Şimdi Ara

Rome:TOTAL WAR! (Bilgiler+Sorular) (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
0
Favori
60.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: barsgan

ula bu ""rome total war"" da tam 33 bölge ele geçirdim suikastti-sabotajdı diğer roma ailelerinin de senatonunda anasını belledim hala daha bana savaş açmadılar bende hala romaya yürüyüpde imparator olamadım.
    bu ne iştir ya ne zaman onlara saldırmaya kalksam oyunun bilgsrı bunu kabul etmiyor daha ne yapıcaz ya... senatoya ve diğer ailelere savaş açabilmek için daha ne yapmam gerekiyor.

Senetoda gücün artması bişe değişmezki adamlar seni kendileri seçiyor.Bunda yanlış bişey yok.
    Senin 33 yerin olduğuna göre büyük ihtimalle halk zaten destek vermiştir.

Herhangi bir ordunla roma ya saldırı edecek gibi bas.Saldırmak için soruyorsa sende halkın desteği vardır.
    Bak bi tavsiye saldıracak olursan saldıracak lan bütün ordunu roma kalesinin yanında topla öyle saldır.
    Yoksa gemiyle falan adam getirmen baya zorlaşır.Çünkü adamlar gemilerine dalıyor.Ayrıca yolda diğer birliklerde seni daha birleşmeden dağıtmaya çalışıyolar

Dediğimi yaparsan bi sorun çıkmadan romayı alırsın.Sonrada diğerlerini yıkarsın

• tamam tamam.
    dün o mesajı attıktan sonra akşam biraz daha oynayayım dedim. 34. bölgeyi almamla birlikte senato bana liderini
    değiştir dedi ve sonunda savaş çıktı.
    şu anda senato-brutii-scipi bana karşı savaşa başladılar.
    ordularımın büyük bir kısmı elegeçirdiğim şehirlerde ama hala kuzey italyada çok güçlü iki ordum var.
    bunların birinde mancınıklarda var. bunlarla romaya saldıracağım şimdi.
    bu oyun medievale hiç benzemiyor.
    medievalde en güçlü kimse herkes ona saldırırdı kimsenin güçlenmesine göz yumulmuyordu.
    başka bir ülkenin kralını öldürmek için bir kaç adam yollasam ve yakalansalar
    o ülke bana savaş açardı.
    o kadar fetih yaptım kimse karışmadı bana karşı koalisyonlar oluşmadı.
    hele senatonun ve bruti ailesinin topraklarında sayısız sabotaj ve suikastle yıkmadığım yer kalmadı
    bir sürü yerde isyanlar çıkardım ama hiç tınmadılar bile.
    britonlar da öyleydi. yapılan tüm tacizler hatta saldırı başlatıpda sonradan vazgeçersem onlarda bana savaş
    açmadan öyle uyuz uyuz duruyorlardı.

oyun çok dandik rakip ülkeler çok zayıf üstelik düşman ülkeleri tek tek haklamak çok kolay.
    medievaldeki gibi bir sürü düşman ülkeye karşı zorlu savaşlar vermek diye bir şey yok.
    düşman orduları kolayca eziyorum çok güçsüzler düşman komutnlar 10 yıldızlı bile olsalar
    manuel oynayınca çok kek oluyorlar.

oyunda en büyük sorunum mantar gibi biten isyancı orduları. bunları son adamına kadar öldürüyorum her tür
    yatırımı yapıyorum yinede arzide sık sık asi guruplar türüyor.
    bunları temizlemek için ülkelerin ortalarına doğru olacak şekilde
    kuzey italyada 1 - fransada 1 - ispanyada 1 - ingilterede 1 - almanyada 2 kale kurdum
    ve içlerine yalnızca süvarilerden oluşan birer ordu koydum. isyancılar türeyince bunlarla temizliyorum.
    bir çok yerede gözetleme kulesi kurdum.
    birde şehirlerde çıkan isyanlar var. eski tapınakları ve hatta eski kültürde yapılmış tüm binaları yıkıyorum
    asi şehirlerin halkını katlediyorum o zaman duruluyor bunlar yoksaki iyilikle yatırım yapmakla
    olacak iş değil.

