Şimdi Ara

Rca interconnect kablo tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
4.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Linkdeki ürün gayet yeterli seviyede fazla abartmadan alınabilir. Bir dönem monsterda da uygun fiyatlı iyi bir ürünü vardı oda fena değildi 50-75tl gibi idi fiyatı diye hatırlıyorum.
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    Hocam Coax kablo bakmıyorum , Creative ZX ses kartının tüm özelliklerini kullanabilmek adına RCA kablosu alıyorum.

    Doğru yapıyorum değil mi ? Yoksa halihazırda optik kablom var ama ses kartının tüm özellikleri iptal oluyor diye kaliteli bir rca kablo alma isteğim bu yüzden var.
  • Ne yapmak istediğinizi açık yazar mısınız. Elinizdeki sistem nedir?
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    Hocam Elimde Creative sound blaster ZX ses kartı + Edifier S530D ikilisi mevcut.

    Ses konusunu çok anladığım söylenemez.Fakat güzel temiz ve berrak sesi elbet diğer seslerden ayırt edebiliyorum.

    Mevcut ses sistemini besleyecek bir ses kartı ve ikisi arasındaki iletişimi düzgün sağlayacak bir kablo almayı düşünüyordum.
    Bu yüzden hangi kablo diye sormak istedim.

    Müzik dinleyeceğim ve oyun oynayacağım.Optik çıkış ile ses kartının yazılımındaki herşeyi kullanamadığımızı biliyorum sadece. RCA seçme sebebim oydu.

    yanlış bir seçim mi yapmışım acaba ?
  • Cihaz üzerinde digital ve analog çıkışlar mevcut. Analog bağlantı yapıp müzik dinlemek için tercih edebilirsiniz. Oyun konusunda da yine böyle kullanabilirsiniz. Bu bağlantı tercihim olurdu benimde. Optik ile Koaxial digital aynı bağlantı bunuda kullanabilirsiniz tercihe göre.

    Ses kartının yazılımı neye müdahale ediyor? Optikden de aynı sesler alınır bitstream/pcm yapılandırmaya göre. Bende de Creative Recon 3d var. Ek olarak; bu kartlar müzikte pek becerikli değil ve bir noktaya kadar sizdeki modelin Zxr modelinde Nichicon Fine Gold kapasitörler var mesela daha başarılı bu kartlardan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delerıum -- 23 Haziran 2017; 17:19:41 >
  • Delerıum kullanıcısına yanıt
    Merhaba tekrardan ;

    Hocam şunu demek istedim ben ...

    Optik çıkıştan sesi aldığımızda , sesi işleme görevi ,ses sisteminin oluyormuş.Ses kartı bunun için bir işlem yapmıyormuş.Ham ses olduğu için.Ama analog bağlarsak ses kartı yapıyormuş bu görevi.O yüzden ses kartınız iyi ise analog bağlayın,her türlü daha iyi ses alırsınız diye bir yazı okumuştum forumda.Optik ile bağladığımızda , ses kartının bazı özelliklerini kullanamıyormuşuz.Off moduna geçiyormuş. Esasen o yüzden kaliteli bir rca kablo almak istedim..

    Ayrıca şunu da belirtiyim hocam. ZX modelinde de Nichicon Fine Gold kapasitörler var. Çok azında diğer siyah kapasitörlerden mevcut.

    İlk kez ses kartı kullanacağım.Doğru sistem ve doğru kablolar ile güzel bir ses almak istiyorum :) Yüksek yada fazla ses değil.

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeneCa61 -- 22 Haziran 2017; 22:58:56 >
  • Tamam dediğim gibi bitstream olarak gönderiyor devamlı demekki veriyi. Kartlar hakkında donanımsal bilgim mevcut o nichicon olan modelleri bende inceliyorum. Şu çift slotlu modeli özellikle.. Sorun yok o zaman bahsettiğiniz kablo fazlaca yeterli

    Sadece şunu belirteyim sonuçta mutltimedya bir speaker kullanacaksınız hani müzikde çok beklentiye girmeyin.
  • Şimdi bu konuyu ben de çok merak ediyorum. Gerçekten bilgi sahibi olan biri yanıtlarsa çok sevinirim. Amfim Harman Kardon HK 3490. Bu amfide optik ve coax dijital girişler bulunmakta. Source olarak PC kullanacağım için iyi bir ses kartı almak istedim. Örneğin 118 dB SNR değeriyle göz kamaştıran Asus Xonar D2 gibi. Fakat bu kartı alıp dijital bağlantı ile amfiye bağlarsam o zaman veriyi dijital olarak gönderip amfinin içinde bulunan AKM marka AK-4384 çipsetli DAC ile bu dijital veriyi analoga çevireceğim. HK'nın bu DAC'ı sanırım 95 dB SNR değeriyle ses kartından daha düşük bir performans gösterecek. Bu durumda ben hiç kullanmayacağım bir özellik için haybeden ses kartına fazladan para ödeyeceğim. Fakat aynı bağlantıyı ses kartının analog out çıkışlarından rca ile yaparsam ozaman DAC olarak ses kartının inanılmaz performansından faydalanmış olacağım. Bu doğru mudur? Doğru mu düşünüyorum? Yani bu karta o kadar para verip dijital bağlantı yapmak sıradan optik çıkışlı bir ses kartına göre bir fark yaratacak mı yaratmayacak mı? Bu kartı alırsam analog bağantı ile daha iyi ses alır mıyım? Eğer öyle ise bu sisteme uygun rca 3.5mm kablo önerisi rica ediyorum.

