Şimdi Ara

Redmi note 8 pro vs Redmi note 9 vs mi 9 lite vs M31

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 xiaomi 1 Samsung telefon kıyaslamasından sizce hangisi daha iyi
    9 pro ve m31 daha güncel telefonlar ama biraz araştırdığımda 9 pronun çeşitli sorunları olduğunu gördüm. 8 pro ise mediatek olmasının getirdiği sorunlar olduğu söyleniyor. Siz olsanız hangisini alırsınız? Hangisini kullanıyorsunuz?
    Teşekkürler

• 9 lite ile m31 almada parana yazık edersin
  • Redmi Note 8 Pro kullanıyorum ve en ufak sorunu yok, evet doğru ısınıyor ama sadece ve sadece ağır oyunları oynarsan, Pubg mobile, Call of duty gibi fazla oyun oynamadığım için bilmiyorum isimlerini..

O da öyle el yakacak kadar falan değil cihaz ısınıyor ama sadece anakartta işlemcinin olduğu yer öyle telefon alev almıyor, testlerdeki değerlendimeleri görerek gözünüz korkmasın o size yansımıyor. Oyun dışında da herhangi bir şekilde kesinlikle ısınmıyor ki üst düzey hangi telefon ısınmıyor ki? J7 Pro var elimde kullandığım o bile bu uygulamalarda ısınıyor yani biraz abartılıyor bence.. bazıları abartıyor video izlerken, internette gezinirken diye o da şöyle 3. parti uygulama indiriyorlar içinde ne tür virüsler barındırdığı belirsiz cihazı sömürüyor haliyle fazla ısınmasına neden oluyor. Play Store'dan indirir ve """"güvenilir"""" 3. parti uygulama kullanırsanız kesinlikle sorun olmaz, 6 aydır kullanıyorum ve aşırı memnunun değiştirirsem de Mate 40 Pro ya da Mi Note Serisine geçerim..

Alacak olana tavsiyemdir, ha yok ısınmayla falan uğraşamam diyorsanız SD 730G işlemcisi olan Mi Note 10 Lite'ı tavsiye ederim. Her yönüyle çok güzel bir telefon..

Edit: Ek olarak belirteyim Samsung'a para vermeyin ekran dışında bir halta yaramaz onun cihazları ya tepe model Amiral gemilerinden alacaksınız ya da uzak durun bir telefon yapıyorlar para eden tek şey ekranı kırılır çatlarsa bitti yaptırmak yerine gidip yeni telefon alıyorsun o kadar pahalı ekranları, yan sanayisi desen zaten rezalet, süper amoled ekran yerine kapasitif lcd ekran koyuyor beceriksizler insanın içi burkuluyor öyle kullanırken..

Son olarak bunları yazıyorum ki 5. senem olmak üzere teknik serviste parasını hak eden telefon yapıyorlar Huawei ve Xiaomi, samsunga bulaşma, Apple'da zenginsen al, ben bütün modelleri kullandım ve sevemedim bana göre değil adı var diye 5 sene öncesinin teknolojisine o kadar verilmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KahveDüşkünü -- 9 Ağustos 2020; 21:3:51 >

• Kıyaslama hatali olmuş bence. Bu listede note 8 pro yer almamalı. Mediatek işlemcisinden dolayi hem ısınma hemde uzun kullanimda performans sorunları baş gösterir. Şuanki fiyatını da hak etmiyor zaten. Redmi note 9 yerine redmi note 9s veya 9 pro düşünmelisin. Çünkü redmi note 9 da da mediatek var. 9s ve 9 Proda snapdragon 720G var ki bu işlemciler orta segmentte çok iyi işlemcilerdir. 9 lite ve M31 de gereksiz pahalı olmaması gereken fiyatlarda. Bence şecenek olarak 9s/ 9 Pro veya Mi note 10 lite düşünmelisin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KahveDüşkünü kullanıcısına yanıt
    Bence markacılığı bırakın orta segmentte de Samsung çok iyi cihazlar piyasaya sürüyor. Öyle olmasa dünyanın en çok satan telefon üreticisi olmazdı. Bende orta segmente sahip bir cihazını kullanıyorum ve çok memnunum. Xiaomi kullanıp alışamayıp samsunga geçen ve aynı şekilde samsung kullanıp alışamayıp xiaomiye geçenler oluyor. Bence şuan xiaomi de çok başarılı. Ekran dışında bir halta yaramaz diyipte mediatek işlemcili ve ips ekranlı bir cihaz almanızsa biraz absürt olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: cem_23

