Şimdi Ara

RENAULT 21fan club 21ciler BURAYA!!!! efsane araç 21 optima-manager-concorde-turbo-quadra (333. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10.098
Cevap
39
Favori
1.317.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 331332333334335
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaf şu concorde nin ilk çıktığı sene yayınlanan reklam flimleri yokmu kimsenin elinde o yıllarda ne kadar güzel anlatmışları bu arabayı bulsakda tekrardan izlesek
  • Aslında haklısınız, sonuçta bir hizmet alıyorum, para veriyorum, neden hak iddia etmeyeyim ki... Yarın gidip konuşayım servisle, bu parçadan bahsedeyim. Muhtemelen olmaz, bu da iyidir falan diyecekler de, ben biraz şansımı zorlayayım. Lpg ile henüz 50 km yol yaptım, çok da deneme şansım olmadı, ama mutlaka sorun çıkaracaktır ilerde. Peki bu parçanın fiyatı nedir? Diğer emülatörle arasında fiyat farkı var mıdır, bilginiz var mı? Sonuçta diğer parçayı çıkarıp başka araçta kullanabilirler herhalde.. Bir de şu ilginç gerçekten, adamlar yıllardır bu işi yapıyorlar, kimbilir kaç araca taktılar ve sorunu nasıl gideririz diye düşünmüyorlar. O ışık öyle hata verir, sen ona bakma diyorlar.

dsc86, sorunum şimdilik hallolmuş gibi görünüyor, ama yaptığın sistemi merak ettim. Fırsat bulup da gönderebilirsen sevinirim.

Konu açıldıkça insanın aklına geliyor, silecek kolunda cam suyunu püskürten kısım arızalanmış, motora sinyal göndermiyor. Kolun yenisine de 80 YTL dedi servis, bunun için bir çözüm öneriniz var mı? Sol arka kapım da kilitli kaldı, bu haftasonu da döşemeyi söküp içine bakmayı planlıyorum, forum beni iyice gaza getirdi

İyi günler, iyi yolculuklar

• quote:

Orjinalden alıntı: dsc86

orthotrichum hoşgeldin fan problemi için önerim ve benim kullanıdığım sistem..elden fan sistemi yaptırdım çekiyorum içeriden fanı çalıştırıyorum ayrıca performans konusunda birazda artış oldu...
    eğer ilgini çekerse nasıl olduğu konsuında yardımcı olurum resimlerle..
    zaten ustalr nasıl yapılacağını az çok biliyor...

Can, bahsi geçen havalandırma tertibatına ilişkin fandı, sen sanırım radyatörü soğutan fanı kastettin, ama zamanı gelince ona da ihtiyaç olacaktır. Şahsen ben kendi aracımda da elle kumanda edilebilir şekilde fanı açıp kapayan düğme taktım

• quote:

Orjinalden alıntı: türkmen58

yaf şu concorde nin ilk çıktığı sene yayınlanan reklam flimleri yokmu kimsenin elinde o yıllarda ne kadar güzel anlatmışları bu arabayı bulsakda tekrardan izlesek

YouTube'da dolu var, orada aratın Renault 21 diye özellikle yabancı birçok reklam bulacaksınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gergy

quote:

Orjinalden alıntı: türkmen58

yaf şu concorde nin ilk çıktığı sene yayınlanan reklam flimleri yokmu kimsenin elinde o yıllarda ne kadar güzel anlatmışları bu arabayı bulsakda tekrardan izlesek

YouTube'da dolu var, orada aratın Renault 21 diye özellikle yabancı birçok reklam bulacaksınız.

alltan yolu parçalayarak çıkan ve sandala uçan reklam flimi varmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: orthotrichum

Aslında haklısınız, sonuçta bir hizmet alıyorum, para veriyorum, neden hak iddia etmeyeyim ki... Yarın gidip konuşayım servisle, bu parçadan bahsedeyim. Muhtemelen olmaz, bu da iyidir falan diyecekler de, ben biraz şansımı zorlayayım. Lpg ile henüz 50 km yol yaptım, çok da deneme şansım olmadı, ama mutlaka sorun çıkaracaktır ilerde. Peki bu parçanın fiyatı nedir? Diğer emülatörle arasında fiyat farkı var mıdır, bilginiz var mı? Sonuçta diğer parçayı çıkarıp başka araçta kullanabilirler herhalde.. Bir de şu ilginç gerçekten, adamlar yıllardır bu işi yapıyorlar, kimbilir kaç araca taktılar ve sorunu nasıl gideririz diye düşünmüyorlar. O ışık öyle hata verir, sen ona bakma diyorlar.

dsc86, sorunum şimdilik hallolmuş gibi görünüyor, ama yaptığın sistemi merak ettim. Fırsat bulup da gönderebilirsen sevinirim.

