Bildirim
Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (216. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: HoXLeY
Hocam tenefüslerde mümkün olduğu sürece içerde kalıyorum ancak dönüşlerde filan problem oluyor
Önceden bir öneri tavsiyesinde bulunmuştum onu kullanacağım teşekkürler :)
bence güneş kremiyle pek alakası yok gibi çünkü ben güneş kremi kullanmıyorum ve artık nemlendirici de kullanmıyorum ama yine de cildim kurumuyor pek sadece sabah kaltığımda yüzümde hafif bi kuruma oluyor yüzümü yıkayınca da geçiyor bi de tenefüslere de çıkıyorum okuldan sonra dışarda da 1 saat kadar oyalanıyorum yani güneşten hiç kaçmıyorum ama yine de böyle bişey olmadıbence bi doktoruna danış ya da kirpi hocamızın dediklerini uygula
_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: batu25
quote:
Hocam tenefüslerde mümkün olduğu sürece içerde kalıyorum ancak dönüşlerde filan problem oluyor
bence güneş kremiyle pek alakası yok gibi çünkü ben güneş kremi kullanmıyorum ve artık nemlendirici de kullanmıyorum ama yine de cildim kurumuyor pek sadece sabah kaltığımda yüzümde hafif bi kuruma oluyor yüzümü yıkayınca da geçiyor bi de tenefüslere de çıkıyorum okuldan sonra dışarda da 1 saat kadar oyalanıyorum yani güneşten hiç kaçmıyorum ama yine de böyle bişey olmadıbence bi doktoruna danış ya da kirpi hocamızın dediklerini uygula
Sağol Batu :)
kirpi hocamızın da dediği kremi bir süreceğim bakalım gelişme olacak mı ? Şimdi de kabukların kopmasından korkuyorum_____________________________ -
quote:
quote:
quote:
kirpi hocamızın da dediği kremi bir süreceğim bakalım gelişme olacak mı ? Şimdi de kabukların kopmasından korkuyorum
inşallah bi gelişme olur.bi de niye korkuyorsun soyulsunlar bişey olmaz ben mesela yüzümde sivilce çıktığı zaman hemen onu bi güzel patlatırım sonra kabuk bağlar ben o kabuğu da dayanamaz kopartırım ama yüzümde hiç sivilce izi yok sadece şimdi sivilceler iyleşme şamasında olduğu için yüzümde hafif kırmızılıklar var ama onlar da geçermişoyüzden sen de kopmalarından korkma kabukların bişey olmaz zaten eninde sonunda kendileri koapacaklar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batu25 -- 5 Kasım 2010; 21:17:50 >_____________________________ -
quote:
quote:
quote:
quote:
kirpi hocamızın da dediği kremi bir süreceğim bakalım gelişme olacak mı ? Şimdi de kabukların kopmasından korkuyorum
inşallah bi gelişme olur.bi de niye korkuyorsun soyulsunlar bişey olmaz ben mesela yüzümde sivilce çıktığı zaman hemen onu bi güzel patlatırım sonra kabuk bağlar ben o kabuğu da dayanamaz kopartırım ama yüzümde hiç sivilce izi yok sadece şimdi sivilceler iyleşme şamasında olduğu için yüzümde hafif kırmızılıklar var ama onlar da geçermişoyüzden sen de kopmalarından korkma kabukların bişey olmaz zaten eninde sonunda kendileri koapacaklar
kuruyan sivilce kabuklarını kopartmıyorum da ıste bu nemlendırıcı surmedıgım ıcın olusan kabuklardan bıraz korkuyorum acıkcası cunku cıldımın her yanındalar_____________________________ -
Başka bir konuda sordum ama cevap gelmedi burda da sorayım dedim.
Merhaba, ilacı 3 aydır kullanıyorum.
Doktora gitmemin sebebi yüzümdeki sivilceler artık çok ileri safhaları taşınmıştı.
Yanağımdaki sivilce büyüdükçe büyüdü ve bilyeden büyük bir şişkinlik haline geldi.
İlk başlarda ellemedim, sonradan kendi patladı. Ama 1 hafta içinde tekrar şişti (içinde iltihap birikiyordu).
Sonunda doktora gittim bende ve Zoretanin 20mg yazdı.
3 aydır kullanıyorum.
Doktora gitmeden önce çenemde vs. sivilce eksik olmazdı, ama şimdi onlardan eser yok.
