Şimdi Ara

RENAULT 21fan club 21ciler BURAYA!!!! efsane araç 21 optima-manager-concorde-turbo-quadra (255. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
10.100
Cevap
38
Favori
1.343.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş

Orjinalden alıntı: microchild

ve işte 1600cc... bu arada ikinci fotonun ne olduğunu bilen yada fikri olan varmı?

Arkadaşım resimdeki o parça yağ soğutucu.optima ve managerlerde var sadece.

• by_alkol hoşgeldin,

21 logos nedir?

Otomobilin sanırım Phase 1 olarak geçen ilk versiyonlardan.

Resimdeki parça karbüratör soğutucu fanıdır,geçmiş sayfalarda tanımı ve çalışma prensibi detaylı olarak geçmekte

Orjinalden alıntı: alpermad

Arkadaşlar sistemdeki soğutma suyunu nasıl boşaltabiliriz. Özel bir yer var mı bunun için.

Renault 21 motorunu bilmiyorum ama bazı araçlarda radyatörün altında tahliye musluğu oluyor. Oradan boşaltılabilir. Eğer hiç çıkış yoksa radyatöre bağlı hortum söküldüğünde suyun tamamı akar gider.
  • evet ya, ulen hangi parçayı sorsam ateş pahası oluveriyor bir anda, niye böyle pahalı deyince de ''eeee abi concorde ye biniyorsan katlanacaksın'' diyorlar sırıta sırıta...Yahu sanki uçak sahibiyiz...Tamam kabul araba ziyadesiyle uçak gibi ama 15 yaşında benim arabam bu kadar da olmaz ki artık...
    quote:

Orjinalden alıntı: meneger1973

deri kılıfı ist perpada sordum ben 45 ytl dediler almadım malum r21 dedigimizde kazıklıyacak adam arıyolar
  • arkadaslar benim manager sileceklerinde birsorunvar gecen yagmuryagıyordu silgeci calıştırın ca sildikten sonra camın ortasında duruyor ve birinci kademe calışmıyor daha önce normaldi neden oldugunu biliyormusunuz
  • ksr bakmayın arkadaslar anca cevap yaza bılıorum logos ılk cıkan serılerden 1700 manejerde gsterdenız gıbı motor seklı motorun onunde buyuk bı bosluk var arac concord lardan cok farklı bı tek menejerlerla motor aksamı ve bazı parcaları uyuyor ılk serısı oldu ıcın bazı 21 lerden farklı araba zaten france arabasıymıs aldımızda farance plaka vardı bagajında bı kac takım
  • Arkadaşlar arabaya kolçak almak istiyorum ama iki koltuğun arasına düşünmüyorum ,bu yeni nesil açaçlara konan kolçaklardan düşünüyorum bunun için sürücü koltuğundaki bel destek ayar vidasına kolçak takılabilirmi ? Hiç araştıran oldumu ?
  • arkadaşlar benim motor yağı castrol gtx 20/50, geçen sene kasım ayında koyduydum, 1000 km kadar oldu koyalı, neyse bugün biri aklımı karıştırdı, 10/40 olmalı diye ha bir de dobe up ve 444 diye yağ katkısı koy falan diye,

bu motor yağları ve katkıları konusunda benim 92 concorda ne yapayım, şimdiden tşkler.

İlla motor yağı katkısı koymak istiyorsan mobil yağ katkıları var. Ama mobil kndi yağ katkılarının dökümanlarında "15-40 ve 20-50 gibi genel amaçlı yağlarda kullanmaya gerek yoktur" yazıyor.
  • Alpermad a katılıyorum.Kışların sert geçtiği bir ilimizde yaşıyorsanız, özellikle sabahları ilk çalıştırdıktan 5-10 dk. lık süreçte meydana gelebilecek aşınmayı en aza indirmede ve uzun vadeli olarak motoru korumada 10-40 kullanmakta fayda var..

