Şimdi Ara

Revizyon ile Yeni Kadro Tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim, deprem yaratmaya gerek yok. Taraftar olarak gazla camiadaki insanlara saldırınca, gazeteler de doğal olarak "Galatasaray çatırdıyor" gibi başlıklar atıyorlar. Sakin olmak gerekli şu günlerde diye düşünüyorum. Düşüş uzun süre devam ederse taraftar ciddi bir tepki koymalı, şimdilik oturup halledebilecekler mi izlemek gerekli.

Esas konuya gelirsek, son haftalarda özellikle bazı oyuncuların sahada beklenen performansı vermemeleri, yeterli hırsa sahip olmamaları birçok kişinin dikkatini çekmiştir. Bunun neticesinde, Terim'in de son açıklamasında dediği gibi takımda bir revizyon yapılacak gibi görünüyor. Revizyon için burada fikirlerimizi paylaşırsak iyi olur diye düşünüyorum.

Burak'ın kesinlikle biraz yedek kalmaya ihtiyacı var. Keza Chedjou, Dany'den de kötüydü Madrid maçında. Yabancı sınırlaması varken bu iki oyuncu kontenjan harcanacak kadar performans göstermiyorlar gibime geldi. Eboue'nin yaptıkları artık yeter dedirtti bana, hep söylüyordum aslında. Artık başka arkadaşlar da görmüşlerdir sanırım. Sabri de çok iyi değil ama Eboue o bölgede kontenjan harcamak için gerekli farkı yaratamıyor bence.

Melo, yaptığı hatalara rağmen genel olarak Madrid maçında iyi oynadı. İstikrar sıkıntısı olmasa harika bir orta saha oyuncusu. Sanırım zihinsel olarak odaklanamadığı için hatalar yapabiliyor, elimizde daha iyisi yok.

Selçuk bu sene çok çok kötü başladı, sahada hiç yok gibi. Selçuk'un yerine bir tane daha Melo oynasa daha iyiydi ilk maçlarda. Selçuk'u çok severim, ancak toparlanması gerekli. Bir süre yedeğe çekilmesi bence uygun olacaktır.

Riera kesinlikle takımın en teknik oyuncularından biri, hatta takımda Sneijder ve Selçuk ile birlikte üst düzey tekniğe sahip 3 isimden biri bana göre. Riera'yı kanatta oynatabiliriz diye düşünüyorum, ofansif yeteneklerinden daha fazla faydalanabiliriz. Kanatsız sistemde bek olarak zaten çok ileri çıkıyor ve hücum organizasyonlarında büyük rol alıyor, defansif olarak açık da verebiliyor doğal olarak. Ama kanatlı oyunda, bek oynadığı için daha fazla geride kalıyor ve gerekli hücum katkısını alamıyoruz gibime geldi.

Sistem olarak 4-4-2'yi düşünüyorum, Selçuk'un yerine Sneijder oynayabilir, zaten zaman zaman savunmaya gelip top alıp ileri çıkıyor, top dağıtıyor, pres de yapıyor. O bölgede oynamışlığı da var, oynamaması için hiç bir sebep yok. Melo yine daha defansif oynayacak.

Bruma'nın yerine form durumuna ve 90 dakika dayanımına göre Amrabat da oynayabilir. Maç formu varsa tercihim Bruma'dan yana.

Son olarak, bahsettiğimiz taktik revizyon içindir, yedeğe alınan oyuncuların performansına göre tekrar dizilim ve tercihler değişir. Özellikle Selçuk kendini bulmaya başladığını idmanlarda gösterdiğinde 11'e alınıp, Sneijder ileri alınıp 4-2-3-1'e dönülebilir.

Görsel olarak 11 tercihim:

dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur.
    "
    Mustafa Kemal ATATÜRK

• Riera'dan bu kadar faydalanabilmemizin sebebi üstün tekniği sayesinde defanstan rahat top çıkarabiliyor olmamız. Geriden ileriye bindirme yaptığında Riera daha başarılı çünkü markaj yemiyor, kanat oynadığında ise sürekli adam markajından ötürü etkisiz kalıyor. Sol bekte oynaması daha mantıklı.

• selçuk formsuz da sneijder çok mu formda?

selçuK'tan önce onun göstermesi lazım kendisini, hem yabancı, hem gs'ye katkısı selçuk'un onda biri değil, hem aldığı maaş daha yüksek.

sırf ismi sneijder diye selçuk'un önüne yazılmaz yani..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hcno

selçuk formsuz da sneijder çok mu formda?

selçuK'tan önce onun göstermesi lazım kendisini, hem yabancı, hem gs'ye katkısı selçuk'un onda biri değil, hem aldığı maaş daha yüksek.

Selçuk son maçlarda sahada yok neredeyse, Sneijder daha etkili oynuyor bana göre. İsimden etkilenerek yazmadım.
    "
    Mustafa Kemal ATATÜRK
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marjinalyus

Riera'dan bu kadar faydalanabilmemizin sebebi üstün tekniği sayesinde defanstan rahat top çıkarabiliyor olmamız. Geriden ileriye bindirme yaptığında Riera daha başarılı çünkü markaj yemiyor, kanat oynadığında ise sürekli adam markajından ötürü etkisiz kalıyor. Sol bekte oynaması daha mantıklı.

Markaj kısmı doğru, ama Riera'yı beke çektiğimde yabancı kanat kullanamıyorum bu dizilişte, Hamit ve Engin'i de yetersiz gördüğüm için bu şekilde yerleştirdim. Markajı ver-kaçlarla bir şekilde aşabilirler belki, Sneijder ile Riera iyi anlaşıyorlar.
    "
    Mustafa Kemal ATATÜRK
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni sistem ve ram kurulumu hk.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sistemimiz 4-2-3-1 olmalı. Kadro da su şekilde.

Muslera
    Sabri
    Semih
    Gökhan Zan
    Riera
    Melo
    Selçuk
    Sneijder
    Bruma(sol kanat)
    Amrabat(sağ kanat)
    Umut

Orijinalden alıntı: JamesKırkRobertLars

Sneijder - Melo diye bir orta saha olmaz. İlk yarıdan 5 gol yer oturursun. Selçuk'un yaptığı defansın %50sini bile yapamaz Sneijder.

Takımın en çok koşan adamlarından biri Sneijder, bahsettiğim gibi daha önce o bölgede oynamışlığı da var. Görev verildiğinde elbet savunma da yapacaktır.
    "
    Mustafa Kemal ATATÜRK
  • Dany ve Chedjou'nun çalımlarını azaltması lazım . Melo'da onlardan fazlasıyla gaza gelir oldu .

Orijinalden alıntı: Lepanto

quote:

Selçuk son maçlarda sahada yok neredeyse, Sneijder daha etkili oynuyor bana göre. İsimden etkilenerek yazmadım.

selçuk bence elinden geleni yapmaya uğraşıyor ama öndeki 3 paşa defansa 0 (yazıyla sıfır) katkı verdiği için oyunun görünen kısmında pek bir şey yapamıyor. 4-4-2'ye dönsek yine eski selçuk'u izleriz formsuzluğu sistem ve dediğim gibi öndeki adamlardan kaynaklı.

• Muslera
    Sabri Semih Gökhan Riera
    Melo Selçuk
    Bruma Sneijder Engin
    Drogba

1-Fernando Néstor MUSLERA~2-Mariano~3-Maicon~4-Serdar AZİZ~5-Ahmet Çalık~6-Tolga CİĞERCİ~
    7-Yasin ÖZTEKİN~8-Selçuk İNAN~9-Eren DERDİYOK~
    10-
    Younes BELHANDA~14-Martin LINNES~17-Emrah BAŞSAN~18-Bafétimbi GOMIS~
    20-Badou N'DIAYE~23-Lionel CAROLE~24-Garry RODRIGUES~25-Fernando Francisco REGES~28-Koray GÜNTER~89-Sofiane Feghouli ~
  • Defansın tamamen yerli olması sıkıntı yaratabilir bence

drogba sezon sonu amerika'ya gitmek istiyor yerine iyi bir forvet alınmalı şimdiden çalışma yapılmalı.
    hagi gibi nokta pas atıcak adam da lazım

quote:

Orijinalden alıntı: Lepanto

quote:

selçuk bence elinden geleni yapmaya uğraşıyor ama öndeki 3 paşa defansa 0 (yazıyla sıfır) katkı verdiği için oyunun görünen kısmında pek bir şey yapamıyor. 4-4-2'ye dönsek yine eski selçuk'u izleriz formsuzluğu sistem ve dediğim gibi öndeki adamlardan kaynaklı.

Olabilir o zaman yazdığım formasyonda Sneijder'in yerine Selçuk denenebilir. Sol beke Riera, açığa da Amrabat koyulur.

"
    Mustafa Kemal ATATÜRK

•  Revizyon ile Yeni Kadro Tavsiyeleri

HERKES RÜTBESİNİ BİLECEK!
  • Herkes mabadından sallıyor. Bu takımın ihtiyacı 2 adet kanat oyuncusudur. Sneijder ve drogbayı bulmuşsun, elinde melo var kanatsız oynuyorsun. 2 tane kanat koy bu takıma show yapar. Futbolun f sinden anlamıyoruz. Anlasak ali adnan ve brumayı 1 milyona alırdık.

Orijinalden alıntı: c r i m s o n

[simage]
    [/simage]

edit

HERKES RÜTBESİNİ BİLECEK!
  • Muslera-Sabri-Semih-Gökhan-Riera-Melo-Engin-Yekta-Bruma-Sneijder-Drogba

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.