Şimdi Ara

root!! ne olur yardım edin (s5830i)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde samsung galaxy ace i (s5830i) var root yapmak istiyorum ama çok korkuyorum 1 ay kaldı garantinin bitmesine ama bazı sitelerde okudum yok sistem dosyalarını silince telefon çöker felan diyorlar bende korkudan yapamadım bilgilendirirseniz çok sevinirim

şimdiden teşekkür ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: ghost0618

arkadaşlar elimde samsung galaxy ace i (s5830i) var root yapmak istiyorum ama çok korkuyorum 1 ay kaldı garantinin bitmesine ama bazı sitelerde okudum yok sistem dosyalarını silince telefon çöker felan diyorlar bende korkudan yapamadım bilgilendirirseniz çok sevinirim

ROOT cihaza full erişim izni verir tüm yetkiler senin eline geçer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onu biliyorumda kardeşim sistem dosyalarını felan silerseniz telefon çöker diolar ondan korkuyorum yeni telefonda alamam
  • quote:

onu biliyorumda kardeşim sistem dosyalarını felan silerseniz telefon çöker diolar ondan korkuyorum yeni telefonda alamam

Burada ayrıntılı anlatımı var bakabilirsin

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=63265773&p=1#63265773

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saol kardeşim baya bilgim oldu ama orda zararlarından bahsetmemiş
  • quote:

arkadaşlar elimde samsung galaxy ace i (s5830i) var root yapmak istiyorum ama çok korkuyorum 1 ay kaldı garantinin bitmesine ama bazı sitelerde okudum yok sistem dosyalarını silince telefon çöker felan diyorlar bende korkudan yapamadım bilgilendirirseniz çok sevinirim

Telefonunuzu rootlarsanız yada custom rom kurarsanız, garanti kapsamına getirmek için sadece bu işlemleri geri alıp orijinal stock romu kurmanız yetmez. Samsung 2.3.4 sürümünden itibaren özel bir bootloader geliştirmiş ve işletim sistemine iki sayaç entegre etmiş. Bu sayaçlar telefonun rootlanıp rootlanmadığını ve kaç defa custom rom kurulduğunu takip ediyor. Teknik servislerine verdiği talimatla da servise gelen telefonda öncelikle bu sayaçlardaki değere bakılıyor ve 0 değilse telefonunuz garanti dışı kalmış deniliyor. USB Jig denilen bir aparatla bu sayaçlar kolayca sıfırlandığı için de bu özel bootladerı geliştirmişler. Dolayısıyla bu yöntemle sayaçları sıfırlama 2.3.4'ün üzerindeki sürümlerde çalışmayabiliyor. Bu durunda telefon modeline uygun eski bir bootlader yükleyip USB Jigle sayaçları sıfırladıktan sonra yeni bootlader ODIN le birkaç saniyede kurulabiliyor. Fakat bootladerla bu şekilde oynamak çok riskli çünkü telefon hard-brick olabiliyor. Hard-brick olan bir telefonda ancak JTAG denilen bir cihazla yeniden çalışır hale getirilebiliyor.Dolayısıyla acemi bi kullanıcı iseniz rootlama ve custom rom kurma işlerine bence hiç girmeyin.

• saol kardeşim garanti benm için önemli deil sadece root ettikten sonra telefona gelecek zararı merak ediyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

saol kardeşim garanti benm için önemli deil sadece root ettikten sonra telefona gelecek zararı merak ediyorum

Root etme işlemi sırasında takılma, kitlenme, vs. gibi bir sorun olmaz ve rootlama başarılı olursa telefona bir zarar gelmez. Yalnız rootlama yaparken anlatılan adımları dikkatli okuyup hiçbirini atlamadan yapın. Bazı forumlarda anlatıldığı gibi CWM'yi adb shell ile komut satırından kurmaya kalkar ve bir harf yada rakamı yanlış girerseniz (mesela dd if=/dev/...... of=/dev/block/mmcblk0p13 yerine /dev/block/mmcblk0p4 girmek gibi) telefonuz hardbrick olur ve ancak JTAG denilen bir aparatla yeniden hayata döndürülebilir. Yanılmıyorsam önceki mesajınızda yeni bir telefon alacamayacağınızı söylemiştiniz. Eğer durum böyle ise root ve custom rom kurma işine girmeyin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat@fdh -- 28 Aralık 2012; 23:55:23 >

• eywallah
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.