Castrol Türkiye'nin web sayfasında da Concorde için 10-40 tavsiye edilmiş..

Yağ katkılarının ise,sadece çok kötü durumdaki yağ yakan vs. gibi motorlara son bir yaşam desteği olarak kullanılabileceğini düşünüyorum..

Orjinalden alıntı: C.McRae

Alpermad a katılıyorum.Kışların sert geçtiği bir ilimizde yaşıyorsanız, özellikle sabahları ilk çalıştırdıktan 5-10 dk. lık süreçte meydana gelebilecek aşınmayı en aza indirmede ve uzun vadeli olarak motoru korumada 10-40 kullanmakta fayda var..

Castrol Türkiye'nin web sayfasında da Concorde için 10-40 tavsiye edilmiş..

Yağ katkılarının ise,sadece çok kötü durumdaki yağ yakan vs. gibi motorlara son bir yaşam desteği olarak kullanılabileceğini düşünüyorum..

Genellikle dediğin gibi kış ayları için biraz daha ince yağ önerilmekle birlikte kılavuzdaki yağ değerlerini kullanmak en doğrusudur bence, size bu konudaki bir anımı anlatayım. 1991 model mazda aracıma zamanın birinde kış ayına girerken ustanın tavsiyesi ile 15-40 yağ koydum ( daha evvel her daim 20-50 koyardım) sonrası sabahları aracı çalıştırdığımda eksozdan çıkan duman olarak sonuçlandı. Ondan sonra arabadan bir soğudumki sormayın o güne kadar keyifle bindiğim araç artık motor istiyor diye satmak durumunda kaldım. Şu anda tam hatırlayamıyorum ama kılavuzda zannederim soğukluk derecelerine göre yağ vizikoteleri verilmişti .Belki 10-40 çok ince kalabilir onun için kılavuza bakılarak belki 15-40 konabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: concorde92

arkadaşlar benim motor yağı castrol gtx 20/50, geçen sene kasım ayında koyduydum, 1000 km kadar oldu koyalı, neyse bugün biri aklımı karıştırdı, 10/40 olmalı diye ha bir de dobe up ve 444 diye yağ katkısı koy falan diye,

bu motor yağları ve katkıları konusunda benim 92 concorda ne yapayım, şimdiden tşkler.

Ben de hep Castrol GTX 20/50 kullanıyorum. Alpermad'ın dediği gibi yağın inceliği (viskozitesi) motorun çalışma şartlarına göre seçilir, yani hava şartlarına bağlı olarak en düşük ve en yüksek sıcaklıklara göre seçilir. Viskozite arttıkça soğukta yağ kalınlaşır, viskozite azaldıkça incelir. Dolayısı ile çok soğuk bölgelerde 20/50 yerine 10/40 tercih edilebilir. Ancak Doğu dışında anormal soğuklar pek olmuyor ve 20/50 işinizi rahatça görür. Kaliteli yağlarda zaten katkı maddeleri vardır. Yağınızı iyi markalardan seçip zamanında değiştiriyorsanız katkı kullanmanız lüzumsuz. Bor katkılı yağların mevcut mineral yağlara göre (teflon katkılı olanları hariç) elbetteki daha iyi yağlama özellikleri vardır ancak mucize sonuçlar da beklememek lazım.

• quote:

Orjinalden alıntı: sarızlı38

arkadaslar benim manager sileceklerinde birsorunvar gecen yagmuryagıyordu silgeci calıştırın ca sildikten sonra camın ortasında duruyor ve birinci kademe calışmıyor daha önce normaldi neden oldugunu biliyormusunuz

quote:

arkadaslar benim manager sileceklerinde birsorunvar gecen yagmuryagıyordu silgeci calıştırın ca sildikten sonra camın ortasında duruyor ve birinci kademe calışmıyor daha önce normaldi neden oldugunu biliyormusunuz

Diğer kademelerde çalışıyor mu?
    quote:

Orjinalden alıntı: manager_2000

Merhaba
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.