    Saygılar.




  • Normal kartlara göre hatta birçok anakartın referans seviye dahi olsa ses kartından iyidir. Audioquest Evergreen falan var buna bakabilirsiniz. Çok bütçeyi zorlamadan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delerıum

    Normal kartlara göre hatta birçok anakartın referans seviye dahi olsa ses kartından iyidir. Audioquest Evergreen falan var buna bakabilirsiniz. Çok bütçeyi zorlamadan.

    HK 3490'ın dahili DAC'ının bahsettiğiniz ses kartlarından daha iyi olduğunu söylüyorsunuz. Doğru mu anlıyorum? Peki Xonar D2 veya Essence STX için ne düşünüyorsunuz? D2 200-250 TL ikinci el mevcut, diğeri ise 500-600 TL civarlarında 2. eli.
    Bir de anlatmak istediğim şeyi anlatabildim mi bilmiyorum. Demek istediğim amfiye optik bağlantı yapsam ucuz bir creative optik çıkışlı bir kart ile Essence STX arasında seste kalite farkı olur mu? Yani ses kartının marifeti analog bağlantı yapıldığında mı ortaya çıkıyor. Söz gelimi optik çıkışlı anakartlardan amfiye bağlantı yapsam da Essence STX ile aynı kalitede veri mi gönderecek amfiye. Neticede veri dijital. Ya 1 ya da 0. Çok uzattım, umarım kafa karıştırmamışımdır yine. Özetle optik bağlantıda ses kartının kalitesi bir fark yaratır mı demek istiyorum.

    Bu arada kablo öneriniz için teşekkürler. Ben de bu bridge serisine bakmıştım. Herbirine bir köprünün adı verilmiş olan 4 kalite kablo. Evergreen 3. sırada yer alıyor. Golden Gate de kalite olarak 2. sırada ve 290 TL civarında. Sanırım ikisinden birini alacağım. Bunlar yeterli gelir sanırım sistemime.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winterwake -- 21 Eylül 2017; 11:34:36 >




  • Şimdi kartların biri tamamıyla multimedya kart standart PC ses kartının biraz daha iyisi. Sizin amacınız müzik ise essence olanı tercih etmelisiniz bu stüdyo seviyesinde hazırlanmış bir kart ama öncelikli önerim stok yani elde olanla hem analog hem digital bağlantı ile amfinin neler yapabildiğine bakmanızda fayda var.



    AKM dac'ı yabana atmayın. Sesi bitstream olarak gönderirseniz d/a işlemini amfiniz yapacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delerıum

    Şimdi kartların biri tamamıyla multimedya kart standart PC ses kartının biraz daha iyisi. Sizin amacınız müzik ise essence olanı tercih etmelisiniz bu stüdyo seviyesinde hazırlanmış bir kart ama öncelikli önerim stok yani elde olanla hem analog hem digital bağlantı ile amfinin neler yapabildiğine bakmanızda fayda var.



    AKM dac'ı yabana atmayın. Sesi bitstream olarak gönderirseniz d/a işlemini amfiniz yapacaktır.

    Önceliğim elbette müzik. Hi-Fi sistem tercih ettim bunun için. AVR almaktan vazgeçtim. Essence STX'in çıkışlarına bakınca gerçekten müzik için tasarlandığı belli oluyor. 3.5mm stereo jack yerine RCA çıkışlar koymuşlar. Siz de öyle deyince tercihim bu olacak artık. Yalnız mevcut bilgisayar sistemim biraz demode. Hala Creative'in Sound Blaster Live 5.1 ses kartı var. Üstelik anakartta optik çıkış yok. Ses kartında Digital out yazan bir çıkış var, ancak o da 3.5mm jack çıkışı. Buradan amfiye dijital olarak nasıl bir bağlantı yapabilirim? Amfi ve kolonlar için yeterince harcandım. Bilgisayarı şu aralar yenilemem pek mümkün görünmüyor. Acaba USB to Optical Out bir cihaz mı alsam? Ayrıca sn. Delerıum cehaletimi bağışlayın ama sesi amfiye bitstream olarak nasıl aktarabilirim? Bunu ses kartı ayarlarından mı yapıyoruz? Yoksa dijital bağlayınca zaten bitstream mi oluyor? Bu arada bu dahili AKM Dac'ın forumlarda methini duymuştum. Çok pahalı cihazlarda kullanılan bir çipmiş amfinin içindeki çip. Amfiyi aldığım yer sıradan bir ses kartının bile daha iyi performans göstereceğini söyleyip kafamı karıştırmıştı.

