Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (295. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
10.291
Cevap
104
Favori
2.459.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 293294295296297
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar; Daha once hicbir tedavi,ilac vs. uygulamadim.
    Yuzum cok yagli. Ozellikle yanak bolgesinde sivilceler var. Bazilari iltihapli. Gozumun altinda da yani elmacik kemigi taraflarinda nokta nokta cukurlasmalar var. Sivilceler sicakta kendini cok belli ediyor. Tenimde biraz beyaz oldugu icin ortaya cok kotu goruntu cikiyor. Tras olurken zorluk cekiyorum, tras sonrasi kotu goruntu. Doktora mi gitmeliyim ? Onerebileceginiz doktor varmi ?

• Arkadaşlar 1 aydan uzun zamandır ERİTRETİN kullanıyorum. Yüzümü kuruttu, sivikceler kırmızı kırmızı yara gibi oldu. Sizce tekrar muayeneye mi gitsem?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyah3453 -- 15 Temmuz 2011; 11:03:01 >
  • yaklaşık 1 senedir konuya cevap yazmamıştım. Geçen sene 4 Ağustosta kullanmaya başladım ve Mart ayının sonunda bitti ilacım. Şuanda sivilcesiz normal insan gibi geziyorum. Ne güneş korkutuyo beni ne cipsler ne de yağlı yiyecekler :))
    Aknetrent kullanmıştım ben de ve herkeste olduğu gibi bende de sivilce falan koymadı.
    İlaçtan korkan varsa haklıdır yan etkileri çok çok fazla ve bel ağrısı halsizlik gibi etkileri çekilmez hal alıo ama 8 ay boyunca bunları çekmek mi yoksa 8 ay ve sonrası sivilcelerle gezmek mi ???
    Kullancak olan varsa hiç düşünmesin gitsin doktoru uygun görürse zaten yazacaktır kan sonuçları da uygun çıkarsa sivilcelere şimdiden geçmiş olsun :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyah3453

Arkadaşlar 1 aydan uzun zamandır ERİTRETİN kullanıyorum. Yüzümü kuruttu, sivikceler kırmızı kırmızı yara gibi oldu. Sizce tekrar muayeneye mi gitsem?

Eritretin i fazla sürmüş olabilirsiniz, birkaç gün ara verin ve daha az sürmeye gayret edin 1 kutu eritretin tüm yüze sürmek şartı ile yaklaşık 2 ay kadar yetmelidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

70 kilo kutuyu saymadim dozlar dediğim gibi toplam 10.000 11.000 falan

70 kilo için 10-11.000 mg gayet yeterlidir düzenli kullanılmasa bile yeterli olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: musty192

Hocam 5. ay bitmek üzere sonuç ise berbat... çenemden hala sivilce çıkıyor ucu beyaz... yanaklarımda bir sürü kırmızı leke var... saol yanağımda da bir sürü çukurluk oluştu cildim çok bozuldu... ne yapmalıyım? ayrıca pembe maske hakkında ne düşünürsünüz?

pembe maske hikayedir, o TV dizisindeki oyuncu da pembe maske kullanmış ancak faydasını görmemiş sonrada roaccutane tedavisine başlamıştır yani yüzünün şu anki iyi hali yine roaccutane bağlıdır, kırmızı lekeler hep söylüyorum zamanla geçecektir çok acele etmeyin ama çukurluklar için tedaviniz bittikten 3 ay kadar sonra iz tedavisi uygulanırsa faydası olur zaten yaklaşık 3 ay içinde de kırmızııklarınız ya geçecektir yada çok azalacaktır. ilştihaplı sivilceler için nadixa gibi antibiyotikli bir kremin faydası olur isterseniz bir deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtjaa

KİRPİ hocam benim tedvim 2-3 gün sonra biticek, kırmızı lekem çok var ancak 2.5 aydır hiç sivilce çıkmıyor, ve birde kırmızılıkların yanı sıra sol yanağımda kabarıklıklar mevcut , acaba bu kabarıklıkları nasıl giderebilirim 20 gün sonra fln denize gitmeyide düşünüyorum iyi gelirmi acaba , zamanla geçermi ne dersiniz hocam

İzler için (ister kabarık, ister çukurluk) tedaviden yaklşaık 3 ay kadar sonra lazer uygun olur, kızarıklıklar içinse güneşin faydası olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: maidonisse