okçular daha güçlü olmuş bu güzel mancınıklar hareketli olmuş kuleydi-merdivendi falan bunlarda güzel
    ama kale savaşları yinede duvarlardan çok yerde geçiyor. ayrıca ünlü "rum ateşi" oyunda yok.

filler güzel olmuş diyemedim. bir kez paralı asker olarak filciler tuttum. yalnızca birkaç saniye kullanabildim.
    daha savaşın başında 10 sn de kontrolden çıktılar. sağ alt tarafta "kayış" gibi bir işaret vardı onu tıkladım bu kezde hepsi öldü.
    bendemi hata var bunlar hepmi böyle paralı asker oldukları içinmi performansları düşüktü.
    şimdiye dek başka paralı asker kullanmadım. tarihte balear sapancıları çok ünlüydü bunlar oyunda paralı asker
    olarak var oyunda nasıl askerler iyimi kötümü.
    birde daha doğu ülkelerine ulaşamadım orada ne tür savaşçılar var.
    develi süvariler falan vardır herhalde.
    yunan-mısır-iran ordularında yani buraların ülkelerinde ne tür askerler var.
    birde oyunu bitirince kartaca ile başlamayı deneyeceğim onlarda siyasi ve askeri durumlar nasıl.

• quote:

Orjinalden alıntı: Sfanky

Yok işte ben trainer indirmedim.Yanlışlıkla oyunun 1.1 adı verilen ek bir versiyonunu indirdim.
    Dolayısıysa çalıştırmaya basınca cd istiyo.

Bu da crackle ilgili bir konu

evt crack den kaynaklanan bir sorun..

..:: ๑ scarface ๑ ::..
    ..:: TAKLİTLER ASILLARINI YÜCELTİR ::..
  • oyun ve sitedeki oyuna olan ilgi çok güzel...
    aşağı yukarı oyunu alalı bir ay kadar oldu ama sadece iki gündür adam gibi oynayabildim( pc sağ olsun baya bi hat veriyo ama en azından şimdilik rome total war çalışıyo)
    2 günde roma yı alacak kadar ve senatoyu dağıtacak kadar ilerledim...
    yazılan formların %80 ini okudum ama yazılan sorunlardan ne donanımla nede oyunun içerii ile ilgili pek sorun yaşamadım....
    en çok sorulan şey oyundaki ekonomik boyutla ilgili idi... fakat 400 500 bine yakın para var ve her turnde de aşaı yukarı 30 40 bin arası girdi var...
    özellikle savunmada ki ilerleyen yıllrda 5-6 bölük okçun varsa siege ye girdikten sora direk saldırıp okçuları surlara yerleştirince siegeyi hemen ber taraf edebilişyosunuz...

1.Benden evlenmek için kız isteyen falan yok. bir resim geliyor şu bu evlenmiş şu doğum yapmış vs.vs.

2.Düşman şehirlerinde nasıl isyan çıkartabilirim.

3.Vergiyi otomatiğe hangi bölümden ayarlıyoruz.

4.Eğer yanlış anlamamışsam Senato bana tam yetki verdi hatta senatonun başına ben geçtim diyebilirim.

5.Komutan sıkıntısı çekiyorum.

6.Hile ile ayakta durabiliyorum. Hile olmazsa -500000 lerde falanım.

7.Orduyu bir yerden başka bir yere gönderirken gideceği yere varmadan duruyor (nefesi kesiliyor) herhal, enerji muhabbetini arttırmanın yolu yokmu, ordumu istediğim yere anında gönderemezmiyim.

8.Bulaşıcı hastalıklarda ne yapmalıyım.

