< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbsamet -- 22 Şubat 2022; 4:23:6 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
-RENDER için sistem önerisi- (2. sayfa)

-
-
Yok zaten intel konusunda haklisin, after effect icim viewportta hala intel önde, render performansi olarak yukarda testleri attim, kaynakta verdim. Kaynagi yazdigim arkadasta pek bir alingan cikti, verilen paraya göre didim didim, diye bize kiziyor, söyledigim tek bir kelimede yoktu aslinda, konu ile ilgili yorumumda bir üstteydi. Neyse..
Senin maliyetin cok yüksek oldu. 12600kf te yeterli gelebilirdi... Daha iyisi iyi mi olur, senin bilecegin is, render süren belki biraz kisalabilir ama ben optimumu severim. Anakart olarak wifi li modelde bulunurdu. H670 te olsa o asus baya tuzludur... Sana overclock falan gerekli degil, render yapanlar icin serin ve sessiz calismasi daha önceliklidir. Ama ayni yada yakin paraya z690 alirdim acik ve net. Ben pny yi msi z690 a göre sectim, anakartin destek sayfasinda uyumluydu... Yoksa senin crucial in daha iyi olma olasiligi var. Sivi sogutucun kötü, 1yila pompa da sikinti cikma ihtimali var, mümkünse daha iyi bir model sec, yahut söyledigim hava sogutucuyu al daha iyi... Güc kaynagin ne?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Konu sahibinin izniyle;
Mimari Render için bende R7 5800x ( ısınma sorunu oldugunu duymuştum, tırstım) veya ryzen 9 5900x ' li bir sistem toplamayı düşünüyorum.
Ancak bütçem çok kısıtlı. Bu nedenle ekran kartını minimum tutarak max 15.000 bütçeli bir sistem önerebilir misiniz ? İşlemciyi yüksek tutup, ilerde ekran kartı ile beslemeyi düşünüyorum.
İlk öncelik;
Ryzen 7 5800x ve 32 gb gibi bir ram ihtiyacım var sanırım. Ekran kartı 1050, 1650 gibi bu bütçeye sığdırabileceğim bir kart olur muhtemelen.
Kasa, ana kart, güç kaynagı vs gibi konularda hiç bilgim yok maalesef.
Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
PSU:
www.vatanbilgisayar.com
ZALMAN ZM500-TXII 500W 80 PLUS GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm500-txii-500w-80-plus-guc-kaynagi.html -
Aşağıdaki mesajımda yer alan sistem önerilerine bakabilirsiniz dilerseniz
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/152033765
Mimari render için kullanacaksanız, genelde bu işle uğraşanların kullandığı ekran kartı olarak, profesyonel kartlar olarak bilinen Nvidia Quadro serisi kullandığını söylemişti arkadaşlar. Alabilme imkanınız varsa öneririm, ikinci el de olabilir. Nvidia Quadro 4000, K4000. K4200 gibi mesela.
-
Şu aşamada o kadar bütçem yok maalesef. Bu nedenle ekran kartı yerine işlemci ile render alacağın ( işlemciler ekran kartlarından daha uygun oldugu için ).
İşlemci ve diğer donanımları orta seviye tutup ekran kartını ilerleyen zamanda yükseltmeyi düşünüyorum
Psu pek iyi degil ama belki sorun cikartmaz. Bilemedim, en azindan islemciye akim noktasinda yardim edebilecek +4pin eps kablosu var, 8pin nin yaninda. Kapasitörler japon degil ve ünitesi eski siradan bir ünite. Cok kötü degil hani, hayirli olsun bakalim, iyi günlerde kullan.
Suan sistem toplamak, hazir sistemlerden pahaliya geliyor, öncelikle bunu söylemek gerekir.
5800x hepsinden fazla isinir dogru, cünkü tek ccx in icine 8 cekirdek fazla geliyor, yeri dar... 5600x icin ayni chiplete 6 adet yerlestirilince sicakliklar dogal olarak daha az, 5900x te de yine iki chiplet icerisinde cekirdekler. Yani render yaparken 5800x bir cok islemciden fazla isinacak. Sogutmadan tasarruf etmemen gerekecek. 75-80 render da normalin olacak. Hatta bu sicakligi custom sivi sogutma ile görüp, sistemi degistirenler var. Chip kaliteside önemli yani sana iyi kalitede bir silikona sahip islemci gelirse daha serin, kötü gelirse daha sicak calisma ihtimali var.
Ryzen 5000 ciktigi andan itibaren üzerini cizdigim tek islemci 5800x tir. Ya 5900x ya 5600x diyordum ama fiyatlar buyken ve realtime rendera agirlik vermemden dolayi r3 3100 ve rtx 3070 kullaniyorum. Cpu render eski moda kaliyor biraz, hani corona ve vray hala king of the interior ama yani iste... 5900x icin, hele ki render sistemi icin 15k yeterli olmuyor, hani ekrankarti elinde herhangi birsey varsa 15K ya toplanabilir ama indirimleri takip edersen maliyeti düsürebilirsin.
