Şimdi Ara

Restoranlarla ilgili merak ettiklerinizi sorabilirsiniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
1.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Spratiox

quote:

Orijinalden alıntı: harmonyoa

quote:

Orijinalden alıntı: Caglar1707

Çay ne kadar hocam yani bi öğrenci gelse en fazla çay içebilir heralde orda oturmak ve bedava wi-fi den yararlanabilmek için

Cay 2.5 lira hocam bu tarz yerler eger cok cay icilmiyorsa 2 tane cay icip butun gun masa isgal edip wifi yi somuruyorsa cok sevilen bir musteri tipi degildir sonucta burasi bir isletme ve gunluk belli sabit giderleri var ben kendimden ornek verim gunluk ben o kapiyi actigim an hicbirsey satmasam bile sabit gider funluk 2.5 3 bin lira yaziyor o yuzden her zaman yemek musterisi idealdir garson icinde oyledir yemek musterisine daha ozenli davranirki bahsis alabilmek icin elinden geleni yapar cay musterisinde bisey cikmayacagini bildigi icin cok umursamaz.

2.5 ne kahvede 5 bardak içerim o parayla

Dogrudur hocam sadece sunu soylim kahveci 500 lira kira veriyordur ben 15 bin lira kira veriyorum bu seye benziyor bazen disardan musteri geliyor mesela su 2 lira sirmanin cam sise suyu disardan musteri geliyor su istiyor 2 lira diyince soyle bi bakiyor bakkalda elli kurus diyir ne cvp vericeksin o insana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yağ olarak genelde ne kullanıyosunuz

Glikoz şurubu ve çin tuzu (mono sodium glutomat) kullanılıyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yetersiz_Bakiye

Yağ olarak genelde ne kullanıyosunuz

Glikoz şurubu ve çin tuzu (mono sodium glutomat) kullanılıyor mu

Kizartma yagi olarak frita yag kullaniyoruz ve fritozler is yogunluguna gore yag 2 gunde bir veya sakinse 3 gunde bir degistiriliyor yagin ozelligi gittiyse zaten aninda degisim yapiliyor bu cunku aninda lezzete etki eden birsey aycicek yag kullaniliyor yemeklerin bazilarinda salatalarda zeytinyagdan baska hicbirsey kullanilmaz birde kahvaltilar ve bazi yemeklerin yan urunleri icin terryag kullaniyoruz mesela pilav gibi...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GencAvrasya

hocam sağlam bir sivas köftesi tarifi varsa alırım bir dal bilgiler için teşekkürler

Dedigim gibi hocam bizim mutfagimiz agirlikli olarak dunya mutfagi baska bir yemek tarifi istersen verebilirim mesela bi kori soslu soya soslu sweet chili soslu tavuk veya pepper steak cafe de paris bonfile bu tarz genelde veha meksika mutfaginda bifteli burritos tabi bunlari evde yapilabilirmi biraz zorlayabilir

eyvallah ta hocam yazdığın yemeklerin isimlerini okumadan geçtim maalesef aslında farklı lezzetler tatmak lazım, biz alışmış gidiyoruz evde yapılanlara

• Mekan nerede, ismi nedir? Aylık kirası ve Size tüm masraflar çıktıktan sonra kalan miktar nedir? Bir de ne kadar sermaye ile başladınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buarada yaglarla ilgili bir ekleme yapim buara piyasada palm yagi diger adiyla hurma yagi diye birsey dolaniyor frita yagin fiyati cok zam yedigi icin bazi firmalar bu yaga kaymaya baslamis bu yag ile ilgilide cok zararli oldugu ve cogu ulkede yasaklandigi soyleniyor hatta mc donalds ve burgerin patatesinin lezzetinin bu yagdan kaynaklandigindan bahsediliyor ufak bir bilgi sadece ne kadar dogrudur bilemem ancak bende bu yagi internette sorguladigimde bu bilgilerle karsilastim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Emrullah.

Mekan nerede, ismi nedir? Aylık kirası ve Size tüm masraflar çıktıktan sonra kalan miktar nedir? Bir de ne kadar sermaye ile başladınız?

