(TurkiyeF1.com) - İki ve dört tekerlekli araçların şampiyonluğu konusunda tek adam olan eski dünya şampiyonu John Surtees, kronometrenin, Valentino Rossi'nin Formula 1'in kapısını aralaması konusunda son derece belirleyici bir rol oynayacağına inanıyor. Uluslararası Autosport Fuarı'nda Autosport.com'a konuşan Surtees, Rossi'nin yeteri kadar hızlı olmadığı takdirde, Ferrari'nin kendisine şans tanımayacağını öne sürdü.
Surtees, "Kronometre, Rossi için neticeyi belirleyecek tek şey, hepsi bu!" dedi. Günün sonunda Rossi'nin, Ferrari gibi büyük takımların pist ve araçları yarışılabilecek biçime sokmaları misali, motorsporları açısından çok değerli olan mükemmel bir fırsata sahip olacağını söyleyen Surtees, bunun Rossi açısından, diğerlerinden daha hızlı olmak zorunda olduğu mânâsına geldiğini savundu.
Surtees'in yorumları, Michael Schumacher'in haftasonu, Rossi konusunda en büyük problemin Formula 1'in kapısını açabilmesi değil, yeteri kadar hızlı olması gerektiği yönündeki açıklamalarının ardından geldi. Schumacher, "Bizimle birlikte bulunduğu testlerde gayet iyi gözüküyordu. Ancak, her zaman için bir soru işareti vardır ki, o da, en sondaki ufak engeli dahî aşabilecek misiniz? Bu da, araçla yeteri kadar haşır-neşir olduktan ve aracı iyice tanıdıktan sonra bulunabilecek ve anlaşılabilecek bir teferruattır. Rossi'nin bu konuda istekli olup olmadığı konusunda emin değilim" dedi.
Surtees, iki tekerleklilerden dört tekerleklilere geçiş sürecinin zorluklarla dolu olmadığına inanmıyor ve Formula 1 araçlarının hayatî pozisyonlarına saygılı. "Bu asla, hadi git makineyle oyna zihniyetiyle ve kolay bir şeymiş gibi düşünülmemeli. Eğer böyle yaparsanız, sizi pişman eder" diyen Surtees, "Hızla ilgili bir problemim yoktu. Bir araca atlayabilirdim ama özellikle güvende değildim. Hızlı köşelerdeki hatları biliyordum, ancak Monaco'daki dur-kalklardaki gibi yavaş pozisyonlarla karlaşınca, karşılaştığım zorluğu anladım" şeklinde konuştu.
Rossi'nin f1'de d başarılı olursa yuh yani
n biçim bi adam bu
Bu adam F1' ide yapar rally'ide kıvırır le-mans' ında dibine vurur. Benim bir arkadaşım vardı voleybolcu şu an. Adam tam bir spor dehası. Basket oynasın mükemmel oynar, futbol öyle, masa tenisi öyle, bilardo öyle ve en son voleybol oynadı baya bir ödül aldı. Aynı kişilik bence rossi'de de var. Bu gibi adamlar dediğim gibi dehadır. Ellerine neyi alsalar o işi her türlü kıvırırlar.
hiçbir sporda başarılı olamadıımdan kıskanıyorum galiba