Şimdi Ara

Roaccutane cidden işe yarıyor mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
5.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Darsh

quote:

Orijinalden alıntı: ata326

quote:

Orijinalden alıntı: Yedas

kuruluk olayı geçer falan demişlerdi ama ben acayip bir hâl almıştım. komple derim soyuldu dudaklarım şişti kanadı vs. ben de kullanmayı 2 ay sonra bırakmıştım

Dostum sen doz olarak ne kadar almıştın? Şimdi herkes farklı şeyler söylüyor bi aldığınız dozları da belirtebilirseniz ona göre bende işte az alıp uzun mı kullanıcam yoksa çok alıp kısa mı kullanıcam yoksa hiç mi almıyacam ona bi karar vericem...

Dozu senmi ayarlıcaksın ???

Ya ben secicem, doktor karar vericek.

@Usak_Efesi 8 ay sonunda ciddi anlamda istediğini elde ettin mi? Belli ki çok çekmişsin...

• kardeş korkmadan kuıllanabilirsin ben bu ilacı 7 ay kullandım günlük 60 mg benimki bitti şuan yüzümde çok az izler kaldı ama çok az nereye gitsem sana ne oldu evrimmi geçirdin diyorlar yani o derece sivilce vardı bende ve geçirdi kuruma olayına gelirsek evet çok kuruyor cildin hatta bu yüzden gülemiyorsun bile dudakların patlıyor kanıyor ama sabret ve verilen bephantene kremini dudaklarına hergün 5 10 kere sür dudakların sürekli nemli kalsın hiç birşeyden korkma kulan sakın ama sakın yarıda kesme kardeş geçmiş olsun acil şifalar
  • quote:

quote:

quote:

quote:

kuruluk olayı geçer falan demişlerdi ama ben acayip bir hâl almıştım. komple derim soyuldu dudaklarım şişti kanadı vs. ben de kullanmayı 2 ay sonra bırakmıştım

Dostum sen doz olarak ne kadar almıştın? Şimdi herkes farklı şeyler söylüyor bi aldığınız dozları da belirtebilirseniz ona göre bende işte az alıp uzun mı kullanıcam yoksa çok alıp kısa mı kullanıcam yoksa hiç mi almıyacam ona bi karar vericem...

@Usak_Efesi 8 ay sonunda ciddi anlamda istediğini elde ettin mi? Belli ki çok çekmişsin...

Elde ettim tabii. Etmesem tavsiye etmem zaten. AMA dedigim gibi SENIN DUZENLI kullanman da onemli. Bu surede STRES yapmamalisin da.
    Unuttugum bir sey var : ILACLA LGILI OLUP OLMADIGINI BILMIYORUM, o aralar BURNUMDAN KAN BOSALIYORDU (strese de bagli olarak)
    OLUK OLUK AKIYORDU

• ata 326 kardeş yaş kaç kilo kaç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre3579

kardeş korkmadan kuıllanabilirsin ben bu ilacı 7 ay kullandım günlük 60 mg benimki bitti şuan yüzümde çok az izler kaldı ama çok az nereye gitsem sana ne oldu evrimmi geçirdin diyorlar yani o derece sivilce vardı bende ve geçirdi kuruma olayına gelirsek evet çok kuruyor cildin hatta bu yüzden gülemiyorsun bile dudakların patlıyor kanıyor ama sabret ve verilen bephantene kremini dudaklarına hergün 5 10 kere sür dudakların sürekli nemli kalsın hiç birşeyden korkma kulan sakın ama sakın yarıda kesme kardeş geçmiş olsun acil şifalar

Başka yerlerde kuruluk oluyormuydu yoksa genel olarak dudaklarda mı oluyordu?

1mg/1kg yüklenmem zaten büyük ihtimalle yarım doz başlayıp uzun süre kullanırım. Zaten başladım mı bakarım eğer yan etkilerde bir problem yaşamıyorsam bırakmam...

