Şimdi Ara

Reflü olmuşum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar yaklaşık bir iki aydır süren mide rahatsızlıgım yüzünden doktora gittim. reflü olmuşsun dedi lansor diye bir hap verdi. bişey yiyemez olmuştum artık yaşanmaz olmuştu hayat. ilaç cidden baya bir rahatlattı sabah kalkınca içiyorum ama akşam saatleri yine biraz rahatsız oluyorum. doktor günde 1 tane dediği için tekrar içemiyorum. şimdi bu ilaçla bu illet geçer mi ? geçerse ne zamana geçer? sağlık ocagına gitmiştim başka bi hastaneye de görünmem gerekir mi? sürekli ilaç içmem mi gerekicek iğrenç bi durum

• Hocam bende de var reflü ama doktor az miktarda var dedi zaten benim de pek rahatsızlığım yok başka bir şeye bakacaklardı tahlil de reflüde olduğu ortaya çıktı.

Hocam ilacı ne kadar süre kullanacaksınız bilmiyorum o konuda bir şey diyemem ama sadece ilaçla olmaz reflüden kurtulmak. Sigara, kahve, demli çay, alkol(tam emin değilim alkolden ama) gece geç saatlerde atıştırmalık şeyler yemekte etkiliyor reflüyü beslenmenize de dikkat etmelisiniz.

Süt, ayran içmeye önem verin beni bazen gün içinde rahatsız ediyor içiyorum küçük bir süt veya ayran rahatlıyorum sizde yapabilirsiniz.

Geçmiş olsun.
  • çok sagolun tekrardan bi gidicem doktora
  • Hocam aynı dert bende de var maalesef.şahbaz 061 arkdaşın dediği dogru ama lansor pek tedavi edici değil ben 3 sene kadar kullandım kullandıgında bir sorun yok taşı kemir okadar anlayacagın ama 1ay bırak tekrar aynı,
    Bi ilaç var nexium diye onu kullandım şükür 5 aydır bi sorunum yok sen hesap et sigara,kahve,çay hepsi mevcut bende,yaşında etkisi var tabi tedavide onuda unutma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eLroS -- 13 Nisan 2014; 15:04:33 >
  • Bende lansor bi ise yaramadı reniie kullanıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reflü geçmiyor diye biliyorum
  • reflü ilaçla geçecek bireşy değildir ya sürekli ilaç kullanacaksın yada ameliyat olacaksın bendede var ordan biliyorum şimdilik ameliyat düşünmüyorum. Zaten yediğine içtiğine dikkat edersen ve stress yapmassan pek rahatsızlık vermez ilaca bile gerek kalmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lenf kanseri oldum herhalde
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun öncelikle hocam, aynı hastalıktan bende muzdaribim yaklaşık bir senedir çok ileri bir seviyede değil fakat babam da reflü ileri seviyede. Babam ilk hastalık dönemlerinde dikkat etmemiş kendine ve midesi bazen kalbini bile sıkıştırabiliyor benim kullandığım ilaçlar ona etki etmiyor. Yani önemli olan beslenmenize dikkat etmeniz, stresten uzak durmanız mümkün olduğunca. Özellikle asitli içecekler zaten içiğinde farkına varıyorsunuzdur. son olarak bir doktor sigaranın bunu tetiklediğini söylemişti.
    Kendinize dikkat edin , iyi günler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.