9.Ateşli mancınıklar yok. nerden satın alıyoruz :)))

Teşekkür ederim...
    3-her sehirde automenage'i tıklayabilirsin yada her şehirde bunu yapmak istiyosan sağ altta ki şehir iconunun olduu yerden gir sanırım financalın yanındaki yerde idi orad automanege taxes var onu tıkla
    4-hikaye...
    5-bol evlilik bol doğum atların beline kuvvet...(ayrıca oyunun ilerleyen bölümünde senatoya karşı çıınca 5 yada 6 el boyunca paso komutan verdi hikmeti kerim ne ise)
    6- hayatta hile yapmadım yapanıda sevmem....
    yukarılardaki formları ayrıntılı incelersen oralarda yeteri açıklamaları bulacaksın...
    ayrıca şehri ilk kurarken yapacağın temple tipi ve bazı şehirler özellikle ege ve adaları geliri ii arttırıyor... ayrıca ilerleme yönünün belli bi temele dayandırmn gerekir.. aldıın yerler başkentinden ne kadar uzak olursa bu halkın mutluluunu ve indirek olarak da maddi gelişimin etkileyecek...
    deniz ticareti dolayısıyla portlar önem kazanacak... vs vs ....
    7-oyunda biraz daha ilerlersen zaman olarak tahminen 2100 yıllarında ışınlama opsiyonu çıkıyo
    8-kesinlikle bulaşma .... bulaşanlarıda şehirden çıkarma kalan sağlar bizimdir
    9-mancınıklarda ateş iconu var sağ altta ..

• bende hiçbir sorun yok çok iyi çalışıyor
  • genarallerin influence ve manegment özellikleri neye göre değişkenlik gösteriyo...

quote:

ayrıca sölemek gerekirse grafikler harika ama medievela o kadar alıştıktan sonra savaşlar çok zevk vermio...(nerde o saatlerce süren kasınmalar 2000-3000 kişilik ordularla 10binleri devirmek) ..
    medievelda hzı ayarı vardı ama burda ordular biribirine girdikten sora tutabilene aşk olsun...
    kale savşları iyi düşünülmüş ama düşünüldüü gibi geçnio...
    özellikle savunmada ki ilerleyen yıllrda 5-6 bölük okçun varsa siege ye girdikten sora direk saldırıp okçuları surlara yerleştirince siegeyi hemen ber taraf edebilişyosunuz...

romede savaş zevki medievalden 10 gömlek aşağı kalmış. geçenlerde trgamerde bir makale çıktı -- oyunlar bozuluyor ""eğlence"" amacı unutulup ""teknoloji"" önplana çıkıyor-- yazıyordu.
    aklın yolu bir adam çok haklı. oyunlarda teknoloji ilerledikçe zevk geri gidiyor.
    rome çok dandik olmuş heyecan yok mücadele yok zevk yok eğlence yok.
    otomatik oynayınca olası en kötü sonucu veriyor ama manuel oynaıyınca savaşlar fazla kolay oluyor.
    amaç eğlence değilki asıl ağırlığı grafiklere verdikleri için o grafiklerini göstertmeye çalışıyorlar yalnızca.
    yalnızca süvarilerden oluşan bir ordu kurup düşmana yandan bir saldır tamamdır anında ezip geçiyorlar.
    böyle kolay zaferler çok ama çok salakça olmuş. daha en başında bu kolay yöntemi keşfettim herkeste
    farkına varıyor olmalı. ben 100 hatta 50 kişi bile kaybetmeden 500 hatta 1.000 hatta 1.500 kişiyi temizleyebiliyorum.
    bu kadar kolay kazanacaksam ne anlamı kaldıki bu oyunun.

okçuları kullanma meselesiyle ilgili olarak dediklerini anlamadım. kimin okçuları benim mi düşmanın mı.
    ben bu ayın başından beri oynuyorum daha hiç bir kaleme düşman saldırısı olmadı fazla kolay kazanıyorum benim kaleleri kuşatacak düşman ordusu zaten olmuyor olanlarda yalnızca kuşatıp bekliyorlar.
    kalelerde başlangıçta ağır kayıplar verip ön kapıdan giriyordum. 800-900 asker kaybettiğim oluyordu.
    kuleler biraz kolaylaştırıyor ama kolay ve çabuk kazanmaya alışmışım artık. uzayınca sıkılıyordum.
    sonra bununda kolayını buldum bir seri mancınık getiririp ilk turda kale duvarlarını yıkınca bütün mesele halloluyor.
    ikinci turda da asıl orduyu getirip yıkık yerlerden içeri girince kaleleri de kolayca alabiliyorum şimdi.

PEKİ O MEDİEVALLE İLİGİLİ OLARAK DEDİĞİN ŞEY:
    ""2000-3000 kişilik ordularla 10binleri devirmek""
    BEN MEDİEVALDE ÇOK OYNADIM AMA HİÇBİR ZAMAN 1920 ASKERDEN FAZLASI TEK BİR ORDUDA TOPLANMIYOR.
    NASIL OLUYOR BÖYLE MEDİEVALDE BİNLERCE ASKERLE SAVAŞMAK. .....????

• almitra

1- oyunda zaten her şehire bir vali koyacak kadar bile hanedan üyesi vermiyor. onun için bölge sayısından biraz daha az adamın olacak şekilde hesapla. ben çok hızlı yayıldım çok adama ihtiyacım oldu bütün kızları erkenden verdim gitti. ama bu kezde doğum olmadı. çünkü elimdeki bölge sayısına oranla daha az adam veriyor. herhalde oyun bu şekilde ayarlanmış.
    senin kızlara talip çıkmıyorsa bu elinde az bölge olduğu içindir. yani oyunun bilgsyrı sana fazla adam gerekmez diye düşünüyor.
    çok bölge alırsan damat adayları da çoğalır. damat adayının profilini gösteren bir sayfa çıkıyor hiç nazlanma ver gitsin.
    dediğin sayfa o yılki aile durumları evlenen adamlarda senin hanedanın erkekleri ama onların evlenmelerini sen yapamıyorsun.

2- önce düşman şehire bir casus sok. sonrada assasinlerini gönder birkaç tane olsun. o assasinlerde bir suikast birde sabotaj sayfası var. istediğin binayı işaretle sol alt köşede iki elle kibrit çakma gibi bir işaret var onu tıkla ne var ne yoksa yık. tek bir turda birçok yeri yık ki yeniden hemen yapamasınlar o zaman isyan çıkar işte.

3- sağ alt köşedeki konsoldan gir ana menüdeki financial sayfasında "automenage taxes" kutusunu işaretle. ayrıca her şehirdede o şehrin sayfasını aç solda bir sağda iki kutu var yalnızca soldakini işaretle. vergiler otomatik olur ve binalarıda sen kendi kontrolünde istediğin sıralamayla yaparsın. bir şey daha savaştı - isyandı falan binalar hasar görebiliyor. şehirlerin "repair" sayfasından bu hasarlı binaları bulup işaretle yeniden onarsınlar yoksa halkın mutluluğu azalır ve sen niye isyan ediyorlar herşeyleri var sanıyorsun ama aslında binaları hasarlı oluyor.

4- senato sana ve adamlarına ünvanlar verir. ama senatonun başına geçmek diye bir şey YYYYOOOOKKKKK.

5- herkesin sıkıntısı bu zaten. hanedan üyelerini iyi kolla bolca bölge ele geçir kızlarını her isteyene ver. ama ne yazıkki çocuk yapma ve evlilik işleri bizim elimizde değil olması gerekenden daha az adamla idare ediyoruz. senin "captain" denen komutanlarını savaşa yollayıp bolca yıldız kazandırmaya bak. yetenekli komutanların olur. birde ben demin dediğim ayarı yapınca artık şehirlere vali koymadanda inşaat işlerini kendim yönetebiliyorum şimdi.

6- vergileri otomatiğe bağlamadığın için böyle oluyor. sana bir sayfada 6 aylık ekonomi raporu gelir. onu iyice incele.
    gelir-gider miktarlarına iyi bak. ayağını yorganına göre uzat ve bina yapımı asker üretimi gibi şeyleri paran ile orantılı larak götür.
    gelir getiren tarım-maden-liman-trader-yol gibi şeyleri hemen yap. her ele geçirdiğin yerde halkı çarmıha ger böylece en yüksek savaş ganimetini almış olursun.
    topraklarındaki asileri ve düşmanları da hemen temizle emin değilim ama gelirleri azaltıyorlar galiba.

7- oyun ilk çağda geçiyor uçak yada tren yok. ya yürüyecen ya gemiye binecen. tabi ordular uzun zamanda gider.
    en hızlı gemileri yap ve süvari ile piyade askerlerini ayrı ayrı yürüt süvariler daha hızlı yürüyor. ama bir arada olurlarsa en yavaş kimse onun gidebildiği kadar gidebiliyorlar.