Hocam mekan bilgisi vermicem reklam yapmak degil amacim sadece bir anda aklima geldi boyle bir konu acmak diger sordugunuz sorulara cvp verebilirim aylik kiram 13 bin lira ancak tam stopaj oldugu icin stopajiyla beraber 16 bin lira gibi bir rakam herseyi ciktiktan sonra aylik bana kalan 35 bin gibi bir rakam maliyetler cok yukseldigi icin ozellikle personel ve hammadde konusunda bir ornek verim bonfile gecen sene 47 liraya fitilsiz yani temizlenmis olarak soylediklerinde pahali diyorduk ve almiyorduk ve o zaman icin bir izgara bonfile 30 35 lira masa satisimiz musteriye simdi bonfilenin kg mi 77 minumum 85 lere kadar cikiyor ve bonfile bulmak buyuk dert buluyorsunuz ayni kasaptan sonraki hafta istediginizde bulamayabiliyor bonfile bir hayvanda az cikan bir bolumdur 47 nerde 77 nerde ayni yemege benim koyabilecegim fiyat zammi en fazla 2 3 lira bunun gibi bir suru ornek verebilirim o yuzden eski paralar yok artik maliyetler cok artti suanda 2000 bin liraya a2 ehliyetli motorcu bulamiyorum siz dusunun artik gerisini...

Sermaye olarak ise 750 ile 1 arasi gibi bir rakam harcandi tabi daha aza daha iyi yerlerde kurulabilirdi bizim o anki tecrubesizligimizden is bilmemezligimizden suanda kurmaya kalksam bu bahsettigim rakamin yarisina kurulur boyle bir isletme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harmonyoa -- 15 Eylül 2015; 1:12:55 >

• quote:

quote:

quote:

hocam sağlam bir sivas köftesi tarifi varsa alırım bir dal bilgiler için teşekkürler

Dedigim gibi hocam bizim mutfagimiz agirlikli olarak dunya mutfagi baska bir yemek tarifi istersen verebilirim mesela bi kori soslu soya soslu sweet chili soslu tavuk veya pepper steak cafe de paris bonfile bu tarz genelde veha meksika mutfaginda bifteli burritos tabi bunlari evde yapilabilirmi biraz zorlayabilir

eyvallah ta hocam yazdığın yemeklerin isimlerini okumadan geçtim maalesef aslında farklı lezzetler tatmak lazım, biz alışmış gidiyoruz evde yapılanlara

Hocak bu bahsettigim urunler istanbulda dunya mutfagi yapan yerlerin hemen hemen hepsinde bulabilecegin urunler evet bende mesela sabahta giderim kahvaltimi evimde yaparim oglen yemegindede personele ne cikarsa bende onlarla yerim yemegimi menuden herhalde sadece esim dostum geldigi zaman onlar eslik etmek icon veya bazen menu yenilenmesinde vs o tarz seylerde demo testlerinde yemisimdir sulu yemek herzaman en iyisidir benim icin de

• Hocam isletmeniz nerde gelip yemeginizi yiyelim

• quote:

Orijinalden alıntı: IV. Lannister

Hocam isletmeniz nerde gelip yemeginizi yiyelim

Isim vermicem hocam maalesef sadece merak edilen seyler varsa onlari cevaplicam belki bi gun denk gelirsin dunya ufak

• Pm atamazmisin hocam merak ettim yerinizi 35.000 cebinize kalıyorsa çok iyi bi meblağ

• quote:

Orijinalden alıntı: Qui-Gon Jin

Yemeklere işeyen tüküren garsonlar varmı ?

Hayir hocam onu mutfaktaki usta bile yapamaz 24 saat salon olsun bahceler olsun mutfak olsun depo olsun personelin yemek yedigi yer bile kamera sistemiyle takip ediliyor onu yapmaya cesaret edemezler bide garson icin musteri cok onemlidir neden dersen sonucta musteri ona maasinin haricinde ek bi gelir sagliyor ne kadar iyi davrsnir ne kadar memnun ederse hem garsonun faydasina hem benim faydama...

