Şimdi Ara

Renault megane sedan 1.3 tce 140bg motoru yorumları (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
443
Cevap
14
Favori
329.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bende de aynı araç var manuel vites benden size tavsiye Eco modu şehir içinde açmayın çok yakıyor benim aracım 5000i devirdi şuan da 6.4 gösteriyor ve tamamı şehir içi. Normal kullanım, dikkat edilmiş ya da zorlanmış bir sürüş değil yani
  • Merhaba megane uzun yol videosu izlemenizi tavsiye ederim.

Volkan ÖZTOKyoutube
    Renault Megane 1.5 dci Edc Test sürüşü - 1900 Km Şehir Dışı Yakıt Tüketimi - Uzun yol yakıt tüketimi
    https://www.youtube.com/watch?v=KRXSYqk0SH4&feature=youtu.be

• orbays40 O kullanıcısına yanıt
    Niye vermesinler ki hocam sonuçta teyp sizin yani bizde aldık.
  • orbays40 O kullanıcısına yanıt
    Sizin araçtanda sol taraftan ses geliyor mu hocam
  • Bana teybi vermediler hocam. Açıkçası almam gerektiğini bile bilmiyorumdum. Sol taraftan ses derken nasıl bir ses? Şimdilik bir ses duymadım ama pazartesi daha fazla dikkat ederim.
  • Teybi veriyorlar zaten sen aracı alırken onunda parasını vermiş oluyorsun.
  • 5 Aylık Kullanım Görüşleri 20 Yıllık araç kullanım deneyimlerine göre yorumladım

1. C segmentindeki bir araç için son derece yüksek performans içeriyor! 1.3 Motor küçük çekmez güçsüz kalır gibi cümle kuran arkadaşınız varsa "hı hı öyledir" diyerek sohbeti bitirebilirsiniz.
    2. Aracın segmentindeki diğer araçlara göre 100 kilogramlık bir hafifliği söz konusu bu yakıtta ve 100 km + hızlarda inanılmaz bir ivme sağlamasına katkıda bulunuyor.
    3. 2020 yılı başında 112.000 TL gibi bir fiyata aldım üstelik 20.000 faizsiz kredi kullandım ki bu fiyat dönemi için de çok cazipti.
    4. Anti Renault ekibinde kim varsa yolda küçük sürprizler yaparak sinir edebilirsiniz. Zira yakın zamanda videosunu da atabilrim 190 km den 202 km ye kadar hala 2 km lik atışlarla çıkıyor! sonrasında tek tek sayarak 215 km i gördüm.
    5. Yakıt şehir içinde 7 şehirler arasında 4.5 km veriyi doğruluyor.
    7. Sol taraftan gelen kronik bir ses var servis düzenleme için parça istedi. Debriyaj hidrolik hortumu sürtünmesinden geliyor. Ayrıca tweeter kablo etiketlerinin de bu sesi yaptığına yönelik bilgiler var ikisine de bakıldığında bu ses gidecek yapılınca bilgi veririm.
    8. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Dizel araçların trok verileri gibi bir veriye sahip olması gücü hissetmenize sebep oluyor.
    9. İç mekan sınıfına göre ortalama ancak araca Tesla ekran denilen ekranı taktığınızda Luxury bir hava katıyor bir anda kaloriferinizden müzik sistemine kadar herşey dijital oluyor tavsiye eder miyim evet tek olumsuz yanını Bluetoot bağlantısında sesli arama Favori listesi gibi kolaylıklar bulunmuyor.
    10. Bagaj hacmi tatmin eder, fluencelardaki bagaj kolu sorunu ortadan kaldırılmış kollar gizli ve bagajın kumanda ile uzaktan açılması elinizde poşet varken direk bagaja koyma kolaylığı sağlıyor keyifli.
    11. Parça ve bakım olayına gelince muadilleriyle mukayese edemezsiniz bile. Sonuçta servis fiyatı dışarıya göre pahalı kabul ancak serviste taktırdığınız her parça 2 yıl garantili!
    12. aklıma bunlar geldi :) sorular olursa açıklarım....

• Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı demi..? Bencede
  • Oğuz Hoca kullanıcısına yanıt
    1. Manuel vites mi? Manuel vites ise gaza yüklenince vites michael jackson gibi dans ediyor mu?
    2.yağmurlu havalarda sinir olduğum bir durum da silecek idi. Kontağı kapatınca silecek yukarı katta oturuyorum diye cevap veriyormuş gibi halâ dik konumda kalıyor mu?
    3. Yağ çubuğunu çıkarınca yer çekimine yenik düşük dedemin pipisi gibi aşağıya doğru kıvrılıp "c" harfi oluyor mu?
    4. Otomatik camları açıp kapatırken halâ gacırt gucurt ciyk cavk sesleri çıkarıyor mu?
    5. 20bin kmdeki 1 yaşındaki aracın el freni altındakiplastik aksam halâ içine düşüyor mu?
    6. Hava lastik sensörlerinin bazıları kafasına göre bir gün gösterip diğer gün kendiliğinden düzeliyor mu?
    7. Hâlâ stepne vermiyorlar mı?
    16 bin kmde aldığım 2017 model megane 4 sedan aracımı 20 bin kmde sattım. 4 ay ancak sabredebildim. Yukarıda saydığım nedenlerden dolayı. Bu sorunların Belki hiç biri başka birini rahatsız etmez ama beni rahatsız eder. Para çok olunca.

