< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitsede gitsek mi -- 7 Mart 2025; 0:6:22 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Sağol hocam av1 4k deneyimin oldumu? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Dün akşam usb hddten ilk denememde 4k mkvlerde HDR+True hd atmos o.k. denedikçe devam edeceğim dts-x dts dts hd ma v.s. görüntü netliğini inanılmaz beğendiğimi yineleyeyim |
|
kardeş zidooyu sattım yanyana görmeden ne desek boş kendi oynatıcısı yok ben de olsun isterdim bas oynat yapmayı seviyorum kodi bilgisayar kullanmak gibi alengirli ancak Kodi'nin donanım hızlandırması açık öyle olunca realtek chipin avantajını kullanıyor gibi duruyor kodi uçsuz bucaksız bir oynatıcı ayarlarında kaybolursunuz adeta o yüzden altyazılarla ayarlar sorun olmaz sanmam ben kodinin default altyazı ayarını kullanırım senelerdir çok güzel değiştirme ihtiyacı da hissetmedim |
Sanki 2gb olmaz gibi duruyor gerçi realtek olduğu da belli değil ama çıkışlara filan bakınca kopya gibi rocktek gx1 ile muhtemelen realtekdir ayarlara bakınca boş hafızanın 2gbtan az olduğunu gördüm bu da demek oluyor ki android 12 ve google tv stb 2gbtan fazla yer işgal ediyor bu durumda en ufak bir cihaza yüklenmede kasmaya ve teklemeye başlar fiyat güzel ancak sınırlara dayanmış gibi duruyor alırken iyi düşünmek lazım |
Bu arada elimde m2ts dosyalar var fırsat buldukça test edeceğim ettikçe yazacağım ses formatlarını test etmeye devam edeceğim youtube'u tamamen hdr göstermesini beğenmedim görüntü çıkış ayarları medyaya bağlı değil görünüyor kimilerinin manuel kullanım hoşuna gitmez bunu düzeltmesi lazım tıpkı dolby vision hdr otomatik gösterememe sorunu gibi duruyor akşam biraz daha bakayım acaba görüntü ayarlarında atladığım bir şey mi var |
Bu arada menüsünü kurcalarken gördüm dolbyv vision vs10 to HDR var altta da dolby vision vs10 to sdr var özellikle bunlar ne işe yarar denemek lazım realtek bu kadar ucuz bir oynatıcıya vs10 koyduysa gerçekten şaka gibi elimde dolby vision film yok ancak hdr ve sdr dönüşümü yapıyorsa ve vs10 motoru ile yapıyorsa bu oynatıcı bedava porjeksiyonu olan alıp denesin derim |
Merhabalar. Kıymetli üstadım sizin yönlendirmeleriniz benim için çok kıymetli. İzninizle fikrinizi almak isterim. Zidoo x9s cihazımı değiştirip yeni bir cihaza geçeceğim. İndirdiğim filmleri hdr10+ formatında oynatabilecek, ses dosyalarının tamamını (dolby - atmos-dts-dts tru hd vb.) passtrough yapabilecek uygun fiyatlı bir media player arıyorum. Malum zidoo lar biraz pahalı oldu artık. Bu cihazı mı yoksa homatics bok r 4k plus'ı mı tavsiye edersiniz acaba? Ses sistemi olarak samsung q990 tv olarakta Samsung 65qn85d modeli var. Şimdiden teşekkür ederim. |
Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 8 Mart 2025; 17:40:10 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
TV: Sony XR-75X90J - Media Player / Streamer: Zidoo Z9X // Apple TV 4K 64GB // Nvidia Shield TV - AVR: Sony STR-DN1080 - Remote: Logitech Harmony 650 - Floorstands: Heco Metas 701 XT - Center: Definitive Technology CLR2002 - Rear: Heco Victa 201 - Atmos: Harman Kardon TS11 - Sub: Paradigm Monitor Sub12 // Stereo // Network Streamer: Raspberry Pi3/Stremio - Dac: SMSL SU1 - Bookshelfs: Castle Knight 2 - XBOX Series X - Mobile Phone: POCO F5 5G GT: nejattoo |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 8 Mart 2025; 18:38:21 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Elinize, emeğinize sağlık. Benim tv de Dolby vision yok. Onun için sadece hdr10+ içerik izleyeceğim. Cihazı kullanım amacım hdd üzerinden film izlemek. Bluray remux, dts, Dolby Atmos, dts x ses alabilmek. Amazon prime ı tv den izleyeceğim. Youtube ile çok işim yok zaten. Bu noktada Homatics r 4k plus alamayı düşünüyordum. Sizce hangisi daha doğru tercih olurdu? |