• Tam olarak hangi işleri yürütüyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: IV. Lannister

Pm atamazmisin hocam merak ettim yerinizi 35.000 cebinize kalıyorsa çok iyi bi meblağ

Isim vermicem hocam ancak nasil kazaniyorsun dersen anlatabilirim bu isin en cok goturen kismi hammadde ve iscilik maliyeti benim soyle bir avantajim var kardesimde yanimda ve isin icinde olarak herseyini ogrendim bazi isletmelerde satin alma muduru vardir isletme muduru vardir herseyin bi muduru vardir isletme sahibide bu adamlara burayi birakmistir istedikleri gibi at kostururlar en basitinden bi ornek verim en son gorustugum bir toptanci firma buyuk bir restoran zincirine urun verebilmek icin isletme mudurune ahciya bunlarin esine cocuklarina iphone 6 almis hepsine ki oraya girebilsin fazla fazla mal versin bu tarz seylere dikkat edilirse maliyetleri minumumda tutsbilirsen dedigim rakamlardanda fazlasi kazanilabilir...

• 35bin net kâr mı ben mi yanlış anladım?

• harmonyoa kullanıcısına yanıt
    Hocam ben restaurantlar başta olmak uzere hizmet sektörü çalışanlarına sinir oluyorum sanki tek amaçları bizim paramizi çalmak gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: There goes your life

Tam olarak hangi işleri yürütüyorsunuz

Satin alma isi bende urun kontrolu bende hangi marka gelmis hangisi daha uygun personele kardesim bakar ama ikimizde gunu vardiyaya bolduk sabah 6 da o gider aksam 5 te cikar bende oglen 3 te giderim gece 2 de evime giderim herhafta butun personelle toplantimiz olur yanlis gordugumuz herseyi soyleriz finans anlaminda yakin bir arkadasimiz var odemeler olsun muhasebe olsun o takip eder cek vs tabi bizim haberimiz olmadan odeme yapamaz yani kisacasi isin her alanindayiz olmak zorundayiz bu is evet profesyonellik istiyor ancak biraz da amator olmak lazim he memnunmusun hayatindan dersen hic memnun degilim 2 tane universite bitirdim ayni okuldan mezun oldugumuz arkadaslarim hafta sonlari tatillerini yapar aksam 5 te cikar evine gidsr ben ise haftanin 6 gunu non stop calisirim insanlar isten evine donerken ben ise giderim izin gunumu hafta sonu yapamam haftaici sakin zamanlarda izin yaparim esime cocuguma o zamanlar vakit ayiririm yani kisacasi bayramai tatili olmayan bir is...

• quote:

Orijinalden alıntı: V17 BORSA GRUBU

Hocam ben restaurantlar başta olmak uzere hizmet sektörü çalışanlarına sinir oluyorum sanki tek amaçları bizim paramizi çalmak gibi

Asla oyle degil hocam tek amacimiz verdigimiz hizmetin karsiligini almak sonucta bir hizmet veriyorsun ve bunun karsiliginda insanlar sana odeme yaparken onunda mutlu olmasi gerekiyorki o musteri bir daha seni tercih etsin yoksa o musteriye bir kere parasini alirsin memnun mutlu olmadiktan sonra seni tercih etmedikten sonra cok bir onemi yok o aldigin paranin yaptigin is uzun soluklu olmaz kac ay insanlari kandirabilirsin sonucta o musterinin ssna tekrar gelmesi lazimki devamli musteri ssyin artsin ben her gelen musterime kendi yerine gelmis gibi hissettiririm garsonlarimads bunu soylerim mesels bir yemegi begenmedimi musteri hemen at cooe yenisini yaptir yeterki o musteri memnun olsun kendini ozel hissetsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

35bin net kâr mı ben mi yanlış anladım?

Niye bu kadar garip geldi hocam diger arkadasta sasirdi bu olcekte bir isletme icin bu rakam gayet normal bir rakam 150 200 kisilik bir yerden bahsediyorum a dan z ye hersey mevcut yemek sepeti vs bunlarda mevcut benim sadece gunluk 1500 lira felan yemek sepeti satisim mevcut ve bunu daha nasil arttiririmin hesabini yapiyorum

• Arkadaslar ozelden msglar geliyor dedigim gibi isim vermicem merak ettikleriniz varsa burdsn cvplayabilirim benim amacim sadece bu tarz isletmelerin gizli kalmis yonleri mersk edilen seyler hergun gittigimiz yerler nasil isletiliyor iceride neler donuyor bunlari cvplamak...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.