Şimdi Ara

Repeater sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha önce ailemin evinde kablosuz internet sorunları olmuştu, 3 yan odada sinyal ya çok zayıf ya da hiç yoktu. Ben de bir repeater aldım, kurulumu falan da kolaydı, sorun çözüldü.

Şimdi kendim dubleks bir eve taşındım. İnterneti alt kata kurdum. Üst katta WiFi sorunlu. TurkNet VDSL bağlantım var, 50 mbit alıyorum. Kullandığım modem Telekom’un verdiği kampanyalı TP-link marka.

Elimde 2 adet fazladan modem var.

Üst kata TP-Link wr700 diye basit bir model, repeater özelliği var, onu kurdum. WiFi analyzer kurdum telefona, -70, -80 gibi değerler gösteriyor, yani bağlantı ya berbat ya da hiç yok. Daha önce bu modemi otellerde falan kablolu bağlayıp kullanıyordum.

Elimde bir de daha önceden kalma kablonet modemi var. Netmaster marka, modelini hatırlamıyorum. Repeater özelliği var mı bilmiyorum.

Sorum şu ki, direk bir repeater alıp geçmek mi mantıklı. Yoksa bu modemleri repeater olarak kullanabilir miyim, verim alabilir miyim? Görünen o ki wr700 işe yaramayacak. Kablonet modeminin de ayarı kolay mıdır, işe yarar mı bilmiyorum

Diğer bir sorum da, repeater al geç derseniz, 70 liralardan başlıyor, 500-600 liralara kadar gidiyor gibi. Nasıl bir şey almak gerekir? 150 MB ile 500 MB arasında çok fark olur mu? Tavsiye ettiğiniz, deneyip memnun kaldığınız ürün var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 2 Ağustos 2019; 7:31:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• repeaterlar kablosuz alıp verince kayıp yüksek oluyor tavisyem elinizde olan repeatera üs kata cat 6 kablo çekip o şekilme modeme bağlamanız modemler genelde repeater özelliği yok çoğunda olsada dediğim gibi çok kayıp oluyor modeme kadar kablo bağlamanızı tavsiye ederim
  • Şimdilik Xiaomi wifi repeater 2 ile sorunu çözdüm.

Eski evim küçük olduğu ve 90 mbit gibi hızlar aldığım için pek hissetmiyordum ama zaman içerisinde yeni evde de daha sağlıklı bir çözüm bulmam gerekecek. Kablolu bağlantı ile 60 mbit alıyorum, aynı katta WiFi ile hız 30-35’lere düşüyor. Üst kata kurduğum repeater ile de 10 mbit civarı bağlantı alıyorum. Kabul edilebilir hızlar ama stabil 90 mbit sonrası zor geliyor

Aslında evde her odaya priz koymuşlar ethernet, telefon ve TV için. Umarım kablolaması da yapılmıştır, onları işler hale getirsem müthiş olacak.

Neyse, ucuz ve pratik bir çözüm olarak bu repeater’ı öneririm. Mi Home uygulaması ile kurması 2 dk falan sürdü.

• Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt
    aldığınız cihazı nereye bağlıyorsunuz

usb prize mi yani telefon adaptörüne mi?
    sürekli prizde kalıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihan

aldığınız cihazı nereye bağlıyorsunuz

usb prize mi yani telefon adaptörüne mi?
    sürekli prizde kalıyor?
    Elimde fazladan ipad şarj cihazı vardı ona bağladım, evet sürekli prizde takılı duruyor.

• repeater olarak iş görmezse client router olarak deneyin...
  • Her odada prizler var ve prizlerde ethernet, telefon ve TV bağlantıları var. Neyse ki işgüzarlık yapmamışlar ve kablolaması düzgün yapılmış. Tüm kabloların olduğu panele modemimi koydum ve portlarına kabloları bağladım. Yüksek hız ihtiyacı olan yerlere kablolu bağlantı yapıp diğerler yerlere de repeater koyarak çok güzel bir ağ oluşturdum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.