Şimdi Ara

Revolver (2005) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
13.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    İzledikten sonra kendi kendime düşünmüştüm bu asansör sahnesinde kendi egosunu yeniyor evet. Ama zach ve avi gerçek mi değil mi orası biraz muamma.
    Burayı okuduktan sonra taşlar biraz daha yerine oturdu.

Normalde bir film en fazla bir kere izlenir. Ama bunu ikinci kez izleyebilirim.

He was Tony Montana.The world will remember him by another name..
    SCARFACE
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjkliali

Benimde çok sevdiğim bir filmdir.
    İzledikten sonra kendi kendime düşünmüştüm bu asansör sahnesinde kendi egosunu yeniyor evet. Ama zach ve avi gerçek mi değil mi orası biraz muamma.
    Burayı okuduktan sonra taşlar biraz daha yerine oturdu.

Normalde bir film en fazla bir kere izlenir. Ama bunu ikinci kez izleyebilirim.

ben kaçıncı defa izleidğimi hatırlamıyorum.. adamlar çok güzel film yapmış bizim dublaj elemanlarıda çok güzel sesler vermişler karekterlere oturmuş..avi ve zech gerçek çünkü benim izlediğim şizofren hollywood filmlerinde şizofren karekterler 3.kişilerle iletişime geçmiyor..ama avi ve zech tefecilik yapıyorlar adamlar koca kasayı çıkartıyor jake bunları şizofren olsa tek başına yapamaz..adamlar bence çok zeki ve jake doğru yolu gösteriyorlar..jake üzerinden o kadar para kazandılar ve kimse onlardan şüphelenmedi..ayrıca jake kardeşi telefonda neden avi ve zech içn onlar çok tehlikeli onlar sam gold dedi..ve zech şizofren olsa jake ilk sahnelerde çatışmadan arabayla nasıl kurtardı..!!! bence avi zech tam bir üçkağıtçılar jake parasını çaldılar ve parayı katladılar jake kullandılar..en büyük kumarhaneciyi soydular tüm millet jake şüphelendi düşman oldu sonundada ondan çaldıkları parayı jake geri verdiler birde kumarhaneciyle barışmasını sağladılar..anladığım bu..şizofrenik olamıyacak kadar fazla temas var..

• Filmle ilgili anlamadığım tek bir şey var,anlamış olup da cevap veren olursa iyi olur : Avi tüm film boyunca satrançta neden yeniliyordu da sonra Jake egosundan kurtulduktan sonra hemen yendi onu,ne oldu yani ? Bütün satranç hilelerini öğrenen aslında Jake'in içindeki kişi(egosu) da o yok olunca mı satrançta kaybetti Jake ?

Fan Club
  • Gelmiş geçmiş en iyi filmlerden biri çünkü insanların yüzyıllardır içinde var olan bir şeyi anlatıyor kesinlikle modası geçmez. Uzakdoğu ve şaman inanışlarında da bu iç ses yani ego susturulmaya çalışılır o meditasyonların falan hepsinin amacı egoyu susturup içsel sessizliği sağlamak şamanlara göre bunu başarırsan her şeyi değiştirebilirsin içden gelen ses kutsal bir ses olur vs. Bence çok iyi bir film insanın egosuyla savaşını görüyor bu filmi izledikten sonra etrafımdaki insanlara baktım egolarını dinledikleri için çok üzülüyorlar, her şeyi diğer insanlar tarafından beğenilmek takdir görmek için yapıyorlar. Ben de bu insan grubu içindeydim. Daha sonra filmin sonundaki adamın da dediği gibi beni egolarımın yönlendirip üzdüğünü anladım. Aslında dış tehdit diye birşey yok bu egonuzun size oyunu. İç sesinizin ne söylediğine bu yönden dikkat ederseniz bir anda çok küçük şeyleri sadece varsayımlar üzerine dağ gibi bir tehdite probleme çevirdiğinizi görürsünüz aslında problem diye bir şey yok onu sizin egonuz yarattı.

quote:

Orijinalden alıntı: psycho90

Filmle ilgili anlamadığım tek bir şey var,anlamış olup da cevap veren olursa iyi olur : Avi tüm film boyunca satrançta neden yeniliyordu da sonra Jake egosundan kurtulduktan sonra hemen yendi onu,ne oldu yani ? Bütün satranç hilelerini öğrenen aslında Jake'in içindeki kişi(egosu) da o yok olunca mı satrançta kaybetti Jake ?

