Şimdi Ara

Replika saat & Gümrükte tutuluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
12.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

çin'den ems ile 2 adet kutusunda ihti$amlı replika saat aldım. 1'i rolex 1'i longines toplam 143$ dolar tuttu. saatler gercekten ihti$amlı kutuları daha da ihti$amlı, yani ben gümrüğe gittiğimde adama ne cevap vereyim? adam bana tahmininizce ne dicek? ben nasıl savuniyim kendimi? nasıl bir yol çizmemi önerirsiniz?

cevap vermeniz beni cok mutlu edecektir.

sevgilerile
    emre

• hocam replika dicen..değeri bu dicen.başka yapacağın bişey yok.

bu arada resimleri koyarmısın merak ettim
  • Giderken de saç sakal kes, takım elbiseyle felan git. Yoksa inanmayabiliyorlar. Tişört ve Kot ile Airsoftumu alamamıştım...
  • tAK KOLUNA BİRİN TR DİĞERİNİ ÇİNE GÖRE AYARLA ARADAKİ SAAT DİLİMİNİ BİLMEK İÇİN KULLANIYORUM DE :d
  • adamın derdi rüşvet
  • 100 dolar üstü gümrüğe takılır, ayrı ayrı sipariş etseydin şimdi bu sorunları yaşamıyor olacaktın.
  • Daha önce bir çok kez istettim, hiç sorun yaşamadım. Daha doğrusu yıllardır yurtdışından alışveriş yapıyorum ilk defa gümrüğe takıldı.
    Şimdi benim anlamadığım TR'ye replika ürün sokmanın bir cezası var mı, yok mu? Bunlar neye göre değerlendirecekler?

Ayrıca İzmir'e yeni yerleştim, gümrüğün nerde olduğunu bilmiyorum.
    Bornova'da ikamet etmekteyim.

Saygılarımla
    Emre
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Replika Diesel Saat alınacaktır
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.A.R.I.Ş

Giderken de saç sakal kes, takım elbiseyle felan git. Yoksa inanmayabiliyorlar. Tişört ve Kot ile Airsoftumu alamamıştım...

Baboş, neye inanmayabilirler?
    Ayrıca ciddi giyinip, öğrenci modunda davranmak daha iyi olmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: janqie

Daha önce bir çok kez istettim, hiç sorun yaşamadım. Daha doğrusu yıllardır yurtdışından alışveriş yapıyorum ilk defa gümrüğe takıldı.
    Şimdi benim anlamadığım TR'ye replika ürün sokmanın bir cezası var mı, yok mu? Bunlar neye göre değerlendirecekler?

Ayrıca İzmir'e yeni yerleştim, gümrüğün nerde olduğunu bilmiyorum.
    Bornova'da ikamet etmekteyim.

Saygılarımla
    Emre

vergisini verip alabilirsin diye biliyorum...

%10 ya da 18 olması lazım...

--------------------------------------

bi de saatleri görebilmem mümkün mü acaba??

pm yada burdan olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzaktan Kumandan -- 15 Ocak 2010; 14:21:47 >

• bende merak ettim saatleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibhaavci

100 dolar üstü gümrüğe takılır, ayrı ayrı sipariş etseydin şimdi bu sorunları yaşamıyor olacaktın.

100 € üstü gümrüğe takılıyor. 2009 da 150€ ya çıkardılar diye bir söylenti vardı ama ondan öncesinde 100€ olduğuna eminim.Mail atmıştım cevap yazdılar.

4458 sayılı Gümrük Kanunu'nun 167. maddesinde değeri 100€ yu geçmeyen eşyanın gümrük vergilerinden muaf olduğu belirtilmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

Gümrük Müsteşarlığı Bilgi Edinme Birimi
    Adres: Hükümet Meydanı Ulus-ANKARA
    Telefon: (0 312) 306 8193 FAX : 0 312 3068945
    Elektronik Ağ:www.gumruk.gov.tr
    e-posta: bilgiedinme@gumruk.gov.tr

• Bu yurt dışından alış veri yapınca kargosu ne kadar tutuyor almaya değer mi ?
  • quote:

quote:

Giderken de saç sakal kes, takım elbiseyle felan git. Yoksa inanmayabiliyorlar. Tişört ve Kot ile Airsoftumu alamamıştım...

İthalat yapıp saatleri satmak için aldığını düşünüyorlar.
  • quote:

quote:

quote:

İthalat yapıp saatleri satmak için aldığını düşünüyorlar.

Tavsiyen üzere öyle giyineceğim.
    Resimleri bulursam yollayacağım. Benim Çin'de yakın bir tanıdığım var, öyle lazım oldu mu bisey istetiyorum.

• İzmir gümrük müdürlüğü nerede bilen var mı?
  • alsancak limanın içinde yanılmıyorsam git bi taxi duragına sor tam yerini nokta atışıysa söylerler
  • "Yurt dışından Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye mektupla veya posta paketi ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen ve gerçek kıymeti gönderim başına toplam 100 EURO’yu geçmeyen ve ticari miktar ve mahiyette olmayan alkol ve alkol ile tütün ve tütün ürünleri hariç her türlü eşya gümrük vergilerinden muaftır." deniyor. Herhalde bu gerçek kıymet posta ücretini kapsamıyordur değil mi? Ben de bir ürün sipariş vericem postayla beraber 101.99 avro tutuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hugosan_tr

"Yurt dışından Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye mektupla veya posta paketi ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen ve gerçek kıymeti gönderim başına toplam 100 EURO’yu geçmeyen ve ticari miktar ve mahiyette olmayan alkol ve alkol ile tütün ve tütün ürünleri hariç her türlü eşya gümrük vergilerinden muaftır." deniyor. Herhalde bu gerçek kıymet posta ücretini kapsamıyordur değil mi? Ben de bir ürün sipariş vericem postayla beraber 101.99 avro tutuyor.

posta ücretiyle birlikte 100 euro
  • Ya arkadaşlar bir şey getirteceğim de,diyelim gümrüğe takıldı,nereye gitmem ne yapmam gerekiyor?(İstanbul'dayım,ona göre adres de verirseniz güzel olur)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.