Bence markacılığı bırakın orta segmentte de Samsung çok iyi cihazlar piyasaya sürüyor. Öyle olmasa dünyanın en çok satan telefon üreticisi olmazdı. Bende orta segmente sahip bir cihazını kullanıyorum ve çok memnunum. Xiaomi kullanıp alışamayıp samsunga geçen ve aynı şekilde samsung kullanıp alışamayıp xiaomiye geçenler oluyor. Bence şuan xiaomi de çok başarılı. Ekran dışında bir halta yaramaz diyipte mediatek işlemcili ve ips ekranlı bir cihaz almanızsa biraz absürt olmuş.
    Markacılık yapmıyorum arkadaşım, öyle olsa hiç bir cihazı kullanmam ben, bu firmalar babamın şirketi değil sonuçta..

Mediatek işlemci ve ips ekranın ne sıkıntısı varmış bir söyler misin?

6 aydır kullanıyorum ve herhangi bir sıkıntısı yok, size göre Qualcomdan başka hiç bir firma işlemci üretemez ve üretmemeliymiş gibi konuşmanız saçma. Adamlar ne güzel işlemci yapmışlar uygun fiyata yüksek performans sunuyorlar ve gittikçe kendilerini geliştiriyorlar. Bir tık ısınıyor oyunlarda o da gayet normal her telefon o kadar ısınıyor.

Ips ekran demişsin sanki Super Amoled ekranlar efsane fark yaratıyor, kontrast oranı daha iyi, verimliliği yüksek ve ışık sızması daha az ama bunlar pratikte çok ciddi fark yaratan sonuçlar doğurmuyor, IPS ekran ise daha keskin, güneş ışığı altında daha net görüntü ve daha yüksek tepki süresiyle tercih edilebilir paneller arasında yer alıyor.

Elindeki cihazı yüceltmek için diğerlerini boklamak anlamsız, bu kadar abartmayın. Kullanmayıp bilmediğiniz teknolojiler hakkında forumlardan gördüğünüz saçma sapan yorumlar gerçeği yansıtmıyor. Üstelik maliyet de cabası, IPS ekranım kırıldığında 200 lira maliyeti var ama süper amoled ekranlar ise maliyeti aşırı yüksek..

En performanslı ve en uzun ömürlü çalışan işlemcilerin başında qualcomm'un işlemcileri gelir. Mediatek çok mükemmeldi madem note 9 pro da neden note 8 pro daki gibi mediatek kullanılmadı? Yada bir ara snapdragon 730g li note 8 pro çıkacak dendi. Neden isteniyor bu kadar qualcomm'un işlemcileri?

Yapılan testler, veriler ortada. Sen kullanıyorsun diye kendi cihazını aklama. Mediatek'in uzun ömürlü olmadığını herkes biliyor. Performanslı olduğu kesin tamam. Ama uzun kullanımda performans kayıpları ve ısınmalar baş gösteriyor. Uzunca kullanın bakalım yine aynı performansı verecek mi.. Umarım verir yine aynı performansları. Geçmiştede çok fazla sıkıntısını yaşayan oldu. Yeni yeni toplamaya başlasa bile hala güvenilir değil. Bende exynos işlemciye sahip cihaz kullanıyorum ama sizin gibi en iyisi exynos demiyorum.

2.ci konu ise ekran. Ips ile amoled'in tartışılacak tarafı yok zaten. Hem batarya tasarrufu hem de daha canlı renklerle yan yana koyduğunda ips nin cansız renkleri, kalitesizliği bariz belli oluyor. Ayrıca ghost screen olayı var. Amoledlerde ise full parlaklıkta sürekli kullanımda amoled yanığı oluşuyor. Amoled de mükemmel değil ama ips ile karşılaştırman komik olur. Ips ekran kullanıp amolede geçersen farkı daha iyi anlarsın.

Adamlar amoled panel için masraf yapıyor pahalı panel sonuçta. Sense ucuz diye savunuyorsun. Evet doğru yaptırmaya kalksan 1000 liraya anca yaptırırsın amoledi, ips ise kalitesiz olduğundan 200 liraya yaptırırsın. Ben hiçbir tarafı kötülemiyorum. Ips lcd panele sahip cihaz da kullandım. Bir sorun yaşamadım. Ama ips ile amoledi karşılaştırıp bu daha ucuz, kolay yaptırılır veya saçma sapan neden bularak kendi cihazında olan özelliği aklamaya çalışmak yanlış. Amoled, lcd den üstündür her alanda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Galaxy M31 vs Redmi Note 9 Pro
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_23

En performanslı ve en uzun ömürlü çalışan işlemcilerin başında qualcomm'un işlemcileri gelir. Mediatek çok mükemmeldi madem note 9 pro da neden note 8 pro daki gibi mediatek kullanılmadı? Yada bir ara snapdragon 730g li note 8 pro çıkacak dendi. Neden isteniyor bu kadar qualcomm'un işlemcileri?