    Umarım sizi sorularımla sıkmamışımdır.
    Stereo sistemim: Harman Kardon HK 3490, Audioquest Rocket 33 hoparlör kablosu, Elac FS 189 kule kolonlar. Sistemde şu an en zayıf halka kaynaktan gelen ses ve aktarım kablosu.

    Saygılar.




  • Sorular sıkmaz bir kere burası forum burada takılmayalım



    Evet sisteminize bir ara kablo ekleyebilirsiniz yine makul fiyatlı kendini bilen markalardan seçin bir öneride bulunmuştum bu konuda değerlendirebilirsiniz. RCA kısmında. Yine bir optik kablo da bulunsun elinizde fiyatları uygundur onlarında abartısına gitmeyin onda.



    PC'deki o jak yine optik çıkışın koaksiyel versiyonudur turuncu renk olması gerekir yanlız 3.5mm dir. Normalde tek bir koaksiyel rca'dır.



    Bitstream sesi ham halde olduğu gibi amfiye aktarır ses kartı müdahale etmez yani ayarlardan bulursunuz onu zaten.



    O sizi yönlendiren kişi biraz yüzeysel bakmış en basit ses kartından daha iyi performans derken cihazı öldürmüş resmen.. Stüdyo tipi belli bir seviye de olan kartla anca farkı anlarsınız oda amfinin de yeteneğine bağlıdır biraz yine. Yoksa o denilen ses kartları bildiğiniz multimedya oyun kartlarıdır. Boş yere para vermeyin onlara.



    USB to optik buna hiç girmeyin stx kartı alırsanız yine biraz iyi bir RCA alabilirsiniz işinizi görür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delerıum

    Sorular sıkmaz bir kere burası forum burada takılmayalım



    Evet sisteminize bir ara kablo ekleyebilirsiniz yine makul fiyatlı kendini bilen markalardan seçin bir öneride bulunmuştum bu konuda değerlendirebilirsiniz. RCA kısmında. Yine bir optik kablo da bulunsun elinizde fiyatları uygundur onlarında abartısına gitmeyin onda.



    PC'deki o jak yine optik çıkışın koaksiyel versiyonudur turuncu renk olması gerekir yanlız 3.5mm dir. Normalde tek bir koaksiyel rca'dır.



    Bitstream sesi ham halde olduğu gibi amfiye aktarır ses kartı müdahale etmez yani ayarlardan bulursunuz onu zaten.



    O sizi yönlendiren kişi biraz yüzeysel bakmış en basit ses kartından daha iyi performans derken cihazı öldürmüş resmen.. Stüdyo tipi belli bir seviye de olan kartla anca farkı anlarsınız oda amfinin de yeteneğine bağlıdır biraz yine. Yoksa o denilen ses kartları bildiğiniz multimedya oyun kartlarıdır. Boş yere para vermeyin onlara.



    USB to optik buna hiç girmeyin stx kartı alırsanız yine biraz iyi bir RCA alabilirsiniz işinizi görür





    Çok ayrıntılı ve net bir cevap. Kafamdaki pek çok sorunun yanıtını buldum. Artık ne alacağımı ve ne istediğimi daha net biliyorum. Bu kartı almak istiyorum ama acele etmeyeceğim. Bu haliyle dijital bağlantı yapmayı hedefliyorum. Söz konusu çıkış dediğiniz gibi turuncu renkli.
    O kablo böyle bir şey olacak o zaman.
     Rca interconnect kablo tavsiyesi


    Yalnız burada da 3.5mm uç kısmında farklı tip kablolar var. Kimi 5.1 için 4 ayrı bağlantı noktasına sahip kimi kulaklık ucu gibi 3 parça. 2'li olanı da var. Hangisini aldığım farkeder mi?
    Resim görünmüyorsa direk link şöylehttps://www.amazon.com/Extreme-Audio-Digital-Connection-Generation/dp/B01AF98IY0

    Edit: Sanırım sorumun cevabı burada:https://forum.donanimhaber.com/x-fi-icin-dijital-coax-kablo-yapim-rehberi--8588743



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winterwake -- 22 Eylül 2017; 15:54:0 >




