Şimdi Ara

Renault Symbol 1.2 Yıllık bakım ve LPG uygulaması SS'li (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
9.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun abi,950 Tl bedava vallaMotor zaten ekonomik 1.2 lt lpg'lide olunca gaz döşemede gezersin artıkBizimde eski bir aracımız var ailede karbüratörlü ona lpg taktıracaktık bundan taktırabilirmiyiz acaba uyarmı
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    1.4 otomatik benzinli 206 10 litreden aşağı yaktığını görmedim

• redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Sağolasın. Karbüratörlüye sıradan sistem olmuyor. Düz sistem olacak yani gazla çalışan direk şu anda 500 lira civarına tıkılıyordu en son.

• sarı arıza lambası kullanıcısına yanıt
    normal otomatik benzinliler öyle,manuelde olsa 8 litre yakar, çare malesef lpg

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vetenes kullanıcısına yanıt
    Anladım abi 500 civarı ise süper biz bin lirayı gözden çıkartmıştık sağol

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben brc tek nokta kit taktırırken aynı anda karbiratörlü ladaya lpg takıyorlardı ,ladaya çokdaha fazla parça taktılar montajıda çok uzun sürdü ,bu kadar karışık bir sistem taktırsam kullanamazdım heralde.

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Motora bende çok fazla müdahale edilmesini sevmem. Bu montajda da özellikle ona dikkat ettim.

Karışık bir sistem olsa kafam hep orada olur acaba ne dönüyor diye 😄😄

• Kardeşim şimdi inceleyebildim, lpg baya uygun fiyata taktırmışsın. Km'de 20 kuruş civarlarında dolaşır sanırım

• RevivaL kullanıcısına yanıt
    İlk mesajda tüketimi paylaştım abi. 134 km de 27 lira gaz aldı. Tamamen şehir içi 20 krş. Uzun yolda 15 civarına düşecek sanırım 😄

• Şirket aracı olarak düşündük te symbol ü 0.9 tt lpg ile ne kadar yakar tahmininiz ? Şuan 1.6 atmosferik fluence var çok yakıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: LTE-A

Şirket aracı olarak düşündük te symbol ü 0.9 tt lpg ile ne kadar yakar tahmininiz ? Şuan 1.6 atmosferik fluence var çok yakıyor.

Bu kadar kasana kadar gidip dizelini alın? Ayrıca atmosferik Fluence'dan şirket aracı mı olur yahu.

• quote:

Şirket aracı olarak düşündük te symbol ü 0.9 tt lpg ile ne kadar yakar tahmininiz ? Şuan 1.6 atmosferik fluence var çok yakıyor.

Benzinli fluanceÜstüne şirket arabası
  • Bende 1.6 8v logan var 8 litre lpg 1.99 Aygaz yakıt tüketimi var 8 valf olmasından sanırım hep sakin kullanırım çok memnunum sizede hayırlı olsun şu renonun 1.2 16 valf motorları baya yakıyor sanırım clio 2 hb olan arkadaşlar var 9-10 litre tüketim nedir bu işin esası çözemedik tabi bende ilk çalışmada yanan benzini hesaplarsam 9 litre oluyor.

• redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Brc lpg kiti var ama 28 krş yakıyor yine. Fazla geliyor.

• daha öncede 1,2 clio hb aracım olmuştu, lpg taktırarak güzel iş yapmışsınız.. hayırlı olsun..

aynı aracın şirket için dizel modelini kullanıyordum. Eğer aracın sahibi olsam ve uzun süre kullanacak olsaydım lastik çevresi, alt döşemeler, ve bagaj kısmına güzel bir yalıtım malzemesi kaplatır kullanmaya devam ederdim.. Uzun yolda eğer 90 km hızın üstünde bir sürat ile geldiyseniz hedefe vardıktan sonra inanılmaz bir baş ağrısı kaçınılmaz oluyor..

Ses ve biraz sert direksiyonu haricinde ideal bir araç.. Beklentiyi yüksek tutmayanlar için ekonomik aile aracı.. Düşük hızlarda o sert direksiyonun kahrını çekiyoruz bari yüksek hızlarda o direksiyon birde kendisini bırakmasa çektiğimiz çileye değecek ama öyle olmuyor.. onu da çalmış zalimler...

clio 1,2 aracımda ve 2015,megane ev fluence aracımda öyle değildi.

ha ayrıca, renault servisleri lpg 'yi dert etmiyor. Bundan sonraki bakımlar içinde servise gidebilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 13 Temmuz 2016; 2:29:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

quote:

Bu kadar kasana kadar gidip dizelini alın? Ayrıca atmosferik Fluence'dan şirket aracı mı olur yahu.