• quote:

Orijinalden alıntı: Usak_Efesi

quote:

quote:

quote:

quote:

Elde ettim tabii. Etmesem tavsiye etmem zaten. AMA dedigim gibi SENIN DUZENLI kullanman da onemli. Bu surede STRES yapmamalisin da.
    Unuttugum bir sey var : ILACLA LGILI OLUP OLMADIGINI BILMIYORUM, o aralar BURNUMDAN KAN BOSALIYORDU (strese de bagli olarak)
    OLUK OLUK AKIYORDU

Burun kanaması vs yan etkilerde var. Okuldan dolayı çok yoğun stres altında bir dönem, yazın da kullanamıyoruz tabiki ilacı. Ondan dolayı stres olayını gözardı etmemiz gerekicek.

@Emre; yaş 17 kilo 84

• kardeş başka kuruma hafiften kulak içinde soyulma oluyordu ama çok etkilemiyor eger karaciger enzimlerinde artış olmazsa kuruluk yüzünden sakın bırakma zaten karaciger de artış olursa doktor bıraktırıyor sana bu ilaçtan ingilterede 17 yalında bir çocuk öldü hatırlatayım karacigerde sorun oldugu zaman sakın doktora ben yinede kullanacagım deme allah korusun sonunu kimse düşünmek bile istemez
  • Kullandım biliyorum.
    İlacın ciddi yan etkileri var. Ancak sivilceleri bitiriyor sadece izleri kalıyor. İzler içinde ayrı bir tedavi var zaten.

Bilgi olsun; İlacın yan etkilerinin en şiddetli olduğu aylar 3-4 aylardır. Bilhassa güneşli ve sıcak havalarda yan etkileri şiddetlenir.

Tavsiyem;

bir doktorun kullan tavsiyesine uyupta kullanma. 1-2 doktora daha görün onların da görüşlerini al.
    +
    ss verirsen kullanıp kullanmaman gerektiğiyle ilgili bir şey söyleyebilirim.
  • 18'e girmeden kullanılamıyodu benim zamanımda roaccutane,ayrıca doz hakkında araştırma yapman çok saçma gittiğin doktorun boy,kilo,yaş ile karar vermesi lazım
  • eger yüzünde çok fazla sivilce varsa 60 felan verir ama çok az sa 20 mg verir çünkü kilona göre bunlar olması lazım birde sakın aç karnına alma saatleri düzenli uygula aç karnına içiersen mide bulantısı ve baş dönmesi olabilir
  • Doz olarak kilo başına o.25mg ile 1 mg arasında bir kullanımı var. Doktorun dediği şey şuydu, başlarda az kullanıp sonra arttırmak bizim hep uyguladığımız. Ama yan etkilerden rahatsız olursan veya karaciğerine yüklenmek istemiyorsan yarım doz kullanıp süresini uzatabiliriz demişti.

Aile doktoru olarak adlandırabileceğimiz bir iç hastalıkları doktorumuz var, ona bir danışacağım. Sonuçta cildiyeci sadece dışa bakıyor, içteki sorunlar konusunda ciddiyetlerini koruyamadıkları görüşündeyim...

18e girmeden gibi bir kuraldan bahsedilmedi bana hiç*

şuan ss atamam ama toplamda bakarsan 10 tane falan sivilce var, 2-3 günde bir biriki tane çıkıyor biriki tane gidiyor. Az olarak adlandırabileceğim bir miktar. Durum zaten sivilceleri geçirmek değil, ilerde yüzümün ay yüzeyi gibi olmasını istemiyorum

zaten kan değerlerini cildiyeci dışında bir dahiliyeciye de kontrol ettirmeyi düşünüyorum...

@Emre, kahvaltı olayına değindiğin iyi oldu doktor istediğin zaman al ama gün içinde dozajı alman gerek demişti. O zaman ikiye bi20mg sabah bi 20mg akşam alırım, mantıklı olur gibi.

Ben şuanki kan testimi de alıp bi dahiliyeciye görüneyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata326 -- 20 Ekim 2010; 21:45:39 >

• bu arada ilaç Yunanistanda üretiliyor. F.Frik tarafından.
    F.Frik ve Roche ilaç sanayisinde dünya devi.
  • Düzleme duvar gibi pürüzsüz yaptı beni o ilaç
  • quote:

Orijinalden alıntı: TıB

bu arada ilaç Yunanistanda üretiliyor. F.Frik tarafından.
    F.Frik ve Roche ilaç sanayisinde dünya devi.