İyi günler hocam..
    Ben kapalı komedonlarım ve oluşturdukları sivilceler nedeniyle roaccutane kullanmıştım. 1 yıl oldu ilacı bırakalı fakat bıraktıktan sonra kapalı komedonlarım yeniden çıkmaya başladı. Zaten iz ve çukurlarda bulunmakta. Bu zamana kadar ertiretin, isotrexin kullandım fakat geçmediler. Şu anda da 1 aydır tretin kullanıyorum. Cildimde çok fazla kuruma ve kızarma olmuyor. Henüz erken belki ama komedonlarım geçmedilerde. Şimdi ben bunun üzerine;
    1- Elimdeki tretin krem bittikten sonra yine tretine mi devam edeyim yoksa sanırım acnelyse daha kuvvetli bir ilaçmış onu mu kullanmalıyım?
    2- Tretin ya da acnelyse gibi ilaçlar kapalı komeodanları cildi soyduğu için düzeltiyorlar sanırım. Kapalı komedonlara etki eden daha erken geçmesi için hangi ilacı önerirsiniz.
    Teşekkür ediyorum hocam şimdiden.

tretin cildinizi tahriş ettiyse acnelyse daha fazla tahriş edecektir o nedenle tretine devam etmen sanki daha iyi olur bu arada temiz bir yerde cilt bakımları yaptırmayı denedinmi senin durumundakilere çok faydası oluyor, komedonlar için sadece retinoik asit içeren kremler etkilidir bu nedenle eritretin, isotrexin, acnelyse, tretin dışında fazla şansın yok, bu arada avene nin diacneal diye bir kremi var içinde hem retinoik asit hem aha içieriyor bunu da deneyebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avatarlamaca

off ya inan varya bu ilaca bi hevesle yeni başlayacak olan biri bu topiğe girse, senin yazdığın mesajlar yüzünden ilacı kullanmaktan vazgeçer. hocam bu tür şeyler yazmayın yahu inan benim de içimi kararttınız. herkeste oluyor bu tür etkiler.

benim de alevlenme dönemim çok uzun sürdü . 4. ayın sonuna kadar ayın tempoda sivilce çıkmaya devam etti. sadece sende olmuyor yani .

herkes te o kırmızılıklardan oluyor lütfen bu tür mesajlar yazma artık

bence yaşanan olumsuzluklarda yazılmalı sonuçta herşey güllük gülistanlık değil
  • kir-pi hocam 5 ay sonunda 1 ay ara verdim. Bir daki hafta 6 ayıma tekrar başlamayı düşünüyorum. Sizin söyleyeceğiniz veya dikkat etmem konusunda önerebileceğim bu konuda birşey varmı? Son ay kullanmasam olur mu sizce? Son ay mutlaka kullanmalımıyım yoksa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kir-pi

quote:

İyi günler hocam..
    Ben kapalı komedonlarım ve oluşturdukları sivilceler nedeniyle roaccutane kullanmıştım. 1 yıl oldu ilacı bırakalı fakat bıraktıktan sonra kapalı komedonlarım yeniden çıkmaya başladı. Zaten iz ve çukurlarda bulunmakta. Bu zamana kadar ertiretin, isotrexin kullandım fakat geçmediler. Şu anda da 1 aydır tretin kullanıyorum. Cildimde çok fazla kuruma ve kızarma olmuyor. Henüz erken belki ama komedonlarım geçmedilerde. Şimdi ben bunun üzerine;
    1- Elimdeki tretin krem bittikten sonra yine tretine mi devam edeyim yoksa sanırım acnelyse daha kuvvetli bir ilaçmış onu mu kullanmalıyım?
    2- Tretin ya da acnelyse gibi ilaçlar kapalı komeodanları cildi soyduğu için düzeltiyorlar sanırım. Kapalı komedonlara etki eden daha erken geçmesi için hangi ilacı önerirsiniz.

tretin cildinizi tahriş ettiyse acnelyse daha fazla tahriş edecektir o nedenle tretine devam etmen sanki daha iyi olur bu arada temiz bir yerde cilt bakımları yaptırmayı denedinmi senin durumundakilere çok faydası oluyor, komedonlar için sadece retinoik asit içeren kremler etkilidir bu nedenle eritretin, isotrexin, acnelyse, tretin dışında fazla şansın yok, bu arada avene nin diacneal diye bir kremi var içinde hem retinoik asit hem aha içieriyor bunu da deneyebilirsin

