Şimdi Ara

recep ivedik neden tuttu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
2.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar merak ediyorum sizcede bu filmin bu kadar tutması bir sorun olduğunu göstermiyormu suanki toplumda.filmi komik bulan gençler olabilir ama sinema sanatı açısından pek bir değer ifade ettiği söylenemez.pekala tv de gösterilebilirdi.3-4 milyon kişi neden bu filme akın akın gider merak ediyorum.belkide sinema sanatına toplumumuzun bakış açısı olabilirmi.bence bu konu sosyologlar tarafından tartışılmalı.neden gençlerimizin elindeki bilet parasını bu film için kullandığını düşünmek vede çözüm üretmek gerekiyor.Bu filme gora vede kurtlar vadisinide örnek gösterebiliriz diye düşünüyorum.

• Recep İvedik skeçlerini çoğu kişi çok beğeniyordu. Ayrıca fragmanına da en iyi yerleri koymuşlar. Bir de gençler daha çok komedi filmlerini tercih ediyor. 3 ana neden bana göre bunlar.
  • bizim millet sinemaya eğlence amaçlı gidiyor.sinemaya para vereceksem gülmeliyim diyor.bence birinci sebep bu.bir diğeride çoğu kişi şahan ı skeçlerinden tanıyor.recep ivedik te bildikleri bir karekter.kötü olmaz herhalde dediler.bunun dışında medyada fragmanları baya döndü reklamı iyi yapıldı bu da büyük etken bence.
  • Türkiyede büyük bir bölüm zaten filmlere gerçekten eğleniğim stresimi atıyım biraz rahatlıyım diye gidiyor hakvermekde lazım.Adam sabahtan akşama kadar çalışıp 5 kuruş maaş için kendini parçalıyor rahatlamak içinde bu tarz kafasını karıştırmıycak ama eğlendiricek güldürücek filmleri tercih ediyor...

Birde herşeyden evel reklam çok önemli.Mesela 300 filmide çok gişe yapmıştı Türkiye'de çünkü bir çok haber kanalı haftalar öncesinden reklamları veriyordu haber kuşaklarında yok efenim sparta vay efenim araplar vs...

Sonu. =Nabza göre şerbet+Reklam+Komedi+Yurdum insanı(magandaları genel olarak severiz)
  • Bazı insanlar sanatal filmleri sever parasını verceksem sinemaya doymalıyım der ve gider No Country of Old Men ya da There Will Be Blood olmadı Kelebek ve Dalgıç'a.Bunlar normal insanlar için normalderkn önüne ne koysan izler daha işin eğlence kısmına bakan insanlar için çiledir çünkü bu filmler sabır ister.Recep İvedik ikinci yöne eğilimi olan bir film.Sanatsal tabir kullanılmamış filmde amaç eğlence 2 saatlik zevk.İnsanımızın doğası gereği pek sinemadan anlamayız bu acı bir gerçek.Biz genellikle böyle abartılı ne varsa onu severiz onu izleriz bu yüzden normal bakmak lazım.Ben paramı vermem böyle bir filme düşsün nete indirir izlerim gülerim o ayrı ama nereye kadar kesin değil.
  • Ne yazık ki izleyiciler film için kafa yormak istemiyor

İzle ve unut zihniyeti olduğu sürece daha çok Recep İvedik seyrederiz biz
  • Gittim güldüm eğlendim.Sanatsal olmasına karşın birçok berbat sayılacak film de çıkıyor piyasaya.Gişe filmiydi tuttu da bu da bir başarıdır.

Opera da çok sanatsal ama nedense kimse gitmiyor.İnsanların birçok sıkıntısı var ülkemizde biraz olsun gülmek için gidioylar bir de filmi çözmeyle ugraşmak istemiyor kimse.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Recep ivedik 2 replikleri
    16 yıl önce açıldı
    Recep İvedik 3'te ..........
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Düşünmeyi, sorgulamayı falan gerektirmiyor. Çoğunluğa hitap ettiği için de ortak paylaşım kolaylaşıyor. Seven sevsin. Ne yapalım yani. İzleyince mutlu olduklarına inanıyorlarsa üzerinde konuşmaya gerek yok.
  • Sanatın öğretici yönünden ziyade eğlendirici yönüne meyleden insanların çoğunluk olduğu bir toplumda bu tarz eğilimler yadırganmamalı yahut garipsenmemeli.
  • zaten önceden kalma kim 500 milyar istemezki ve halime tiplemelerinden kalma bir alt fanları vardı

reklam vs budur yani :)
  • herkes yine başlamış ben zekiyim filmden derin mevzular çıkarmam lazım böyle filmlere de gidenler boş adamlardır laflarına

kimene milletin zevkinden? insanlar gülmek eğlenmek istiyorlar dünyanın en gelişmiş ülkesinden tut en geri ülkesinde olduğu gibi, illa insanlar bir filme gittiğinde sürekli bir yerlerden birşeyler çıkarıp filmden sonra 1 sene o filmi düşünmek zorunda değiller, ayrıca son dönem kaliteli yerli filmlerin neredeyse hepsi tuttu zaten, hiçbiri de recep ivedik gibi değildi, Türkiye de tutan ve gişe yapan diğer yabancı filmler de recep ivedik gibi değildi ama tuttu, herşeyin bir tadı vardır, bir adam bugün bu tarz filmle gülüp eğlenmek ister yarın dram ağırlıklı bir filme gider farklı duygular tadar...

artık insanımızın bu ben bunu beğenmedim beğenenler de aptal mantığından kurtulması lazım, bu kafayla bir cacık olmaz

ha ayrıca bazı arkadaşlar da yok küfürmüş yok cinsel espriymiş demiş de o küfür diyen insanlar her cümlede mutlaka küfür geçen mutlaka içinde sevişme sahnesi olan hollywood yapımı amerikan filmlerine gitmesin o zaman

• Sanatsal açıdan pek tatmin etmesede piyasadaki bir çok filmden daha kalitelidir.
  • Yoo ben hiçde öyle düşünmüyorum gittim eğlendim güldüm. Komik veya ben komik olduğunu sanıyorum yada sen komik bulmuyorsun bütün sinemadakiler aptal gülüyorlar.
  • açıkçası ben gitmeyi düşünmüyordum ama arkadaşların işte çok güldük eğlendik stres falan attık mutlaka izlemelisin demeleri üzerine ister istemez bir merak oluştu zaten fragmanı da baya ilgi çekiyor... sonuçta filmi izledim ve hakikaten gözümden yaşlar geldi kısacası iyi vakit geçirdim

zaten filmin reklamı her bakımdan iyi yapıldı bi ara hangi haber bültenini açsam hangi gazeteye baksam filmden bahsediyolardı ister istemez insanda bi merak oluşuyor
  • bence güzeldi
  • klasik zevk renk meselesi.
  • film insanlara beklentilerini veriyor:GÜLMEK
  • Güzel film bence, birçok filmden daha iyi..
  • İyi de Recep İvedik'den sanatsal birşeyler bekleyen varmıydı ki?
    Gora - Arog - Recep İvedik ve türevi filmlerden kaliteli sinemacılık ve sanat beklemek aptallık olur bence...

Halkın sevdiği dilden konuşuyo adamlar doğal olarak da güldürüyo...
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkblaziken

Ne yazık ki izleyiciler film için kafa yormak istemiyor

İzle ve unut zihniyeti olduğu sürece daha çok Recep İvedik seyrederiz biz

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.