Konu açıldıkça insanın aklına geliyor, silecek kolunda cam suyunu püskürten kısım arızalanmış, motora sinyal göndermiyor. Kolun yenisine de 80 YTL dedi servis, bunun için bir çözüm öneriniz var mı? Sol arka kapım da kilitli kaldı, bu haftasonu da döşemeyi söküp içine bakmayı planlıyorum, forum beni iyice gaza getirdi

İyi günler, iyi yolculuklar

kolu kendine çekince su püskürtmüyor değil mi? Peki kolu kendine doğru ancak hafif yukarı doğru çekince çalışıyor mu? Yani çarpraz yukarı çekip bir deneyin, eğer o şekilde çalışırsa kolu söküp kontak temizleyiciler ile temizlik yaparsanız düzelecektir muhtemelen.

• Montajı yapan yer 2-3 yıldır arabanın bakımlarını yaptırdığımız, Renault özel servisi. Anladığım kadarıyla dönüşüm işi için yetkili bir servis adına iş yapıyorlar. "Bazen bize müşteri gönderiyorlar, burada montaj yapıyoruz" demişlerdi. Fatura, belgeler falan yetkili servis tarafından düzenlenmiş. Renault servisi ile belirli bir samimiyetimiz olduğu için bu konuyu sorayım, ısrar edeyim. Peki bu parçayı kendim değiştirebilirmiyim? Kolay bulunabilen bir parçamıdır? Tek başına fiyatı nedir? Bilginiz varmı?

Gergy, arabanın yanına gittiğimde dediğin şekilde bir deneme yapayım. Artık işçilik parası vermekten sıkıldım gerçekten, özellikle de ufak tefek işler için. Forumdan aldığım cesaretle basit sökme-takma işlerini kendim yapmak istiyorum
  • quote:

Montajı yapan yer 2-3 yıldır arabanın bakımlarını yaptırdığımız, Renault özel servisi. Anladığım kadarıyla dönüşüm işi için yetkili bir servis adına iş yapıyorlar. "Bazen bize müşteri gönderiyorlar, burada montaj yapıyoruz" demişlerdi. Fatura, belgeler falan yetkili servis tarafından düzenlenmiş. Renault servisi ile belirli bir samimiyetimiz olduğu için bu konuyu sorayım, ısrar edeyim. Peki bu parçayı kendim değiştirebilirmiyim? Kolay bulunabilen bir parçamıdır? Tek başına fiyatı nedir? Bilginiz varmı?

Gergy, arabanın yanına gittiğimde dediğin şekilde bir deneme yapayım. Artık işçilik parası vermekten sıkıldım gerçekten, özellikle de ufak tefek işler için. Forumdan aldığım cesaretle basit sökme-takma işlerini kendim yapmak istiyorum

renix emülatörün tek başına fiyatı 38 euro, ancak sen fiyatı ile ilgilenme direk değişimini iste, fakat herşeyden önce aracındaki renixmi değilmi emin ol , arıza ışı yanıyor sonra sönüyor demişsin , peki yolda giderkende yandığı oluyormu, yada en doğrusu kendin motor kaputunu açarak bakabilirsin , aracın ön camına yakın olan kısımında görürsün siyah kutusu olan (yaklaşık 10*5*2cm ebatlarında) üzerinde emülatör yazan bir kutu.

• quote:

Montajı yapan yer 2-3 yıldır arabanın bakımlarını yaptırdığımız, Renault özel servisi. Anladığım kadarıyla dönüşüm işi için yetkili bir servis adına iş yapıyorlar. "Bazen bize müşteri gönderiyorlar, burada montaj yapıyoruz" demişlerdi. Fatura, belgeler falan yetkili servis tarafından düzenlenmiş. Renault servisi ile belirli bir samimiyetimiz olduğu için bu konuyu sorayım, ısrar edeyim. Peki bu parçayı kendim değiştirebilirmiyim? Kolay bulunabilen bir parçamıdır? Tek başına fiyatı nedir? Bilginiz varmı?