Orda Avi Jake'e bilerek yenilerek ona satrançla ilgili öğrettiği her şeyi söylettiriyor. Filmin sonunda Jake bunun sadece satrançla ilgili olmadığını aslında egosuyla savaşındaki her şeyi kendi kendine itiraf ettiğini görüyor. Goldun nerde olduğunu fark ettiğinde satranç oynarken Avi'ye düşman en son saklandığı yerdedir dediğini hatırlıyor. Aviler ona gerçekleri anlattığında Avi'ye önce bunu kabullenmezler dediğini hatırlıyor. Önce sana küçük küçük yemler verir sonra seni köşeye sıkıştırır dediğini hatırladığında bunu goldun yaptığını anlıyor vs. Yani hem filmin gidişatı için hem de kendine itiraf etmesi için Avi'yi yenip o konuşmayı yapması lazımdı. Filmin sonunda da Avi o satrançcı olduğunu anlaması için onu yeniyor ve ona öğrettiği taktiği ona yapıyor.
    Haklı olabilirsiniz, gerçekten haklı olabilirsiniz; fakat başkasının düşüncelerini değiştirmek söz konusu olunca haklı olmanız büyük bir olasılıkla hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. Her on tartışmanın dokuzunda taraflar kendi haklılıklarına, tartışmaya başlamadan önce inandıklarından daha çok inanmaktadırlar. Tartışmayı kazanamazsınız. Çünkü kazansanız da kaybetseniz de bir şeyleri kaybetmişsinizdir. Neden? Diyelim ki diğer kişiye karşı bir zafer kazandınız ve onun fikirlerini bir paçavra gibi parça parça ettiniz, kafasının çalışmadığını kanıtladınız. Peki ya sonra? Siz kendinizi iyi hissedeceksiniz. Ya karşınızdaki kişi? Onu küçük düşürmüş olacaksınız. Gururu kırılacak. Size gücenecek. Ayrıca unutmayın: Düşüncelerinin yanlışlığı kanıtlansa da, insan aynı düşünceleri savunmaya devam eder. Bir münakaşadan en iyi sonucu almanın tek yolu münakaşadan kaçınmaktır. -Dale Carnegie

• girişi mükemmel olan ender filmlerden biri .
  • henüz izlediğim enteresan Fight Club vari film.
    Açıkçası pek bir şey anlamadım ve izleyen notlarına baktım. Tekrar izlemeyi düşünüyorum.

Avi ve Zack bence hayal ürünü.
  • Filmi önce izledim İzlediğim en iyi psikolojik gerilim filmlerinde biriMind fuck filmlerinden hoşlanıyorsanız kaçırmayın
  • Filmi izlemeden önce beklentim düşüktü ve izledim gerçekten beğendim. Aklında soru işaretleri kalmıştı hemen nete girdim baktım alttaki spoilerı buldum okuyabilirsiniz. Düşmanınızı tanıyabilirsiniz.

