şunun cevabını açıklayacak birileri var mı? tdk da redakte etmek diye birşey yok fakat redaksiyon var acaba redakte etmek uydurulmuş birşey mi?
yukarı.
şunu bilen tek kişi yok mu koca forumda?
Redaksiyon kökü ingilizcede redaction'ın türkçeye yansımış hali. Yani Türkçeye sonradan katılmış. Redakte etmek fiili ise bu eylemin kök kısmının muhafaza edilip sonradan türetilmesiyle oluşmuş. İkisini de istediğin gibi kullanabilirsin çünkü ikisi de Türkçe değil zaten.
tabi Türkçedeki redakte etmek sonradan oluşmuştur büyük ihtimal yoksa ingilizcede redaction redact kökünden türemiştir.
quote:
Orijinalden alıntı: KaptanMirliva
tabi Türkçedeki redakte etmek sonradan oluşmuştur büyük ihtimal yoksa ingilizcede redaction redact kökünden türemiştir.
şimdi anlamadığım bir olay var bu soru geçen yarışmada soruldu cevap redaksiyon idi ve redakte cevabı veren şahısların cevabı kabul edildi araştırdım tdk sözlükte redakte etmek diye birşey yoktu o yüzden tereddüte düştüm şimdi bu durumda redakte cevabının kabul edilmesi normal mi?
quote:
Orijinalden alıntı: KIYAMETT
quote:
şimdi anlamadığım bir olay var bu soru geçen yarışmada soruldu cevap redaksiyon idi ve redakte cevabı veren şahısların cevabı kabul edildi araştırdım tdk sözlükte redakte etmek diye birşey yoktu o yüzden tereddüte düştüm şimdi bu durumda redakte cevabının kabul edilmesi normal mi?
soru neydi tam olarak?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: KIYAMETT
quote:
soru neydi tam olarak?
yazılmış bir metin üzerinde gerekli düzeltmeler yapılarak yayıma hazır hale getirmeye ne denir? sanırım böyle idi cevap olarak da redaksiyon yazıyordu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme