Şimdi Ara

RGBW DİZİLİM LG TV ALACAKLARIN DİKKATİNE !!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
5
Favori
37.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LG, Led ve Oledlerde 2 farkli tip rgbw uygulamasi yapiyor. Led tvlerde -rgb(w)rgb- seklinde. Oledlerde ise -rgbw-rgbw- seklinde. Led tvlerdeki dizilimde iki farkli piksel ortak bir w kullaniyor. Bu da maliyeti dusurucu bir faktor. Oledlerdeki w ise her pikselde bulundugu icin goruntu kalitesini arttirmak amacli konuluyor. Led tvlerdeki rgbw dizilimi tvye cok yaklastiginizda piksellerin bariz secildigi bir tablo cikartiyor karsimiza. Bu da bence rahatsiz edici. Bunu sorun edecek seviyede takintiliysaniz uzak durmanizi oneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HeteroSapien kullanıcısına yanıt
    hocam bu bahsettikleriniz renklerden tutunda görüntüde keskinliğe kadar herşeye yansıyor rgb dizilimdeki netlik ve renk doğruluğu lg nin led modellerde kullandığı rgbw diziliminde bulamıyorsunuz eğer 5000tl tv ye verilecekse (sj800v) bunlara takılmak normal diye düşünüyorum :) birde ben oledlerdeki dizilimide beğenmedim ondada renkler biraz tuhaf artı tüm renklerde hafiften bi mavi tonlaması var sanki yani şuan bütçem olede müsait olsa dahi yinede oled alacağımı sanmıyorum çünkü sony de aynı dizilimi kullanıyor sadece lg ye özgü bi durum değil bu durum bana öyle geliyorki bu rgbw dizilimi uzun yıllar kullanılacak bi yenilik değil 2-3 yıl sonra normale dönerler diye düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: L@civert

    Alt piksel dizilimi çözünürlüğü etkilemediğinden LG rgbw panellere 3k demek haksızlık olur. RGBW dizilimde de yatay ve dikeyde çözünürlük 3840 × 2160 ana pikselle sağlanmaktadır. Bu bilgi tamamen Samsung'un algı yönetmesiyle alakalı bir durum.

    Ayrıca Samsung'un yayınladığı video da teknik anlamda bomboş. W (beyaz) pikselin neden alt piksel sayılamayacağını açıklamıyor. Beyaz dengesinin ne şekilde etkileneceğini belirtmiyor. Ve samsung gibi fazlasıyla vivid panel kullanan bir üretici realistic ile bitiriyor videoyu :) Mağazada dönen tanıtım videolarındaki biz vs. diğerleri şeklindeki karşılaştırmalar geldi aklıma.

    Sharp, üst düzey modellerinde Quattron teknolojisinde de benzer bir yöntemle RGBY kullanmıştı. Buradaki sorun LG'nin bunu alt seviye modellerinde yapmış olması.

    Samsung'un açıklamasını bir kenara bırakırsak, LG de W alt piksel eklemenin renk sayısına nasıl bir katkısının olduğunu teknik olarak açıklamıyor. Görünürde sadece enerji verimliliği gibi duruyor.









    Bilgilendirici mesaj için kendi adıma teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HeteroSapien

    LG, Led ve Oledlerde 2 farkli tip rgbw uygulamasi yapiyor. Led tvlerde -rgb(w)rgb- seklinde. Oledlerde ise -rgbw-rgbw- seklinde. Led tvlerdeki dizilimde iki farkli piksel ortak bir w kullaniyor. Bu da maliyeti dusurucu bir faktor. Oledlerdeki w ise her pikselde bulundugu icin goruntu kalitesini arttirmak amacli konuluyor. Led tvlerdeki rgbw dizilimi tvye cok yaklastiginizda piksellerin bariz secildigi bir tablo cikartiyor karsimiza. Bu da bence rahatsiz edici. Bunu sorun edecek seviyede takintiliysaniz uzak durmanizi oneririm.

    rgbw için inatla maliyet düşürücü diyorsunuz yahu yom öyle birşey



    rgbw yeni bir şey değil zaten şerit ledlerde yıllardır kullanılan bir sistem ve rgb ledlerden de pahalı olan bir sistem



    gelelim rgb için ortak kullanılan w ledine



    bir defa rgbw de rgb ledleri aynen mevcut led ekaiği falan yok aksine led fazlası var



    sistem birim zamanda



    r ile w

    g ile w

    b ile w



    olarak sırasıyla bu üç led tayfına fazladan bir w bilgisi ekliyor ve parlaklığı bu w ledi ile daha etkin olarak kontrol edebilmeyi amaçlıyor. Bunun ucuz olduğu falan yok rgb den daha pahalıya mal olan bir sistem.