Yapılan testler, veriler ortada. Sen kullanıyorsun diye kendi cihazını aklama. Mediatek'in uzun ömürlü olmadığını herkes biliyor. Performanslı olduğu kesin tamam. Ama uzun kullanımda performans kayıpları ve ısınmalar baş gösteriyor. Uzunca kullanın bakalım yine aynı performansı verecek mi.. Umarım verir yine aynı performansları. Geçmiştede çok fazla sıkıntısını yaşayan oldu. Yeni yeni toplamaya başlasa bile hala güvenilir değil. Bende exynos işlemciye sahip cihaz kullanıyorum ama sizin gibi en iyisi exynos demiyorum.

2.ci konu ise ekran. Ips ile amoled'in tartışılacak tarafı yok zaten. Hem batarya tasarrufu hem de daha canlı renklerle yan yana koyduğunda ips nin cansız renkleri, kalitesizliği bariz belli oluyor. Ayrıca ghost screen olayı var. Amoledlerde ise full parlaklıkta sürekli kullanımda amoled yanığı oluşuyor. Amoled de mükemmel değil ama ips ile karşılaştırman komik olur. Ips ekran kullanıp amolede geçersen farkı daha iyi anlarsın.

Adamlar amoled panel için masraf yapıyor pahalı panel sonuçta. Sense ucuz diye savunuyorsun. Evet doğru yaptırmaya kalksan 1000 liraya anca yaptırırsın amoledi, ips ise kalitesiz olduğundan 200 liraya yaptırırsın. Ben hiçbir tarafı kötülemiyorum. Ips lcd panele sahip cihaz da kullandım. Bir sorun yaşamadım. Ama ips ile amoledi karşılaştırıp bu daha ucuz, kolay yaptırılır veya saçma sapan neden bularak kendi cihazında olan özelliği aklamaya çalışmak yanlış. Amoled, lcd den üstündür her alanda.
    Arkadaş sizin anlama probleminizi ben niye çekmek zorundayım? Teknoloji bunlar, avantajları ve dezavantajları var ama fiyat performans ürünleriyle, saf performans ve kalite ürünlerini kıyaslama yapmak hangi akla, mantığa sığıyor? Buradan Samsung cihazları daha kaliteli anlamı çıkmasın, 1200 liralık telefona bile 700-800 liralık ekran koyuyor, onu yapacağına işe yarar bir ekran koy, diğer donanımlara ağırlık ver ama yapmıyor adamlar.

Ben sana teknolojilerin özelliklerini söylüyorum yok geçmişte öyleydi böyleydi, 2013-2015 yıllarında bütün büyük silicon bazlı çip üreticileri ısınma sorunu yaşadı pek çoğu 4k da 30 saniye video dahi çekemiyordu o kadar rezil haldeydiler, şimdi hepsi rezil firmalar mı diyelim? Üreticiler bile kabul ediyor ısınma sorunu olduğunu ama adamlar diyor ki performans kaybı olmadan ısınsa bile size oyun oynamayı garantiliyoruz diyorlar ve evet gerçekten de öyleler..

Koskoca firma değil de bir akıllı sensin. Binlerce mesajlık konusu var herkes memnun bir akıllı sensin kimse bilmiyor. Aynı özelliklerde telefon yoktu bu fiyat aralığında o zamanlar, üzerinden 1 sene geçmiş yeni nesil cihazlar gelmiş, Mediatek kötü oldu, tü kaka oldu..

Müşteri memnuniyeti denen bir şey var adamlar bu durumu müşterilere anlatmak için bütün editörlere, yayıncılara ürün verdi incelemeleri için ve herkesin genel görüşü oyun oynarken bir miktar ısınıyor ama testlerde ve bütün kullanım senaryolarından sorunsuz bir şekilde başarıyla geçti, bu da demek ki işlemciden yana sıkıntı olmadığını gösteriyor evet geçmiş acı tecrübelerden dolayı böyle bir durum var ama zamanında 1800 liraya da böyle bir cihaz yoktu..

Firma yeni nesilde neden kullanmamışmış.. Senin gibi adamlara laf anlatmakla uğraşmak istemediği için olabilir mi? Sorunsuz çalışan cihazlar 3-5 kişi öyle diyor diye arızalı oldu çıktı, kullanmasak inanacağız, lafa gelince de sende çıkmaması sorunsuz olmadığı anlamına gelmeze bağlıyorsunuz..

Ekran konusunda ise bana tavsiye verecek son adamsın, çünkü dört buçuk yıldır teknik serviste çalışıyorum ve 15 bin liralık tepe modeller dahil her cihazı her gün test ediyorum her kaliteden ekranı deniyorum yani, aralarında öyle senin abarttığın gibi bir fark yok..

Sürekli dizi, film izleyen birisi de olduğum için aradaki """"1000"""" liralık farka değecek bir kalite farkı yok.. Önceki cihazım Samsung'du ve süper Amoled ekran vardı cihazda yani yıllarca aktif olarak iki model ekranı da kullanmış birisi olarak söylüyorum bunu.

Kendini laf sokmak için bu kadar kasma. Kendi tercihine göre isteyen ips ekranlı, mediatek çipsete sahip cihaz da tabiki alabilir. Beni ilgilendirmiyor. Yazından ara ara laf sokmalarını çıkartıp teknik anlamda ne demişsen ona bakıyorum. Benim ilgilendiğim kısım cihazın performansı, testlerde verdiği değerler, uzun kullanımda oluşan kayıplar vs dir. Onun dışında kimse bir şeyi çekmek zorunda falan değil. Madem bu işin içindensin, madem de en doğrusunu sen bilirsin, kendine göre en iyi cihaz tercihini yaparsın zaten. Böyle çocukça tavırlara gerek yok.

Önceki yazımda da söyledim ben hiç bir markanın teknolojisini yüceltmiyorum. Testleri bellidir, aynı koşullarda yapılır ve hangisi iyidir belirlenir. Tekrar söyleyeceğim ve tekrar polemik olacak buna pek vaktim yok ama ıps lcd ile amoled arasındaki fark sana göre yok. Uzun uzun anlatmayacağım panellerin renk restlerinde, batarya performans testlerinde vs. neler verdiğini. Tabi sen daha iyisini bilirsin belki ıps daha iyidir amoled'den belli mi olur.. Bu arada biraz ısınıyor dediğin cihaz YouTube'da oyun testi sırasında 50 dereceleri gördü diyen insanlar var. Yani mediatek o zamanlar senin deyiminle zaten "tü kaka" idi ve hala da öyle. Yani 1 sene geçmiş "tü kaka oldu" değil zaten öyleydi. Onun dışında mediatek helio g90t nin oyun performanslarına en ufak yorumum yok. Oyuncu cihazı olsun ağır cihazlar oynayayım kasmasın diyen tabiki alsın. Umarım dediğim gibi bir kaç sene sonra da öyle performans verir. Ben çok akıllıyım ben bilirim demiyorum ama koca firma pek akıllı değilmiş demekki redmi note 9 pro da snapdragon işlemci kullanmış ve hata etmiş. Neyse kendi cihazım en iyisidir kafası bizim türk milletine özgü herhalde. Umarım cihazını uzun yıllar problemsiz kullanırsın. Muhtemel gene agrasif mesajlar falan yazarsın şimdi. Teknik anlamda da ben en iyisini bilirim işin içindeyim diyorsun. Yani tartışmayı kendi adıma sonlandırıyorum, konunun da dağılmaması açısından. Iyi forumlar dilerim.

• Valla ben uzun uzun araştırdığım kadarıyla söylüyorum note 9s kullananlar daha sorunsuz daha mutlu gibiler, fiyatı da düşüyor ama halen çok yüksek fiyatlar. Ben de alıcam bir telefon note 9s gibi duruyor işlemciden dolayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkant19

Valla ben uzun uzun araştırdığım kadarıyla söylüyorum note 9s kullananlar daha sorunsuz daha mutlu gibiler, fiyatı da düşüyor ama halen çok yüksek fiyatlar. Ben de alıcam bir telefon note 9s gibi duruyor işlemciden dolayı
    Ekran 6,67 inç
    telefonu elime almadım ama, büyük değilmidir sizce ?
  • hakan2200 kullanıcısına yanıt
    Ben seviyorum hocam büyük telefon, telefoncular da inceleme fırsatım oldu rahatsız edecek bir büyüklük hissetmedim alışırız alışmadığımız ne kaldı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.