Şimdi Ara

Rezalet - Yazıklar olsun. Nokia/Genpa El Ele - N85 - Gelişmeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
3.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar. ( Lütfen yorumlarınızı ve Genpa için beddualarınızı eksik etmeyin. )


    Konuyu açma amacım içimi dökmek. Derdimi sizinle paylaşmak ve bu Genpa olacak adi firmayı olduğunca ifşa etmek. Eeeee servisine verdiğin telefondan servis elemanlarının piknik resimleri çıkarsa pek bir halt olmayacağı bellidir zaten o firmadan. Böyle bir firmanın ülkemizde barınmasından tiskiniyorum.

    2009 senesi içinde aldığım Nokia N85 cep telefonu şu an 5. defa serviste. Daha doğrusu MEcidiyeköy Profilo AVM Genpa Bayisinde teslim alınmayı bekliyor. Ki daha çok bekler.

    Ürün ilk önce kendi kendine kapanmaya başladı, şarj da çok az gidiyordu. Kullanmasan bile 1 olmadı 2 gün. Servise verdik.


    Sonuç: Sorun giderildi ama tekerür etti. Üstelik bu sefer bir de açıkken pin kodu sorma eklendi arızaya.



    Tekrar servise verdik.

    Parça değiştirilmiş. Gene düzeldi sorunlar ama kısa süre sonra tekrar ortaya çıktı aynı arıza.



    Tekrar servise verdik doğal olarak. İade isteyecektik ama vazgeçtim uğraşmamak için. Bu sefer becerirler diye.

    Gene yapıldı. Ve gene kısa süre sonra tekrar etmeye başladı aynı arızalar.



    Bu sefer iade talebi ile servise verdik. Ama ürün gene tamir edilip geri geldi.

    Aradım Genpa yı. Ben iade istiyorum diye. Telefonu geri göndermeniz lazım dediler. Dedim ya telefon zaten sizde geri göndermem ben dedim. Ama yok telefonda uzun süre konuştuktan sonra içimden allah belanızı versin dedim ve telefonu tekrar servise verdim. Telefon hiç elime değmedi tabi.


    5. kez servise verdim iade talebi ile. Genpa dan arayıp Fatura yı fakslamamamı istediler. İyi bu sefer oldu diye düşündüm ve faturayı faksladım.

    Ama o da ne telefon servisten gene geri geldi. Bu sefer de üründe arıza yoktur denilmiş.



    Şimdi bunlar çok mu aptal. Yoksa çok mu akıllı sanıyorlar kendilerini.


    Yav kardeşim. Telefon servise iade talebi ile gitmiş. Tamir edilip geri gönderilmiş. Teknik servisin zorlaması ile tekrar servise verilmiş el bile sürülmeden. Cihazda nasıl arıza olsun be bre aptallar. Kuş beyinliler.


    İşin daha sonrası. Nokia ile konuştum ve o da ne. Genpa benim iade talebimi Nokia ya iletmemiş. Üstelik 4. defa tamir edildiğinde bana Nokia dan iade talebine cevap gelmedi denmişti. Bu da ne kadar yalancı ve haysiyetsiz şerefsizler le dolu bir firma ve ne kadar çürümüş bir zihniyet olduğunu gösteriyor.

    Ardından Nokia ile görüşmelerime devam ettim. Bu sefer Nokia da sapıttı.


    Onun dediğine göre. Servis raporlarında arızaya rastlanamamış.


    Allah rızası için şu raporlara bakın. Nerede yazıyor arıza olmadığı.

     Rezalet - Yazıklar olsun. Nokia/Genpa El Ele - N85 - Gelişmeler


    Onların dediğine göre bu ilk rapordan şu sonuç çıkıyormuş. Telefonda arıza yok. Hafıza kartı sorunlu. İyi ama orada yazıyor. Hafıza kartına format atın aynı arızalar tekrarlayabilir diye.

    Ardından ikincide.

     Rezalet - Yazıklar olsun. Nokia/Genpa El Ele - N85 - Gelişmeler


    Buna sesi çıkamadı zaten.

     Rezalet - Yazıklar olsun. Nokia/Genpa El Ele - N85 - Gelişmeler


    Arızaya rastlanamadı diye bir şey gören var mı? Ona göre burada yazılanlar o demekmiş. Peki 5. defa gittiğinde yani gerçekten arıza olmadığında neden arıza yok diye açık açık yazıyor?

     Rezalet - Yazıklar olsun. Nokia/Genpa El Ele - N85 - Gelişmeler


    Arızaya rastlanamadı diye bir şey gören var mı? Ona göre burada yazılanlar o demekmiş. Peki 5. defa gittiğinde yani gerçekten arıza olmadığında neden arıza yok diye açık açık yazıyor?

     Rezalet - Yazıklar olsun. Nokia/Genpa El Ele - N85 - Gelişmeler


    Güler misin ağlar mısın? Bir insan nasıl bu kadar aptal olabilir ya.


    Ama ben kafaya koydum. Yasal yollardan hakkımı alacağım. Alamazsam da zaten anahaberde görürsünüz artık. Cinnet geçiren genç dehşet saçtı diye. En azından ibreti alem olur.


    Tüketici hakem heyetine başvuruda bulundum. Parayı alacağım geri elbet. Üstüne Genpa ya iade talebimi iletmediği ve seçimlilik hakkımı hiçe saydığı. Nokia yı da iade yapmadığı ve tüketiciyi kandırmaya çalıştığı için dava edeceğim. Hep aynı senaryyo dava açılınca etekleri tutuşuyor arayıp vay efendim işte feragat edin iadeyi yapıyoruz. Tabi tabi, yemezler bu sefer.


    Şikayetvar şikayetlerim

    http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/532323/g/GENPA+Iade+Talebim+Dikkate+Alinmadi!

    http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/549678/g/NOKIA+815+TL%E2%80%99lik+Telefonu+Cocuk+Oyuncagina+Cevirdiler!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 17 Mart 2010; 14:39:46 >







  • İnsanları yıldırma polıtıkasıyla çaliştıkları için neyazıkkı böyle durumlar mevcut.Umarım enkısa zamanda fatura tutarınızı genpadan alırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: riprap

    İnsanları yıldırma polıtıkasıyla çaliştıkları için neyazıkkı böyle durumlar mevcut.Umarım enkısa zamanda fatura tutarınızı genpadan alırsınız.



    Sağol.


    Fakat ben fatura tutarını geçtim. Bu kadar uğraştırdıktan sonra en az 5 tane X6 ya da X6 parası almadan bırakmam ben bu işi. Donlarının peşindeyim yani.
  • bu kadar zaman sabretmenize şaşırdım ben

    bence de kesinlikle ücret iadesi olacaktır, geçmiş olsun.
  • Allaha havale et kardeş
  • İşe bak

    Şimdi ne demeliyim ki ben Ban yemiyeyim...

    3 defa aynı arıza olunca kafadan değişmesi lazım, bende cep telefonu işinde çalıştım, mağaza müdürlüğü de yaptım, ama hiç bir zaman kimseyi buna maruz bırakmadım, lanet olsun ki kurumsal firmalar çok daha reziller ilgi alaka sıfır, elemanlar cahil ve beceriksiz özveri yok vs. vs.

    Club Nokia'nın çözmesi lazım hocam bu durumu aksi halde tüketici hakem heyetine seninde gitmen gerekicek
  • en ufak şeyde su kaçmış diye garanti dışı bırakan KVK da farklı değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun. Artık gına geldi servislerden. Yurtdışı cihaz almak daha mantıklı olmaya başladı.
  • geçmiş olsun kardeş zaten en başından nokia nın problemi bu ve sonrasında tabiki genpanın sıfır cihazlarda bunca arıza çıkması hiçte normal bir durum değil benim yaklaşık 2 ay önce aldığım N86 2 defa servise gidince kendine geldi mesela
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEON-X

    İşe bak

    Şimdi ne demeliyim ki ben Ban yemiyeyim...

    3 defa aynı arıza olunca kafadan değişmesi lazım, bende cep telefonu işinde çalıştım, mağaza müdürlüğü de yaptım, ama hiç bir zaman kimseyi buna maruz bırakmadım, lanet olsun ki kurumsal firmalar çok daha reziller ilgi alaka sıfır, elemanlar cahil ve beceriksiz özveri yok vs. vs.

    Club Nokia'nın çözmesi lazım hocam bu durumu aksi halde tüketici hakem heyetine seninde gitmen gerekicek



    Gittim zaten.


    Parayı almak ta hakkım. Nokia yı aradım onlar da dediğim gibi işte cihazda arıza yokmuş diyorlar. Acaba genpa farklı rapor mu yoladı onlara diye düşündüm ama aynen yukarıdaki yazanları söyleyince bu adam ne saçmalıyor diye düşündüm.

    Telefonda dedim daha önce de iade aldım nokia dan dedim. Devam etmeme fırsat vermeden. İşte bakın hakkınız olunca zaten sorun çıkamıyoruz dedi.


    Ben de kapak niyetine devam ettim. İyi ama o iadeyi almak için genpa genel müdürünün araya girmesi gerekti dedim. ( Hiç sormayın o daha uzun hikaye. Ama hayal edin, teknik servis Tüketici hakem heyeti kararı bizi bağlamaz dedi ve ben de bunu kaydettim. Ki zaten kendi kayıtlarında da yer alıyor. O yüzden yemedi. ) Size kalsa değişim yapacaktınız dedim. ( Adamlar 30-35 iş gününde yapamıyorlar. Ben iade isteyince telefon akıllarına geliyor da değişim yapalım diyorlar. Oldu canım. )


    Yok yarın gidiyorum. Gerçekten. Dua ediyorum bir sinir krizi geçirmeyeyim* ( Aslında iyi bir benzetmek iyi olurdu ama. )



    *Sinirlenmem kolay kolay, çok zor sinirlenirim.. Ama bazen ki bu şimdiye dek 2 defa oldu sadece. Bazen bilincimi yitiriyorum. İlkinde ilk okul 4 . sınıftaydım. Kızın birini gırtlağından yakalayıp sol elimle havaya kaldırmışım. 1-2 saniye sonra hoca girmiş içeri. Ne yapıyorsun diye kolumu tutmuş onu da sağ kolumla 1-2 metre ötedeki duvara fırlatmışım. Sonra da müdür girmiş içeri o sırada da yere yığılmışım zaten. 2. si ise lisede oldu. Bu seferki çok kısa sürdü ama eğer o yumruğu okul ağasıyım diye geizinip benimle dalga geçemeye çalışan kişiye vursaymışım masa yerine. Sonuş masanın ahşap kısmının kırılması ve kaynak yerlerinden metal aksamın patlaması değil. Muhtemelen cenaze olur du ki. Bu olay kalbimin durması ile sonuçlandı. Bu yüzden ciinet seviyesine gelmiş adama yaklaşmayacaksın. Resmen insan üstü bir güç geliyor insana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 4 Mart 2010; 12:52:04 >




  • Allah sabır versin hocam diyecek bişi yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: N-0NE

    Allah sabır versin hocam diyecek bişi yok



    Amin.


    Ben de zaten başlığı bu yüzden açtım. Yoksa insanın tek içine atılacak bir şey değil. Birileriyle paylaşacağım ki evde kafayı yemeyeyim.

    Valla ben de bundan sonra garantili ürün almamayı düşünüyorum. Paralel alacağım kaskolu olarak. Doğubanktaki adamlar yemin ederim daha çok ilgileniyor. Abiden, Allah rızasından işim aceleden anlıyorlar.
  • Geçmiş olsun.
    Adamlar tüketici kanununu bilmiyor demekki.
    Ürünü üçüncü kez aynı arızadan servise alıyorlar.
    Serivs kaydında da aynı arızayı üçüncü kez tekrarladığını görüyor ve değişim vermiyor.
    Gerçekten tuhaf bir ülkede yaşıyoruz.
  • Benim de bu firmadan ufak bir şikayetim oldu bu durum kadar kötü değil ama benim içime kurt düşüren bir konu.

    İlk çıktığında samsung u600 almıştım ne zaman olduğunu hatırlamıyorum şu anda 500TL idi telefonun fiyatı.

    Telefon 1. yılını doldurur doldurmaz arıza çıkarttı ekran arızası. Fakat bende telefonu çok hassas kullanan biriyim. U600 ü bilirsiniz zaten gereğinden fazla hassa bir telefon. Ekran camı aynalı bir çizik olsa hayvan gibi göze batıyor.

    Neyse telefonu servise götürdüm telefonun kapatma tuşunun olduğu kısım metal orda 1-2 böyle gözle zor görünen çizik vardı fakat ekranda çizik yoktu sürekli kılıf kullanırdım üst kısmı açık kılıflardan üstteki çiziklerde onan oluştu zaten.

    Servise verdim telefonu arızayı belirttim kağıda not düşüyorlarya 1-2 çizik mevcut diye tamam artık çizik var yazıyor diye telefonla top gibi oynayarak çalışıyorlar herhalde. O çizik mevcut yazısını görünce adamın önü açılıyor sanki.

    Telefon geldi servisten tamam tamir edilmiş. Ekranına bant yapıştırmışlar. Neyse aldım telefonu eve gittim bantı evde açtım, ne göreyim bildiğin tornavidayla ekrana çizik atılmış ama öyle böyle değil tornavida ekranın üstünde gezinti yapmış resmen.

    Geri gittim bu telefonun ekranında çizik oluşmuş yani abartı bir çizik sonuçta. Bana dedikleri şu. "Telefon servise alındığında çizik olduğu not düşülmüş yapabilecek bir şey yok."

    O çiziği gördükçe midem sürekli bulanıyordu artık telefonun suratına bakamaz oldum. Sonuçta bu telefon estetik olarka üretilmiş yani resmen görüntüsü ile satan bir telefon yani.

