Sayın arkadaşlar, Rise of Nations oyununu çok sevdim ama birçok şeyin özelliklerini , ne işe yaradıklarını anlayamadım. Mesela , büyük kale yatığında, içinden, bir kadın ve bir atlı adam çıkıyor, birde köpeğiyle dolaşan adam var, kale gibi enküçük birşey var, bunlar ne işe yarıyor yani görevleri nedir. Birde oyunda kontrolü elime aldığımda yani , iyice güçlendiğimde oyun bitiveriyor, oysa ben, düşmanın, enson askeri kalana kadar savaşmasını istiyorum. Şimdilik aklıma bunlar geldi, daha sonra gene yazarım. Bilen arkadaşlardan yardım rica ediyorum, teşekkürler.
Oyunda kaleden çıkan atlı adam general...
özellikleri:
craftı yani gücü dolduğunda hızlı yürüme asker çoğaltma ve tuzak gibi seçenekleri kullanma şansın var alttaki
tuşlardan bulabilirsin...eve girince ev +1 fazla sıkar...askerlerin yanında durursan armorları artar...
kaleden çıkan kadın spy:
özellikleri:
düşmanın askerini kendine çevirmeni sağlar...
craftın dolunca (canın altındaki mavi şey) çevirebilirsin...
Köpeğiyle dolaşan adam scout:
bir nevi fonksiyonal komanda ilk çağda işi sadece harita açmak iken sonraki çağlarda spy öldürebilir suikast
ve sabotaj yapabilir..tabi bu da craftla çalışıyor...
oyunun bitme sebebi sizin direk düşmanın başkentine saldırmanız ve geçen sürede( 1-5 dakika) başkenti
kaybetmemenizle o ülkenin defeat olmasıdır...
böyle olmasını istemiyorsanız oyunun zorluğunu artırabilirsiniz veya oyunu capital den conquest e alabilirsiniz....
Sayın MuLKiYeLi Arkadaşım, yardımın için çok teşekkür ederim. İnşallah hafta sonu vakit ayırıp oynayabilirsem, verdiğin bilgileri kullanacağım ve eminim ki, oyun daha zevkli olacak. Gene kafama takılan yer olursa yardımınızı isterim. Teşekkürler.
Sayın MuLKiYeLi Arkadaşım, dün akşam, RiseOf Nations'u, dediğin gibi, Conquest'e ayarlayıp biraz oynadım, bir iki çağ atladım ve daha sonra devam etmek için Save ettim. Şimdi şunları sormak istiyorum; Piramit,Hürriyet Anıtı vb. büyük şekiller var, bunlar ne işe yarıyor, hangisini daha önce yaptırmalıyım çünkü aynı şekilleri karşıki taraf ta yaptırıyor. Pazar yeri yaptığında, deveyle eşek çıkarıyorsun, deveyle altın kazanıyorsun ama eşek bir yere konup yerleşiyor, orada ne yapıyor, birşey kazanıyor muyuz. Tapınak yaptığımızda ne kazanıyoruz.
Balıkçı kayıkları, balıklara ağ atıyor, yiyecek kazanıyoruz ama birde balinalara da yanaşıyorlar, oradan ne kazanıyoruz.
Şimdilik bunları not alabildim, daha sonra oynadıkça anlayamadığım yerleri sorarım.
Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum, hayırlı günler.
selam rise of nations gold edition dvd si olan avrsa bana yardım ederse sevinirim oyunun setabını yüklüyorum %38de takılıyor verdiği hata file Cab/ Cab2.CAB dosyasının hata vermesi .elinde bu oyun olan bu dosyayı bana yolarsa sevinirim şimdiden teşekkür