    ikinci yanlış



    samsungun direk led LG nin başka led kullandığı falan yok

    samsungun farklı panel LG nin farklı panel (rgbw ye kadar) kullandığı falan yok



    oled ler ayrı kategoride olmak üzere



    1-) Samsungta LG de IPS panel kullanıyorlar

    2-) Samsungta LG de modellerine göre direk led kullanıyor veya kullanmıyorlar



    tekrar örnek vereyim



    Samsung mu7400 edge ve IPS paneldir

    LG UJ651V direk led IPS paneldir



    direk led demek ekranın arkasında led aydınlatma olması demektir



    edge led demek ekranın kenarlarında led aydınlatma olması demektir



    hangisi iyidir ?



    direk led iyidir



    neymis ?



    Asıl LG UJ651V direk led iken

    Samsung MU7400 direk led değilmiş



    direk led veya edge led ise bir markaya ait bir özellik değil modele göre değişen bir özelliktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada samsung bu olayı insanların bilemeyeceğini bildiği için durumu manipüle ederek yok 4K değil 3K vs gibi polemikler üreterek kafa kariştirdiği zaman içerisinde ticari kazanç elde etmek istiyor olay bundan ibaret bence



    Samsung şöyle deseydi dediği yine yanlış olmasına rağmen biraz daha oturmuş olurdu



    Görüntü çözünürlüğün 4K fakat renk çözünürlüğün 4K değil



    bu bile yine yanlış olurdu ama hiç değilse üzerinde 4K piksel olduğu ortada olan bir ekrana 3K demek gibi bir zırvaya girmemiş olurdu.



    LG rgbw ile sonuçta birim zamanda fazladan bir led daha sürmek zorunda olduğu için standart rgb ile aynı miktarda rgb bilgisi işleyemez buna eyvallah



    Ama onuda refresh frekansını 1/4 oranında arttırarak çözüm bulmuş



    Açın bakın bakalım LG ile Samsungun rakip iki TV si olan



    UJ651 ile MU7400 e



    hangisinin ekran yenileme oranı yüksek ?



    LG 1900 iken Samsung 1500



    kısacası hiçbirşey kafadan sallama değil, teknoloji binbir işi hesap ediyor birşeyi yaparken



    o yüzden rgbw dandiktir rgb iyidir

    yada bunun tersidir

    bunlar boş laflar



    sonuçta rgbw daha yeni bir tekniktir

    daha iyi sonuç verir veya vermez bunu zaman gösterir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mrb bugün lg servis geldi biraz tartıştık,arıza olmadığını söylüyor bende aksine böyle birşeyin olamayacğını söylüyorum.Diyorumki ortadan geçen beyaz nokta için boydan boya neden beyaz olur,Bu bütün led tvlerde olan birşey diyor.Bnde sen öyle diyosan öyledir diyip gönderdim.haliyle İade formu doldurmadı.Ne yapmam gerekir bu saatten sonra
  • pilotakin61 P kullanıcısına yanıt
    hocam dediği aslında bi bakıma doğru o imleci hareket ettirince imlecin olduğu yerin beyazlama sebebi bölgesel karartmanın çalışması ama ips panel olduğundan siyah perfornmansının kötü olması aynı zamanda kenar aydınlatma olduğundan bölgesel karartmanın kötü çalışması sebebiyle oluşuyor o beyazlıklar tam sorun şöyle olurdu imleci hareket ettirmeseniz dahi ekranın her yerinde aynı beyazlıklar olsa o zaman diyecek çok bişeyleri olmazdı
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Sağlık olsun artık :)
  • Rgbw konusunda ben enolaguy ın yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Rgb diziliminde bütün renkler aynı anda yakılarak beyaz elde edilmeye çalışılır. Fakat ne olursa olsun beyazlar hep sarıya yakın olur. Ayrıca bütün ledler tam güç çalıştığı için enerji tüketimi artar. Rgbw dizilimde ise beyaz tek başına bir renk olduğu için net renk alınabilir. Rgbw sadece tv de değil birçok alanda kullanılmaktadır ve daha maliyetli bir sistemdir. Aynı zamanda düşük enerji tüketimi sağlar. Sonuç olarak rgbw dizliminde led sayısında herhangi bir azalma yoktur. Aksine beyaz renklerde tam beyaz sağlanmaktadır. Buda kontrastı arttırıp daha canlı görüntü kalitesi sağlamaktadır. Konu sahibi direkten döndüm demek yerine keşke rgbw paneli biraz kullansaydı da aradaki teknoloji farkını görebilseydi.Forumdan tanıdığım kadarıyla güzel yorumları olan bir arkadaşın konuyu tam araştırmadan böyle bir konu açması talihsiz olmuş.




