Şimdi Ara

Regülatör yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar eve bir voltaj regülatörü almamız gerekiyor.Nasıl birşey tavsiye edersiniz fiyatlar ne civardadır yardımlarınızı bekliyorum.

• ew için alacaksan önce ewe kaç faz geliyor bunu tesbit edip ardından güç tesbiti yapman gerekiyor. Yani ewde ki herşey çalıştığı zaman ne kadar güç çekiliyorbunu hesaplamalısın. Bu cok basit ewde lamba, çamaşır makinası,süpürge vs. leri çalıştırıp elektrik panosunda gelen ana hat (faz) üzerinden pensamper metre ile ölçebilirsin veya kağıt kalem alıp her cihazın etiketindeki güç sarfiyatını lambaları ıvır zıvır herşeyi yazıp toplamalısın. Ardındanhttp://www.gess.com.tr gibi regülatör üreten veya satan firmaların sitelerine girip ihtiyacın olan güçteki cihaz kaç para imiş öğrenebilirsin.

Birde unutmadan sen yuksek voltaj içinmi alıyorsun yoksa düşük voltaj içinmi bunuda alırken firmaya söylemelisinki sana o aralıkta cihaz için fiyat versinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unsal23 -- 29 Haziran 2006; 14:27:00 >

• Düşük voltaj için.Yani voltajlar o kadar düşüyor ki bazı cihazlar bazen çalışmayabiliyor.
  • " ew için alacaksan önce ewe kaç faz geliyor bunu tesbit edip " demişsin .İlginç ben hiç bir zaman eve 3 faz verildiğini görmedim neden böyle yazdım anlamadım. 3faz binaya verilir buradan dengeli olarak tek faz evlere gider. Sanırım hiç birimizin evinde 10kWa motor yoktur.
    quote:

Orjinalden alıntı: unsal23

ew için alacaksan önce ewe kaç faz geliyor bunu tesbit edip ardından güç tesbiti yapman gerekiyor. Yani ewde ki herşey çalıştığı zaman ne kadar güç çekiliyorbunu hesaplamalısın. Bu cok basit ewde lamba, çamaşır makinası,süpürge vs. leri çalıştırıp elektrik panosunda gelen ana hat (faz) üzerinden pensamper metre ile ölçebilirsin veya kağıt kalem alıp her cihazın etiketindeki güç sarfiyatını lambaları ıvır zıvır herşeyi yazıp toplamalısın. Ardındanhttp://www.gess.com.tr gibi regülatör üreten veya satan firmaların sitelerine girip ihtiyacın olan güçteki cihaz kaç para imiş öğrenebilirsin.

Birde unutmadan sen yuksek voltaj içinmi alıyorsun yoksa düşük voltaj içinmi bunuda alırken firmaya söylemelisinki sana o aralıkta cihaz için fiyat versinler.

makhan
    İstediğin Regülatörler İstanbul Bankalar caddesinde var. Sen hangi şehirdesin bilemiyorum.

• Yeni binaların hemen hepsinde artık ewlere üç faz veriyolar.Bu artık her yerde böyle.Ayrıca voltaj düşüyo demişssin haangi saatlerde düşüyosa eline bi ölçü aleti al ve bak en fazla ne kadar düşüyor.160 mı 180 mi yoksa daha fazlamı yani demek istediğim şu alırsın miasal 10 KVA 170-245 arası bi cihaz voltaj 170 in altına düşerse randıman alamasın. Benim işimde ayrıca bu regülatör ve Ups varsa bi soru sorabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

" ew için alacaksan önce ewe kaç faz geliyor bunu tesbit edip " demişsin .İlginç ben hiç bir zaman eve 3 faz verildiğini görmedim neden böyle yazdım anlamadım. 3faz binaya verilir buradan dengeli olarak tek faz evlere gider. Sanırım hiç birimizin evinde 10kWa motor yoktur.
    quote:

Orjinalden alıntı: unsal23

ew için alacaksan önce ewe kaç faz geliyor bunu tesbit edip ardından güç tesbiti yapman gerekiyor. Yani ewde ki herşey çalıştığı zaman ne kadar güç çekiliyorbunu hesaplamalısın. Bu cok basit ewde lamba, çamaşır makinası,süpürge vs. leri çalıştırıp elektrik panosunda gelen ana hat (faz) üzerinden pensamper metre ile ölçebilirsin veya kağıt kalem alıp her cihazın etiketindeki güç sarfiyatını lambaları ıvır zıvır herşeyi yazıp toplamalısın. Ardındanhttp://www.gess.com.tr gibi regülatör üreten veya satan firmaların sitelerine girip ihtiyacın olan güçteki cihaz kaç para imiş öğrenebilirsin.

makhan
    İstediğin Regülatörler İstanbul Bankalar caddesinde var. Sen hangi şehirdesin bilemiyorum.

Ben İstanbuldayım ve bankalar cd.bakmayı düşünüyorum fakat öncelikle buradan bilgi alıp girmekte fayda olduğunu düşünüyorum.

edit:imla hatası düzeltme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makhan -- 30 Haziran 2006; 16:01:29 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Voltaj regülatörü önerisi
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.