• Talihsiz bir süreç yaşamanıza üzüldüm zira benzer bir talihsizliği abim meşhur alman markasında yaşadı. 15.000 km deki aracın kaloriferi çalışmadığı için motor değişti! Kalorifer ve motor ne alaka diye düşündüm ama 3 kez motor içi sıvı değiştirildi olmadı. Abim bundan önceki aracında da ki o aynı alman marka :) motor enjökter başından işeme yaptığı için motor piston patlattığından değiştirmişti. Halaa o alman markasına laf söyletmiyor o da ayrı :)) Psikolojik bir şey.

1. Manuel vites bendeki bendeki de hafif bir michel jacson modunda dans ediyor ama mala davara zararı yok diye ses etmiyorum :)
    2. Madde aslında yanlış kullanımla ilgili o servis modudur aracın sileceklerini değiştirmek istediğinizde kaputtan dolayı değişmediğinde sileceği çalışır modda bırakıp kontağı kapatınca dik duruyor...

Sizin yaşadığınız diğersıkıntıların hiç birine denk gelmedim

7. Stepne veriyorlar artık :)

Bu paraya iki kat daha pahalı arkadaşlarla kedi fare çok çok rahat oynanıyor mesela o almanlar yazılımsızlar gelemiyor :) cidden gelemiyor "haddddi canım yer seni o D segment" denilen şeddeli abiler sekiz on direk geride kalıyor :))

peki harikaaaa muhteşem mi elbette değil! Eksikleri yok mu var daha iyi olamaz mıydı tabiki olurdu ancak ne kaaa ekmek o kaaa köfte diye bir söz var. 290 binlira verdiğimiz araba bir zahmet kusursuz olsun ki o da olmuyor motor indiriyor :))

Selametle kalasınız inşallah yeni araçlarınızdan sıkıntı yaşamayasınız çünkü erkeğin canını bir geveze dırıltısı bir araba cızırtısı sıkar. Canınız hiç sıkılmasın dileğiyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuz Hoca -- 26 Mayıs 2020; 0:39:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Oğuz Hoca

Talihsiz bir süreç yaşamanıza üzüldüm zira benzer bir talihsizliği abim meşhur alman markasında yaşadı. 15.000 km deki aracın kaloriferi çalışmadığı için motor değişti! Kalorifer ve motor ne alaka diye düşündüm ama 3 kez motor içi sıvı değiştirildi olmadı. Abim bundan önceki aracında da ki o aynı alman marka :) motor enjökter başından işeme yaptığı için motor piston patlattığından değiştirmişti. Halaa o alman markasına laf söyletmiyor o da ayrı :)) Psikolojik bir şey.

1. Manuel vites bendeki bendeki de hafif bir michel jacson modunda dans ediyor ama mala davara zararı yok diye ses etmiyorum :)
    2. Madde aslında yanlış kullanımla ilgili o servis modudur aracın sileceklerini değiştirmek istediğinizde kaputtan dolayı değişmediğinde sileceği çalışır modda bırakıp kontağı kapatınca dik duruyor...

Sizin yaşadığınız diğersıkıntıların hiç birine denk gelmedim

7. Stepne veriyorlar artık :)

Bu paraya iki kat daha pahalı arkadaşlarla kedi fare çok çok rahat oynanıyor mesela o almanlar yazılımsızlar gelemiyor :) cidden gelemiyor "haddddi canım yer seni o D segment" denilen şeddeli abiler sekiz on direk geride kalıyor :))

peki harikaaaa muhteşem mi elbette değil! Eksikleri yok mu var daha iyi olamaz mıydı tabiki olurdu ancak ne kaaa ekmek o kaaa köfte diye bir söz var. 290 binlira verdiğimiz araba bir zahmet kusursuz olsun ki o da olmuyor motor indiriyor :))

Selametle kalasınız inşallah yeni araçlarınızdan sıkıntı yaşamayasınız çünkü erkeğin canını bir geveze dırıltısı bir araba cızırtısı sıkar. Canınız hiç sıkılmasın dileğiyle...
    Aracınızdan memnunsuz. Güle güle kazasız belasız binin inşaallah. Uslübünuz çok hoş. Keşke herkes sizin gibi olsa. Kimse arabasına laf ettirmiyor. Eleştiriye kapalılar. Olumsuz bir şey bahsedince hemen saldırıya geçiyorlar. Bu forumun sizin gibi değerli yorumculara ihtiyacı var.

• Güzel yorumunuz ve dileğiniz için çok teşekkür ederim.

Aracın eksi yanlarıyla ilgili de bir giriş yapacağım ki objektif bir değerlendirme olsun o zaman...

1-Renault grubunun tamamında var olan 70 üzeri süratte dönüşlü kasislerde arkadan kopma hissi maalesefe megane grubunda devam ediyor.