    İçimden bunu yapanın inşallah Allah cezasını verir diyorum hala...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DigitalWorld

    Eeeee servisine verdiğin telefondan servis elemanlarının piknik resimleri çıkarsa pek bir halt olmayacağı bellidir zaten o firmadan. Böyle bir firmanın ülkemizde barınmasından tiskiniyorum.



    Kardeş olayları çok yanlış anlamışsın adamlar telefonunu piknik'e götürmüşler moralini düzeltmişler aile şevkati ile yaklamışlar... Şaka bir yana çok yazık devlet denetlemeleri ve kanunlarıyla bizleri korumassa fırmalar salakmı soyar soyar gönderir...
  • tamamen genpa servisindeki şahsiyetlerden kaynaklanan bir olay.gelen telefonun ne sorunu olursa olsun yazılım yüklüyorlar kontrol bile etmeden geri gönderiyorlar.bu adamlar yaptıkları savsak işten evlerine ekmek parası götürüyorlar bir de.

    ancak telefonun ekranında görüntü olmazsa,açılmazsa yada bariz belli olan bir arızası olursa ilgileniyorlar.yok efendim donuyormuş,resetliyormuş,yavaş çalışıyormuş onların pek umurunda olmuyor.

    ben de cep teknik servisteyim üstelik yazılım işleri ile ilgileniyorum ama bu kadar baştan savma iş yapılamaz.her telefonun ses gelip gitmesi,kamerası,şarjı,simkart okuyup okumaması,zil sesleri,şebekesi,tuşları denenmek zorundadır teslim etmeden önce.

    belgelerde bildirilen arızalara verdikleri cevaplardan zaten belli nasıl çalıştıkları.resmi koskoca teknik servisin cerdiği cevaba bak "OK" sanki msn de arkadaşı ile muhabbet ediyor.
  • Allah yardımcın olsun dostum inşallah bu haramzadelere karşı hakkını alırsın
  • benim de başıma şöyle bi olay gelmişti bu boktan firmayla:

    w800 telefonumu garantiye vermeye gittim. 10 tl BAKMA ücreti alıyolarmış, eğer yapılamicak durumdaysa bunu geri vermeyiz dedi. ben de ok sorun diil dedim, yapılır heralde die düşünüyorum. telefon gelcek diye bekliyorum ne zamandır. 4-5 gün sonra anca msj geldi telefonunuz onarılamıyo diye. neyse gittim telefonu almaya bi de iice içine etmiş gerizekalılar. kasa resmen açık vaziyette veriyo bana gişedeki. ben bunu böyle almadım al bunu düzelt dedim. aldı bi uğraştı falan. sonra niye yapılamıyomuş neymiş durum diye sordum. dooru düzgün cevap bile vermeden gözlerini kaçırmaca bilmem ne. yok işte oksitlenmiş zartmış zurtmuş. yahu diyorum ki parça deişicek zaten oksitlense nedir, yok işte iç aksanı bilmem ne bana hikaye anlatıyo küçük aklıyla. yapın parası neyse vericem diyorum, yok diyo ısrarla. en son hayır gelmiceini anlayınca yetkili metkili uğraşmadım direk kaliteniz bu işte diyip çıktım ordan. yurdum telefoncusuna verdim 2 saatte yaptı verdi ama, değiştiği parça orijinal diildi işte. ve ben bunu istemiyodum.

    jeton sonradan düştü tabi, adamlar tezgahı kurmuşlar. banka gibi gişeli sistemle falan çalışıyolar ve akşama kadar full kalabalık. her gün bilmem kaç kişi gelse istemediğin telefonla uğraşmazsın zaten kardeşim. çarp x'i 10 ile zaten default o kadar para oturduğun yerden akıyo sana. adam da ne uğraşıcam diyo. hizmet kalitesi, çalışanlarının aptal açıklamaları da heyecan vericiydi.

    almayın kardeşim bunlardan bişey. kvk yı falan da hiç bilmiyorum, zaten telefon da çok kovaladığım bi mevzu diil ama. harbiden düzenbazlık ve adilik akıyo yani bunlardan.




  • dostum hakkını sonuna kadar ara. Benden sana tam destek. bugüne kadar peşini kovalamadığımız için bu durumlarda bukadar rahat davranabiliyorlar.
  • Arkadaşım tüketici hakem heyetinden karar çıkartmadan 5 kuruş alamazsın herşeyin yolu yordamı var gider çıkartırsın kararı alırsın paranı bu kadar basit yapılması gereken belli.Aynı konudan birdünya var forumda her bozulan telefona ayrı konu açmakta neyin nesi?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.