Şimdi Ara

Romörk ev

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

resimdede görüldüğü üzere bu romörk adı altında taşınabilir ev yapmak için ne gereklidir acaba bilgisi olan var mıdır?

Yani ben şimdi bir römork alıp onu güzelce bir eve çevirip. Arabamım arkasına bağlayıp istediğim yere parkedip istediğim yere gidebilirmiyim? yokmudur bunun bi ruhsatı bilmem nesi

Not: Romörk 750kg dan ağır olursa ehliyete işlenme olayını veya plaka takılmasından bahsetmiyorum.
     Romörk ev

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: 12345543

Romork tasimak icin belge alman gerekiyor onu aldikdan sonra ronorkun ustune istedigini koyarsin :)

Benimde bahsettiğim olay o Romörk taşımak için belge aldın diyelim (bu arada ne kadar bilmiyorum bilen yazarsa sevinirim.) resimdeki gibi bişi dikip sokağın birine parkettim kimse bişi diyemiyomu hiçbirşekilde karışamıyormu? yada onun benim römorkum olduğuna dair bil belge olması gerekmiyormu?

Orijinalden alıntı: Ares

Yanlış anlama da, karavan işini.görmüyor mu

merak ettiğim bir konu oludğu için araştırmak istedim. Onun haricinde üreten kişimi daha ucuza mal eder yoksa üreten kişiden alan kişi mi!

+1

karavanın nesini beğenmiyorsun

Orijinalden alıntı: Illuminn

quote:

+1

karavanın nesini beğenmiyorsun

Elim yatkındır bu konulara.
    Daha Fazla Göster
  • Tahta, tekerlek, araba

Orijinalden alıntı: çay

Tahta, tekerlek, araba

sen onu tahtala yap ilk tümsekte dağılsın sonra :)

Orijinalden alıntı: feed your head

Benim birinden duyduğum böyle hiç yapılmamış bi şey yapacaksan proje vs. yapıp onaylatman gerekli.

Bu olaya proje gerekmez büyük ihtimal. Çünkü aslında ev yapmıyorsun römork üzerine rastgele tahta ve demir den yapılma biryük koyuyosun aslında senin amacın ev yapmak değil demir ve tahta taşımak ama dışardan baktınmı eve benziyor olabilir :) !! yani bi adı yok bunun aslında bence yinede bilmiyorum. keşki birin bilgisi veya en azında hangi kurumdan bilgi alacağımız olursa o bile kafi.

Orijinalden alıntı: ALEXİST

Açıkcası bunu ben de merak ediyorum.

Aslında bu sorduğum şey, bu tarz birşey görmüş veya aklına gelmiş herkes merak ediyordur. Şimdi buraya yorum yazmayıp dışarıdan gözlemci olarak sinsi sinsi "acaba nasıl yapılıyo biri söylücekmi" diye bekliyordur :)

Orijinalden alıntı: Lcn

quote:

Orijinalden alıntı: feed your head

Benim birinden duyduğum böyle hiç yapılmamış bi şey yapacaksan proje vs. yapıp onaylatman gerekli.

Bu olaya proje gerekmez büyük ihtimal. Çünkü aslında ev yapmıyorsun römork üzerine rastgele tahta ve demir den yapılma biryük koyuyosun aslında senin amacın ev yapmak değil demir ve tahta taşımak ama dışardan baktınmı eve benziyor olabilir :) !! yani bi adı yok bunun aslında bence yinede bilmiyorum. keşki birin bilgisi veya en azında hangi kurumdan bilgi alacağımız olursa o bile kafi.

Ben ev yönünden değil de trafik yönünden söyledim zaten.

• Bide istediğim heryere park edebiliyormuyum acaba yoksa bi trafik cezası uygulaması varmı?
  • Kemal Sunal abimizin bir filminde vardı bi zabıta takmıştı yıktırmak istiyodu belge çıkartıyodu hop başka yere sonra yeni belge çıkartıyodu hop başka yere sonra taşıyo diye seyyar yıkma kararı çıkartmıştı hop başka yerde kurdu seyyar değil diye yıkamadılar en sonunda yıktılar ama o elle çekiyordu filmi izle derim sistem baya iyidi

Orijinalden alıntı: cihankrk

Kemal Sunal abimizin bir filminde vardı bi zabıta takmıştı yıktırmak istiyodu belge çıkartıyodu hop başka yere sonra yeni belge çıkartıyodu hop başka yere sonra taşıyo diye seyyar yıkma kararı çıkartmıştı hop başka yerde kurdu seyyar değil diye yıkamadılar en sonunda yıktılar ama o elle çekiyordu filmi izle derim sistem baya iyidi

aynen onu hatırladım.rahmetlinin son filmlerindendir
  • romork yada karavan ikiside kullanıbilir. öncelikle bir romork şaisisi uygun kalınlıkda demir yada alu profil, braz konsturksiyon bilgisi. dış kaplama olarak kontra plak yada playwood veya türevi, araya yanmaz taş yünü iç kaplama 3mm kontra geri kalan ekipmanlar temin edilir ve lets go.

onu ağaçtan yap dağılır diyenlerin eski karavanların konstruksiyonlarının ağaç olduğundan haberleri yok sanırım. elimizde 1 adet karavan var ordan biliyorum almanyadan gelme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bluescream_ -- 2 Temmuz 2013; 17:46:42 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.