Şimdi Ara

Resim baskısı için yazıcı hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumu böle gereksiz bir konu ile doldurduğumu düşünenlerden şimdiden özür dilerim ama erişemedim net bilgiye ve sizlerin derin tecrübelerinden yararlanmak istedim.

Benim geçmişe dönü 1000 adet resmim var bende fotoğrafçıya gittim tanesi 20 kuruşa basarız dedi 200 tl yapıyor bende kendi kendime düşündüm bu tarz işleri göre 100-200 tl arası fotoğraf baskısı yapan ilaha makineler vardır dedim.Şimdi merak ettiklerim ise fotoğraf kalitesi fotoğrafçıdan çıkan baskı gibi olurmu çünkü bunların yarısı düğün resimlerim , diğer bir sorumda sizce hangi makinayı almalıyım ve makinemi daha karlı fotoğrafçımı...

Düşüncelerinizi önemsiyorum ve güzel önerilerinizi bekliyorum.

Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler.

• Cevap verilmemiş konu ile alakalı bilgissi olanmı yok , yoksa sallayanmı yok :))
  • fotoğraf basmak için alacağınız yazıcının maliyeti en azından 400 TL'yi bulur. ben kendimden örnek vereyim 275 TL'ye canon mg5350 yazıcı aldım. 110 TL'ye kolay doldurulabilir kartuş seti ve 60 ml 5 renk mürekkep aldım, Kağıt olarakta ben cescessor'ün advanced kağıdından memnunum, onun da 10*15 boyunda 100 adedi 14TL(en büyük masrafta kağıt oluyor,fotoğraf başı 14 kuruş(140.000) mal oluyor.) 1000 adet alırsanız daha ucuza gelebilir. Yazıcı konusunda ben kendi yazıcımdan memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet_2

fotoğraf basmak için alacağınız yazıcının maliyeti en azından 400 TL'yi bulur. ben kendimden örnek vereyim 275 TL'ye canon mg5350 yazıcı aldım. 110 TL'ye kolay doldurulabilir kartuş seti ve 60 ml 5 renk mürekkep aldım, Kağıt olarakta ben cescessor'ün advanced kağıdından memnunum, onun da 10*15 boyunda 100 adedi 14TL(en büyük masrafta kağıt oluyor,fotoğraf başı 14 kuruş(140.000) mal oluyor.) 1000 adet alırsanız daha ucuza gelebilir. Yazıcı konusunda ben kendi yazıcımdan memnunum.

Cevap için teşekürler hocam, en iyisi fotoğrafçı olsa gerek :((()))
  • Eşe dosta fotoğraf başı 50 kuruşa fotoğraf çıkarırsan kurtarırsın, yoksa 1000 fotoğrafla kurtarmaz . Birde bu işi profesyonel yapan fotoğrafçılarda 7-8000 tl'lik makineler var. Onlar fotoğrafı bizden çok daha ucuza mal ediyorlardır ve muhtemelen daha da kaliteli olur. Mahalle arası fotoğrafçılar da bizim gibi yazıcı kullanıyorlar onlar da zaten 50 kuruşa çıkartıyor.
  • birincisi 110 liralık aldığın makine o kalınlıktaki fotoğraf kağıdına yazmayabilir alırken dikkat etmelisin 2cisi fotoğrafcılarda 30 kuruş 20 kuruş gibi rakamlar denildiyse bedava kesinlikle cünkü satılan yazıcıların çoğunda %100 dolu kartuş yok zaten hemen biter 20 fotoğrafta dikkat et lazer yazıcılar var onları sor yada
  • yazar yazar 110 liralık değil 50 liralık inkjette kalın fotoğraf kağıdına yazar. Kartuş'ta çok dert değil kolay dolan kartuşlar yahut CISS'larla bir adet 10x15'in mürekkep maliyeti 1 kuruşu geçmez ancak o seviyede bir yazıcının fotoğraf baskı kalitesi ve baskı hızı tatmin edici olmayacaktır. hakikaten güzel fotoğraf basmak ve tabi baskı maliyetini düşük tutabilmek için gereken orjinal alternatifi sistem (CISS,dolan kartuş) ve yazıcının maliyeti 400-500 arası bir rakamı bulur. Ayrıca foto baskısında en önemli gider fotoğraf kağıdı olacaktır tabi üstelik uzun vadede solma gibi bir problemle karşılaşmamak için kaliteli foto kağıdı kullanmak lazım. bunlarında bence hem uygun hemde kaliteli olanı rovi premiumlar mesela 17,5 lira 100'lük paketi bir adet 10x15 kağıt maliyeti 17,5 kuruş mürekekkebide fazla fazla söyleyip 2,5 kuruş diyelim (ki bu kadar tutmaz). 1 adet 10x15'i 20 kuruş'a maledebilirsiniz. bu durumda fotoğrafçıya gitmek mantıklı gibi ancak durduk yere bi hobi edinmiş olmak fotoğraf baskısı dahil normal baskılarınızı, tarama , fotokopi işlerinizi, belki fax hatta cd/dvd baskılarını evinizde yapıyor olmakta ayrı bir avantaj hepsini değerlendirip öyle karar vermeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chungkingexpress -- 22 Ocak 2013; 16:44:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Poster İçin Yazıcı Tavsiyesi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: chungkingexpress

