Şimdi Ara

revueflex ac1 fotoğraf makinesi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, 25-30 yıllık revueflex ac1 fotoğram makinesi var yadigar. Çok fazla teknik bilgim olmadığından dolayı bilen arkadaşlara birkaç sorum olacak, yardım edebilecek olanlara şimdiden teşekkür ederim. Resimleri incelemeniz için ekliyorum.
    Sorular
    1-Bu zamanına göre nasıl bir fotoğraf makinesi olarak değerlendirilebilir? (idare eder, orta ya da iyi şeklinde)
    2-Bu eklediğim resimlerde lensler var birisi 1:2.8 f=35mm diğeri 1:2.8 f=135mm bunlar kalitelimidir ve farkları nedir?
    3-Bu lensleri Sony NEX5 dijital kameraya takıp kullanmam mümkün olur mu?
    4-Bu lensleri günümüz dijital fotoğraf makinelerine takıp kullanma şansım var mı? Varsa eğer nelere dikkat etmeliyim, uyumlu olmaları için.[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2534052/2c038e8f-0c7b-48a4-a0revueflex ac1 fotoğraf makinesi yardım4c-78e0d82c5ff5.jpg[/simage]revueflex ac1 fotoğraf makinesi yardımrevueflex ac1 fotoğraf makinesi yardımrevueflex ac1 fotoğraf makinesi yardımrevueflex ac1 fotoğraf makinesi yardımrevueflex ac1 fotoğraf makinesi yardımrevueflex ac1 fotoğraf makinesi yardım







  • Bu lensler güncel makinaların hemen hemen hepsinde ve sizinkinde de kullanılabiliniyor. 50-70 liralara bu lensi sizin makinaya takabilmeye yarayan bir halka alıyorsunuz bu halkaya "adaptör" diyorlar.
    Mesela ne ise araştırmadım bunu hiç "revuenon to nex adapter" falan diye yazınca illa ki google size bir şey gösterir tahmin ediyorum.

    Lenslerin de aynen özelliklerini buraya yazdığınız gibi "Revuenon 135mm. F2.8 review" yazarsanız epey kaynağa ulaşabileceğinizi zannediyorum. Zaten yabancılar bu konularda da bizden çok ilerde. Biz geneli-çoğu uyanık bireyler olmaya çalışan bir toplum olduğumuzdan bilgiyi paylaşmaktan ziyade kendisine saklamayı yeğlemişiz hep. En ufak da olsa bir bilgi şahsi avantaj sağlayabilecek diye bulunduğu çevre ve toplum içinde... İnternet ortamını da ancak işin ucunda "PARA" var ise "Paylaşıyorum gibi çek kanka" tadında kullanıyoruz "çoğunluk olarak" diye belirteyim. Forum ortamlarında genelde daha paylaşıma yönük arkadaşlara rastlıyoruz tabi.

    Ayrıca ebay.com ' a da bu lensleri yazarsanız ortalama kaç para ederini öğrenebilirsiniz. Bu gibi bir nevi şarap gibi yıllanmış lenslerde fiyatlar küresel olarak çok denktir. Yani hani USA'da 100 $ amma TR'de bunu 500'e bulamazsınız veya satarsınız gibi bir şey olmaz genelde hatta ben bazı durumlarda TR'de çok daha ucuza bu tür eski filmli makina lenslerinin bulunabildiğini de gördüm. Bir arkadaş sıfır 135mm. F3.5 makro lens bulmuştu mesela ebay fiyatının altında almıştı.




  • Mesela,
    https://www.pentaxforums.com/userreviews/revuenon-special-135-f2-8.html
    Eh kit lenten keskin bir lens ama "çok iyi" değil "iyi" bir lens gibi görünüyor.
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Değerli bilgileriniz için teşekkür derim.
  • Bana mesaj atan arkadaşım satmayı düşünmüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.