2- Fluence için BOSE ses sistemi gibi bir kaliteyi tercih eden Renault meganlarda birazcık cimri davranmış öyle gum gum vursun diyaframımda bas hissedeyim derseniz o yok maalesef ama Center hoparlör ve twitter aile kullanımında tatminkar.

3- 140 sonrasında fitillerden gelen fiyyyy fiyyy rüzgar sesi aha uçuşa geçtik hissi veriyor rahatsız olursanız D tipi kapı fitili ile 280 TL gibi bir tutara halledebilirsiniz.

4- Yeni bir arabada debriyajdan gelennn gıcırtılı ses rahatsız edici servis çözüm odaklı çözeceğiz diyor çözüyor da ama aracınızın ilk haftasında böyle bir sesle panik oluk "ulen elinizin ayarını" diye saydırabiliyorsunuz. Mayıs üretimlerinde sorun giderildi diye bir bilgi var.

5- Joy serisinde kolçak yok! Bildiğiniz kol dayama yok abi kaç kuruşluk şey ki niye koymadınız sorusuna arabada güvenlik unsurları abs esp cruise falan standart eksik donanım koyarak versiyon farkı oluşturmak için bunu bulmuşlar :) 250 tl ye orjinaline yakın şık bir "özel yapım deri kaplama" kolçak aldım vidasız delmesiz taktım çok çok memnunum.

6- Motorla ilgili hiçbir olumsuzluk yok performansı yakıtı harika sadece birazcık içeriye ses alma durumu var ki yüksek devirde o da canıma minnet gaz basınca o sess duyulacak aga diyenlerdenim :) kırmızı ışıkta çalıştığını hissetmiyorsunuz!

Bu dezenavantajlar çok yol keser mi çok olumsuzluk oluşturur mu o da tercih meselesi :) ben beğenmediğim yönlere pratik çözümler buldum gerisi kullanıcı keyfi tercihi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuz Hoca -- 26 Mayıs 2020; 1:33:32 >

Hocam debriyaj ve sol taraftan gelen ses giderilmesi bende de hala servis ARGE calismasi bekliyoruz diyor. Araba performansı güzel. Evet ses sistemi çokta kaliteli değil ama yukarıda bı arkadaşın dediği gibi ne kadar ekmekno kadar köfte 115 bin TL'ye araba bu. Daha üst beklentimiz varsa 250 bin verecegiz o vakit. Ama şimdilik çok memnunum. 115 bin e ne olduğunu bilmediğim 5 7 yaş arası bı araba alacağıma sıfır arabaya biniyorum daha ne olsun. Birde kol dayanağı nereden aldınız nasıl iletişim kurabilirim sizinle. Teşekkürler iyi günler.
  • Debriyaj sesi için ben sıradaydım parçayı istediler yakın bir zamanda düzeltim yapacaklar yaptıklarında size de bilgi veririm.
    Ne kaa ekmek o kadar köfte cümlesini de ben yazmıştım :) ama iddia ediyorum kendisinin iki katı fiyatlı arkadaşları yolda silkeliyor :) Bu çok keyifli ufak tefek olumsuzluklarını görmüyorum o yüzden.
    kol dayamayı burdan temin edebilirsiniz kesinlikle tavsiye ederim.

Bu arada yakın zamanda bir ses izolasyonu yapacağım onun deneyimini de paylaşacağım inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuz Hoca -- 31 Mayıs 2020; 13:32:54 >

• Aynen parçalar geldi arkadaşlar bende 10 haziranda bırakıcam servise aracı. Oğuz hocam sizin yakıtınız nasıl ortalaması yani. Benim aracım beni çok ama çok şaşırttı.
  • Bugün gittim arabayı rest ettim süper tek kelimeyle.Ama gelgelelim forumlarda debriyaj ve önden ses gelme olayı moralimi çok bozdu.Tam alacaktım bu hafta arabayı vazgeçtim.Mayis üretimlerinde sorun giderildi diye bir bilgi var dedi arkadaş.Bunu nereden öğrendi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus585858

1.6 seçeneği artık bulunmuyor sanırım yakıt sarfiyatı olarakta önceki motora göre tüketim oranlarının daha az olduğu söyleniyor
    Düz yolda gaza yüklenmezseniz az yakar bu motor fakat yokuşta veyahut gaza yüklenilmesi durumunda 9-10 litre civarlarında gezebilir.Onun haricinde Megane için yeterli hatta ülkemizdeki pazarı düşünürsek yeterlinin bir tık üstü performansta sayabiliriz.Alırsanız da kesinlikle LPG tercih etmeyin.Turbolu motorlarda çok ekonomik sonuçlar vermiyor lpg,bir çok probleme yol açıyor ve kitleri pahalı.
  • Merhabalar ,
    Bu aracın EDC otomatik versiyonunu kullanan var mı peki ?
    Genelde düz vites kullanıcıları var sanırım..
    Sorunu duzeltebildiler mi acaba
  • Benim bu motorla ilgili bir tecrübem olmadı ama nedense aklıma yatan dizel olsa da benzin olsa da 1500cc. Bence hem benzin hem dizel için tam orta yol.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.