Ama bahsettiğim o büyük sivilce patladığında, aktığı yeri çürütmüş sanırım. Yüzümde siyah benek şeklinde bir delik var şu an.
Ve hala tam olarak içi boşalmış değil, bakınca belli oluyor hafif tümseklik var :)
1 ay önce de yüzümün diğer tarafında aynı şekilde sivilce çıktı.
Yaklaşık 1 ay boyunca yüzüm şiş gezdim, sonunda o da kendiliğinden patladı.
Nadixia diye bi krem kullandım, bu krem iltihaplı yerlere sürüldüğünde iltihabı boşaltıyor.
Gerçekten de işe yaradı, şu an orada ufak bi kızarılıktan başka bi şey yok, o da yakında geçer diye düşünüyorum.
Şimdi sormak istediğim, yüzümdeki bu delik ve hafif tümseklik geçecek mi tedavinin sonunda?
Yoksa ek olarak lazer, oksijen tedavisi gibi şeyler mi uygulamak zorunda kalacağım?
Ve bakıyorum herkes güneş ışınlarına maruz kalmayın demiş lekeler için.
Ben doktora sordum bu izler ne olacak diye, tedavinin sonunda izler için de krem vereceğim dedi.
Ama aranızda ilaçla birlikte kullananlar da varmış...?
Gerçi ben 1,5 aydır Bepanthen kullanıyorum yüzüm için...
Ters bi durum yaratır mı?_____________________________ hakan -
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
kuruyan sivilce kabuklarını kopartmıyorum da ıste bu nemlendırıcı surmedıgım ıcın olusan kabuklardan bıraz korkuyorum acıkcası cunku cıldımın her yanındalar
en iyisi ozaman elleme onlları ilacın bitiminden snra geçerler ama yüzünü nemlendiricili sabunla yıkmayı deneyebilirsin her sabah bi de yıkadıktan sonra yüzünü tam kurulama ozaman düzelebilir diye düşünüyorum o kuruluklar bi de pantenol pomad gerçekten bu tür kurumalara çok iyi geliyor 1 ay önce benim de elimin üstü kurumuştu puür pütür olmuştu 3-4 gün sürdüm geçti_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: kir-pi
quote:
Orijinalden alıntı: I PhipHiRiqLi I
geniş gözenekler ve siyah noktalar için kullanılabilir mi ?
bence gerekmez, cilt bakımları yeterli olur sanırım
kir-pi hocam.
cilt bakımı yaptırmıstım sıyah noktaları cıkarmıslardı cok etkili olmustu ama gözeneklerim bir türlü sıklaşmadı
Çeşitli Jeller tonikler nemlendirciler kullandım.fayda etmedi.
Ayda bir cilt bakımına gitçem zaten bunun yanında.
ne kullanmamı önerirsiniz doğal bir gür yada
Tretin kulanılabilirmi ?deriyi soyması için_____________________________ -
quote:
quote:
quote:
kir-pi hocam.
cilt bakımı yaptırmıstım sıyah noktaları cıkarmıslardı cok etkili olmustu ama gözeneklerim bir türlü sıklaşmadı
ne kullanmamı önerirsiniz doğal bir Kür yada
Tretin kulanılabilirmi ?deriyi soyması için
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
kuruyan sivilce kabuklarını kopartmıyorum da ıste bu nemlendırıcı surmedıgım ıcın olusan kabuklardan bıraz korkuyorum acıkcası cunku cıldımın her yanındalar
en iyisi ozaman elleme onlları ilacın bitiminden snra geçerler ama yüzünü nemlendiricili sabunla yıkmayı deneyebilirsin her sabah bi de yıkadıktan sonra yüzünü tam kurulama ozaman düzelebilir diye düşünüyorum o kuruluklar bi de pantenol pomad gerçekten bu tür kurumalara çok iyi geliyor 1 ay önce benim de elimin üstü kurumuştu puür pütür olmuştu 3-4 gün sürdüm geçti
Eyvallah kardeşim , teşekkürler
Pazartesi bir deneyeyim bakalım nasıl olacak cildim.
IMEX Sabun var kullandınız mı hiç ?_____________________________ -
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
en iyisi ozaman elleme onlları ilacın bitiminden snra geçerler ama yüzünü nemlendiricili sabunla yıkmayı deneyebilirsin her sabah bi de yıkadıktan sonra yüzünü tam kurulama ozaman düzelebilir diye düşünüyorum o kuruluklar bi de pantenol pomad gerçekten bu tür kurumalara çok iyi geliyor 1 ay önce benim de elimin üstü kurumuştu puür pütür olmuştu 3-4 gün sürdüm geçti
Eyvallah kardeşim , teşekkürler
Pazartesi bir deneyeyim bakalım nasıl olacak cildim.
IMEX Sabun var kullandınız mı hiç ?
rica ederim eğer yardımcı olduysam ne mutlu bana.imex sabunu hiç denemedim ben dove kullanıyordum artık onu da kullanmıyorum çünkü bendeki kuruma durdu dudaklarım haricinde bi de yine ellerimin üstü kurumaya başladı kremi tekrar sürdüm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batu25 -- 6 Kasım 2010; 23:02:04 >_____________________________ -
-
quote:
@batu25
hocam siz de artık cefasını çekip sefasını sürmeye başlayanlardansınız
Benim önümde daha çok var ya.Yeme alışkanlıklarınız nasıldı tedavi sırasında
benim 1kutum bittiğinde trigliseritim 201 çıkmıştı 50-150 arası olması gerekirken sonra biraz dikkat ettim yemeye özellikle çayımın şekerini azalttım onun haricinde normal herşeyi yedim ben çikolatayı çok seviyorum ondan hiç vazgeçemedim ama 2. kutumun sonunda trigiliseritim düşmüştü yani normal değerlere gelmişti tam olarak hatırlayamıyorum kaç çıktığını şimdi 3.kutumun son 9.gündeyim ve trigliserit normal değere dönünce yine herzamanki yeme alışkanlığımı dewam ettirdim inşallah yine yükselmemiştiryani aslında ben çok fazla yeme düzenimi bozmadım sadece çayımın şekerini azalttım okadar kendiliğinden düştü bi de doktor dediki eğer önceki gün yağlı bişeyler yediysen ondan da yüksek çıkmış olabilir ama önceki gün ne yediğimi unttum
öncelikle herkese tekrardan merhaba.kir-pi hocam size birkaç sorum var izninizle.
geçen sene yüzümde akne olurdu ancak öyle 1,2 tane tek tük olurdu çok sürmeden geçerdi.Ancak haziran ayından itibaren yüzümde akne çıkmaya başladı.ilk başlarda çok takmadım ancak günden güne artıyordu.ben de yüz temizleme jeli almıştım onu kullandım fayda etmedi.ne kadar kozmetik ürünü kullandıysam fayda etmedi.ben de en sonunda dermatoloji uzmanına göründüm.bana nadixa krem,isotrexin jel ve tetradox tablet verdi.1 ay kadar kullandım.yüzümdeki birçok sivilce gitti ancak kırmızı kırmızı lekeler kaldı.kesinlikle çukurluk veya çöküklük yok.ancak tekrardan sivilcelerin çıkması durumundan dolayı tekrar hekime göründüm.bu sefer gittiğim doçent idi.bana A Vitamin türevi bir ilaç yazacağını söyledi.işte gerekli bilgilendirmeyi yaptıktan sonra hasta bilgilendirme formunu imzaladım.Zoretanin adlı ilacı yazdı.sabah 10 mg akşam 10 mg olmak üzere günde 20 mg yazdı.ilaca başlayalı 32.günümdeyim yüzümde gözle görülür düzelme var.izlerin rengi açıldı gidiyor gibiler.sivilce çıkmıyor gibi.size soracağım sorular şunlardır ;
1)Bu dozajda ilacı 1 sene kullanmam gerekiyor.ancak hekimim 6 ay kullanacaksın diyor.benim yüzüm zaten öyle çok çok kötü değildi.ilacın prospektüsünde aknelerin %70 lik kısmı gittiğinde ilac hekim danışmanlığında kesilebilir diyor.böyle birşey var mı ? ilacı kesersem olumsuz birşey yaşarmıyım ?
2)2.aya girdiğim zaman tekrar ilacımı yazdırmaya gittiğimde ek olarak aknilox %4 eritromisin jel yazdı.düzenli sabah akşam günde 2 kere sür dedi.akniloxu verme sebebi ne olabilir ?
3)Zoretanin boy uzamasını engeller mi ?_____________________________ Dik tepelere tırmanmak için başta yavaş yürümek gerekir.
