Arkadaşlar 15 gün önce hp dv5 aldım fakat heves falan derken cd yi yapmadım daha dorusu tam olarak bilmiodumda. şimdi 15 gün geçti. yapma şansım varmı acaba ?
tabiki yaparsın hocam,
yani şu an yapsam sorun olurmu yoksa vistanın ilk açıldıı zamnmı yapılması gerekiodu
quote:
Orjinalden alıntı: carizmaboy89
yani şu an yapsam sorun olurmu yoksa vistanın ilk açıldıı zamnmı yapılması gerekiodu
Dostum CD'Yi HerZaman YapabiLirsin Hiçbir Sorun OLmaz MeraK ETme O Bir önLem gibi Bişe Hatta Ben Pek qereKLi qörmüyorum Çünkü HP de F11 e basiLdiqinda PC aciLirken Zaten isTediqin Zaman Recowery Yapar Ki HP recowery böLümünü böLüyor We Erişiminede KisitLiyor Yani Pekte qereKLi deqiL. Ben 2 yiL PaviLion DV6ooo serisi kuLLandim CD Yapmadim Hiçte qereK Duymadim EKsiKLiqini Hiçte Hissetmedim.Şimdide DV5 1040et im War qene Yapmadim.Yani Yapsanda kuLLanacaqini Sanmiyorum Yapmasanda Bi Sorun olursa F11 CD qereKsiz...
ben de 9730et yi alalı 3 ay kadar oldu recovery dvdlerini yapmadım daha evel yine 6000 serisi vardı o zaman da yapmamıştım.. Bu sabah aklıma takıldı acaba yapssam gerek olur mu diye tam dvdleri çıkardım ki vazgeçtim:) söylediğinz gibi F11 en zor durumda yardım edecektir...
recovery kesinlikle yapmalısın kardeşim ileride ne olur ne olmaz.....F11'e fazla güvenme...
istediğin kadar recovery cd si yapabilirsin yeterki recovery proğramını kaldırma.Bilgisayarı ilk aldığında yaptığın recovery cd si ile 1 sene sonraki yaptığın recovery cd si arasında hiç bir fark yok. cd ye sadece fabrika ayarlarını kopyalıyor.
Peki recovery programını sildiğimizde yapılabilecek bişey var mı :S ?
Ben recoverynin ne olduğunu ne işe yaramadığını bilmediğim için HP masaüstü bilgisayarına klasik format atıp Vista kurdum. Şimdi driverların hepsini bulup yüklemek zulüm geldi.
Hazır recovery cd' si bulabileceğim biyer biliyor musunuz ?
quote:
Orjinalden alıntı: Edizcem
quote:
Orjinalden alıntı: carizmaboy89
Dostum CD'Yi HerZaman YapabiLirsin Hiçbir Sorun OLmaz MeraK ETme O Bir önLem gibi Bişe Hatta Ben Pek qereKLi qörmüyorum Çünkü HP de F11 e basiLdiqinda PC aciLirken Zaten isTediqin Zaman Recowery Yapar Ki HP recowery böLümünü böLüyor We Erişiminede KisitLiyor Yani Pekte qereKLi deqiL. Ben 2 yiL PaviLion DV6ooo serisi kuLLandim CD Yapmadim Hiçte qereK Duymadim EKsiKLiqini Hiçte Hissetmedim.Şimdide DV5 1040et im War qene Yapmadim.Yani Yapsanda kuLLanacaqini Sanmiyorum Yapmasanda Bi Sorun olursa F11 CD qereKsiz...
İlk defender güncellemeleri denetleyemiyor hatası aldım sorun çözümlemesi işe yaramadı halledemedim. İlerleyen günlerde windows update çalışmadığını farkettim güncelleme yapmıyor. Sonra d diski olan recovary bölümü kayboldu boş ham birim oldu biçimlendirin diyor. Şimdide fan çalışmıyor, çalışıyor ama hep sabit boşta olduğu gibi sistem yük altına girince fanın hızlanması lazım ama olmuyor buda aşırı ısıya yol açıyor.
virüs taraması yaptırdım nod32 çalışmadı oda bozulmuş güvenli kipte açtım öle tarattım 7 tane virüs buldu.