Gakgünlü'nün aracı olduğu yerden 38 Euro'ya ben almıştım. BRC servisine sorduğumda 120-130 YTL civarında olabileceği söylenmişti, ancak ellerinde yoktu. Açıkçası tutturabildiklerine.... Senin devrenin tamiri misali.

Söküp takma işi eğer bu işlerden anlıyorsan kendi kendine yapabileceğin bir iş ancak anlamıyorsan hiç bulaşma derim. Yapacağın yanlış bir hareket ECU'nun zarar görmesine kadar varabilecek sorunlara yol açabilir.

Anladığım kadarı ile bahsettiğin Renault Servisi yetkili bir servis adına iş yapan korsan bir servis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gergy -- 30 Kasım 2007; 14:04:43 >

• Şu reklamlara bir bakın

http://www.youtube.com/watch?v=ZL3Z6DkIQtY (Sandala uçmuyor ama sandaldan iniyor )

http://www.youtube.com/watch?v=R6m2aANpVeQ

Renault'un ürettiği arabaların neredeyse tümü, R21 TXI en sonda, bana en ilginç geleni R9'un önünde eğilen gökdelenler oldu

http://www.youtube.com/watch?v=dLaFctvE4DQ

• Baktım emülatöre, tahmin ettiğimiz gibi renix değil. Birşey sormak istiyorum, renix nedir, markamıdır, sistemin adımıdır? Yarın sormaya gittiğim zaman komik duruma düşmeyeyim

Cam suyu püskürtme kolu her türlü denemelerime karşı tepki vermedi, bir süre daha camı elle silmem gerekecek herhalde..

Foto eklemeye çalışıyorum ama server hatası veriyor.

İyi akşamlar..
  • quote:

Baktım emülatöre, tahmin ettiğimiz gibi renix değil. Birşey sormak istiyorum, renix nedir, markamıdır, sistemin adımıdır? Yarın sormaya gittiğim zaman komik duruma düşmeyeyim

Cam suyu püskürtme kolu her türlü denemelerime karşı tepki vermedi, bir süre daha camı elle silmem gerekecek herhalde..

İyi akşamlar..

O halde dediğim gibi ne yap et renix taktır, yoksa başın çok ağrır hele hele benim gibi inatçı yada gergy gibi bilgili değilsen işin çok zor olur. Renix bir marka değil anladığım kadarı ile bir sistem , her markanın renix sistem-emülatörü var eğer olurda ustan değiştirelim ama elimizde yok derlerse zannediyorum 10 sayfa evvel Ankarada lovato renix satan bir yerin telefonunu yazmıştım , gergy de oradan kargo yoluyla lovato renixi aldı .
    Foto eklemek için Donanımhaberin resim ekleme modulü herzaman çalışmayabiliyor.Diğer siteleri dene.

• quote:

Orjinalden alıntı: Lauréate

Gergy,

Bir döşemeciden 4 kapı için 120 YTL fiyat almıştım,fakat döşemeci,ekstra olarak oyuk kısımlara sunta monte ederek kumaşın ileride tekrar sarkmasını engelleyeceğini anlatmıştı.

İşin aslı,ortada önceden yapılmış bir örnek olmadığından, nerede yaptıracağım konusunda hala bir karara varamadım.

Bu konuda pek de acele etmek istemiyorum,öncelikle kapılara yetecek miktarda kumaş temin etme düşüncesindeyim.

Laureate merhaba, döşemeci ustanın sana dediği....oyuk kısımları kumaşın sarkmaması için sunta monte edebileceği..... hususunda akşam iş dönüşü düşündüm ve aynı zamanda uyguladım , eğer dediği gibi, yaparsa sol kolunu direseğinden itibaren koyabildiğin yeri oldukça daraltması gerekir , bu durumda da kolunu koyanamaz ve kullanışlı olmaz diyorum. Ayrıca astra kumaşının biraz daha net biraz daha uzaktan fotosu varsa ekleyebilirmisin.

