Şimdi Ara

Realme UltraDart teknolojisi 200W seviyesine çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Realme UltraDart teknolojisi 200W seviyesine çıkıyor



    Batarya kullanımı konusunda henüz beklenen ilerlemeyi gösteremeyen akıllı telefon üreticileri hızlı şarj konusunda adeta uçuyor. Bu yıl içerisinde 200W seviyesine kadar şaj olabilen akıllı telefonlar görebileceğiz.



    Realme UltraDart nedir?



    Realme UltraDart adıyla MWC 22 fuarında tanıtılan yeni teknoloji akıllı telefonlarda 100W-200W arasında hızlı şarjı mümkün kılarken, farklı çözümlerle telefonda herhangi bir akım veya ısınma sorunu yaşanmasının da önüne geçiyor.



    Ayrıca Bkz.Realme GT Neo3 yeni görselleri ve bilinmeyen özellikleriyle ortaya çıktı



    UltraDart teknolojisi kullanıcı cihazını zorlasa bile şarj esnasında ısıyı 43 derece altında tutmayı başarıyor. 1000 döngü sonrasında bile batarya kapasitesinin yüzde 80’ini koruyan teknolojisi yüzde 50 seviyeyi de sadece 5 dakikada doldurabiliyor.



    UltraDart teknolojisi ilk olarak 150W etiketi ile GT Neo3 akıllı telefon modelinde karşımıza çıkacak. Yıl içerisinde 100W ve 200W olacak şekilde farklı akıllı telefon modellerinde de kullanılacağı belirtildi.




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/realme_unveils_100200w_ultradart_charging_upcoming_gt_neo3_first_to_use_it_at_150w-news-53350.php







  • Bu hızlı şarj olayları iyi de, 6 ay son piller pert oluyor

  • B-veritas kullanıcısına yanıt
    Sonra gel gelim markanın original pilini ara dur, serviste 1000 tl fiyat çeksinler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İyide pil sağlığı ne oluyor fast şarj iyi tamamda oyun oynayan 2de bir şarj eder değişen pil mi bu? Kaç sene dayanır bu pil?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geleceğin teknolojisi budur işte. Hem süper şarj, hem de modifiye edilmiş yeni nesil batarya yapıyorlar.

  • Bu hızlı şarj olayını çok yanlış düşünüyorsunuz.

    Bataryaya ve kişi konforuna ne kadar faydalı olduğunu anlatmak için şu şekilde 2 senaryo örneği vereyim

    Senaryo 1

    Kişi pil yüzdesini %100 den 1e hızlıca düşürecek işlemler yaptı diyelim. Kişi 15wattlık şarj aleti ile telefonunu saatler süren zamanda dolduracağını bildiği için telefonunda yaptığı işleme devam ederken aynı zamanda telefonunu şarjda bırakıyor ve cihaz hem kullanımda hem de şarjda olduğu için hem yavaş doluyor hem de ısınıyor bu cihazın piline ve kişinin konforuna eksiden başka bir şey vermiyor.

    Senaryo 2

    Kişi aynı şekilde pilini tüketti diyelim fakat bu kez elinde 15watt değil de 200watt teknolojiye sahip bir cihaz var. Kişi telefonu tam şarj doldurmak için 9dk bekledikten sonra cihazı eline alıp saatlerce kullanabilir. Cihaz ve pil hem ısınmamış olur hem de kişi kablo zulümden kurtulur.

    Piller hızlı dolduğu için performans kaybetmez. Belli bir döngüyü doldurduktan sonra performans kaybeder. Bu da genel de yoğun kullanımda pilin yıl içerisinde %5-10 civarında performans kaybı yaşamasıdır.

    Daha önce 18wattlık cihaz kullanırken şu an 1 yıldır 65 watt gücünde cihaza (realme 7 pro) sahibim. Pilli iyi ve daha önce ki cihazlarımda olduğu şekilde zamanla pil performansı daha da düşüyor ve daha da düşecektirde. Bu bataryaların kaçınılmaz kusurdur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.