hp teknik servis ile irtibata geçtim bana dedilerki getirmene gerek yok recovary diski talebinde bul kendin hallet daha hızlı sonuç alırsın dediler nasıl talep edicem dedim bana faks numarası verdi bu no ya kişisel bilgilerini adresini ve cihazın serial ile product nosunu yaz yolla dediler bende yazdım yolladım bugün aradılar talep için 50 $ para istediler şaşırdım
bu para yeni vista lisansı içinmiş dedim benim zaten var oem lisansım ama o cd olmadığı için geçersizdir dediler. ben 50 dolar para vermek istemiyorum.
Arkadaşlar yapın recovery cdsi bulunsun kenarda.
quote:
Orjinalden alıntı: ahmetcan_34
Arkadaşlar yapın recovery cdsi bulunsun kenarda.
ah yapmadım ahhh
quote:
Orjinalden alıntı: astsbucvs
istediğin kadar recovery cd si yapabilirsin yeterki recovery proğramını kaldırma.Bilgisayarı ilk aldığında yaptığın recovery cd si ile 1 sene sonraki yaptığın recovery cd si arasında hiç bir fark yok. cd ye sadece fabrika ayarlarını kopyalıyor.
istediğiniz kadar recovery cd si yapamazsınız.o program yanlızca 1 tek cd yapmanıza imkan veriyor.fazla yapabilen varsa beri gelsin
quote:
Orjinalden alıntı: self_control
quote:
istediğiniz kadar recovery cd si yapamazsınız.o program yanlızca 1 tek cd yapmanıza imkan veriyor.fazla yapabilen varsa beri gelsin
sevisin dediğine göre her recovary herbilgisayara üzel seri nosuyla üretiliyormuş yani başka bi recovary diğer pc ye uymuyormuş.
bu arada recovary ile format arasında ne fark var?
arkadaşlar burda hp recovery durumu enine boyuna tartışılmış bir göz atın. Bende umudum tükenmişken, aenesias131 arkadaşın çözüm önerisi işe yaradı. Şimdi en kısa zamanda acronis benzeri bi yedek alcam.
dipnot: HP servsin sallansın recovery edeme.
quote:
Orjinalden alıntı: reis.ertugrul
quote:
Orjinalden alıntı: self_control
quote:
sevisin dediğine göre her recovary herbilgisayara üzel seri nosuyla üretiliyormuş yani başka bi recovary diğer pc ye uymuyormuş.
bu arada recovary ile format arasında ne fark var?
evet doğru her bilgisayarın recovery si kendine.,
eğer format atarsan gerekli driverleri bulup kendin manuel olarak yüklemen gerekecek.fakat recovery de diz üstü ilk aldığın gün gibi oluyor.temiz kullanıma hazır
bende fazla dv 6189 eu recovery dvdsi var işe yarıyorsa yollayabilirim ama olmuyor diye duymuştum
quote:
Orjinalden alıntı: ceycey11
bende fazla dv 6189 eu recovery dvdsi var işe yarıyorsa yollayabilirim ama olmuyor diye duymuştum
evet olmaz.adamlar nasıl bir güvenlik yaptıysa
c nin içinde SwSetup dosyası var onun içinde bilgisayarın driverları var bide vista cdsi buldumu çakıyosun formatı 50 dolardan kurtuluyosun
he bide 50 $+kdv bu gün faks çektiler servisten yedek parca recovary disc yazıyor
Arkadaşlar bende dv 5000 var ilk başta bende kurtarma cd si yapmayı beceremedim. ikinci bir şansta vermiyor. Sonradan lazım oldu, bazen yanlışlıkla D bölümünü yani kurtarma bölümünü de istemeden zarar verebiliyoruz.İşte o zaman f11 işe yaramıyor.Ben Hp müşteri hizmetlerine müracaat ettim, durumu anlattım bana kurtarma CD si gönderdiler. hemde yurt dışından Macaristandan geldi.Geldiğinin haftası bilgisayar çöktü sadece kurtarma CD si ile yapabildim O CD olmasaydı bir sürü paradan çıkacaktık. O yüzden kurtarma Cd si temin etmeye çalışın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme