Şimdi Ara

Rome 2 ve Attila. Bilen biri yardım etsin.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar Total War oynamak için bir bilgisayar topladım.
    AMD 8320 ve Sapphire R9 280 li bir sistem. Diğer parçalarda yeterli.
    Oyunu da steamdan aldım. Ama oyuna girdim. Fare ile sağa sola gittiğimde ise ekranda takılmalar oluyordu.
    Bu benim bütün hevesimi kırdı. Bu nasıl bir oyundur?

Neyse bir sene kullandık. Oldu 2016.
    Dedik İntel-Nvidia ya geçelim. Amd de sorun vardır. Nette de öyle birşeyler yazıyordu.
    İ5 4440, Evga Gtx 960 4gb Ftw+, Asus H81i itx bir sistem kurdum. Ama o da ne aynı problem campaign map yine aynı. Fare ile sağa sola gidince takılma, yırtılma.
    Benim masaüstü kullanmamin sebebi Total War. Şimdi yine sistemi ufaktan revize edeceğim. Napayim?
    A)Sorun monitör?
    B)Ekran kartı mı yetersiz?
    C)Ben bu işi masrafsız nasıl hallederim?
    Bu arada diğer oyunlarda çatır çatır gidiyor pc. Ama bu "nalet" Total War...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorun oyunda. Rome 2 de ana haritadayken fps 20-40 arası seyrediyor. Ne kadar ayar düşürdüysem çözümü olmadı. Sorularınıza cevap olarak;
    A-) Oyunu 3 ayrı monitörde oynadım en sonuncusu Freesync destekli hepsinde durum aynı.
    B-) Ekran kartınız yeterli Aksi olsa savaş sırasında da takılırdı.
    C-) Bu işi halletmenin tek yolu masrafsız zaten. Böyle oynamaya alışmanız gerek.

Çok yüksek fiyatlı ekran kartlarını saymıyorum. Onlarda sorun olmaz diye tahmin ediyorum.
  • FunYouFools kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler. Böyle kabullenecegiz demekki.

• Oncelıkle takılma yırtılma demıssınde vsync acık mı kapalı mı?

Eger kapalı ıse yırtılma olusur buda sankı takılıyormus gıbı gelır.

Ayrıca bende sendekınden 3kat daha guclu bır pc var ve oyunda yıne 30fps ler goruluyor.Eger derdın fps ıse ayar kıs bıraz eger derdın yırtılma ıse vsync acık yap.

Kullandıgın monıtor 60hz anladıgım kadarıyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 15 Mart 2017; 7:16:59 >
  • Roma 2 yi uzun süre 8350 ve 280x ile neredeyse bütün ayarlar ultra da oynadım. Çok kalabalık savaşlar hariç hiç bi sıkıntı yaşamadım

• WARTIME kullanıcısına yanıt
    Vsync açsam da campaign mapta yırtılma duzelmiyor. Ekran 60hz. Ekran değişmeyi düşündüm ama ise yaramıyor bu konuda galiba. Sizde dediğim problem oluyor mu? Youtubeden oyun videolarini izliyorum. Yağ gibi akıyor oyun.

• SZR_CLN kullanıcısına yanıt
    Savaşlarda sıkıntı yok. Sadece campaign mapte gozume hoş gelmeyen yirtilma var...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sacred 1'de Yardım (acemiyim)
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mbarlak kullanıcısına yanıt
    Vsync ekrandakı yırtılmayı duzeltır acaba sız ekran kartı kontrol panelınden off mu yaptınız.Egerkı vsync off konumundaysa ekran kartı kontrol panelınden oyun ıcınden acık bıle yapsanız acılmaz.

Yırtılmadan kasıt su degıl mı: Ekrandakı yatay cızgıler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.