-
quote:
quote:
@batu25
hocam siz de artık cefasını çekip sefasını sürmeye başlayanlardansınız
Benim önümde daha çok var ya.Yeme alışkanlıklarınız nasıldı tedavi sırasında
benim 1kutum bittiğinde trigliseritim 201 çıkmıştı 50-150 arası olması gerekirken sonra biraz dikkat ettim yemeye özellikle çayımın şekerini azalttım onun haricinde normal herşeyi yedim ben çikolatayı çok seviyorum ondan hiç vazgeçemedim ama 2. kutumun sonunda trigiliseritim düşmüştü yani normal değerlere gelmişti tam olarak hatırlayamıyorum kaç çıktığını şimdi 3.kutumun son 9.gündeyim ve trigliserit normal değere dönünce yine herzamanki yeme alışkanlığımı dewam ettirdim inşallah yine yükselmemiştiryani aslında ben çok fazla yeme düzenimi bozmadım sadece çayımın şekerini azalttım okadar kendiliğinden düştü bi de doktor dediki eğer önceki gün yağlı bişeyler yediysen ondan da yüksek çıkmış olabilir ama önceki gün ne yediğimi unttum
Hocam ben de okulda evde normal yemekleri yiyorum da
Haftada 3-4 kere döner , 1 kere 2.5 liralık cipslerden bir de kafam atarsa arada az yağlı yumurta yapıyorum kendıme o da çok nadir haftada 1-2 kere gibifazla etkilemez sanırım
quote:
Orijinalden alıntı: udjat
Başka bir konuda sordum ama cevap gelmedi burda da sorayım dedim.
Merhaba, ilacı 3 aydır kullanıyorum.
Doktora gitmemin sebebi yüzümdeki sivilceler artık çok ileri safhaları taşınmıştı.
Yanağımdaki sivilce büyüdükçe büyüdü ve bilyeden büyük bir şişkinlik haline geldi.
İlk başlarda ellemedim, sonradan kendi patladı. Ama 1 hafta içinde tekrar şişti (içinde iltihap birikiyordu).
Sonunda doktora gittim bende ve Zoretanin 20mg yazdı.
3 aydır kullanıyorum.
Doktora gitmeden önce çenemde vs. sivilce eksik olmazdı, ama şimdi onlardan eser yok.
Ama bahsettiğim o büyük sivilce patladığında, aktığı yeri çürütmüş sanırım. Yüzümde siyah benek şeklinde bir delik var şu an.
Ve hala tam olarak içi boşalmış değil, bakınca belli oluyor hafif tümseklik var :)
1 ay önce de yüzümün diğer tarafında aynı şekilde sivilce çıktı.
Yaklaşık 1 ay boyunca yüzüm şiş gezdim, sonunda o da kendiliğinden patladı.
Nadixia diye bi krem kullandım, bu krem iltihaplı yerlere sürüldüğünde iltihabı boşaltıyor.
Gerçekten de işe yaradı, şu an orada ufak bi kızarılıktan başka bi şey yok, o da yakında geçer diye düşünüyorum.
Şimdi sormak istediğim, yüzümdeki bu delik ve hafif tümseklik geçecek mi tedavinin sonunda?
Yoksa ek olarak lazer, oksijen tedavisi gibi şeyler mi uygulamak zorunda kalacağım?
Ve bakıyorum herkes güneş ışınlarına maruz kalmayın demiş lekeler için.
Ben doktora sordum bu izler ne olacak diye, tedavinin sonunda izler için de krem vereceğim dedi.
Ama aranızda ilaçla birlikte kullananlar da varmış...?
Gerçi ben 1,5 aydır Bepanthen kullanıyorum yüzüm için...
Ters bi durum yaratır mı?
