Şimdi Ara

Retina ekran mı? IPS mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
3
Favori
29.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Valorite

Şöyle ki ekran türlerinde Retina Ekran diye bir çeşit yoktur aslında. Bu iphone 4 ile gelen Apple'ın ortaya çıkarttığı bir tanıtım ismidir. İnsan gözünün 25cm mesafeden algılayabileceğin ppi(inç başına düşen pixel sayısı) değerine göre oluşturulmuş bir harekettir. Steve Jobs amcamız bu değeri 326 PPI olarak bir anda daha önce hiç olmadığı kadar yukarı çıkartmış ve insan gözü 25 cm mesafeden bu piksel yoğunluktaki bir ekrana bakarsa pikselleri göremez(gözüyle ayırt edemez) demek istemiştir. Yani görüş açışı ve parlaklık olarak IPS ekran teknolojisi ile aynı olan bu ekranlardaki PPI değeri yüksektir o kadar. Şunu da belirtmeden geçmeyeyim. Retina yazmayan herhangi bir ekran da retina olabilir aslında. Eğer benim gözüm zaten 200PPI'ya sahip bir ekrandaki pikselleri 25cm uzaktan ayırt edemiyorsa o ekran benim için retinadır. Yani temeli insan gözünün algısıdır. Hem IPS hem Retina düşük enerji tüketir. Genelde Retina ekranların çözünürlüğü daha yüksek olduğu için biraz daha fazla enerji harcayabilir. IPS II bir ekran ile Retina ekranın renk, kontrast, doygunluk vb. değerleri aynıdır. Hangisinin çözünürlüğü daha fazlaysa insan onu daha net/canlı zanneder. Olay bundan ibarettir. Kısacası öncelikli olarak tabletlerde işlemci ve ekran kartı ikilisine önem verin. Gerisi hepsinde aynı olmaya başladı...

kısa ve öz anlatım... çok duyup da bilmediğimiz bir şeyi daha öğrendik çok teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.