Şimdi Ara

RESUL BALAY'IN YENI ALBUMU.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  RESUL BALAY'IN YENI ALBUMU.



  • MHT alındı.
  • çoktandır var bu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mrtbrc6378

    MHT alındı.



    mht nedir yeni moda mi?
  • Eski albüm
  • ya bu cenet mahallesinde oynayan kara çocuk değilmi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ata Kan


    quote:

    Orjinalden alıntı: mrtbrc6378

    MHT alındı.



    mht nedir yeni moda mi?


    Forum modası değil,SS yerine MHT alıyorum.SS'de belli bir yer alırken MHT de ise o anki sayfayı komple alıyorum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: PASATURK

    ya bu cenet mahallesinde oynayan kara çocuk değilmi?


    Yok o değil.
  •  RESUL BALAY'IN YENI ALBUMU.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sLyyy

     RESUL BALAY'IN YENI ALBUMU.











  • :))
  • bobilere girebilir miyim acaba?
  • resul balay evli 3 çocuklu 40 yaşlarında müziği bıraktı harry potter filmdeki cüce müzizyene benziyo tipi
  • mht nasıl alınıyor?
  • nazlı yarim haber salmışş gel diyeeee
    gideceğim ellerim boş olmuyorrr
    postacıyla haber saldım ne diyeee
    gideceğim ellerim boş olmuyorrr olmuyorrr





  • quote:

    Orjinalden alıntı: sLyyy

    bobilere girebilir miyim acaba?


    daha çok yolun var
  •  RESUL BALAY'IN YENI ALBUMU.

  • Resul Balay - Nazlı Yarim Haber Salmış

    http://rapidshare.com/files/6899590/Resul_…_305___351_.mp3

    Bazıları için yalnızca bir kaset kapağı o. Bazıları için ise bir efsane. Kimine göre pembe gömlek, beyaz papyonlu bir oğlan çocuğu, kimine göre arabeskin kimine göre rock müziğinin kralı. Hikaye 20 yıl önceye dayanıyor. 20 yıl önce ‘Nazlı Yarim Haber Salmış’ adlı kasedi piyasaya çıktığında 12 yaşındaydı. Daha doğrusu 12 yaşında olduğunu söylemişti. Resul Balay’dan bahsediyoruz. İnternette hakkında siteler açılan, taklitleri türeyen çocuktan. Sanat portalı deviantart.com’da bile Resul Balay albüm kapağıyla yapılmış kolaj çalışmaları yer alıyor. Peki neden? Resul Balay isminin arkasında neler saklı? İşte popüler kültür malzemesine dönüşüp bir kült haline gelen o esrarengiz çocuğun öyküsü…1985 ya da 1986 yılları… Unkapanı’nın ‘Kurt kapanı’ olduğu yıllar. Hani Harem otobüsünden, Haydarpaşa treninden inenlerin soluğu ünlü plakçılar çarşısında aldığı zamanlar.İzmit Hereke hattında minübüs muavinliği yapan Resul Balay, çarşıya gelir. ‘Küçük Resul’ olarak kaset çıkarıp ünlü olmak tek hayalidir, zira 12 yaşındadır ya da soranlara öyle olduğunu söyler. Günlerce Unkapanı’nın katları arasında dolaşır. Bazı firmalar formaliteden bir şarkı söyletip gönderir, bazıları kapıdan içeri bile sokmaz.Güneş Müzik’in sahibi Mustafa Güneş’i, Resul Balay ile çarşının temizlik görevlileri tanıştırır. ‘Abi bu geldi, gitmek bilmiyor. Merdiven altlarında uyuyor. Ne yiyip içtiğini bilmiyoruz. Allah aşkına bir dinle’ derler. Mustafa Güneş yılların plakçısı. Küçük Emrah’ı yaratan, Mahsun Kırmızıgül’ü İstanbul’a getiren adam. Ama Resul’un çıkageldiği günlerde durumu çok da parlak değildir. Dinler, beğenir, umut bağlar ve Resul Balay’a ‘Nazlı Yarim Haber Salmış’ isimli bir kaset yapar. Ve o kasedin yankıları günümüze kadar gelir. Peki neden?

    NE İFADEYDİ AMA!
    En önemli neden, Resul Balay’ın kaset kapağı için çektirdiği fotoğraftaki ifadesi. Bir hayranı, Ekşi Sözlük’te onu şöyle anlatmış: ‘Albümünün kapağında pembe gömlekli, devasa papyonlu ve gözleri yarı açık, baygın bakışlı halini unutamadığım çocuk türkücü.’ Gerçekten de unutulmuyor. Pembe gömlek. Beyaz papyon ve arkadaki sisli dağ, insanın aklından kolay kolay çıkmıyor.İkinci neden, söylediği şarkının sözleri: Nazlı yarim haber salmış gel diye / Gideceğim ellerim boş olmuyor / Postacıylan selam salmış ne diye / Döneceğim ellerim boş olmuyor, olmuyooor, olmuyooor / Kimi Parislere gider eğlenir / Kimi sokaklarda durur dilenir / Kimi insan satar öyle geçinir / Onlar gibi çalsam çırpsam olmuyor, olmuyooor, olmuyooor / Doğanayım bizi böle edeni / Kökünden kırılsın çarkı dümeni / Yaratmışsa bizi kötü gün eri / Yaradana karşı koysam olmuyor, olmuyooor, olmuyooor..Nazlı Yarim Haber Salmış, kasetin birinci şarkısı. Şarkı başlamadan önce, bir erkek sesi Resul Balay’ı şu sözlerle takdim ediyor: ‘Sayın müzikseverler, Güneş Plak ve Kasetçilik, ‘En Güzel Sesler’ serisine bir yenisini daha ekleyerek 12 yaşındaki harika çocuk Resul Balay’ın birinci özel kasedini siz müzikseverlere sunmanın gururu içindedir.’Görüntü, ses, derin sözler… Her şey bu kadar çarpıcı olunca sonuç kaçınılmazdı tabii. İnternet çıktı, gençler Resul Balay’ı keşfetti ve internet üzerinden birbirlerine forward etmeye başladı. Bazı internet siteleri, Resul Balay’ı yüzyılın ilahı ilan etti, bazıları tüm zamanların en kötüsü seçti. Ama sonuçta hiç kimse bu olaya kayıtsız kalmadı.

    BIÇAKLANARAK ÖLDÜ MÜ?Şimdi nerede Balay? Müzik kariyeri ne durumda? Kasedin yapımcısı Mustafa Güneş’i bulup, soruyoruz: ‘O çocuk aslında 12 yaşında değilmiş. Kambur ve hasta olduğu için çocuk gibi gözüküyormuş. Bize 12 dediği zaman 20-21 yaşında olduğunu sonradan öğrendik. Ama şimdi nerededir, ne yapar kimse bilmiyor. Hayattaysa koskoca bir adam olmuş olmalı.’Bazı internet sitelerinde 90′lı yıllarda bir kavgaya karıştığı ve bıçaklanarak öldüğü söyleniyor. Ama kim bilir? Belki hayattadır. Belki bu haberi okur, belki televizyonlara çıkar, belki ‘Nazlı Yarim Haber Salmış’ şarkısını tekrar söyler. Belki…kaynak : Hürriyet Gazetesi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildize -- 19 Ağustos 2008; 19:11:31 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: LsR


    quote:

    Orjinalden alıntı: sLyyy

    bobilere girebilir miyim acaba?


    daha çok yolun var


    Hadi ya.. Bi kaç photoshop dersi versene
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.