Şimdi Ara

RAZER MAMBA SORUNUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklasık 5 gun once americadan Razer Mamba getirttim.Ancak bazı sorunlarla karşılaştım.Oncelikle daha onceden kullandıgım Mouse Logitech G9 ve mousepad ise steelseries SP idi ( Sert Pad ) .Bu iki kombinasyondan cok memnundum fare+pad uyumu acısından.Ancek Mambayı Steelseries Pad de kullanırken Mouse kesinlikle o pad in uzerinde haraket etmiyor.Ama masada haraket ediyor.Bu biraz garip geldi anlam veremedim ve yıkıldım diyebilirim.Daha sonra 2 ün önce yine steelseries QCK pad aldım ( kumaş pad ). Fakat onda da mouse u pad in ustunde bırakıyorum elimi cekiyorum ve masanın herhangi bir yerine parmagımla vurdugumda imleç haraket ediyor.Yani sert pad de haraket bile etmeyen mouse kumaş pad de masaya ufak bir darbe ile bile haraket ediyor.Donanımsal bir sorun mudur ? yoksa " Bu mouse boyle abi cok hassas " mıdır durum cozemedım ? ve eger donanımsal ise inanılmaz bir hayal kırıklığı yaşattı bana Razer !

Bu konuda deneyimi bilgisi olan varsa benimle paylasırsa cok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h2o28 -- 23 Ağustos 2009; 13:43:08 >

• Malesef Razer'in 3.cü generasyon lazer sensörleri plastik döküm padlerde uyumsuz çalışıyor. Hele ki steelpad s&s ve sp de hiç çalışmıyor denebilir Razer 'in özel kurşun döküm destructor isimli mousepad i var onu denemeni tavsiye ederim
  • Bilgi icin cok tesekkur ederim.Ancak razer pad leri sanırım Turkiyede bulamayız.Driver inda bazı ayarlar var sanırım ordan cozemeyız sorunu di mi ?
  • Hayır sorun yazılımsal veya donanımsal değil. Tamamen sensör ile ilgili. Razer'in padleri sanalmarketim.com da var yeni padlerden geldi özellikle Razer goliathus alabilirsiniz 20 euro civarındaydı.
  • Dostum bahsettigin pad i temin ettim su anda elimde aksam deneyecegim.Umarım sorunumu cozer bu pad.Yoksa razer a gidip olay cıkartacagım :D tesekkurler yardım ıcın
  • Mambanın son firmware updatenide yapın, o dediğiniz sorunu baya duydum. Ben qpad padle kullanıyorum şu an sorunsuz. Ama g5ten sonra ağır geldi, alışmak lazım.
  • Bende razer mamba almak istiyorum. Araştırdığım kadarıyla bir tek sanalmarket de bulabildim. Sanalmarketten hiç daha önce alışveriş yapmadığım için bilgim yok. Güvenilir bir sitemidir? Bir de ben Microsoft 3.0 black gaming edition la 3L mouse pad kullanıyorum. Razer Mamba yı aldıktan sonra mouse pad le alakalı sorun yaşarmıyım sizce? ona göre padle birlikte sipariş vericem. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler bilgi ve yardımlar için herkese
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dievas

Bende razer mamba almak istiyorum. Araştırdığım kadarıyla bir tek sanalmarket de bulabildim. Sanalmarketten hiç daha önce alışveriş yapmadığım için bilgim yok. Güvenilir bir sitemidir? Bir de ben Microsoft 3.0 black gaming edition la 3L mouse pad kullanıyorum. Razer Mamba yı aldıktan sonra mouse pad le alakalı sorun yaşarmıyım sizce? ona göre padle birlikte sipariş vericem. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler bilgi ve yardımlar için herkese

Bu güne kadar aldığım ürünlerde sorun yaşamadım. (arıza, ayıplı ürün vb.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BM Mançoloji

quote:

Bende razer mamba almak istiyorum. Araştırdığım kadarıyla bir tek sanalmarket de bulabildim. Sanalmarketten hiç daha önce alışveriş yapmadığım için bilgim yok. Güvenilir bir sitemidir? Bir de ben Microsoft 3.0 black gaming edition la 3L mouse pad kullanıyorum. Razer Mamba yı aldıktan sonra mouse pad le alakalı sorun yaşarmıyım sizce? ona göre padle birlikte sipariş vericem. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler bilgi ve yardımlar için herkese

Bilgi için teşekkür ederim. En yakın zamanda alıcam ama mambaya uygun tavsiye edebilceğiniz mousepad varmı?

• quote:

quote:

quote:

Bilgi için teşekkür ederim. En yakın zamanda alıcam ama mambaya uygun tavsiye edebilceğiniz mousepad varmı?

mamba kullanıcaksan yine razerın bir pad ini al mantis olabilir.

• quote:

Razer Destructor öneririm.
  • yoksa " Bu mouse boyle abi cok hassas " mıdır durumudur.

Razer Destructor ile dahada hassas bir konuma gelecektir.