Sıralı sistem lpg var ama yine çok yakıyor. Uzun uzun anlatayım. Sürekli kısa mesafede dur kalk yaptığı için özellikle kışın araç lpg ye geçemeden gidilecek yere gidiyor zaten. Bir avantajı olmuyor. Yazın yine oluyor ama şehiriçi 27-28 kuruş civarı yakıyor yine fazla geliyor. Symbol fiyatı dolayısıyla dikkatimizi çekti. Burdaki reno servisi benzinlisine kefilim ama dizeline değilim diyor. Yılda da 35-40k km yapan araç. O yüzden tercihimiz benzinliden yana.

• aynı aracın, 1,6 atmosferik ve üstüne 4 ileri otomatik versiyonuna sahip oldum. 4 ileri olduğu için biraz bağırma olabiliyordu ama yakıt olarak manuelden yarım belki biraz daha fazla yakıyordu.. Ve bende lpg ile kullandım.

ancak siz şirket için kullandığınızdan araç ile kontak aç kapa çok oluyordur.. Lpg 'li araç malum ilk seferde benzin ile çalışıyor vs..
    Birde şirket araçları genelde şuursuzca kullandıklarından yakıt sarfiyatı artıyor.. Dizel de bu yine tolere edilebiliyor..

Symbol alırsanız sizdeki fluence hangi donanım paketi bilmiyorum ama bayağı bir düşüş yaşarsınız..

onun haricinde symbol ile fluence arasında yol tutuş, fren, ses ve en basitinden hidrolik direksiyonda bile büyük fark var..

eğer bütçe varsa dizel fluence tercih edin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 13 Temmuz 2016; 2:10:40 >

• Hamdi0555 H kullanıcısına yanıt
    Fluence hangi paket bilmiyorum hocam iyi anlamam ama klima analog,anahtarsız giriş vs var ama. Burdaki reno özel servisi ısrarla dizelini önermiyor nedenini anlayamadım. Tüplü al diyip durdu ortağımında beynini yıkamış durumda. Anladığım kadarı ile 1.5 dci bize en uygun motor. Symbol alma diyorsun.

• Reno'nun dizelini alma diyen ustadan uzak durmak lazım hocam. Çok net motordan anlamıyordur..

Reno'yu marka olarak kötüleyebilirsin,beğenmeyebilirsin ama motorları konusunda laf edilemeyecek kadar kendini ispatlamış bir markadır. (fanatiklik yapmak maksat değil)

Ve elbette sorunları olacaktır.. Şimdi sorunsuz dediler diye de hiç bozulmayacak anlamına gelmez.. ama sağlam makinedir..

Reno grubunda bir çok araca sahip oldum. Şirket için symbol(2015) dizel de kullandım (kilometrelerce..) , kendi aracım olarak fluence,(2013 model) megane(2015), clio da (2012) kullandım..

2015 Symbol ile 2012 model clio (clio 3 deniyor) arasında bile fark var.. Bu kasa maalesef dacia temelli üretilmiş bir model.. Dolayısıyla genel reno kalitesinin altında bir araç.. Bunu hepimiz biliyoruz..

Ha araç kötü mü ? İhtiyaca göre değişir..
    Fiyat performans aracı.. (tabi şu an reno 'nun sitesinde görülen fiyatlar ile değil.. O rakamlar bana göre reno 'nun avucunu yalaması gereken rakamlar)

Ben yine lpg uygulanmayan yada sözde içinde üç beş renkli ekranı olan ucuz alman malı alacağıma bu makineyi tercih ederim..

Kişisel tercih meselesi.

eğer fluence 'i değiştirme konusunda ciddiyseniz, acizane tavsiyem gidip herhangi bir kiralama şirketinden bir tane beyaz dizel symbol kiralayın.. Eğer beğenirseniz fluence 'den vazgeçtiğimize değer dersiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 13 Temmuz 2016; 2:26:45 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.