Şimdi Ara

Robotlar ve yapay zeka canlımıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar benim dikkatimi çekiyor robotların yaptıkları kısıtlı ama canlı gibiler bir robotun makinası insanın kalp işlevini görüyorsa robotlar canlımıdır pc nin oyunlarının yapay zekası canlımıdır? insan robot yaptığında ruh oluşturmuş mu oluyor?

• robotlar bir gün programlanmadan "neyim ben" diye soru sormaya başlarlarsa konuyu tartışmaya açabiliriz.
  • Canlı değillerdir.Çünkü robotlarda duygu yoktur
  • CANLI NEDİR?

Canlı, organize olan ve bu organize karakteri sayesinde de kendi devamını sağlayabilendir. Kendiliğinden çeşitli kimyasal tepkimeleri gerçekleştiren, bu tepkimeler sayesinde yapı taşlarını kendisi oluşturabilen veya gerektiğinde bunları yıkabilen, üreyebilen, içinde bulunduğu koşullardan haber alabilen ve bunlara karşı tepkiler oluşturabilen ve en önemlisi de, bunların hepsini yapabilmek için mutlaka enerjiye ihtiyaç duyan her şey "canlıdır".

Canlıların kabul gören 3 temel ayırt edici özelliği;
    (1) beslenme, (2) üreme ve (3) etraflarında olup bitenden haberdar olma (duyumsama) olarak sayılır. Bunların hepsinin temelinde ise, bir enerji gereksinimi vardır. Örneğin; bazı kristallerin de kendi kendilerine büyüdükleri bilinmektedir. Ancak gelişmek, üremek ve diğer her şey için, canlılar mutlaka enerjiye ihtiyaç duyarlar.

Çeşitli yaşamsal fonksiyonların ortaya çıkması, canlıların doğal yapısal özelliklerinin bir sonucudur. Örneğin beslenme, hücrenin canlı yapısının devamı ve işlevlerini yerine getirebilmesi için gerekli olarak ortaya çıkmıştır.

Dünya üzerinde bulunan tüm canlılar, DNA ve/veya RNA olarak bilinen nükleik asitleri taşırlar. Bu moleküller, yeni bir neslin meydana getirilebilmesi için gerekli olan bilgiyi depolar. Cansız varlıklarda ise, kendiliğinden çoğalma (üreme) söz konusu olmadığı için, bu tip bir bilginin depolanma gereksinimi de yoktur.

<<<<<<<<<<<<<<<<

mesela virusler ne canlıdır ne cansızdır... yani birşeyin tepki vermesi onu canlı yapmıyor...gelecekte robotlar duygulara ,hissetme yetisine hatta düşünme yetisine sahip olabilir ama üreyemedikleri için yinede canlı sayılmazlar..gerçi o zamana kadar belki canlılık tanımıda değişir ama şimdilik böyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 14 Haziran 2012; 23:20:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

robotlar bir gün programlanmadan "neyim ben" diye soru sormaya başlarlarsa konuyu tartışmaya açabiliriz.

Şimdilik sadece insanlar canlı o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: crshr

quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

robotlar bir gün programlanmadan "neyim ben" diye soru sormaya başlarlarsa konuyu tartışmaya açabiliriz.

Şimdilik sadece insanlar canlı o zaman

"neyim ben"
    i,robot - sunny

örümcek, sinek benzeri robotlar üzerinde pek uğraşılacağını düşünmüyorum da bilimkurgucuların kurguladığı şekilde insana benzeyen yarı organik robotlar hani olur da birgün vücuda getirilirse bu soruyu sorma potansiyeli görmekteyim.

• Robotlar henuz canli degil. Ilerde canli olucak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni Türkü -- 15 Haziran 2012; 8:26:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yapay zeka denilmesi insanları yanıltıyor. Yapılan şeyin insan veya hayvan zekasıyla hiçbir alakası yok. Bütün programlarda olan karar mekanizmasının biraz daha fazlası sadece.

Robotlar cansız ve sonsuza kadar da cansız olarak kalacak. Ha evrim geçirirler derseniz ona karışmam.
  • Şimdi mekanik bir şeye canlı diyebilmek şu an mümkün değil gelecekte de olacağını sanmıyorum AMA bir gün yapay zeka öyle bir düzeye gelecek ki artık robotlar kendi fikirlerini üretebilecekler diye düşünüyorum.Dış görünüşü tamamen insan gibi yapabilecek teknoloji de zaten günümüzde mevcut.Belki o zaman sokakta yanımızdan geçen kişinin robot olup olmadığını anlayamayacağız.

Konu'nun başlığı biraz ters sanki..Hani canlı mı sorusuna herkes değil diyecektir.Robotlar insan gibi olabilir mi gibi düzeltilirse daha çok ilgi çeker.Severim bu tarz konuları
  • Canlı mı bilemem ama Bilinci olan robot yapılır mı bu soru daha ilginç sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: can1117

Şimdi mekanik bir şeye canlı diyebilmek şu an mümkün değil gelecekte de olacağını sanmıyorum AMA bir gün yapay zeka öyle bir düzeye gelecek ki artık robotlar kendi fikirlerini üretebilecekler diye düşünüyorum.Dış görünüşü tamamen insan gibi yapabilecek teknoloji de zaten günümüzde mevcut.Belki o zaman sokakta yanımızdan geçen kişinin robot olup olmadığını anlayamayacağız.

Konu'nun başlığı biraz ters sanki..Hani canlı mı sorusuna herkes değil diyecektir.Robotlar insan gibi olabilir mi gibi düzeltilirse daha çok ilgi çeker.Severim bu tarz konuları

saçmalıyorsun.bitkiler hariç dünyadaki bütün canlılar akıla sahiptir.dediğin gibi robotlarında aklı olduğu zaman canlı olucaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ercan_yılın

merhabalar benim dikkatimi çekiyor robotların yaptıkları kısıtlı ama canlı gibiler bir robotun makinası insanın kalp işlevini görüyorsa robotlar canlımıdır pc nin oyunlarının yapay zekası canlımıdır? insan robot yaptığında ruh oluşturmuş mu oluyor?

Peki kalp canlı mıdır?

Bununla ilgili Binary Domain diye bir oyun var.Robotlar kendini canlı zannedip İnsan-Robot savaşı çıkarıyorlar.Bir robotu "oğlum" diye koruyan robotlar var oyunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forth Minor

quote:

merhabalar benim dikkatimi çekiyor robotların yaptıkları kısıtlı ama canlı gibiler bir robotun makinası insanın kalp işlevini görüyorsa robotlar canlımıdır pc nin oyunlarının yapay zekası canlımıdır? insan robot yaptığında ruh oluşturmuş mu oluyor?

Peki kalp canlı mıdır?

Bununla ilgili Binary Domain diye bir oyun var.Robotlar kendini canlı zannedip İnsan-Robot savaşı çıkarıyorlar.Bir robotu "oğlum" diye koruyan robotlar var oyunda.

bir robot kendi kendini sorguluyorsa kendinden haberdar ise o robot canlıdır.bitkiler hariç her canlı çevresindekilerin kendinin ve kendi düşüncesinin farkındadır.cansız nesne hiçbir şey yapmaz.ama canlı nesne tepki verir.

• Yani canlılar organik olmak zorunda değil midir?
  • quote:

quote:

Şimdi mekanik bir şeye canlı diyebilmek şu an mümkün değil gelecekte de olacağını sanmıyorum AMA bir gün yapay zeka öyle bir düzeye gelecek ki artık robotlar kendi fikirlerini üretebilecekler diye düşünüyorum.Dış görünüşü tamamen insan gibi yapabilecek teknoloji de zaten günümüzde mevcut.Belki o zaman sokakta yanımızdan geçen kişinin robot olup olmadığını anlayamayacağız.

saçmalıyorsun.bitkiler hariç dünyadaki bütün canlılar akıla sahiptir.dediğin gibi robotlarında aklı olduğu zaman canlı olucaklar.

Saçmalıyorsun demişsiniz..bu kadar ters bir üslup kullanmanızı gerektirecek kadar yanlış bir şey yazdığımı sanmıyorum.

Aklı olsa bile robotların bizim yaptığımız canlı tanımına girmeyeceğini söylüyorum.İleride canlı tanımı değişirse olabilir.Demiyorum ki robotlar canlı gibi olamaz sadece onlara canlı diyebilir miyiz orası tartışılır.Kaldı ki ben hep ileride robotların insan gibi düşüneceğini savunan biriyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thepersonyouhavecalled -- 16 Haziran 2012; 17:39:11 >

• Güzel konu
  • quote:

quote:

quote:

Saçmalıyorsun demişsiniz..bu kadar ters bir üslup kullanmanızı gerektirecek kadar yanlış bir şey yazdığımı sanmıyorum.

Aklı olsa bile robotların bizim yaptığımız canlı tanımına girmeyeceğini söylüyorum.İleride canlı tanımı değişirse olabilir.Demiyorum ki robotlar canlı gibi olamaz sadece onlara canlı diyebilir miyiz orası tartışılır.Kaldı ki ben hep ileride robotların insan gibi düşüneceğini savunan biriyim.

ne ters üslubu ben ters üslup tanımı yapılacak kadar kötü birşey yazmadım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ne ters üslubu ben ters üslup tanımı yapılacak kadar kötü birşey yazmadım.

Saçmalıyorsun'u genelde daha ağır kullanırım ben.Yanılıyorsunuz denilebilirdi.Ben kendimden ötürü öyle algılamışımdır.Önemsiz bir detay.Konu dağılmasın

• üste canlılığın mevcut yorumunu yazdık hala robota falan canlı diyorlar...
  • zilyonlarca yıl geçsede asla "canlı" birşey üretilemez...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.