Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (54. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
10.291
Cevap
104
Favori
2.461.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bozikom86 bu kadar depresif takılma, sonuçta ilaç adet düzensizliği yapıyor mu yapıyor 15 gün çok uzun bir süre değil çok daha uzun sürenlerini gördüm (1-2 ay) bu hormon bozukluğuna bağlı bir olay değil merak etme, ilk ay dozunun çok düşük olması hiç almadığın anlamına gelmez ama toplam dozdaki yeri çok az olduğu için doktoruyn öyle söylemiştir sonuçta aldığın o ilaçdaa toplam dozda yerini alacak, 53 kilo olduğuna göre minimum 6600 mg ilaç alacaksın şimdiye kadarda 3000 mg hatta daha fazlasını almışsın (şu an 4. ayının kaçıncı gününde olduğunu bilmediğim için bitirdiklerini yazdım) 6600 mg dolduğunda max 1 ay daha tedavi alabilirsin sivilcelerin durumuna göre , lütfen çok kafana takma bu tür olayları sonucun iyi olacağında eminim
  • Arkadaşlar hafta sonu netten uzak kalacağım artık pazartesi görüşürüz
  • kirpi hocam ...kilom 78 günlük 80 mg alıyorum...1.5 ayı geçti kullanıyorum roaccutanı ...sadece sırtımda vardı benim ve şu an hiç kalmadı...en ufak bi şekilde dahi yok...ilacı bıraksam olurmu acaba...teşekkürler..
  • merhabalar ben 5'inci günümdeyim ee bu ilaçın ılerleyen yıllarda yuzde çok fena iz bıraktıgını duydumm acaba bu dogrumu lütfen cevap beklıyrorum :S
  • slm kirpi.benim bir sorum daha olucak.ben 1aydır bu ilacı kullanıyorum. sürekli değil ama çok nadir alkol alıyorum.bu ilaca başladığımdan beri hiç almadım. çok az olmakla beraber alkol kullanmamın bi sakıncası varmı?cevaplarınız için teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaderimsinn -- 8 Şubat 2009; 17:24:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: megafen

kirpi hocam ...kilom 78 günlük 80 mg alıyorum...1.5 ayı geçti kullanıyorum roaccutanı ...sadece sırtımda vardı benim ve şu an hiç kalmadı...en ufak bi şekilde dahi yok...ilacı bıraksam olurmu acaba...teşekkürler..

şu an ilacı bırakırsanız tekrarlamama oranı sadece %20-30 dur bu oran size yetiyorsa ve tekrarlarsa yine 2 ay kullanıp bırakmak uygun geliyorsa bırakabilirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: vesselam52

merhabalar ben 5'inci günümdeyim ee bu ilaçın ılerleyen yıllarda yuzde çok fena iz bıraktıgını duydumm acaba bu dogrumu lütfen cevap beklıyrorum :S

tamamen yanlış bilgi, asıl iz kalmaması amacı ile kullanılır
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaderimsinn

slm kirpi.benim bir sorum daha olucak.ben 1aydır bu ilacı kullanıyorum. sürekli değil ama çok nadir alkol alıyorum.bu ilaca başladığımdan beri hiç almadım. çok az olmakla beraber alkol kullanmamın bi sakıncası varmı?cevaplarınız için teşekkürler...

Alkol almak karaciğeri biraz daha fazla yorabilir ama arada sırada az bir miktar almanın bir sakıncası olmaz
  • hocam şimdi ben 50 kiloyum bugun 2,5 ay doldu gunde 50 mg kullanıyorumya toplam 4 ay kullanmanız lazım demiştinizya bu durumda benım 1,5 ayım kalmışmı oluyo ama yüzümde halen cıkıyo sıvılceler ızlerıde var bu durumda uzarmı benım tedavım?bırde şu kabarıklık ve cukur denılen sey nedır anlamadım onu bazılarında oyle olmus neden kaynaklanır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: aysim277

hocam şimdi ben 50 kiloyum bugun 2,5 ay doldu gunde 50 mg kullanıyorumya toplam 4 ay kullanmanız lazım demiştinizya bu durumda benım 1,5 ayım kalmışmı oluyo ama yüzümde halen cıkıyo sıvılceler ızlerıde var bu durumda uzarmı benım tedavım?bırde şu kabarıklık ve cukur denılen sey nedır anlamadım onu bazılarında oyle olmus neden kaynaklanır?

tedavi süren bittiğinde hala devam ediyorsa 1 ay daha kullanılabilir
  • Merhabalar "kir-pi" hocam bu ilacın kilo aldırma gibi bir etkisi varmı yani iştah açarmı öyle olursa çok iyi olurda şahsım adına cevabınız için şimdiden teşekkürler ve iyi günler dilerim
  • hcm mrb!