durduk yere bi hobi edinmiş olmak fotoğraf baskısı dahil normal baskılarınızı, tarama , fotokopi işlerinizi, belki fax hatta cd/dvd baskılarını evinizde yapıyor olmakta ayrı bir avantaj hepsini değerlendirip öyle karar vermeli

Benim kullanma amacımı açıklamışsın
  • Vatanda %25 indirimle epson L800 alırsın içindeki zaten elindeki fotoların 2 katını basmaya yeterde artar bile. Hemde piyasadaki en iyi foto yazıcının sahibi olursun ;)
  • quote:

Eşe dosta fotoğraf başı 50 kuruşa fotoğraf çıkarırsan kurtarırsın, yoksa 1000 fotoğrafla kurtarmaz . Birde bu işi profesyonel yapan fotoğrafçılarda 7-8000 tl'lik makineler var. Onlar fotoğrafı bizden çok daha ucuza mal ediyorlardır ve muhtemelen daha da kaliteli olur. Mahalle arası fotoğrafçılar da bizim gibi yazıcı kullanıyorlar onlar da zaten 50 kuruşa çıkartıyor.

kalite ile hiç alakası yok.bende ip4850 var a4 baskılarda uğur varlı ile aynı kalitede baskı alıyorum.düzgün bir doldurma kartuş seti ile baskıcıdan çok ucuza basılıyor.ben orjinal kağıt ve orjinal kartuş ile tam a4 kağıdı 1 tl maliyet ile basıyorum.10x15 4 tane sığsa al sana 25 kuruş.fotoğrafçının ağız kokusunu çektiğine değmez.açık basar koyu basar,yeşili çok olur,magentası az olur.bir sürü dırıltı.işini yaparsın aletinde sana bedavaya gelir.

• arkadaş fotoğraf başı 20 kuruş fiyat almış.
  • quote:

arkadaş fotoğraf başı 20 kuruş fiyat almış.

5 kuruş farkla alet sahibi olacak.zaten aynı parayı fotoğrafçıya verecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

quote:

Nasıl bir matematik hesabı yaptığını tam anlamadım. Arkadaş fotoğraf başı 20 kuruştan 1000 fotoğrafı 200 TL bastıracak. En ucuzundan canon ip4950 makine alsa 175 TL + 75 TL kartuş dolum seti 250 TL sadece makine ediyor. senin hesap fotoğraf başı 25 kuruş desek 1000 fotoğrafta 250 TL yapar. Toplamda 500 TL yapar. sadece 1000 fotoğraf çıkarmak isteye ve bu şekilde bir hoby ile uğraşmak istemeyen için 300 TL zarar demektir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

quote:

Nasıl bir matematik hesabı yaptığını tam anlamadım. Arkadaş fotoğraf başı 20 kuruştan 1000 fotoğrafı 200 TL bastıracak. En ucuzundan canon ip4950 makine alsa 175 TL + 75 TL kartuş dolum seti 250 TL sadece makine ediyor. senin hesap fotoğraf başı 25 kuruş desek 1000 fotoğrafta 250 TL yapar. Toplamda 500 TL yapar. sadece 1000 fotoğraf çıkarmak isteye ve bu şekilde bir hoby ile uğraşmak istemeyen için 300 TL zarar demektir.

konuyu hortlattım ama foto başı 40 kr istiyorlar.ben de kendim yazıcı alıp basmayı düşünüyorum

• Arkadaşlar fotoğrafcilik isen veya çok baski aliyorsaniz birde bizim makinemize bakinwww.yoncaofset.com/x451/index.html adresinden veya sitede bulunan adresimiz izden görmeye gelebilirsiniz kullandigimiz bu makinede cip yakma sorunu çözülmüştür 93,000 a4 baski yapmistir ve devam etmektedir 1 a4 resmin maliyeti baski yoğunluğunagore değişiklik göstermektedir tahmini fiyat 10-15 kuruş u geçmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.