Devler falan pek bişey ifade etmiyor. Hepimiz bir kobayız aslında. En büyük örneği küçüklüğümüzde hastayken sudan fazla içtiğimiz CALPOL'ün bebeklere vs yasaklanması*
  • beyler krem hikaye filan değil birde ciddi sivilce sorunun yoksa neden kullanmayı düşünüyorsun anlaış değilim
    irili ufaklı çok sivilce sorunu yaşıyorum 13 yaşımdan beri biraz elizabeth bırakıp tetradox-azitro hap ve imex isotrexin gibi kremlerle geçebiliyor tabi temizlikte önemli adam gibi sabunla yıkamak lazım yağlanma olduğunda
    cildi soymak içinde salsil acnelyse ikilisi öneriliyor salsil kullanmadım 1 tüp acnelyse bitirdim ama 2.tüpte yan etki yaptı bıraktım onu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi life19 -- 20 Ekim 2010; 21:54:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spoon!

Düzleme duvar gibi pürüzsüz yaptı beni o ilaç

Bu düzleme duvar olma aşamasında sıvada çatlaklar meydana geldi mi çok
    Cidden yan etki falan oldu mu sende? Tedavi bittikten sonra da herhangi bir şey oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: life19

beyler krem hikaye filan değil birde ciddi sivilce sorunun yoksa neden kullanmayı düşünüyorsun anlaış değilim
    irili ufaklı çok sivilce sorunu yaşıyorum 13 yaşımdan beri biraz elizabeth bırakıp tetradox-azitro hap ve imex isotrexin gibi kremlerle geçebiliyor tabi temizlikte önemli adam gibi sabunla yıkamak lazım yağlanma olduğunda
    cildi soymak içinde salsil acnelyse ikilisi öneriliyor salsil kullanmadım 1 tüp acnelyse bitirdim ama 2.tüpte yan etki yaptı bıraktım onu

ilaç vs sürmeli azaltıyor ama kesmiyor.

Şuan benim bir takıntım yok sivilcelere, ama tabiki ileride görüntü kirliliği yaratsın istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata326 -- 20 Ekim 2010; 23:33:02 >

• ben şuanda kullanıyorum . 4. ayımdayım. doktor bana 6 ay sürcek demişti. ama benim gözlerim kızardı bu tür bi yan etkisi var bu yüzden 10 ayda sürebilir dedi. gözlerim uyumadıgımda cok fena kızarıyor okula gidiorum hocalarla göz göze gelsem gözlerini kaçırıyorlar . yan etkileri. yan etkisi derken olay şöyle; bu ilaç yüzümüzü tamamen kurutuyor. böylece dudaklarımızdaki nemler göz bezemizdeki nemler hepsi kurudugundan böyle bir sorun oluyor. ama tedavi bittiği zaman bunlardan bir etki kalmıyor. Ayrıca demişsin işe yarıyor mu ? hemde nasıl yarıyor kullanınca görürsün. Benim yengem kullandı onda 2. aydan sonra belirdi hatta dayım bırak falan diordu ama pişman olmadı. Ben 16 yaşımdayım biraz daha genç oldugumdan ilk ay bile baya baya fark etti. yaşını bilmiyorum ama eğer bana yakınsan biraz daha hızlı gidebilir diye düşünüyorum.yan etkilerinden korkmana gerek yok. dudak için krem veriyor . olmadı hani nivea nın ruh gibi nemlendiricisi var ondan alır ondan kullanırsın 5 lira bişey ben öyle yapmışdım :). göz kızarması içinde suuni göz yaşı damlası veriyor. eğer sivilcelerin mikropluysa benimkisi gibi hani fazla olan akne olanlardan. bu ilaçı tavsiye ederim :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Spoon!

Düzleme duvar gibi pürüzsüz yaptı beni o ilaç

Bu düzleme duvar olma aşamasında sıvada çatlaklar meydana geldi mi çok
    Cidden yan etki falan oldu mu sende? Tedavi bittikten sonra da herhangi bir şey oldu mu?

korkulacak birşey değil bir ara çoğaşıyor tedavı sırasında sonra geçiyor gidiyor
  • O zaman ben tekrar bir incelemeye alayım durumu... Bi tartışayım ailemle ve doktorlarla...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.