CS, LoL vs oyunlarda kullanmak üzere gamepad arayışında başlıktaki 2 ürünü buldum. Normal klavyeden farklı bir deneyim sunacağını tahmin ediyorum.
Yorumlarda bu tür gamepadler ile ilgili olumlu şeyler okudum. G13 bulunmuyor ama Razer Orbweaver Chroma birkaç sitede var ... Şuan G105 kullanıyorum ...
Görüşlerinizi alabilir miyim ?
Orbweaver'in önceki modelini kullanıyorum bir kaç aydır(düz yeşil aydınlatmalı olan), izlenimlerim şöyle:
Bu türden cihazların iki olayı var. 1.Konfor 2. Performans
Konfordan kastedilen, elin, bileğin yorulmaması, bükülüp zorlanmaması... Ayrıca mekanik tuşlar parmakların rahat etmesini sağlıyor(Cherry mx blue-brown arası bir hissiyatı var). Normal bir klavyeye göre daha rahat ve sağlıklı olduğuna hiç şüphe yok.
Performans açısından bakıldığında ise bu cihazlar otomatikman sizi iyi oyuncu yapmıyor, iyi bir profil oluşturmak ve buna alışmak gene size kalıyor. Çok tuş kullanan oyunlar yine klavyeye müracaat gerektirecektir(ya da ilave profil/makro/shift oluşturulmalı).
Kişisel düşüncem şudur: Bu türden cihazların mekanik tuşlu olmayanlarına para kaptırmayın, yerine iyisinden mekanik bir klavye alın, getirisi çok daha fazla olur. Ha, mekanik klavyeniz var, ya da oyun oynarken daha fazla rahatlık arıyorsunuz, bütçeniz varsa neden olmasın? Son olarak "chroma"yı tamamen para tuzağı olarak görüyorum. Çünkü bu aletlerin olayı zaten eli kaldırmadan ve bakmadan kullanmak... O durumda chroma olsa ne olur, olmasa ne olur...
Kolay gelsin...
blaiseB
kullanıcısına yanıt
Yorumlarınız için çok teşekkürler.
Chroma olan üründe bir eskisinde olduğu söylenen 1-2 problem giderildiği yorumları vardı ama tabii detayları bilmiyorum. Yeni ve bol renkli tuşlu diye çok para vermek benim de içime sinmiyor ...
Dediğiniz gibi konfor ve oyuna özel donanım için bu arayışa girdim. Aslına bakılırsa G105 klavyemi seviyorum ama oyunda ek 1 artısı olacaktır konforludur diye orbweaver ve g13 türü ürünlere yöneldim. Sadece oyunda kullanacağım bir donanım ile sadece yazı v.b. işlerde kullanacağım klavye şeklinde ayrım yapmış oluyorum.
Eskiden sıkı bir oyuncuydum şimdi tekrar oyunlarıma dönmek istiyorum. Konforlu bir ortamla başlamak istedim.
razer nostromo almıştım bir zamanlar gaza gelip. bu ürünler başta çok mantıklı gibi görünse de her oyun için tuşları ayarlamanız ve buna alışmanız gerekiyor. ilk aldığınızda bir heves bu işlemi gerçekleştiriyorsunuz fakat bir süre sonra alıştığınızın dışındaki oyunlar için tercih etmek zulüm gibi geliyor. ürünün konforu ve rahatlığına diyecek bir şey yok tabi ki.