Şimdi Ara

Rleri söyleyemiyorum - rleri söyleyemeyenler hakkında ne düşünüyorsunuz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Böyle olaylar başıma çok geliyor hele ki Berrin gibi bir kelime olunca işi bende dalgaya vuruyorum yoksa çok takıyor insan

3`ü geç kalınmış dedi erkenden yapılabilirdi şimdi düzelmesi çok zor dedi mesela Aziz yıldırım istediği kadar parası var en iyi konuşma terapisini tutup söylemesi lazım. Ama bazı durumlarda ömür boyu olur dedi

5i yapılabilir dedi ama saatlik 300 tl en az ben de fiyatı duyduktan sonra vazgeçtim en iyisi böyle olmak çok farklı da karşılanmıyoruz sadece çocukluğum çok travmatik geçti

Orijinalden alıntı: -YucukluSucurtam-

Ben de eskiden öyleydim para yerine pava derdim. Bavul yerine bahul derdim. Sonradan düzeldi ama

Nicke bakarsak sorun devam ediyor hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ezik duruyorlar.

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

quote:

Orijinalden alıntı: -YucukluSucurtam-

Ben de eskiden öyleydim para yerine pava derdim. Bavul yerine bahul derdim. Sonradan düzeldi ama

Nicke bakarsak sorun devam ediyor hocam.

Hahahahaha yok ya şu an normalim sorun yok nicki öylesine aldım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende 11 12 yaşlarına kadar soyleyemiyordum. Arı ya ayı diyordum sonra bir sabah arı demeye odaklandım ayı ayı ayı derken bir anda arı çıktı öyle 😅

• ayı vız vız vız ayı vız vız vız, ege bal yiyınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmam Bayıldı

Nasıl söyleniyorki daha doğrusu bu harfi öğreten hiç olmadı bana

hocam dilinizi damağınıza yapıştırıp titretin harf kendiliğinden çıkacaktır
    saygılar

Besni ilçesi tarihin derinliklerinde gelen bir ilçedir.Besni aynı zamanda da çok hareketli sanayi ve eski ticaret kenti oluşu ile tanınır.Bunda Halep Ticaret Yolu üzerinde oluşu kadar, savunmaya son derece elverişli yapısı ve muntazam bir kaleye sahip oluşunun büyük bir payı vardır.Sulak ve ormanlık arazi varlığı ile çekiciliğini her dönemde canlı tutmuştur.Bu yüzden ''cennet eş'' manasına gelen Bethesna Bihicti, Bisni gibi isimlerle söylene gelmiştir.Malazgirt Zaferi ile Anadolu'ya giren Türkler Besni'ye üç kolda girerek burayı bir ''Türk Yurdu'' haline getirmişlerdir.Bunlar Saka İskit Türklerinin Varsak, Türkmenlerin Avşar ve Çerkez oymakları olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır.Tarihinde birçok saldırılara da hedef olan Besni özellikle Moğol ve Timur'un istilalarına karşı destanlaşan kahramanlıkları ile Yıldırım Beyazıt'dan taktirname alan ilk şehirdir.Osmanlı padişahlarından Yıldırım ve Yavuz Besni'ye uğramış, Baybors, Buldaç, Kamil ve Süleyman adlı Türk komutanları da Besni'de ağırlanmıştır.Evliya Çelebinin ''Hayran Kaldım'' dediği yer yine Besni'dir.Osmanlı Döneminde el sanatları bakımında zirveye çıkan Besni Anadolu'nun her yerinden gelen tüccarların akınına uğradığı, kervanların konakladığı bir yer olmuştur tarihte.İstiklal savaşı döneminde, milli bir ruhun savaş boyunca Besni'de de varlığına şahit olunur.İlk mebus Reşit Bey'in Sivas Kongresinde Atatürk'ün en yakın çalışma arkadaşı olarak maddi ve manevi destek verdiği de bilinmektedir.Ayrıca Hüveydi aşireti reislerinden Hasan ve Yusuf Beyler'in kurup organize ettiği Kuvai Milliye teşkilatı Antep ve Maraş savunmalarında büyük rol oynamıştır.Hatta Antep'teki Fransız silah deposuna ilk baskını yaparak birçok askeri esir alan yine bu teşkilattır.Cumhuriyet Döneminde ''Fetva Emirliği'' ne kadar çıkan bir çok alimin ve Divan Edebiyatına giren şiirlerin sahibi bir çok şairin yetiştiğini görmekteyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßLacKLioN

Bende 11 12 yaşlarına kadar soyleyemiyordum. Arı ya ayı diyordum sonra bir sabah arı demeye odaklandım ayı ayı ayı derken bir anda arı çıktı öyle 😅

gerçekten mi ???

Besni ilçesi tarihin derinliklerinde gelen bir ilçedir.Besni aynı zamanda da çok hareketli sanayi ve eski ticaret kenti oluşu ile tanınır.Bunda Halep Ticaret Yolu üzerinde oluşu kadar, savunmaya son derece elverişli yapısı ve muntazam bir kaleye sahip oluşunun büyük bir payı vardır.Sulak ve ormanlık arazi varlığı ile çekiciliğini her dönemde canlı tutmuştur.Bu yüzden ''cennet eş'' manasına gelen Bethesna Bihicti, Bisni gibi isimlerle söylene gelmiştir.Malazgirt Zaferi ile Anadolu'ya giren Türkler Besni'ye üç kolda girerek burayı bir ''Türk Yurdu'' haline getirmişlerdir.Bunlar Saka İskit Türklerinin Varsak, Türkmenlerin Avşar ve Çerkez oymakları olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır.Tarihinde birçok saldırılara da hedef olan Besni özellikle Moğol ve Timur'un istilalarına karşı destanlaşan kahramanlıkları ile Yıldırım Beyazıt'dan taktirname alan ilk şehirdir.Osmanlı padişahlarından Yıldırım ve Yavuz Besni'ye uğramış, Baybors, Buldaç, Kamil ve Süleyman adlı Türk komutanları da Besni'de ağırlanmıştır.Evliya Çelebinin ''Hayran Kaldım'' dediği yer yine Besni'dir.Osmanlı Döneminde el sanatları bakımında zirveye çıkan Besni Anadolu'nun her yerinden gelen tüccarların akınına uğradığı, kervanların konakladığı bir yer olmuştur tarihte.İstiklal savaşı döneminde, milli bir ruhun savaş boyunca Besni'de de varlığına şahit olunur.İlk mebus Reşit Bey'in Sivas Kongresinde Atatürk'ün en yakın çalışma arkadaşı olarak maddi ve manevi destek verdiği de bilinmektedir.Ayrıca Hüveydi aşireti reislerinden Hasan ve Yusuf Beyler'in kurup organize ettiği Kuvai Milliye teşkilatı Antep ve Maraş savunmalarında büyük rol oynamıştır.Hatta Antep'teki Fransız silah deposuna ilk baskını yaparak birçok askeri esir alan yine bu teşkilattır.Cumhuriyet Döneminde ''Fetva Emirliği'' ne kadar çıkan bir çok alimin ve Divan Edebiyatına giren şiirlerin sahibi bir çok şairin yetiştiğini görmekteyiz.
  • hüseyinhayko cepkinci kullanıcısına yanıt
    He valla cidden söyleyemiyordum bir anda aklıma soktum arı ya odaklandım söyledim 😅 ayı ayi ayı diye bi anda arı çıktı 😅 çok değişik bir şey ama oldu

Hocam sağolunda her gün her saat denediğim bir yöntem lakin o kadar kolay olmuyor.
  • Bende hala söyleyemem. İlk okuldayken tek tek alfabenin ilk harflerini işlerken o harfle başlayan kelimeler yazardık sıra r harfine gelmişti bende söyleyemiyorum r leri bildiğiniz y olarak okuyorum.

Örnekler eren iri nar ara

Ve tabikş ben eyen iyi nay aya diye yazarım ve hoca hepsini geçersiz sayar. Neyseki şuan azaldı daha çok ğ gibi çıkıyor ama yapcak bişe yok ben memnunum

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.