  • 65c6v kullanıyorum Beyazlarda siyahlarda muhteşem. Siyahlara zaten birşey denmez ama beyazlarda mavi tonuna çalma kesinlikle yok. Bilginiz olsun. Youtube videolardan zamanında bende beyazları hakkında çok endişeliydim ancak gittim baktım o beyazların videolardaki ile alakası yok. Hatta 2016 lg forumunda ben beyaz sahneli bir video çektim hakikaten telefondan izlediğimde beyazların mavi tonuna çektiğini farkettim ama kendi gözünüzle izlediğinizde telefonun çektiği beyaz ile arada renk ton farkı var. Bazende tam yakalıyor. Mesela show tvde o an rastgele çektiğim bir foto.

    RGBW DİZİLİM LG TV ALACAKLARIN DİKKATİNE !!!




  • enolaguy E kullanıcısına yanıt
    1900-1500... bunlar ekran yenileme hızı değildir. Her markanın kendi uydurduğu, yazılımla sağlanan, markLar arasında birim açısından bir mutabakat bile bulunmYan degerlerdir. Ne üdüğü belli olmayan sayıları karşılaştırarak yorum yapılamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne demek yenileme hızları değildir ? Bal gibi dikey refresh rate değerleridir ve bu da şimdilerde pp ile belirtilen ekran yenileme hizinin temel değeridir...



    Yazilimla bu değer soyut anlamda arttırılıyor ve bunun içinde grafik kartının işlem hızı ön plana çıkıyor



    Kafadan atma olsa oraya yazabilir misin o değerleri ?



    biri 1900 demiş diğeri 1500 o zaman bende yazayım benimki de 2500



    Nereden 2500 demeyecek mi adam ? Bunlar ölçülmüyor kafadan atılıyor mu sanıyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeniceri87 kullanıcısına yanıt
    Benmi araştırmadım bu konuyu :) konusunu açan ben günlerce araştıran ben gidip mağazalarda test edip satın alan ben ama doğrudur araştırmamışımdır siz öylr diyorsanız..rgbw mantıklı tek tarafı yok görüntüdeki keskinliğe etkisi kötü kesinlikle rgb dizilimindeki keskinlik yok renklerin hepsi yumuşamış gerçekten uzak bu konuda bunların aksi şeyler söyleyende ben art niyet ararım gözlerimle gördüklerimi bana yok öyle değil diyorsunuz adamlar kaale alıp rgbw tv leri incelemiyor bile artı madem o kadar iyi teknoloji lg de kendine güveniyor neden üst modeli sj850v de kullanmadı aynı dizilimi neyse herkes fikrinde özgür ama burda rgbw dizilimi iyi yenilik teknoloji diye savunmayın teknoloji dediğimiz ileri gider geri değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 49" olan tv önerisi sunabilir misiniz? yeni ev kuruyorum almışken uzun ömürlü iyi kalitede bir şey olsun fiyat konusunda yüksek de olabilir

    Not: izleme mesafem 2.5 metre seviyesinde o yüzden 49" dedim
  • Ledd kullanıcısına yanıt
    hocam 2.5 metreden 55 boyutta izlenir hatta ideal mesafede o zaten 55 inch için 1080 çözünürlükte 4k da ise 1.60 birde 49 boyutta 100 hz ortalama üzeri tv ler mevcut değil 55 boyuttan başlıyor bütçe ne kadar bilmiyorum ama benim önerim fiyata göre alttaki sıralama olur bütçenize uyarsa ısrarla xe9005 modelini öneririm bu yılın en iyi f/p modeli

    55xe8505
    55mu9000
    55xe9005
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Hocam 65c6v kullanıyorum. rgbw ve rgb kıyaslaması için pek birşey söyleyemem ama keskinlik namına tv'de bir eksiklik hissetmedim. Daha nasıl keskin ve canlı olabilir görüntü bilemiyorum. Tabi bunlar benim yorumum olduğu için size subjektif gelecektir.

    oledler için konuşuyorum tabi onlarda rgbw dizilim oldukları için, kaale almayıp incelemeyenler kimler?
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    oledlerin dizilimi sanırım lg nin alt modelde kullandığı dizilimin aynısı değil üstteki mesajlarda bi arkadaş anlatmıştı durumu benim bahsettiğim modeller lg nin alt modelleri oledleri incelemedim o konuda bişey söyleyemiyorum o yüzden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HeteroSapien