Soruna bir nevi cozum olarak hz değerini en altta tut. (tabi bu bile 3.5g sensore yetmicektir, zaten bu olaylardan dolayı optiğin üstündeki sensorler iyi değil)
  • quote:

Soruna bir nevi cozum olarak hz değerini en altta tut. (tabi bu bile 3.5g sensore yetmicektir, zaten bu olaylardan dolayı optiğin üstündeki sensorler iyi değil)

Fare altlığının ivmelemesi yeterli ise farenin, altlık üzerinde hızlı kayması DPİ ve sens ayarlarını alt düzeye ayarlanması ile dengelenebilir, Lazer ve 3G algılayıcıların (sensör) yapılan bilimsel testler sonucu optik algılayıcılardan üstün olduğu ortaya konmuştur, bilimsel bilgiye ters ifadelerde bulunarak kullanıcıları yanıltmayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi explorerAA -- 18 Eylül 2009; 18:32:54 >
  • quote:

quote:

Fare altlığının ivmelemesi yeterli ise farenin, altlık üzerinde hızlı kayması DPİ ve sens ayarlarını alt düzeye ayarlanması ile dengelenebilir, Lazer ve 3G algılayıcıların (sensör) yapılan bilimsel testler sonucu optik algılayıcılardan üstün olduğu ortaya konmuştur, bilimsel bilgiye ters ifadelerde bulunarak kullanıcıları yanıltmayız.

''Microsoft 3.0 (Niçin DeathAdder değilde Microsoft 3.0 derseniz, Şu kadarını belirteyim MS 3.0 DeathAdder aynı ergonomiye sahiptir tek farkları teknolojisidir, ama DeathAdderin teknolojisi daha iyi neden hala 3.0 diyorsan şahsen benim evimde hem DeathAdder Mac var hemde normal DeathAdder var ama ms 3.0 kullanıyorum neden dersen cunku sensor ne kadar gelişmiş ise o kadar havada algılıyor ve mouse kaldırdıgında aim kayıyor ama optik mouselarda mouse yerden alıp tekrar aynı yere koydugunda aim kaymıyor bunun nedenide hassalıgının az olmasıdır, da nin kullandıgı 3G sesor o kadar hassas ki 500hz 9ms tepki süresine alsan bile (yani buna default diyorlar) aim kayıyor...3g ve lazer sensor kullanan farelerde ani hareketlerde veya ani sag sol yapıslarda hedefi yukarı veya tabana cekiyor düzeltmek zorunda kalıyorsun ve bunun gibi bircok sorun var ama optikte boyle birşey yok! Ve bu burda ornek verdiğim lazer sensor ve 3g sensor siktiri boktan a4 techin sensoru degil zmaanında dünyanın en gelişmiş faresi olan copperheadin sensoru ve deathadderin 3g sensorudur.''

Sonuc olarak 3.5g sensor 3g den dahada hassas yani dahada aim kayacak ondan optik daha iyi. Merak etme deathadder verken bende keyfimde ms 3.0 kullanmıyorum bir bildgimiz varki konusuyoruz burda ama isteyen beni dinlesin isteyen dinlemesin en iyi sensor optiktir.

Yıllardır takip ediyorum e-sport ve profosyonel oyuncu ekipmanlarını, Bizde biliyoruz optik -> lazer- -> 3g -> 3.5g sıralaması ile teknolojinin geliştigini ama ben kitaplardan okumuyorum bunları her mouse alıp kullanıp deniyorum.

Yani burda tercube ile sabittir. Bu konustugum bilgilerin hiçbiri kullanmadan yorum yapmıyorum veya baskalarından duydugum bilgileri soylemiyorum kendi tecrube ettiğim gercek bilgileri anlatıyoruz burda insanlara.

Bende bilirim optik -> lazer- -> 3g -> 3.5g sıralaması ile teknolojinin geliştigi düz mantıgıyla burda insanlara yorum yapmayı, ama burda kullanmadan anlıyamazsın işte.

Burda da senle polemiğe girmicem isteyen seni dinlesin isteyen onu dinlesin isteyen beni dinlesin ben insalara burda doguruyu gosteriyorum için rahat...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 18 Eylül 2009; 20:46:51 >

• Fareyi altlıktan yarım bir cm kaldırdığında algılama devam etmekteyse, bunun fare altlığı (Pad) ile bağıntısı var daha uyumlu bir altlıkla kullanırsanız (Razer yeni modeller) sorunu büyük oranda çözersiniz.

Yapılan bilimsel testleri temel alıp konuşuyorum, düz mantık la yorum yaptığım söylemi sizin yanlış algılamanızdan-yorumlamanızdan kaynaklanmakta.

Aylar öncesinde, yaptığınız yorumların bilimsel gerçerliği olmadığınıda ortaya koyduk.
  • herkese yardımları için teşekkürler siparişi verdim gelmesini bekliyorum. Ama mouse pad için acele etmedim bi kaç tanesini deneyip karar vericem teşekkür ediyorum yine
  • @dievas nerden ve kaça aldın peki istersen cevabını PM olarak at özel genel olmasın :))
  • Mambaymış kurban olsun G9'uma,verdiğim paraya acıyorum.
  • G9 ergonomi açısından iyi mi? Kimi memnun,kimi değil.
  • G9 güzel bir mousedir ergonomiside iyidir ben memmunum...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.