İzler tedavi ile tamemen geçmeyebilir derinliğe göre değişir, eğer iz kalırsa o zaman diğer tedaviler uygulanabilir -
quote:
quote:
quote:
kir-pi hocam.
ne kullanmamı önerirsiniz doğal bir gür yada
Tretin kulanılabilirmi ?deriyi soyması için
istersen önce differin jel dene daha az tahris ile aynı etkiyi elde edebilirsin birde cilt bakımlarını aksatma -
quote:
Orijinalden alıntı: uzunsaclıkeladam
öncelikle herkese tekrardan merhaba.kir-pi hocam size birkaç sorum var izninizle.
geçen sene yüzümde akne olurdu ancak öyle 1,2 tane tek tük olurdu çok sürmeden geçerdi.Ancak haziran ayından itibaren yüzümde akne çıkmaya başladı.ilk başlarda çok takmadım ancak günden güne artıyordu.ben de yüz temizleme jeli almıştım onu kullandım fayda etmedi.ne kadar kozmetik ürünü kullandıysam fayda etmedi.ben de en sonunda dermatoloji uzmanına göründüm.bana nadixa krem,isotrexin jel ve tetradox tablet verdi.1 ay kadar kullandım.yüzümdeki birçok sivilce gitti ancak kırmızı kırmızı lekeler kaldı.kesinlikle çukurluk veya çöküklük yok.ancak tekrardan sivilcelerin çıkması durumundan dolayı tekrar hekime göründüm.bu sefer gittiğim doçent idi.bana A Vitamin türevi bir ilaç yazacağını söyledi.işte gerekli bilgilendirmeyi yaptıktan sonra hasta bilgilendirme formunu imzaladım.Zoretanin adlı ilacı yazdı.sabah 10 mg akşam 10 mg olmak üzere günde 20 mg yazdı.ilaca başlayalı 32.günümdeyim yüzümde gözle görülür düzelme var.izlerin rengi açıldı gidiyor gibiler.sivilce çıkmıyor gibi.size soracağım sorular şunlardır ;
1)Bu dozajda ilacı 1 sene kullanmam gerekiyor.ancak hekimim 6 ay kullanacaksın diyor.benim yüzüm zaten öyle çok çok kötü değildi.ilacın prospektüsünde aknelerin %70 lik kısmı gittiğinde ilac hekim danışmanlığında kesilebilir diyor.böyle birşey var mı ? ilacı kesersem olumsuz birşey yaşarmıyım ?
2)2.aya girdiğim zaman tekrar ilacımı yazdırmaya gittiğimde ek olarak aknilox %4 eritromisin jel yazdı.düzenli sabah akşam günde 2 kere sür dedi.akniloxu verme sebebi ne olabilir ?
3)Zoretanin boy uzamasını engeller mi ?
1. İlacın kesin bir kullanma şekli ve dozajı yoktur kişiye göre değişik tedavi modelleri uygulanabilir, ancak kilo başına 120 mg dozun tekrralama ihtimalini azalttığına dair bir çok veri var bu nedenle ben genllikle bu zdozun tamamlanmasından yanayım
2.takip ettiği hastanın durumunu en iyi o hekim değerlendiri muhtemelen böyle bir ihtiyaç hişsstmiştir
3.. Epifiz dediğimiz uzun kemeiklerin uzama nıoktaları diyebileceğimiz kısmın erken kapanmasına yol açabiliyor ancak herkesde aynı durum görülecek diye bir kuralda yok -
sinirliyim . 3. Ay dolmak uzere ama hala akne
Cikiyor. ustelik yuzumdeki kizarikliklarda bi gun iyi gibi bigun kizarmis gibi oluyo
hocam yuzum cok kuruyo beyaz beyaz soyuluyo. arko krem sursem nolur? -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: uzunsaclıkeladam
3)Zoretanin boy uzamasını engeller mi ?
1. İlacın kesin bir kullanma şekli ve dozajı yoktur kişiye göre değişik tedavi modelleri uygulanabilir, ancak kilo başına 120 mg dozun tekrralama ihtimalini azalttığına dair bir çok veri var bu nedenle ben genllikle bu zdozun tamamlanmasından yanayım
2.takip ettiği hastanın durumunu en iyi o hekim değerlendiri muhtemelen böyle bir ihtiyaç hişsstmiştir
3.. Epifiz dediğimiz uzun kemeiklerin uzama nıoktaları diyebileceğimiz kısmın erken kapanmasına yol açabiliyor ancak herkesde aynı durum görülecek diye bir kuralda yok
teşekkür ederim hocam.işte bekliyorum şuan yüzüm kötü değil.sivilce yok ancak kırmızı kırmızı izler var.acaba bu izler kaç aylık bir tedaviden sonra geçerler ?
bir sorum daha olacak kimyasal peeling öneriyormusunuz.ayrıca seans başı ortalama ne kadar oluyor biliyormusunuz_____________________________ Dik tepelere tırmanmak için başta yavaş yürümek gerekir.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X