    LG, Led ve Oledlerde 2 farkli tip rgbw uygulamasi yapiyor. Led tvlerde -rgb(w)rgb- seklinde. Oledlerde ise -rgbw-rgbw- seklinde. Led tvlerdeki dizilimde iki farkli piksel ortak bir w kullaniyor. Bu da maliyeti dusurucu bir faktor. Oledlerdeki w ise her pikselde bulundugu icin goruntu kalitesini arttirmak amacli konuluyor. Led tvlerdeki rgbw dizilimi tvye cok yaklastiginizda piksellerin bariz secildigi bir tablo cikartiyor karsimiza. Bu da bence rahatsiz edici. Bunu sorun edecek seviyede takintiliysaniz uzak durmanizi oneririm.

    bu mesajda anlatmış arkadaş oleddeki farkı rtings incelemelerindede varmış resimleri en alttaki lg uj630v

    RGBW DİZİLİM LG TV ALACAKLARIN DİKKATİNE !!!

    RGBW DİZİLİM LG TV ALACAKLARIN DİKKATİNE !!!

    RGBW DİZİLİM LG TV ALACAKLARIN DİKKATİNE !!!




  • enolaguy E kullanıcısına yanıt
    Bu degerler panellerin gercek tarama hizi ya da tarama hizini arttiran bir parametre degiller. Fakat hareketli goruntulerdeki performansa arti /eksi deger katabiliyorlar.

    LCD TV lerde teknolojileri nedeniyle 'motion resolution' dusuk (300 satir) ve renk gecislerindeki tepki sureleri (TN panellerde gercek 5ms verebilen monitorler olsa da TV lerde VA /IPS gri renkten gri renge min. 10ms) yuksek oldugundan motion blur u hafifletmek ve goruntuyu serilestirmek icin hareketli sahnede olan 2 kare arasina siyah bir kare ekleyerek (BFI - Black Frame Insertion) ve/ya 2 kare arasina bunlari taklit eden bir kare olusturarak (Motion Interpolation) cozmeye calisiyorlar.

    Black Frame Insertion acildiginda goruntudeki parlaklik bir miktar dusuyor ve input lag e az da olsa etki edebiliyor.

    Motion Interpolation acildiginda ise soap opera effect denilen yapay bir goruntu, yuksek input lag degeri ve goruntu deformasyonlari olusabiliyor. Sony'nin MotionFlow ve Panasonic'in IFC (Intelligent Frame Creation) daha az soap opera effect olusturabiliyor. Samsung'un ClearMotion teknigi sanirim daha net goruntuyle beraber objeyi takip eden izlerle (trailing) sonuclanabiliyor.

    Bu konuyla ilgili:

    http://www.rtings.com/tv/learn/fake-refresh-rates-samsung-clear-motion-rate-vs-sony-motionflow-vs-lg-trumotion

    https://www.cnet.com/news/what-is-refresh-rate/

    http://www.hdtvtest.co.uk/news/sports-201606014297.htm

    https://youtu.be/AUipoxcYtas

    İyi aksamlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: enolaguy

    Ne demek yenileme hızları değildir ? Bal gibi dikey refresh rate değerleridir ve bu da şimdilerde pp ile belirtilen ekran yenileme hizinin temel değeridir...



    Yazilimla bu değer soyut anlamda arttırılıyor ve bunun içinde grafik kartının işlem hızı ön plana çıkıyor



    Kafadan atma olsa oraya yazabilir misin o değerleri ?



    biri 1900 demiş diğeri 1500 o zaman bende yazayım benimki de 2500



    Nereden 2500 demeyecek mi adam ? Bunlar ölçülmüyor kafadan atılıyor mu sanıyorsun


    verilen şu cevaptan sonra sizinle tartışacak birşeyim yok...bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın kötü yanları.evet o değerlerin çoğu atmasyondur.

    ekran yenileme/tazeleme (refresh rate) 50-100, hadi bilemedin (artık yok denecek kadar az çünkü) 200 hz olsun...

    okuyunuz, araştırınız, öğreniniz....ama burda insanları, yanlış bilgilerinizle yanlış yönlendirmeyiniz.

    bu verdiğiniz örneklerin birimi nedir, onu da yazsaydınız..1500 ne, 1900 ne, birimi nedir? her marka kendi kafasına göre bir ad veriyor bu değerlere...belirli bir standardı olmayan şeyleri birbirleriyle kıyaslayamazsınız...bu şekilde kıyaslayamayacağınız gibi, bu afaki deerlere göre de bir tv diğerinden iyidir-kötüdür de diyemezsiniz.
    neyse , bunlar çok temel konular zaten. tartışmanın anlamı yok.

    diğer konu da, asker arkadaşı değiliz biz, bir tanışıklığımız da yok. senli benli konuşma şekli nerden geliyor? Ben size siz diye hitap ediyorum. Aynı seviye ve saygıyı da sizden beklerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 4 Eylül 2017; 1:53:29 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.