Şimdi Ara

Redoks ile ilgili sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

çok uğraştık ama çözemedik. yardımlarınızı bekliyorum.

cevap: C

• Cozdum sanmistim ama olmuyor denklesmiyor bir turlu. :/
  • Evet ben de bi turlu bulamadim birkac arkadasa da sordum onlar da yapamadi. Simdi cevabi kontrol ettim acaba yanlis mi baktim diye ama C yaziyor.. :(
  • 1 dk beklersen deniyicem
    edit: buyur son yazdığım tepkimenin soluna bir de OH eklemeyi unutma ben unutmuşum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şey sadece üye? -- 12 Nisan 2012; 21:17:39 >
  • cu dan başladım. x ve 2x diye sağda 2x tane S olduğundan soldaki h2so4 e x geldi. diğerleri de K dan dolayı y oldu. gerisi geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: şey sadece üye?

1 dk beklersen deniyicem
    edit: buyur son yazdığım tepkimenin soluna bir de OH eklemeyi unutma ben unutmuşum

Hocam cok tesekkur ederim baya ugrasmissin.Ufak bi sorum olacak ClO3 kok oldugu icin mi -1 aldik? Bir de girenlerdeki H2SO4 ve urunlerdeki suyun basina neden 2 koyduk?

@Mr.M Yonteminiz baya ilgincmis acikcasi daha once hic gormedim 3y nerden geldi orayi yakalayamadim, tesekkur ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion077 -- 12 Nisan 2012; 21:38:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: scorpion077

quote:

Orijinalden alıntı: şey sadece üye?

1 dk beklersen deniyicem

Hocam cok tesekkur ederim baya ugrasmissin.Ufak bi sorum olacak ClO3 kok oldugu icin mi -1 aldik? Bir de girenlerdeki H2SO4 ve urunlerdeki suyun basina neden 2 koyduk?

@Mr.M Yonteminiz baya ilgincmis acikcasi daha once hic gormedim 3y nerden geldi orayi yakalayamadim, tesekkur ederim

evet ClO3 aynı H2SO4 gibi bir köktür ve değerliği -1 dir.redoks tepkimeleri sorularını çözerken ilk önce tepkime denk mi diye bakmalısın.ben tepkimeyi denkleştiriyim diye öyle yapmıştım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.M

cu dan başladım. x ve 2x diye sağda 2x tane S olduğundan soldaki h2so4 e x geldi. diğerleri de K dan dolayı y oldu. gerisi geldi

hocam ben de böyle yapılabilir mi düşünüyordum geçenlerde. hoca konuyu anlattığında takılmıştı kafama. bu yöntem gerçekten bütün sorularda işe yarıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mow_

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.M

cu dan başladım. x ve 2x diye sağda 2x tane S olduğundan soldaki h2so4 e x geldi. diğerleri de K dan dolayı y oldu. gerisi geldi

hocam ben de böyle yapılabilir mi düşünüyordum geçenlerde. hoca konuyu anlattığında takılmıştı kafama. bu yöntem gerçekten bütün sorularda işe yarıyor mu?

zaten böyle karışığına az rastlıyorum ve büyük bir kısmında işe yarıyor. asıl yöntem üstteki arkadaşınki. benim yaptığım gibi olup olmayacağını hissedersiniz zaten. en sağlıklısı üsttekini bilip, benim yöntemi denk geldiğinde denemek

• soru güzelmis herkesin görmesi için up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.