1.64 boy 62 kilo sabah 20mg akşam 10 mgla basladım daha öncede dediğim gibi bankacılık sektöründeyim artık bi an önce gecsin istiyorum 10 gün sonra kontrolüm var sizce doktoruma söylesem artırsa dozunu zamandan avantajım olur mu?bünyem kaldırır diye düşünüyorum :) cünkü az bi kuruma var dudaklarımda onun dısında bişey yok! bide cok yorgun hissediyorum kendimi (aynı zamanda demire bağlı anemi var bende ondanda olabilir tabi )bugün kalktığımda da burnum kanamıştı bunu okumuştum yan etkilerinde korkmadım o yüzden
  • quote:

Orjinalden alıntı: vesselam52

Merhabalar "kir-pi" hocam bu ilacın kilo aldırma gibi bir etkisi varmı yani iştah açarmı öyle olursa çok iyi olurda şahsım adına cevabınız için şimdiden teşekkürler ve iyi günler dilerim

genellikle böyle bir etki görülmüyor ama kilo alanı da, kilo vereni de gördüm, kişiden kişye değişebiliyor, hatta hastalarımdan biri bu kilo alma olayı yüzünden tedavisini yarım bırakmıştı
  • quote:

Orjinalden alıntı: tubi38

hcm mrb!

1.64 boy 62 kilo sabah 20mg akşam 10 mgla basladım daha öncede dediğim gibi bankacılık sektöründeyim artık bi an önce gecsin istiyorum 10 gün sonra kontrolüm var sizce doktoruma söylesem artırsa dozunu zamandan avantajım olur mu?bünyem kaldırır diye düşünüyorum :) cünkü az bi kuruma var dudaklarımda onun dısında bişey yok! bide cok yorgun hissediyorum kendimi (aynı zamanda demire bağlı anemi var bende ondanda olabilir tabi )bugün kalktığımda da burnum kanamıştı bunu okumuştum yan etkilerinde korkmadım o yüzden

tabi ki günlük doz arttıkça tedavi süresi kısalıyor 62 kg olduğunuza göre yan etki olmadığı sürece rahatlıkla 40-50-60 mg a kadar çıkılabilir diye düşünüyorum
  • Hocam günaydınn şimdii bu sivilceler sanırım söndü gibi malum kızarıklıklar ws. war. tamam geçiçek bu kızarıklıklar zamanla diyoruz şimdi bunlar geçip miss gibi cıvıl cıvıl cildimizee hapı kullandığımız sürecemi sahip olucazz yoksam hapı bırakıncamı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Snmg8

Hocam günaydınn şimdii bu sivilceler sanırım söndü gibi malum kızarıklıklar ws. war. tamam geçiçek bu kızarıklıklar zamanla diyoruz şimdi bunlar geçip miss gibi cıvıl cıvıl cildimizee hapı kullandığımız sürecemi sahip olucazz yoksam hapı bırakıncamı

genelde hapı bıraktıktan 2 ay sonra falan kızarıklıklar vs tamamen geçiyor
  • o kadar sayfayı okumak zor geldi benim de bir sorum olacak

Suratımda sivicleler var fakat aşırı değil yanlız beyaz noktalar var içi yağ dolu. Ve suratım inanılmaz yağlı günde 4 defa yıkıyorum ancak rahatlıyorum en önemlisi suratımda ciddi izler var Acaba bu ilaç yağı yok eder mi?

Nedense bu sivilcelerin tedavisi yok diye düşündüm hep sonra forumda bu kadar ilgi old. göre kesin bir sebebi vardır dedim.

Ve son olarak üni. öğrencisiyim acaba üni. dermatoloğu benimle ciddi bir şekilde ilgilenir mi?

yoksa illa özele mi gitmek gerekir çünkü ciddi bir tedavi için doktoru çok önemsiyorum.
  • Hocam, dört ay kullandım ilacı. 3600 mg aldım. (günde 30mg) 27 yaşındayın ve 49 kiloyum. bu ay ilaç yazdırmaya gitmedim. bir iki sivilce var ama artık bıraksam daha sonra herşeye sıfırdan mı başlarım?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • kir_pi hocam,
    ilaçın 7 ıncı gunundeyım saçım dökulmeye basladı acaba bu çok dökuyormu kel fılan kalmaalım sonra
  • quote:

Orjinalden alıntı: cafzafer2

o kadar sayfayı okumak zor geldi benim de bir sorum olacak

Suratımda sivicleler var fakat aşırı değil yanlız beyaz noktalar var içi yağ dolu. Ve suratım inanılmaz yağlı günde 4 defa yıkıyorum ancak rahatlıyorum en önemlisi suratımda ciddi izler var Acaba bu ilaç yağı yok eder mi?

Nedense bu sivilcelerin tedavisi yok diye düşündüm hep sonra forumda bu kadar ilgi old. göre kesin bir sebebi vardır dedim.

Ve son olarak üni. öğrencisiyim acaba üni. dermatoloğu benimle ciddi bir şekilde ilgilenir mi?

yoksa illa özele mi gitmek gerekir çünkü ciddi bir tedavi için doktoru çok önemsiyorum.

Eğer bu ilaca ihtiyacınız varsa (ki görmeden değerlendirmek mümkün değil) üniversitedeki dermatologda ilgilenir diye düşünüyorum, anvcak sadece yağlanma için çok da önerilebilecek bir ilaç değil çünkü tedavi bırakıldıktan sonra yağlanma genellikle azveya çok geri dönüyor , kalmış izlerde etkisi fazla değildir, bu nedenle sizn durumunuzun özellikle değerlendirilmesi gerekir
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.