabilir
    # Hemen hemen tüm internet uygulamaları standartlarıyla uyumludur
    # Endüstriyel standartlarda ve dâhili yönetilebilir DSL arayüzü
    # Adres Filtreleme, DMZ Hosting ve daha fazlası
    # Web tabanlı basit durum sayfası sistem yapılandırmanızı gösterir ve yapılandırma sayfalarına bağlantı kurar
    # Web’den indirilebilir ve yüklenebilir yazılım güncellemesi
    # SNMP V2, RIP v1& RIP v2, NAT desteği
    # 8 adet‘e kadar sabit gerçek fiziksel sunucu bağlantı desteği (PVC)
    # 8 adet’e kadar PPPOE oturumu desteği
    # Desteklenen protokoller
    # ITU G.992.1 (G.dmt) Annex A
    # ITU G.992.2 (G.lite)
    # ANSI T1.413 Issue 2
    # ITU G.992.3 ADSL2 (G.dmt)
    # ITU G.992.4 ADSL2 (G.lite)
    # ITU G.992.5 ADSL2+
    # Encapsulation Destekleri
    # RFC 1483 Bridge
    # RFC 1483 Router
    # ATM (RFC 1577) üstünde Klasik IP
    # ATM (RFC 2364) üstünde PPP
    # Ethernet (RFC 2516) üstünde PPP
    # Sistem gereksinimleri
    # Tavsiye edilen sistem özellikleri
    # Pentium 233MHZ veya üstü
    # Memory: 64MB veya üstü
    # 10M Base-T Ethernet veya üstü
    # WIN9X, WIN2000, WINXP, WINME, WINNT
    # USB portu veya Ethernet Ağ bağdaştırıcı Kartı

Router olarak kullanamıyormuyum?Peki modem olarak kullansam bu incayı benim şuan modem olarak kullandığım Linksys Wag 354 G modemim acaba router oluyormudur onu router olarak kullansam
     Router yardım.

Router yardım.

• Önceki mesajımda da dediğim gibi anlaşıldığına göre size verilen cihaz ADSL router modem. Yani piyasadaki diğer ADSL router modemler gibi. Elinizdeki Linksys modem de bir adsl router modemdir. Inca modemin özelliklerinde de başka bir şeyden bahsedilmiyor zaten. Ayrıca anladığıma göre sizin beklentiniz uydu alıcı cihazın yanına koyacağınız cihaz kablosuz internet yayınını alıp ethernet üzerinden uydu alıcıya verme işlemi yapacak ki bu durumda cihazın kablosuz iletişimi destekliyor olması gerek. Oysa Inca modemin kablosuz desteği olduğuna dair bir ibare yok. Dolayısı ile elinizdeki her iki modemi bir biri ile kablosuz olarak haberleştiremezsiniz. Bence o modemi iade edip (ki o firmada iade imkansız gibi bir şey) kablosuz bir router alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 1 Mart 2010; 19:12:09 >
  • Vazgeçtim.Modemi uydunun yanına taşıdım.Biraz kablo kalabalığı olsada napalım yapcak bişe yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gpon modem iade acil yardım ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

Önceki mesajımda da dediğim gibi anlaşıldığına göre size verilen cihaz ADSL router modem. Yani piyasadaki diğer ADSL router modemler gibi. Elinizdeki Linksys modem de bir adsl router modemdir. Inca modemin özelliklerinde de başka bir şeyden bahsedilmiyor zaten. Ayrıca anladığıma göre sizin beklentiniz uydu alıcı cihazın yanına koyacağınız cihaz kablosuz internet yayınını alıp ethernet üzerinden uydu alıcıya verme işlemi yapacak ki bu durumda cihazın kablosu iletişimi destekliyor olması gerek. Oysa Inca modemin kablosuz desteği olduğuna dair bir ibare yok. Dolayısı ile elinizdeki her iki modemi bir biri ile kablosuz olarak haberleştiremezsiniz. Bence o modemi iade edip (ki o firmada iade imkansız gibi bir şey) kablosuz bir router alın.

Hanımla kablolar yüzünden kapıştık :) O yüzden rafa kaldırdığım projemi yeniden yeşertmem lazım.Cihazım (uydu alıcım) router ile wiraless'e bağlanabiliyormuş.
    Bana ucuzundan sadece bu işi görebilecek bir router önerirmisiniz.

Not:İncayı iade ettim.