Yanıtınız için çok teşekkür ederim hocam. Tretin cildimi tahriş etmedi hocam çok fazla kızarma soyulma aşırı derecede olmuyor. Komedonların temizlendiğini okumuştum internette ama yeniden çıkıyor diyorlardı. Zaten bulunduğum yerde iki kişi biliyordum güvenilir birinin ücreti fazlaydı diğerininde tayini çıktı ayrıldı buradan. Komedon temizliği yaptırmadan sadece tretin ve avene diacneali kullansam hocam okullar açılana kadar düzeltir mi cildi mi? Zaten düzeldikten sonrada ara ara tretine devam etmeyi düşünüyorum. Bir de bu iki ilacı gün içinde nasıl kullanmam gerektiğini yazabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maidonisse -- 17 Temmuz 2011; 13:33:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darklord111

kir-pi hocam 5 ay sonunda 1 ay ara verdim. Bir daki hafta 6 ayıma tekrar başlamayı düşünüyorum. Sizin söyleyeceğiniz veya dikkat etmem konusunda önerebileceğim bu konuda birşey varmı? Son ay kullanmasam olur mu sizce? Son ay mutlaka kullanmalımıyım yoksa?

son ayınıda tamamla artık yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsin
  • quote:

quote:

quote:

İyi günler hocam..

Yanıtınız için çok teşekkür ederim hocam. Tretin cildimi tahriş etmedi hocam çok fazla kızarma soyulma aşırı derecede olmuyor. Komedonların temizlendiğini okumuştum internette ama yeniden çıkıyor diyorlardı. Zaten bulunduğum yerde iki kişi biliyordum güvenilir birinin ücreti fazlaydı diğerininde tayini çıktı ayrıldı buradan. Komedon temizliği yaptırmadan sadece tretin ve avene diacneali kullansam hocam okullar açılana kadar düzeltir mi cildi mi? Zaten düzeldikten sonrada ara ara tretine devam etmeyi düşünüyorum. Bir de bu iki ilacı gün içinde nasıl kullanmam gerektiğini yazabilir misiniz?

retinoik asit içeren tüm ürünler sadece akşamları kullanılır, gündüzde gerekli ise nemlendirici ve güneşten koruyucu sürülür
  • Tamam hocam çok teşekkür ederim ben akşamları avene yi yatarkende tretini kullanırım o zaman fakat gündüz evdeykende aveneyi sürsem sorun olur mu güneşe çıkmam.
  • olmaz olsun böyle ilaç tertemiz yaptı yüzümü
  • quote:

Tamam hocam çok teşekkür ederim ben akşamları avene yi yatarkende tretini kullanırım o zaman fakat gündüz evdeykende aveneyi sürsem sorun olur mu güneşe çıkmam.

ikisini bir arada kullanma ya avene kullan ya da tretin yoksa her ikiside cildini soyacağından tahriş etkisi çok fazla olacaktır
  • hocam güneş kremi ve şapka takıp denize gidiyorum. güneşin izler için iyi olacağını söylemiştiniz azcık da olsa güneşleniyorum bu yüzden saygılar
  • quote:

quote:

Arkadaşlar 1 aydan uzun zamandır ERİTRETİN kullanıyorum. Yüzümü kuruttu, sivikceler kırmızı kırmızı yara gibi oldu. Sizce tekrar muayeneye mi gitsem?

Eritretin i fazla sürmüş olabilirsiniz, birkaç gün ara verin ve daha az sürmeye gayret edin 1 kutu eritretin tüm yüze sürmek şartı ile yaklaşık 2 ay kadar yetmelidir.

Cevabınız için çok teşekkür ederim Hocam. Bir başka sorum da; acaba Eritretin burnumun üstündeki ve çevresindeki siyah noktaları geçirir mi?
  • quote:

quote:

quote:

Cevabınız için çok teşekkür ederim Hocam. Bir başka sorum da; acaba Eritretin burnumun üstündeki ve çevresindeki siyah noktaları geçirir mi?

evet zaten eritertin daha çok siyah noktalar için kullanılır eğer cildiniz fazla tahriş oluyorsa differin deneyin o daha az tahriş yapabilir
  • herkese merhaba arkadaşlar. sorucağım sorunun cevabı belkide geçtiğimiz sayfalarda vardır bilmiyorum cok sayfa olduğundan hepsine bakamadım k.bakmayın.. doktorum roaccutane başlamamı önerdi bi takım araştırmalar yaptım işte yan etkileri (cilt kuruluğu vs. ) var tamam kabul .. fakat duyduğuma göre ilacı kullanmaya başladığında suratta bir sivilce patlaması yaşanıyormuş ? bu doğrumu acaba.. eğer doğruysa bu yoğun sivlceler ne kadar zamanda azalır. biliyorum tedavi süreci uzun bir süre 4-6 ay arası falan sürüyo.. ???
  • 
Sayfa: önceki 293294295296297
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.