8- hamam yapıcaksın. şehre su getireceksin. sağlık işleri yani. ama asıl önemlisi yinede salgın çıkarsa şehirden kimseyi çıkarma ve şehire kimseyi sokma başka yerlerede hastalık yayılır. salgının bitmesini bekleyeceksin. ben bir kolayını buldum hastalıklı askerleri gemiye koyup denize yolluyorum. gemidekilere bulaşıyor tabi ama karada yayılmasından daha iyi. bu gemileri ya düşman donanmasına saldırtıyorum ya içindeki askerleri uzak bir yerde düşman ülkeye çıkartıyorum böylece çabucak geberiyorlar. ama bunları savaşta kırdırmayı senin ülkende bir yerde deneme sakın senin askerler yenilirde geri çekilirlerse senin sağlıklı bir şehrine girebilirler orasıda haşat olur.

9- hem mencınıklarda hemde okçularda ateşli ok yada taş atmayı sağlayan ikonlar var sağ alt taraftaki konsolda.

• Arkadaşlar adalara ya da haritanın alt tarafına bir şekilde ulaşamıyorum medievaldaki gibi en yakın yerden de geçmiyor oraya gtimek için bütün toprakları mı almalıym??

en önemlsi adayı nasıl fethedicem...?

not: sen hiçmi coğrafya okumadın. haritanın alt kısmı diye bir yer yok o dediğin yer kuzey afrika.

BEn bir türlü beceremedim, ayrıca bribe(rüşvetle ) diğer halkları aileye katmanın zararı var mı?

Orjinalden alıntı: delivery

bir soru daha... komutanım yokken bir şehirde inşaaat yapma şansım nedir??

BEn bir türlü beceremedim, ayrıca bribe(rüşvetle ) diğer halkları aileye katmanın zararı var mı?

burada rezilvezir varken bana cvplamak düşmez ama bildiim kadarıyla cvpliim :)

1-orada consruction var onun yanındaki ticki kaldırırsan inşaat yapabilirsin.
    2-sadakatları az olur ve diğer ülkelerde aynı taktikle kendi topraklarına katabilir onları...
  • medievelda 1920 kişilik ordu olduu doru ama onlardan 5 er onar tane yan yan koyup bir şehre girebiliyosun yada diğerleri senin şehrine (reinforcements) .... bu şekilde rome da ise en fazla iki ordu ile bi şehre saldıra bilyosun
    ,
    okçulara gelince kale savunmasında ....
    senin şehin ilk kuşatmaya girdiinde kaledeki askerlerin tümünü seçip ( ki okçuların varsa) kuşatma yapan orduya saldır emrini verince karşı taraf senden üstünde olsa okçuların duvarların üstünde 1dk lık atışı adamları kaçırmaya yetiyor ve kuşatmada kalkmış oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: hypo

ayrıca benim şu soruya yanıt gelmemiş
    komutanların manegement ve influence katsayıları neye göre değişiyor

öncelikle kendi kişisel özelliklerine göre..yani görev alabileceği çağa geldiğinde çoğu bu özellikleri bir nebze yanında getiriyor. haa nasıl gelişiyor dersen, okullar kuracaksın şehirlere..öğretim kurumları..bunlar çalıştığı sürece o şehirde bulunan komutanların ders alıyor ve managament ve influencelerini geliştiriyorlar. okulun modernlik seviyesi arttıkça orada görev yapan komutanlarına da yansıyor bu. command ise en iyi savaş tecrübesi ile geliştiriliyor.

"mayklhac" dostum burada hepimiz eşitiz, birbirimizden üstünlüğümüz yok...ben uzun zamandır girmemiştim bu topiğe..sen cevaplamışsın sağol..benim de bilmediğim şeyler oldu oyunda...ilk sayfalarda göreceksin ki bende yardım istemiştim...sonra açıldık birden...ustası olduk sayılır..

• ben ona bile bakmadım selcuklular varmı merak ettim simdi bende britons galya filan cıktı da bilmiyoru nasıl cıkyor
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.