Hakkını vermek gerek film biraz karışık.
    Sonunda ise her şeyin net açıklandığı bir film değil.
    Yalnız dikkatle izlenirse içindeki felsefeyi anlamak zor değil.
    insanın en büyük düşmanı olan egoyu konu alan bir film.
    Filmin bazı kısımları anlamsız ya da çözmesi zor bulmaca gibi gelebilir fakat böyle bir başyapıtın tüm sorulara cevabı olduğunu düşünüyorum.
    Öncelikle filmde kesinlikle çoklu kişilik bozukluğu var.
    İster adına şizofreni deyin, ister çift kişilik olayı deyin.
    Çünkü kapalı alanlardan korkan birisinin 10 yıl yerine 5 yıllık hücre hapsini seçmesini ancak böyle açıklanabilir.
    Hücre cezası sırasında tanıştıgı santranç ustası ve üç kağıtçının parayı nerede sakladığına kadar kendi hakkında her şeyi bilmesi ve
    kendisinin onlar hakkında pek bir şey bilmemesi de onların aslında kendi kişilikleri olduğunu gösteriyor.
    Bu iki arkadaşı, kendilerini tefeci olarak gösterip parayı aslında hiç geri alamayacakları ihtiyaç sahibi kimselere vererek egoyla ilk savaşı başlatmış oluyorlar.
    Filmle ilgili en fazla ipucunun verildiği yer ise binanın çatısındaki golf oynama sahnesi.
    Satranç ustası adam: "sam gold" kim diye soruyor ve sonra devam ediyor: "rakibinin saklanacağı yer neresidir". jake cevap olarak: "en son bakacağın" yer diyor ve
    santraç ustası: "onu o kadar uzun zaman dinledin ki onun sen olduğuna inandın".
    Burada bahsettiği egosu. ve ayrıca sam gold'un da aynı kişi oldugunu burada anlıyoruz.
    sam gold = jake green = avi = zach zaten filmde bir çok kez vurgulanan şey sam gold'un canını sıkan kimse hayatta kalamaz.
    "o üçü hariç hiç kimse :)" ve devam ediyor. "bu onun dünyası. her şeyi o kontrol eder. yapman gerekenleri o söyler. ve ne zaman yapacağını da.
    Var olan bütün acıların ardında o vardır. işlenen tüm suçların ardında. ve şimdi de sana var olmadığını söylüyor.
    Biz sadece seni gelmiş geçmiş tek düşmanla şavaşa soktuk. sense onun en iyi dostun olduğunu sanıyorsun."burada tabii ki yine egoyu tarif ediyorlar.
    Ve sam gold'un aslında jake'in egosunu simgelediğini anlıyoruz.
    Filmde bir de bay macha'dan özür dileme ve asansör sahneleri var ki burada egosuyla mücadelesi açıkça gözümüze sokuluyor.
    "yatağın başına gittiğinde gerçek düşmanı yok etmek için algıladığım düşmanı kullanmalıyım" diyor.
    Gerçek düşman egosu. algıladığı düşmansa etiyle kemiğiyle karşısında duran bay macha.
    Burada hala egosuyla mücadele ettigini görüyoruz.
    Egosu ona tam tersi şeyler söylüyor.
    Onu hemen oracıkta öldürmesi gibi. ama o bunu yapmayıp bay macha'dan özür diliyor ve onu öven şeyler söylüyor.
    Bu sırada iç sesi yani egosu sürekli tam tersi davranması için onu zorluyor ama o egosuna galip geliyor.
    Burada asansör korkusu olduğu halde asansöre binebilmesinin sırrı da bu zaten. şimdiye kadar yapmak istediği veya yapmak istemediği her konuda kararı veren egosuydu.
    Ama artık o andan itibaren tüm kararları kendisi veriyor.
    Asansöre bindikten sonra yine egosunun bu durumdan hiç de hoşnut olmadığını ve inmesi gerektigini söylediğini görüyoruz ama tabi adamımız artık onu pek sallamıyor.
    "seni duyabiliyorum" diyor ve bundan sonra jake'in egosundan farklı bir kişi olduğunun tamamen farkına vardığını anlıyoruz.
    Ve iç sesi "ben senim" dediğinde, "hayır sen ben değilsin" diyor. ve santranç ustasının sözleri geliyor aklına: ''yaptığı en büyük numara seni buna inandırmaktı.
    Yani kendisinin sen olduğuna'' ve artık verdigi savaşta egosuna galip geliyor.
    Bunu da tabii ki algıladığı düşmanı kullanarak yapıyor. yani bay macha'dan özür dileyerek.
    Filmin sonunda ise çeşitli doktor ya da profesörlerin ego hakkındaki görüşlerine yer veriyorlar.
    Başından beri anlatmaya çalıştıkları şeyi biraz daha bilimsel şekilde açıklıyorlar.
    Belki de filmin bu denli tartışılmasından dolayı insanların biraz daha iyi anlamarı için.
    Filmin herkese hitap etmeyeceği bir gerçek, bu konuya ilgi duyanlar içinse şaheser niteliğinde.
    Konusu itibariyle de daha önce bir benzeri hiç çekilmemiş. bu haliyle benim için kesinlikle bir başyapıt.
    Her izlediğimde hayata dair bazı şeyleri sorgulamama sebep oluyor. insanlara bakış açım değişiyor.
    Kendi egoma "sen ben değilsin" diyorum. gerçek düşmanla yüzleşmek yerine içimdekiyle yüzleşiyorum. az da olsa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metz -- 30 Eylül 2016; 1:09:46 >

• Metz kullanıcısına yanıt
    Birisi benim yorumumu revize edip her yere yaymis demekki az once bir kac yerde daha gordum yinede memnun oldum
    Izliycek film bulmiyorum bu aralar tekrar izlemeye karar verdim simdi 6 veya 7. Olucak sanirim izleyisim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wingtsun85 -- 12 Haziran 2017; 7:7:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.