Şimdi Ara

Riskware.Istealer trojan virüsü, lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
78
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar arkadaşımın bilgisayarında riskware.istealer diye bir virüs var, malwarebytes buluyor devamlı fakat sildikçe tekrar geri geliyor. İnternetten baktım yabancı sitelerde banka hesabından özel bilgilere kadar alabilecek üst düzey bir trojan demişler. Malwarebytes ile sildiğimiz zaman ertesi gün geri geliyor. Korkuyoruz bu virüs hakkında bilgisi olan var mı nedir ne değildir ne yapabiliriz kurtulmak için? Format atmayı düşünüyorum fakat internetten geliyorsa yeterli olur mu, boşu boşuna silmeyelim bütün dosyalarını?

Teşekkürler.

• Genesis. kullanıcısına yanıt
    Selam
    Başlangıçta balayan programların tümünü veya bahsi geçen programın adını bulup karşısındaki çeki kaldırın. Bilgisayarı yeniden başlatın ve Virüsün çalıştırdığı exe dosyasını sistemden taratarak bulun ve elle silin. Ayrıca; REG dosyasında exe dosyasını çalıştıran anahtarı bulup oradan da silin. Virüste bir çalışma durumu görürseniz, aşağıdaki programlarla DOS üzerinden Virüs taraması yaptırın.

Kaspersky Rescue Disk
    Avira Rescue Disk

Bu yazılımları CD veya Flash belleğe yazdırark bununla boot edin ve sistemi taratın. Yine olmadıysa son çare formatlamaktır.
    Not: Eğer sistem birden fazla HDD birimi içeriyorsa, formatta yapsanız, D ve E birimlerine yerleşen Virüs yeniden hortlayacaktır. Bunun için HDD'yi komple DOS üzerinden taratmak durumundasınız.
    Kolay gelsin..
  • Şöyle bir tavsiye verebilirim Windows sistemi ise Defender Açın güncelleme alın tarama yoluyla giderilir ancak muhtemelen bu imkan kısıtlanmıştır Malum Virus sebebi format sonrası öncelik defender'a verin Yeni Virüs tanımlamalarından dolayı daha güvenli kullanım yaşarsınız...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.