Şimdi Ara

RESİMLİ ASP DERSLERİ !!! V. 28.02.2006 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
198
Cevap
2
Favori
84.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla arkadaşlar bır google yaptım asp ogrenecem dıye kendı kendıme html sıkıldım asp hıc bır bılgım yok htmlde az bıraz var sacdece sımdı bu forumu buldum ıyılkıde bulmusum AllaH Razı olsun mortal fusıonkardeş devamını beklıyoz Tesekkurler bu onemlı bılgıler ıcın saol
  • slm arkadaşlar,

ben asp konusunda çok acemiyim. öğrenmek istediğim; xp home'da localhost kuramaz mıyım? bunun yolu yok mu? veya server'a göndermeden xp home'da sitemi görüp düzenleme yapabilir miyim? lütfen yardım edin de bir adım ilerleyeyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: obaykal

slm arkadaşlar,

ben asp konusunda çok acemiyim. öğrenmek istediğim; xp home'da localhost kuramaz mıyım? bunun yolu yok mu? veya server'a göndermeden xp home'da sitemi görüp düzenleme yapabilir miyim? lütfen yardım edin de bir adım ilerleyeyim

babacan sen en kısa zamanda pro yu kur...
  • Muhteşem bir çalışma olmuş...

Çalışmalarınızın Devamını Diliyorum...
  • Mortal_Fusion arkadaşım benim bir sorum olacak:
    aspindir.com daki efestech alışveriş scriptini indirdim ..fakat şöyle bir sorun var ;explorer de localhost yazdığım zaman members klasöründeki/default.asp sayfası açılıyor ben wwwroot klasöründeki default asp nin açılmasını istiyorum.. top.asp sayfasından bu kodu= <!--#include file="members/inc/requestcookies.asp"-->
    sildiğim zaman istediğim oluyor fakat bu seferde ana sayfada login olunduğu zaman kayıtlı kullanıcı ismini top.asp de göstermiyor ,diğer sayfalarda gösteriyor. bu sorunu nasıl aşabilirim
  • başta @Mortal_Fusion olmak üzere, emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.
    Başarılarınızın devamı dileğiyle..
  • Arkadaşlar gerçekten tam aradığım gibi bir çalışma olmuş ellerinize sağlık hepinizinde.
  • KARDEŞ NERDESİN YA YOKSA BİTİRDİN Mİ DERSLERİ???
  • mortal galiba daha ders vermiceksin.hocam bu veritabanını işlemini sen veya başka anlayan bi arkadaş anlatabilirmisiniz.
  • ARKADAŞLAR İLGİNİZ VE SABRINIZ İCİN BENDE TEŞEKKÜR EDERİM 20 ŞUBATTAN SONRA() TEKRAR DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE YARDIMCI OLMAYA CALISACAĞIM HERKEZE İYİ CALIŞMALAR

@titanpx PM ATTIM
  • tamam mortal sağol
  • Ok Anladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saybilek -- 24 Şubat 2006 12:49:10 >
  • GET VE POST METODU
    get ve post metodları formlardan bilgi almayı sağlar kısaca değinecek olursak

Get Metodunda:
    aktarabileceğimiz karakter sayımız sınırlıdır
    parametreler adres cubuğunda görünür
    adres cubuğuna gonderdiğimiz parametreler request.querystring ile asp scripti icinde alınır.

POST metodu :
    istedğimiz kadar veriyi aktarabiliriz
    ardes cubuğunda scriptimizle ilgili bilgiler görünmez
    request.form kullanılarak parametrelerin gecişi sağlanır

ASPde genel olarak fom kullanımı1- form alanı oluşturulur
    2- etkileyeceği sayfa belirlenir
    3- metodu belirlenir
    4- kullanılacak form elemanları belirlenir
    5- form elemanlarına bir görünüm adı birde gercek script icinde kullanılıcak ad verilir
    6- bağlantıyı sağlayacak buton oluşturulur
    7- formdan gelecek veriler kulanılıcak olan asp scriptinde bir cok yerde kullanılacaksa değişkenlere atanır ki bu işimizi kolaylaştırı
    8- bu değişkenler istenilen yerde kullanılır eğer değişken atamadıysak formdan alınmak istenen bilgi gerekli kodlar yazılark istediğimiz yere yerleştirebiliriz.

