Şimdi Ara

Replikasyon-biyoloji sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan600 -- 4 Şubat 2014; 22:09:24 >

• up
  • Protein sentezinin başlangıcındaki replikasyon olayını diyorsan orada DNA nın hidrojen bağları açılıyor 2 iplikten şifre veren iplik mRNA için kod verip tekrar birleşiyorlar yanı herhangi bir nükleotit bu sırada kullanılmıyor.

Bir yerde hata yaptıysam kusura bakma ama bu şekilde olduğunu biliyorum.
  • arkadaşım repliksyon sırasında rna kullanılmaz ki? sadece dna kendini eşler. bu yüzden deoksiribonükleotitler azalır. ama ribonükleotit sayısı transkripsiyonda azalır. ayrıca ribonükleotitler riboz şekeri, fosfat ve organik bazdan oluşur yani bilgi yanlışı yok. ribonükleotit ve deoksiribonükleotitleri aynı şey sandın sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagmur adam -- 20 Mart 2013; 18:43:02 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan600 -- 22 Temmuz 2014; 19:31:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: birkan600

başı veya herhangi özel bir bölümü değil direk olarak bu önermeyi soruyorum "Replikasyon sırasında sitoplazmadaki ribonükleotit sayısı değişmez"

tamam doğru? replikasyon dnanın kendini eşlemesidir. dna'nın kendini eşlemesinde sadece deoksiribonükleotitler kullanılır. bu yüzden sitoplazmadaki ribonükleotitlere hiçbir şey olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yagmur adam

quote:

Orijinalden alıntı: birkan600

başı veya herhangi özel bir bölümü değil direk olarak bu önermeyi soruyorum "Replikasyon sırasında sitoplazmadaki ribonükleotit sayısı değişmez"

tamam doğru? replikasyon dnanın kendini eşlemesidir. dna'nın kendini eşlemesinde sadece deoksiribonükleotitler kullanılır. bu yüzden sitoplazmadaki ribonükleotitlere hiçbir şey olmaz.

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkan600 -- 22 Temmuz 2014; 19:30:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Geometri sorusu
    5 yıl önce açıldı
    1 biyoloji sorusu
    6 yıl önce açıldı
    fizik sorusu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.