Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (229. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: toggle Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 18 Misafir (4 Mobil) - 15 Masaüstü4 Mobil
5 sn
62.133
Cevap
1.507
Favori
2.655.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
236 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    İyi günlerde kullanınız.
    Bu uyum ve farklı ülkelerd kullanma konularına @tekiz dostumuz çok daha hakim, sanırım o size yardımcı olabilecektir.
    Saygılarımla
  • Çok teşekkürler hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • özgür8383 Ö kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. T6 konusunda çok deneyimimiz yok ama s6'nın tamamen Çin'e ait versiyonu olduğunu biliyorum. s6 adıyla globel versiyonları çıkıyor.

    Çin server'ında kurmanız doğru olmuş, bir de mihome hesabınızın da Çin bölgesinde açıldığına emin olun. Türkiye olarak seçtiyseniz ilk hesap açılışında bu şekilde algılayıp kullanımı engelliyor olabilir.

    Eğer bu da olmazsa Xiaomi mihome uygulaması üzerinden kullanılan şebekeden, konumdan vs nerede olduğunuzu bulup Çin bölgesi dışındaki kullanımlara izin vermiyor olabilir ki bu biraz sıkıntılı bir durum gibi.
  • Tekiz hocam teşekkürler. Yabancı sitelerde bir kaç şey vardı denedim ve 3-4 saniye cihaza erişebildim. Bunu da şu şekilde yapmıştım. eşimin telefonunu ortak paylaşıma açtım. Bunu yaparken 4,5 g yi kaptıp 3G yi açtım. Telefonu Çin saatine ayarlardım.kendi telefonumuda Çin saatine ayarladım. Cihazı Wi-Fiye eşimin telefonu üstünden bağladım sonunda 3-4 saniyelik harita ekranı geldi fakat tekrardan Çin anakarası dışında çalışmaz uyarısı geldi. İkinci kez denememde o 3-4 saniyelik süre zarfında özellikler kısmına girdim. İstediğim ayarlamaları yapıp (20 dk sürdü) ana sayfaya döndüğümde aynı uyarı hemen geldi. Önerebileceğiniz başka birşey var mıdır acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • özgür8383 Ö kullanıcısına yanıt
    telefona vpn indirip deneyin hocam bide belki öyle olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: özgür8383

    Tekiz hocam teşekkürler. Yabancı sitelerde bir kaç şey vardı denedim ve 3-4 saniye cihaza erişebildim. Bunu da şu şekilde yapmıştım. eşimin telefonunu ortak paylaşıma açtım. Bunu yaparken 4,5 g yi kaptıp 3G yi açtım. Telefonu Çin saatine ayarlardım.kendi telefonumuda Çin saatine ayarladım. Cihazı Wi-Fiye eşimin telefonu üstünden bağladım sonunda 3-4 saniyelik harita ekranı geldi fakat tekrardan Çin anakarası dışında çalışmaz uyarısı geldi. İkinci kez denememde o 3-4 saniyelik süre zarfında özellikler kısmına girdim. İstediğim ayarlamaları yapıp (20 dk sürdü) ana sayfaya döndüğümde aynı uyarı hemen geldi. Önerebileceğiniz başka birşey var mıdır acaba?
    Mi home uygulamasında ana sayfada sağ alttaki "Profile" kısmına girin. "Settings" içerisinde "Manage Home" var onun içine girin. "xxxx's home" vardır onun içine girin. Home Location ayarı var içinde, "Beijing - Beijing" olarak ayarlayıp deneyin birde. İşe yarar mı bilmiyorumda denemekte fayda var.

    Ben mi home ingilizce dili ile kullanıyorum, uygulamayı türkçe kullanıyorsanız söylediğim seçeneklerin türkçesini çıkarırsınız muhtemelen.




  • özgür8383 Ö kullanıcısına yanıt
    Sanırım siz denenebilecek en doğru şeyleri denemişsiniz, benim bu kadar detaylı bilgim yoktu bu konuyla ilgili. Xiaomi'nin çin versiyonu cihazları genelde böyle bölge zorlamaları yapmaz, dünyanın her yerinde çalışırlar. T6 modeli için nasıl bu kadar yasaklamışlar anlamış değilim.

    FloleVac uygulamasını deneyebilir misiniz, T6'yı desteklediğine tam emin değilim ama bir çözüm olabilir:
    play.google.com
    FloleVac - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=de.flole.xiaomi




  • Selamlar;

    Ben de bu konularda yeniyim, geçmiş postları taradım ama denk gelemedim. Xiaomi S50 serisi ile 1S serisi arasındaki fark nedir acaba? Hangisi daha güncel model onu bile çözemedim henüz :) S50 serisi ile ilgili çok güzel yorumlar internette heryerde bulunabiliyor fakat sanırım ürün en az 2 yıllık. 1S modeli ise 2019 cihazı olarak görünüyor sanırım ama fazla yorum bulamadım.