• quote:

Orjinalden alıntı: Gergy

quote:

Orjinalden alıntı: Gakgunlu

Gergy merhaba, önem vererek yaklaştığın bu konuda çizdiğin ve açıklamalarda kullandığın teknik tabirlerden malesef anlamıyorum ancak dediğim gibi önem vermen bile benim için yeterli. Ben şimdilik senden bu avometreyi nasıl kullanacağımı öğrensem yeter - ac kısmındamı ölçecem yoksa dc kısmındamı. Sonrasında deneme yanılma yoluyla olabilirse olucak olmazsada dert etmeyeceğim , ısı göstergeside eksik kalsın .

Aşağıdaki fotoğrafta göstermeye çalıştım, orada 200 = 0-200 ohm arası, 2000= 0-2000 ohm arası, 20k= 0-20 kiloohm (20.000 ohm), 200k= 0-200kohm arası, 2000k=0-2Megaohm (2.000.000 ohm) arası ölçüm yapan aralıkları gösterir. Senin ölçüm yapacağın aralık ya 2000 ya da 20k olacaktır. Termistör direncini ölçerken mümkün mertebe elini baş kısmına dokundurmadan ve soğuk yüzeylere temas ettimeden (yani sıcaklık değerini fazla değiştirecek olaylardan kaçınarak) ölçüm yapmalısın (20-25°C'de)

RENAULT 21fan club 21ciler BURAYA!!!! efsane araç 21 optima-manager-concorde-turbo-quadra

Gergy hocam ben bir halt yedimumarım notumu kırmazsın

yukarıdaki digitalmetre resmini yeni görüyorum (işyerinden imageshack a erişilmiyor) nerdeyse benimkinin aynısı sadece marka farklı , ancak ben ölçüm yaparken kırmızı kabloyu 10ADC ye , siyah kabloyuda onun bir altına takmıştım, ancak yıkarıda senin eklediğin resimde kırmızı kablo ortadaki girişe siyah kablo ise en alttakine takılmış

• quote:

Baktım emülatöre, tahmin ettiğimiz gibi renix değil. Birşey sormak istiyorum, renix nedir, markamıdır, sistemin adımıdır? Yarın sormaya gittiğim zaman komik duruma düşmeyeyim

İyi akşamlar..

Renix'in ne olduğunu yukarıda yazdığım mesajlarda yüzeysel olarak yazmıştım

Kolun sökülüp bağlantılarında bir temassızlık olup olmadığına bakılması gerekiyor.

• Benim digitalmetre bu hocam tekrar ölçüp seni bunaltıyımmı

RENAULT 21fan club 21ciler BURAYA!!!! efsane araç 21 optima-manager-concorde-turbo-quadra
  • quote:

Gergy hocam ben bir halt yedimumarım notumu kırmazsın

yukarıdaki digitalmetre resmini yeni görüyorum (işyerinden imageshack a erişilmiyor) nerdeyse benimkinin aynısı sadece marka farklı , ancak ben ölçüm yaparken kırmızı kabloyu 10ADC ye , siyah kabloyuda onun bir altına takmıştım, ancak yıkarıda senin eklediğin resimde kırmızı kablo ortadaki girişe siyah kablo ise en alttakine takılmış

Kırmam mı....

Siyah kablo COM portuna takılacak, kırmızı kablo ise voltaj- akım ve direnç ölçümlerinde "VΩmA" yazan yere takılacak. max. 10 Amperlik akım ölçülmek istendiğinde ise kırmızı kablo "10ADC"'ye takılacak. Sen benim gönderdiğim fotoğraftaki gibi kullan.

• slm arkadaşlar konular başıma gelemediği için pek tecrube yazamıyorum sadece okumakla yetiniyorum maşallah gayet güzel gidiyorsunuz konulardan formdan kopmak istemiyorum emeğinize sağlık

aklıma birşey gelmişken sorayım gergy gakgünlü sizin emulatörler renix oldu bende renix değil ama sizinki ile aynı perensipte çalışıyor sorum ise lpg düğmesini otomatike alıp hemen lpgye geçtiğinizde devir yüksek olduğu için rölanti düzenleyici o deviri düzenliyormu yoksa nerde lpye geçtiyse o devirde kalıp öylemi gidiyor
    açıklamaya çalışım ben benzinde açlıştırıp ilk çalışma 1700 oluyor hemen düşerek 850 ye geliyor sonra lpye geçiyorum ondan sonra benzindeki gibi herşeyi ayarlıyor
    ama otomatiğe aldığımda hemen lpye geçtiği için ilk çalışma 1700 olduğu için devrin düşmesini beklemeden geçtiğimde 1500 gibi kalıyor ondan sonra herşeyi 1500 den sonra ayarlıyor normal devri 1500 gibi kalıyor