• Eşinizin itirazına katılıyorum. Zira ortalıkta dolaşan kablolar ev içinde hiçde hoş bir manzara oluşturmaz. Kaldıki kablo etrafında oluşan elektromanyetik alan nedeniyle kablo toz toplamakta ve siyahlaşmaktadır. Velhasıl tam bir kir kaynağıdır. Bu nedenle işi kablosuz olarak çözmeniz gerekecek.
    Cihazın (uydu alıcı) kablosuz haberleşebiliyor olması konusunu biraz açarmısın. Bir cihazın kablosuz haberleşmesi için kablosuz ağ kartına sahip olması gerekir. Eğer alıcınız kablosuz haberleşebiliyorsa bu karta sahip olması lazım. Oysa uydu alıcınızın arkasında anten vs. göremiyorum. Bu durumdan emin olun. Eğer bu özelliği varsa kablosuz modeminizle uydu alıcı doğrudan bağlantı kurabilir.

Uydu alıcının kablosuz bağlantı kartı olmadığını düşünerek şunu öneririm: TP-Link TL-WR543G routerı AP Client Router modunda çalıştırarak kablosuz modem ile heberleştirebilir ve alıcıyı routera ethernetten takarak iletişim sağlayabilirsiniz. Bu routerın fiyatı yaklaşık 50 TL civarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 1 Mart 2010; 19:04:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

Eşinizin itirazına katılıyorum. Zira ortalıkta dolaşan kablolar ev içinde hiçde hoş bir manzara oluşturmaz. Kaldıki kablo etrafında oluşan elektromanyetik alan nedeniyle kablo toz toplamakta ve siyahlaşmaktadır. Velhasıl tam bir kir kaynağıdır. Bu nedenle işi kablosuz olarak çözmeniz gerekecek.
    Cihazın (uydu alıcı) kablosuz haberleşebiliyor olması konusunu biraz açarmısın. Bir cihazın kablosuz haberleşmesi için kablosuz ağ kartına sahip olması gerekir. Eğer alıcınız kablosuz haberleşebiliyorsa bu karta sahip olması lazım. Oysa uydu alıcınızın arkasında anten vs. göremiyorum. Bu durumdan emin olun. Eğer bu özelliği varsa kablosuz modeminizle uydu alıcı doğrudan bağlantı kurabilir.

Uydu alıcının kablosuz bağlantı kartı olmadığını düşünerek şunu öneririm: TP-Link TL-WR543G routerı AP Client Router modunda çalıştırarak kablosuz modem ile heberleştirebilir ve alıcıyı routera ethernetten takarak iletişim sağlayabilirsiniz. Bu routerın fiyatı yaklaşık 50 TL civarında.

Walla dostum bugün gittim teknosaya yine.(hediye çekim var bedava almak için) söylediğin TP-Link malesef İzmir Teknosa Forumda bulunmamaktaydı.Bende modemim Linksys olduğu için routeride Linksys aldım.

Router yardım.

Router yardım.

Bu cihaz işimi görür değilmi?

quote:

Teknik Özellikler

4 port Switch,
    •125Mbps Acess Point(802.11b/g)
    •Kompakt şık dizayn
    •Açma/Kapatma düğmesi
    •Kablo/DSL internet baglantinizi ethernet kablosu veya kablosuz olarak paylasabilirsiniz
    •Hem 11Mbps(802.11b) hemde 54 Mbps(802.11g) cihazlar ile uyumlu
    •Güçlü SPI Güvenlik duvarı, Kablosuz bağlantıda MAC adres filtreleme
    •WPA/WPA2 şifreleme ile güvenli kablosuz bağlantı
    •Dahili 2Dbilik anten
    •%80'i geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen paket ve dökümantasyon
    •Türkiye koşullarına uyumlu “Energy Star” uyumlu verimli elektrik adaptörü
    •2 yıl garanti

Deneme yapıyorum Atlanta İp alıyor ama birtürlü Not connecting'i değiştiremedim.Sanırım ayarları yapamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdalm -- 3 Mart 2010; 7:54:54 >

• Bu arada bu üründe olmuyormuş :( Çıldırıcam bu teknosa'da çalışan arkadaşların inanın teknoloji bilgisi sanırım sadece LCD tv'ler ve telefonlar üzerine.

Şimdi Linksys müşteri hizmetleri ile konuştum.Benim almam gereken ürün Linksys WET54G'ymiş.
    Ben eniyisimi burada arkadaşların önerdiği Airties veya TP-Link TL-WR543G'i alayım.Yapacak birşey yok :(
  • Şu hediye çekini harcayında teknosadan kurtulun artık.
    Ben TP-Link TL-WR543G ile sorununuzun çözülebileceği kanaatindeyim. Bahsettiğim cihaz AP client router modunda çalıştırılarak istediğiniz yapmanız mümkün olabilmektedir. Başka marka/model cihazlar nasıl yapılır bilemiyorum.
  • Airties Aldım

Router yardım.

quote:

Teknik özellikler

• 802.11 b/g uyumlu, 54Mbps hızında Kablosuz Erişim Noktası (Access Point), Köprü (Bridge) ve Tekrarlayıcı (Repeater)

• Yaygın olarak kullanılan Centrino Laptoplarla ve 802.11b/g cihazlar ile tam uyumluluk

• Kapsama alanı problemleriyle karşılaşılabilen geniş alanlarda ve beton binalarda kapsama alanını genişleten Airties Mesh Teknolojisi® desteği

• Kablosuz köprü (Wireless Bridge) özelliği sayesinde Ethernet çıkışlı bir cihazı kablosuz ağa dahil etme imkanı

• WPA2, WPA, WEP ve 802.1x standartları desteği sayesinde en gelişmiş güvenlik özellikleri

• Dış mekanlarda 400, iç mekanlarda 100 metreye varan erişim mesafesi

• En son çip teknolojileri sayesinde yüksek performans

• Auto MDI/MDIX özelliği ile düz veya çapraz Ethernet kablosunu otomatik algılama

• DHCP server sayesinde bilgisayarlara otomatik IP adresi dağıtma

• Türkçe web arayüzü sayesinde kullanım kolaylığı

• Web arayüzü ile yazılım (firmware) güncellenmesi

Şimdi kurmadım ama kurunca başlarım artık sızlanmaya beceremedim olmuyor diye

• quote:

Orijinalden alıntı: serdalm
    Airties Aldım
     Router yardım.

quote:

Teknik özellikler
    � 802.11 b/g uyumlu, 54Mbps hızında Kablosuz Erişim Noktası (Access Point), Köprü (Bridge) ve Tekrarlayıcı (Repeater)
    � Yaygın olarak kullanılan Centrino Laptoplarla ve 802.11b/g cihazlar ile tam uyumluluk
    � Kapsama alanı problemleriyle karşılaşılabilen geniş alanlarda ve beton binalarda kapsama alanını genişleten Airties Mesh Teknolojisi® desteği
    � Kablosuz köprü (Wireless Bridge) özelliği sayesinde Ethernet çıkışlı bir cihazı kablosuz ağa dahil etme imkanı
    � WPA2, WPA, WEP ve 802.1x standartları desteği sayesinde en gelişmiş güvenlik özellikleri
    � Dış mekanlarda 400, iç mekanlarda 100 metreye varan erişim mesafesi
    � En son çip teknolojileri sayesinde yüksek performans
    � Auto MDI/MDIX özelliği ile düz veya çapraz Ethernet kablosunu otomatik algılama
    � DHCP server sayesinde bilgisayarlara otomatik IP adresi dağıtma
    � Türkçe web arayüzü sayesinde kullanım kolaylığı
    � Web arayüzü ile yazılım (firmware) güncellenmesi

Şimdi kurmadım ama kurunca başlarım artık sızlanmaya beceremedim olmuyor diye

Mesh yapip, diger modeminize baglanip kullanacaksiniz. Hayirli olsun sonunda dogrusunu bulmussunuz.
    Bu cihazin Kablosuz Ag ayarlari diger cihazinizinkilerle ayni olmasi lazim ki birbirlerine baglanabilsinler.

• Bridge olarak değil Mesh olarakmı ayar yapacağım?
  • Bridge seçtim.(Airties müşteri hizmetleri öyle dedi)

Ayarlarını yaptım (aktarıcının) hatta laptopun wiraless'ini kapatıp nete çıkış bile yaptım.

Sonra kabloyu çıkartıp Atlanta'ya taktım. DHCP açık cihaz ip alıyor fakat mavi noktaya basıp parolayı (0000) girdikten sonra sunucu adım şifrem vs herşey tam ama not connected ?Bağlanmıyor.Anlamadım gitti.
    Sonuçta Atlantaya bağkantı ulaşıyor.Diyeceğim serverde sorun var onuda konuştum sıkıntı yokmuş.

Ne yapacağım yardımcı olumrmusunuz?
  • tl-lınk tl-wr741nd ile bu baglantıyı nasıl saglıyabilirim?? teşekkurler .
  • wr543g router aldım yanlız client modunda çalıştırmadım yardımcı olabilecek arkadaş varmı :teşekkurler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.