    Şimdiden teşekkürler...
  • bravado13 kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Yıl farklarını bulmuşsunuz zaten.
    S50 kombo bir cihaz, yani mop da yapıyor.
    1S sadece kuru süpürme

    Saygılarımla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bravado13 kullanıcısına yanıt
    Merhaba , S50 hem ıslak hem kuru temizlik yapan , 2 yıllık oturmuş bir model . Türkiye serverinde calışıyor. 1s Sadece supurme yapan Çin serverinde calısan bir cihaz. Lidar sistemine ilave , kamerası var. Nesneleri tanıyıp ayırt edebilme özelliği yok. ikisinide kullanan kişelerin yorumları forumda mevcut. Eger evinizde hali cok yoksa, s5 i tavsiye ederim. Islak zeminlerde , silme için kullanabilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pablo_neruda

    Tekrardan selamlar. Verdiğiniz değerli bilgiler için tekrardan çok teşekkür ederim.

    Sizin tavsiyenizi dinleyip az önce s50 siparişini vermiş bulunmaktayım. Umarım bir sıkıntı yaşamadan elime geçer ve problemsiz bir şekilde kullanabilirim.

    Fikir arayışındaki diğer arkadaşlar için de tecrübelerimi yazıya aktarabilirsem paylaşırım bu forumda. Çünkü deneyimlerini paylaşan arkadaşların yazıları benim için çok faydalı olmuştu.

    Herkese iyi günler dilerim.
    tekrardan selamlar, aradan 1 ay geçti sipariş vereli. Sensör temizliği bilgilerine göre 25 saat emek harcamış bizim robot. Defalarca yazılanlara benzer olsa da ben de deneyimimi paylaşayım, bir faydam olsun.

    ürünün artıları eksileri beklentilere göre değişir. ben ihtiyacımı karşıladığı için memnunum ürünümden. bilgi verenlere, tavsiye verenlere çok teşekkürler bu nedenle.


    1- ürün yorulmadan sıkılmadan sizin verdiğiniz talimat doğrultusunda temizliğini yapıyor. Elektronik eşyalar, halıların yoğunluğu, saç dökülmesi ve 2.5 yaşındaki bir çocuğun evde bulunması cihaz haznesinin neredeyse 1.5 -2 günde dolmasına neden oluyor. Her gün bu tüy, saç ve kırıntıların siz eve gelene kadar temizleniyor olması büyük nimet. genel temizliği çok kolay hale getirdiği gibi acil ev toparlaması gerektiğinde süpürge derdiniz olmuyor.

    2- mobilya altlarına girme imkanı varsa normal temizlik için yaptığınız eğil, en uç noktaya eriş, süpürge borusunu vakumu kaybetmeyecek şekilde ayarla gibi eylemlere gerek kalmıyor. günlük rutin temizlik ihtiyacını çok iyi görüyor.

    3- Eğer evinizdeki mobilyalar ya da yükseklik farkları nedeniyle müsait değilse, ürün ne yazık ki size göre değil.

    4- ben vakumu 3. seviyede kullanıyorum. halı performansı bir tık düşük ama yeterli.

    5- evinizde uzun saç dökülmesi mevcut ise "fırça" temizliği süreniz artacaktır. Fırça kenarlarına dolaşan saçları kesip almak birazcık vakit alıyor (abartı değil tabi 2-3 dakika:D).

    6- henüz mop kullanma şansım olmadı, umarım en kısa zamanda bunu deneme şansım olur :)

    Yaşadığım sorunlar:

    1- yerde selpak / çorap unutulması nedeniyle cihaz temizliği bıraktı. evi ne kadar temizliğe uygun bırakırsanız o kadar verimi yüksek olur :)
    2- yılbaşı ağacının eğimli ayağına çıkıp inemedi. ayaklarını yerden kesecek, dar ve eğimli eşya ortalıkta durmamalı.

    3- İLK İSYAN! dün mutfağı süpürmeyi reddetti. hanım kapısını kapalı unuttu diye düşünürken bunun süpürgenin bilinçli bir tercihi olduğunu öğrendim :) uzaktan bölgesel temizlik için zorladım. çok küçük bir kısmı temizleyip ben dockuma dönecem dedi. akşam tuttum kulağından getirdim mutfağa. 2 bölge halinde zorla temizlettim. yarını (bugünü) beklemeye başladım.

    4- az önce çalışma mesajı geldi. çat 5 dakika sonra 2. İsyan! yeter bu kadar dedi. Dedim saçmalama hemen temizlemeye başla! şuanda çalışma olağan şekilde devam ediyor ama bitmiş değil. umarım sıkıntısız şekilde bu isyanı bastırabilirim.

    iyi günler.