Her halukarda xpg core reactor 650w i al, 1100-1200 lira civari... Kaliteli güc kaynagi cpu render da can damaridir. Ben biraz underclock falan bilirim yaparim dersen Fuma 2 de alabilirsin 850lira civaridir, performansi iyidir. Kasa olarak msi forge 100m olabilir, fiyati 650lira civaridir. Ssd olarak pny xlr8 500gb 750 lira... Buraya kadar kasa+psu+ssd+cooler 3350lira yapti. Anakart islemci ram gpu kaldi... Ramler 3200mhz cl16 32gb, 2000 lira daha, 5350lira yaklasik maliyet cikti. Anakart, islemci, gpu kaldi, cepteki para 9650 lira... 2000 lira ekrankarti desek, 7650 lira kalir. Anakart en düsük 1800 lira ama cpu render yapacagin icin... Yani islemciye 5850 lira kalir. 5900x bu bütce ile cok zor. Imkansiz degil ama diger bilesenlerden tasarruf yapman gerekecek. 5800x kaliyor elde... Fiyati 5200 lira ve 650 lira cepte demek bu... Bu parayi Fuma 2 ve o kasa yerine baska modeller secmek icin kullanabilirsin.
Diger bir yol ise hazir sistem alip, ekrankartini satmak olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Öneriler için teşekkür ederim.
Şöyle bir sistem oluşturdum.
Ryzen 7 5800x işlemci = 5200 tl
Msi mag B550M mortar wifi anakart = 1.900 tl
Raijintek ORCUS 240 RBW 240 mm sıvı soğutma= 1.050 tl
High Power 650W 80+bronz = 850 tl
Kingston hyperx 3200mhz 2x16 ram =2.200 tl
Pny 500gb ssd= 750 tl
MSI mag forge 100M kasa= 800 tl
Gtx 1650 4gb ekran kartı = 4000-4500 tl ( sıfır ürün)
Toplam: 17.000
Bu sistem nasıl sizce ? Eksik veya gereksiz fazla diyeceğiniz birşey olur mu ?
Yardımlarınız için çok sağolun.
2014den beri bu bölümü ara ara yokluyorum. Anlaşılmamak üzen taraf oluyor çoğu zaman, yeni sistemleri çok takip etmiyorum... Bende konuya girdikten sonra aynı siteyi yoklayıp fiyat kıyaslaması yaptım:)
Render stabilite ister mesajda da söylendiği üzere. Overclock renderda risklidir.
Son mesaja ithafen, ben olsam daha kaliteli bir psuya(korumalı) yönelir, sıvı soğutma yerine hava soğutma alır ve ssd yi çiftlerdim.
Psu için en güvendiğim yer:
-
+500 lira farkla bunu buldum
Fsp hydro G Pro 650W .
Sanırım bu modelde sizin dediğiniz olay mevcut.
Ben sana xpg core reactor 650w Al 1100 lira dedim ya :) o listede ki bazi psulari yukari cikartan bazilarini zamaninda asagi indirtenlerden biriyim. Tabi ki fsp hydro g pro da iyidir ama fiyat olarak hangisi uygunsa onu al.. zira xpg nin kablolar biraz daha kalitelidir. Ikisi de iyidir ucuzunu al :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 23 Şubat 2022; 13:57:33 >
Power'ı dediğinizle değiştireyim.
Diğer donanımlar ile ilgili bir eksik/fazla var mıdır peki bu fiyat bandında : )
Şunu yükseltsen daha iyi veya şunu düşürebilirsin diyebileceğiniz bir parça vs
5800x suan n11 de 4900 lira...
Anakarti minimum sectik bu islemciye göre, kalabilir.
Ram olarak 3600mhz cl18 team t-force tlzrd432g3600hc18jdc01 modeli anakartin desteklistesinde yer aliyor. Sende bir kontrol et, fiyati 2328lira
Pny ssd olarak fiyat performans, sivi sogutmayi bilmiyorum daha önce arastirmadim. Kasa trendyolda 750lira ama rgb modeli, forge 100r da suan ptt avm de 750 lira... Kasa olarak ama aerocool one frost modelini alirsan üstte daha fazla yer var sivi sogutma icin... Fiyati 700 lira civari... 240mm lik sivi sogutma yukari takilabilir. Bende bu iki kasada var...
Güc kaynagini söyledik.. baska birsey kalmadi galiba..
Son liste böyle oldu :))
R7 5800x = 5.000
MSI Mag B550M Mortar Wİ-Fİ = 1.900
Adata XPG Core Reaktor 650w = 1.200
Team T-Force Vulcan 3600mhz 32 gb ram= 2.320
pny 500 gb SSD = 750
MSI mag Forge 100M Kasa= 750
Corsair H100X 2400MM sıvı soğutucu = 1.300
GTX 1650 = 4-4,500
Toplam = 17.750
Bütçemi zorlayacak ama verimsiz sisteme de para bağlamak istemiyorum :))
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X