• quote:

Orjinalden alıntı: alexair80

slm arkadaşlar konular başıma gelemediği için pek tecrube yazamıyorum sadece okumakla yetiniyorum maşallah gayet güzel gidiyorsunuz konulardan formdan kopmak istemiyorum emeğinize sağlık

aklıma birşey gelmişken sorayım gergy gakgünlü sizin emulatörler renix oldu bende renix değil ama sizinki ile aynı perensipte çalışıyor sorum ise lpg düğmesini otomatike alıp hemen lpgye geçtiğinizde devir yüksek olduğu için rölanti düzenleyici o deviri düzenliyormu yoksa nerde lpye geçtiyse o devirde kalıp öylemi gidiyor
    açıklamaya çalışım ben benzinde açlıştırıp ilk çalışma 1700 oluyor hemen düşerek 850 ye geliyor sonra lpye geçiyorum ondan sonra benzindeki gibi herşeyi ayarlıyor
    ama otomatiğe aldığımda hemen lpye geçtiği için ilk çalışma 1700 olduğu için devrin düşmesini beklemeden geçtiğimde 1500 gibi kalıyor ondan sonra herşeyi 1500 den sonra ayarlıyor normal devri 1500 gibi kalıyor

Alex sorunu tam olarak anlayamamakla birlikte sana şunu söyleyebilirim. Eğer emülatörün renix değilse bir röle yardımı ile sistemine renix özelliği kazandırmış olamazsın, Renix Ecu ile enjeksiyon arasında görev yapıyor , diğer universal emülatör ise sadece enjeksiyon ile haberleşiyor dolayısyla sıkıntı yaşıyoruz-duk, şimdi renix ile araç benzinde gösterdiği davranışın tamamını lpgde de gösteriyor , rölanti düzenleyici aktif olduğu için sabahları otomatik jiklenin benzinde hatta lpg de bile aktif olmasını sağlıyor gün içindede klima açtığında vs rolantiyi düzenliyor

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: alexair80

slm arkadaşlar konular başıma gelemediği için pek tecrube yazamıyorum sadece okumakla yetiniyorum maşallah gayet güzel gidiyorsunuz konulardan formdan kopmak istemiyorum emeğinize sağlık

Alex sorunu tam olarak anlayamamakla birlikte sana şunu söyleyebilirim. Eğer emülatörün renix değilse bir röle yardımı ile sistemine renix özelliği kazandırmış olamazsın, Renix Ecu ile enjeksiyon arasında görev yapıyor , diğer universal emülatör ise sadece enjeksiyon ile haberleşiyor dolayısyla sıkıntı yaşıyoruz-duk, şimdi renix ile araç benzinde gösterdiği davranışın tamamını lpgde de gösteriyor , rölanti düzenleyici aktif olduğu için sabahları otomatik jiklenin benzinde hatta lpg de bile aktif olmasını sağlıyor gün içindede klima açtığında vs rolantiyi düzenliyor

bendede benzindeki davranışların aynısını gösteriyor sabah otomatik jikle devreye giriyor sorun yok ama ilk çalışmada 1700 başlayınca benzinde normal rölatiyi geçince mi lgpye geçiyorsunuz yoksa direk gaza basıp hemen motor kendini ayalamadan mı geçiyorsunuz
    ben ilk önce sabah benzinde çalışıyor 1700 ardından 850 düşüyor gaza basıp 2000 devirde lpye geçiyorum herşey ayarlanıyor sorun yok
    ama ilk çalışmayı lp ile yaparsam 1500 lpde takılı kalıyor normal rölanti gibi algılıyor mesala klimayı açınca 1600 oluyor kapatınca 1500 öyle kalıyor sizdede ilk çalışma lpgde olunca benzindeki gibi 1700 den başlayıp 850 ye kadar iniyormu

• 
Sayfa: önceki 331332333334335
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.