  • MrWrong kullanıcısına yanıt
    akşam deneyeceğim hocam. teşekkürler. ayrıca tekiz ve blackandwhite23 hocalarıma da teşekkür ederim...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim ecovacs ozmo 930 da elime ulaştı. dün biraz çalıştırdım ama çocuğun uyku saati geldiği için geri çağırdım. bu sabah da otomatik çalışma ayarlamıştım sıkıntısız çalıştı.

    ancak bu sabah baktığımda evin haritasının tamamı görünmüyordu, dün evin tamamını dolaşamadığı için mi böyle oldu acaba? bir de paspas yaparken kullanacağını düşündüğüm için silgi bezli kısmı takmadan çalıştırdım sadece fırfırları taktım. yanlış mı yaptım? kullanım kılavuzunu kaybettim o yüzden soruyorum. son sorum da rutin temizlikte hangi fırçasını kullanmalıyım evde kedi var?

    biraz kullandıktan sonra görüşlerimi detaylı paylaşırım.
    teşekkürler
  • everblack E kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Tüm haritalama yapan robotları başlangıç noktalarına kendileri dönmeden ana haritayı çıkartamazlar, algoritmaları o şekilde çalışır.
    Ana fırça ağırlıklı zemininize göre kullanılmalıdır.
    Halı yoğunsa kıl fırçayı kullanmanız daha uygundur.
    Saygılarımla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar,
    Ecovacs 920’yi bir haftadır kullanıyorum.
    Gayet memnunum diyebilirim.Özellikle her gün ya da gün aşırı normal elektrik süpürgesini çıkart, prize tak, odadan odaya dolaş derdine son verdi.
    Temizliği de güzel.
    Sorun mu bilemem ama şöyle bir durum var.Sensör arızası ya da sensörü temizlemem gerekiyor sürekli.
    Örneğin bugün işteyken çalıştırdım 2-3 dakika sonra sensör temizlenmesi gerekiyor diye durdu.Akşam işte gelince temizledim ce devam etti.1-2 dakika çalıştı çalışmadı tekrar sensör temizlemesi gerektiği mesajı vererek durdu ve tekrar temizledim.Ancak şu dikkatimi çekti hep aynı bölgede bu hatayı verdi.Elbette tesadüf olabilir ama sanki değil ( bizim salon açık mutfak tabir edilen salonlardan ve mutfak kısmında bir yolluk var ve yanlarından 10’ar cm kadar siyah kusım var halıda ve hep halının bu kısmında durdu)
    Sonuç itibarıyla ben işteyken evi süpürsün sadece 1 kere yapabildi diğer günlerde eve gelince müdahale ederek ben devam ettirdim.
    Bir de şarj olayı var. Yaklaşık temizleme alanı 60 m2 civarı olmasına rağmen kılı kılına yetiyor gibi.Yani bu rakamın daha çok olması gerekir diye düşünmüştüm.
    Mob olayını daha deneyemedim.Mob için temizlik bezini yuvasına taktıktan ve suyu doldurduktan sonra clean diyeceğiz değil mi? ( yani kendisi mop yapacağını anlıyor mu?)
    Son olarak şunu da merak ettim.Eşimin de telefonuna bu uygulamayı yükleyebilecek miyim?( çünkü olun için kapak altındaki düğmeye basılı tutup onun telefonu ile eşleştirirken mevcut harita silinmeyecek mi?)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • veradrake V kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Tüm robotlar düşme sensörleri ile donatılmıştır ve bu sensörler siyah zemine denk geldiklerinde hata verirler.
    Ecovacs modellerinde bu arıza “temizleme” uyarısı şeklindedir. Siyah zeminlerden uzak tutunuz, çaresi
    yok. Keşke biraz forumu okusaydınız, bu siyah zemin sorununu defalarca anlatmıştım, sensörlerin doğal yapısından kaynaklanmaktadır.

    O920 yaklaşık 100m2 temizler her şekilde. Bataryanın tam dolması önemli, tam olgunluğa yaklaşık 10 çevrimde ulaşırlar.
    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 14 Ocak 2020; 22:30:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ustadlar bol parkeli, az halili 165 m2 bir evi silme supurme ozellikleri de olan (yurt disindan alabilme imkanimiz da oldugu icin) robot vacuum cleaner onerisi verebilir misiniz? Sadece supurme icin de verebilirseniz cok memnun olurum. Orta segment ve alt segment olarak siniflandirabilirsek daha da iyi olur. Saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cowcow kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    O metrekareler için ciddi bir cihaz lazım.
    Ecovacs Ozmo 930/950 veya Xiaomi S5 serisi düşünmenizi öneririm.
    Sadece süpürme için ise iRobot R8XX veya R9XX (haritalı), Mijia 1S caizdir.
    Tesvor henüz çok yeni, altyapısını iyi bilmiyoruz, Amazon’un önermesi reklam kokuyor.
    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 15 Ocak 2020; 7:8:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MrWrong kullanıcısına yanıt
    hocam dediklerinizi yaptım sonuç alamadım...başka önerileriniz var mı acaba...en iyisi ben konu başlığı açayım.hem çözüm için hemde almayı düşünen insanlar varsa mağdur olmaması için...
  • Üstteki mesajda şöyle bir soru vardı Hepsirobot hocam..

    ''Mob olayını daha deneyemedim.Mob için temizlik bezini yuvasına taktıktan ve suyu doldurduktan sonra clean diyeceğiz değil mi? ( yani kendisi mop yapacağını anlıyor mu?)''

    Bu soru O 920 için sorulmuştu.Aynı soruyu bende tekrarlayıp Xiaomi S55 için sorabilirmiyim.Bende henüz mob denemedim ama Xiaomi otomatik MOB yapacağını algılayacakmı?
  • 
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.