  • Evet resimdeki siyah kablo gibi ama pek güvendiğim bir kablo değildir RCA to RCA olanlar klasik hi-fi kabloları neyse de bu gibi hybrid PC kablolarına güvenemiyorum. Optik ile deneyin bununla uğraşmayın aynı bağlantıdır koaksiyel ve optik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç değinilmeyen bir konuya da ben değineyim bari. Sesin kalitesi etkileyen en önemli unsurlardan biri de bilgisayarınızın çıkış için kullandığı sürücülerdir. Normal sürücülerle her ne kadar siz passthrough yapsanızda ne yazık ki Windows o ses dosyalarınızı işliyor. Tahmin edilenin aksine DirectX sürücüleri tam anlamıyla donanıma erişim vermiyor ve işliyor. Bu nedenle dijital çıkış dahi kullansanız varsa ASIO sürücüleri, olmadı Wasapi sürücüleri en son seçenek olarak DirectX'i seçin.
    X-Fi kartlarda var ancak Live'larda var mı bilmiyorum ancak dijital çıkıştan ses kartının işlediği dosyayı da alabiliyorsunuz. Ses kartınız sesi alıp bir güzel işliyor ve daha sonrasında tekrar dijitale çevirip Dolby Digital veya DTS'e çevirip dijital çıkıştan bu formatlarda yollayabiliyor.
  • Hocam stereo için ses kartı almayın. Essence dediğiniz kart 1000 lira civarı kart, hadi ilk seri 2. el alsanız 500-600 tl tutar en az. Alacağınız ses kartı ödediğiniz paraya göre bir fark yaratmayacaktır. Pc nizde 3.5mm dijital çıkış varsa adaptör takarak optik kablo ile amfinizin dacını kullanabilirsiniz. Tabii bunlar geçici çözümler.

    Stereo da her parça çok önemlidir, sisteme katılan her parça fark yaratacaktır. Genelde bu hobiye başlayanlar ilk başta amfi ve hoparlör kalitesine ağırlık veriyor ancak kaynak - dijital kablo - dac - rca kablo - hoparlör kablosu da amfi ve hoparlör kadar önem arz ediyor. Datanın amfi ve hoparlöre kadar en sağlıklı ve kayıpsız şekilde ulaşmasını sağlamalıyız. Kaynakta kayıp olursa bunun telafisi olmaz.

    Asıl çözüme gelirsek ses kartı yerine iyi bir dac almaya çalışın. Ve iyi rca kablolar kullanın. Neotech 3001 mk3, black rhodium prelude, atlas hyper integra gibi kabloları inceleyin. Bunlar pahalı gelirse atlas ın giriş seviyesi element ve equator serilerine bakın.

    Pc de müzik bi yere kadar. Müzik kaynağını mutlaka ayırın ve pc ye göre çok çok ucuz ve daha performanslı raspberry pi cihazını araştırın.

    Son günlerde allo boss dac ve audiophonics in çıkardığı sabre 9028 dac revaçta. Bu dac iyi bir harici dacın yerini ne kadar tutar bilinmez ama alacağınız dacın türüne göre de iyi bir usb kablo, optik veya koaks kablo gerekeceğinden ilk başta dijital kablo masrafından da kurtaracaktır. Bu daclar çok pahalı değil, beğenmezseniz veya yetersiz gelirse elinizden çıkarırsınız. Ama ses kartından daha performanslı olacağı kanaatindeyim. Meraktan bile alıp denenebilir.

    Raspberry pi için bu sayfayı takip edebilirsiniz.
    https://forum.donanimhaber.com/rehber-raspberry-pi-3-ile-muzik-dinleme--124191068

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • katiliyorum. ses kartina 1000tl yatirimla getirisinin tatmin edeceginden supheliyim. bu butceyle dac+rca kombinasyonu daha iyi olacaktir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıda arkadaşların bahsettiği konular doğru o yüzden ilk önerimi dinleyin stok halde amfiniz ve üzerindeki dac'ı ne yapıyor sonra ihtiyaca göre hareket etmeniz daha mantıklı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katkıda bulunan herkese teşekkür ederim. Şimdilik mevcut ses kartının dijital çıkışını amfinin coax girişne bağlayıp kullanacağım. Öte yandan bilgisayarların bu işi daha iyi yapabileceğini düşünmüştüm. Keza bunun için de görsel bir yatay kasa ile home theater PC kurarak hem müzik hem film her türlü multimedia için PC'yi kaynak olarak kullanıp buradan yönetirim diyordum. Hatta bu kasaya oled lcd (iMON oem/odm lcd) ekran ve uzaktan kumanda sistemi bile taktım. O halde ses kartına yatırım yapmayacağım. Öte yandan Raspberry Pi'ye bulaşırsam PC'nin önemi kalmıyor. Rb Pi'nin PC'ye göre ne gibi üstünlükleri olabilir? STX'te 124dB SNR değeri var. Benzer performans sunan bir harici DAC daha mı ekonomik olur sizce? Yine kafam karıştı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.