TEXT BOx ve TEXT AREA

text box: kullanıcılardan uzun olmayan bilgileri alabilmek icin kullandığımız form elemanıdır
    text area: kullanıcıdan daha ayrıntılı bilgi almak ve metin editörü şeklinde yazı yazmasını sağlamak icin kullanılan form elemanıdır

örnek kullanımları :

form sayfasında

<form method="POST" action="text2.asp">

<p>Adınız <br>
    <input type="text" name="ad" size="51"><br>
    Gorusleriniz<br>
    <textarea rows="13" name="gorus" cols="39"></textarea> <br>

<input type="submit" value="gonder" name="gonder"></p>
    </form>

Formun etkileyeceği sayfada :
    <% request.form("ad")
    request.form("gorus")
    ad=request.form("ad")
    gorus=request.form("gorus")
    response.write "ad" & " " & ad & "<br>" & "gorusler :" & gorus %>

seklindedir.

bu sayfaları olusturdukdan sonraki vebdeki gorunumu :
    fom sayfasında bu şekilde :

formun etkilediği sayfada bu şekilde olaaktır :

Arkadaslar biliyorum konu biraz yavaş işliyor ama elimden geldiğince burda yeni konular eklemeye calışıcağım ilginiz ve sabrınız için teşşekür eder yazım yanlısları ve anlatım düşüklükleri varsa onlar içinde şimdiden özür dilerim herkeze kolay gelsin artık daha sık eklemeye calısacağım

• Şu get ve post metodu varya ilaç gibi geldi teşekkürler
    tam gününde el attınız....
  • resimleri gönderdiğim server da sorunların olması nedeniyle resimler gecici olarak gösterilememektedir kısa zamanda sorun düzelmezse yeni bir yere upload edeceğim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mortal_Fusion

resimleri gönderdiğim server da sorunların olması nedeniyle resimler gecici olarak gösterilememektedir kısa zamanda sorun düzelmezse yeni bir yere upload edeceğim

Valla fenalık geldi oku oku bitmiyo Saol eline sağlık sayende asp hakkında bişeyler öğrenmeye başladım
  • teşekkür
  • sevgili mortal arkadasimiza tesekkur ediyorum cok yalin anlatimli dersleri icin.anlasilan o ki yeni derslerin eklenmesi biraz zaman alacak.bu forumdaki dersleri sabirla bekleyecegiz ama mortal arkadasimizin bizleri yonlendirebilecegi baska kaynaklar varsa o kaynaklardan da biraz faydalansak diyorum. ozellikle benim gibi bu alanda cok yeni olan ama bir an oce ogrenmesi lazim olanlar icin.

esim flash site tasarimiyla ilgileniyor. gelen taleplerde yuzlerce urun bulunan sayfalari guncellemek talebi de oluyor. tabi bunun icin admin paneline de ihtiyac oluyor.(bu tabirleri esimden duyuyorum yoksa asp hakkinda pek bilgim yok)simdilik esim programci arkadaslaari vasitasiyla bu isi hallediyor ama onlar da cok yogunlar. kisacasi ben veri tabani yardimiyla bilgileri guncelleyebilecegim ve admin paneli olusturabilecegim bir seviyeye gelmek istiyorum.. bu konuda kaynak onerebilirsneiz sevinecegim.ama lutfen hakki ocalin kitabi olmasin.ondan hicbirsey anlamiyorum.

tesekkurler...

• yaww ne güsel öğreniyoduk nolduda kestiniz,valla çok site gezdim böle anlatan yok,tam heveslendik öğrenmeye onuda yarıda bırakmayın lütfen
  • nerde konuyu anlatan arkadaş ya,,bekliyoruz veritabanını anlatsın lütfen,yada başka bi arkadaş anlatsın bilen varsa
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.